_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-10-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12

10-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 12
Πόλεμος λοιπόν. Πόλεμος φόβος μπροστά στα στρατεύματα των Αιγυπτίων. Ο πόλεμος είναι αφανισμός.
5 Τότε ο προφήτης Σεμαϊας ήρθε στον Ροβοάμ, και στους άρχοντες του Ιούδα, που είχαν συγκεντρωθεί στην Ιερουσαλήμ εξαιτίας του φόβου τού Σισάκ, και τους είπε: Έτσι λέει ο Κύριος: Εσείς με εγκαταλείψατε· γι' αυτό σας εγκατέλειψα κι εγώ στο χέρι του Σισάκ.
………..
Μόλις άκουσαν τα λόγια του προφήτη και τα λόγια του Θεού…

6 Και οι άρχοντες του Ισραήλ και ο βασιλιάς ταπεινώθηκαν, και έλεγαν: Δίκαιος είναι ο Κύριος.
7 Και όταν ο Κύριος είδε ότι ταπεινώθηκαν, έγινε λόγος Κυρίου στον Σεμαϊα, λέγοντας: Αυτοί ταπεινώθηκαν· δεν θα τους εξολοθρεύσω, αλλά θα τους χαρίσω κάποια σωτηρία· και ο θυμός μου δεν θα εκχυθεί επάνω στην Ιερουσαλήμ διαμέσου τού Σισάκ·
8 αλλ' όμως, θα γίνουν δούλοι του, για να γνωρίσουν τη δική μου δουλεία, και τη δουλεία από τις βασιλείες τής γης.
9 Και ο Σισάκ, ο βασιλιάς τής Αιγύπτου, ανέβηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ, και πήρε τους θησαυρούς τού οίκου τού Κυρίου, και τους θησαυρούς τού παλατιού τού βασιλιά, πήρε τα πάντα· πήρε, ακόμα, και τις επιμήκεις χρυσές ασπίδες, που είχε κάνει ο Σολομώντας.
……………………….
Μετά αναρωτιόμαστε, γιατί;
 Η ζωή μας όταν είναι καλή ωραία ευτυχισμένη απολαμβάνουμε τα αγαθά και τις ευλογίες του Κυρίου χωρίς να σκεφτούμε τον Ίδιο και αν η ζωή μας είναι σύμφωνη μέσα στην χαρά και καλή ζωή, στο θέλημα του στην υπακοή,  ταπείνωση ευχαριστία. Και πολλές φορές είναι αναμιγμένη με την ζωή σαν πιστοί και με τον κόσμο.
 Πάρτε παράδειγμα το μέλι. Το  θέλουμε να είναι καθαρό μέλι. Αν δεν είναι τότε είναι μεν μέλι αλλά έχει μέσα κάποια παράγωγα ως συνήθως που βάζουν και το παρουσιάζουν για μέλι. Γι αυτό η ζωή μας πρέπει να είναι όπως το μέλι καθαρή κρύσταλλο.
  Αλλιώς έρχονται από τον Θεού δοκιμασίες για να μας φέρουν σε μετάνοια και σε επικοινωνία μαζί Του
  Και ενώ έχουμε μετανοήσει μας δίνει κάποια ανάσα για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε εξαρτημένοι από Εκείνον και μόνον.
Όλα φεύγουν σαν το νερό, και πολλές φορές είμαστε στην χάρη Του αλλά θερίζουμε αυτά που σπείραμε χωρίς Εκείνον.
Να μην ξεχνούμε ποτέ ότι ο Θεός είναι Αυτός, ο ίδιος και σήμερα  αλλά μας βλέπει μέσα από την θυσία του Ιησού Χριστού και τώρα 2000 χρόνια είμαστε στην ευκαιρία που μας έδωσε και την λέμε: «περίοδο χάρητος»
Εύχομαι ο Κύριος να μας ελέγξει όλους και να μας κάνει έλεος.
Ειρήνη
Sultana. Cha