_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 14-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12


14-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Β΄ Χρονικών12:
Σχολιάζοντας κάποια πράγματα ας βλέπουμε και την ιστορία του λαού Ισραήλ. Διότι  έχουμε να κάνουμε σχόλια που μας αφορούν κι εμάς.
Και ο Σισάκ, ο βασιλιάς τής Αιγύπτου, ανέβηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ, και πήρε τους θησαυρούς τού οίκου τού Κυρίου, και τους θησαυρούς τού παλατιού τού βασιλιά, πήρε τα πάντα· πήρε, ακόμα, και τις επιμήκεις χρυσές ασπίδες, που είχε κάνει ο Σολομώντας.
10 Κι αντί εκείνων ο βασιλιάς Ροβοάμ έκανε χάλκινες επιμήκεις ασπίδες, και τις παρέδωσε στα χέρια των αρχόντων των σωματοφυλάκων, που φύλαγαν την είσοδο του παλατιού τού βασιλιά.
11 Και όταν ο βασιλιάς έμπαινε στον οίκο τού Κυρίου, έρχονταν οι σωματοφύλακες, και τις έπαιρναν και τις έφερναν ξανά στο οίκημα των σωματοφυλάκων.
12 Επειδή, λοιπόν, ταπεινώθηκε, αποστράφηκε απ' αυτόν ο θυμός τού Κυρίου, για να μη τους αφανίσει ολοκληρωτικά· για τον λόγο ότι, υπήρχαν ακόμα αγαθά πράγματα στον Ιούδα.
13 Και ο βασιλιάς Ροβοάμ ενδυναμώθηκε στην Ιερουσαλήμ, και βασίλευσε· επειδή, ο Ροβοάμ ήταν ηλικίας 41 χρόνων όταν βασίλευσε, και βασίλευσε 17 χρόνια στην Ιερουσαλήμ, στην πόλη που ο Κύριος είχε διαλέξει από όλες τις φυλές τού Ισραήλ, για να βάλει εκεί το όνομά του. Και το όνομα της μητέρας του ήταν Νααμά, η Αμμωνίτισσα.
14 Και έπραξε πονηρά, επειδή δεν προσήλωσε την καρδιά του στο να εκζητεί τον Κύριο.
15 Και οι πράξεις του Ροβοάμ, οι πρώτες και οι τελευταίες, δεν είναι γραμμένες στο βιβλίο τού προφήτη Σεμαϊα, και του Ιδδώ τού βλέποντα, στις γενεαλογίες; Και υπήρχαν πάντοτε πόλεμοι ανάμεσα στον Ροβοάμ και στον Ιεροβοάμ.
16 Και ο Ροβοάμ κοιμήθηκε μαζί με τους πατέρες του, και θάφτηκε στην πόλη του Δαβίδ· και αντ' αυτού βασίλευσε ο Αβιά, ο γιος του.
>>>>> 
Ας ξεκινήσουμε με την μητέρα του Ροβοάμ.
Ξέρουμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή των παιδιών η μητέρα και αυτά που μεταδίδει στο παιδί.
Βέβαια ο Ροβοάμ δεν δικαιολογείται το να μην ενδιαφέρεται για τον αληθινό, Θεό αλλά η μητέρα, ήταν  Αμμωνίτισσα.
  Το πράγμα ξεκινά πιο βαθιά. Ο Σολομών πήρε γυναίκες από όλα τα Έθνη και αυτή ήταν η μητέρα του διαδόχου του η Νααμά η Αμμωνίτισα.
Αυτή λοιπόν έφερε μαζί της τους δικούς της θεούς.
Τα μετέδωσε αυτά στα παιδιά της. Οπότε:  
Α΄ Χρονικών 12:14
14 Και έπραξε πονηρά, επειδή δεν προσήλωσε την καρδιά του στο να εκζητεί τον Κύριο.
  >>>
Δεν στάθηκε εκεί που τον καλούσε ο Κύριος
Έκανε ότι λαχταρούσε η καρδιά του στην αμαρτία.
  Αυτό σημαίνει έπραξε πονηρά. Αγνόησε τον μόνο αληθινό Θεό και έπραξε πονηρά.
Έλεος και ειρήνη στην καρδιά μας να τα σκεφτούμε καλά.
Sultana