_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-08-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12

08-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 12
1 ΚΑΙ καθώς η βασιλεία τού Ροβοάμ στερεώθηκε και ενδυναμώθηκε, εγκατέλειψε τον νόμο τού Κυρίου, και ολόκληρος ο Ισραήλ μαζί του.
2 Και τον πέμπτο χρόνο τής βασιλείας τού Ροβοάμ, ο Σισάκ, ο βασιλιάς τής Αιγύπτου, ανέβηκε εναντίον τής Ιερουσαλήμ, επειδή είχαν παρανομήσει στον Κύριο,
3 μαζί με 1.200 άμαξες, και 60.000 καβαλάρηδες· και ο λαός που ήρθε μαζί του από την Αίγυπτο ήταν αναρίθμητος, Λίβυοι, Τρωγλοδύτες, και Αιθίοπες.
4 Και αφού κυρίευσε τις οχυρές πόλεις, εκείνες στον Ιούδα, ήρθε μέχρι την Ιερουσαλήμ.
5 Τότε ο προφήτης Σεμαϊας ήρθε στον Ροβοάμ, και στους άρχοντες του Ιούδα, που είχαν συγκεντρωθεί στην Ιερουσαλήμ εξαιτίας του φόβου τού Σισάκ, και τους είπε: Έτσι λέει ο Κύριος: Εσείς με εγκαταλείψατε· γι' αυτό σας εγκατέλειψα κι εγώ στο χέρι του Σισάκ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Μόλις στερεώθηκε η βασιλεία του  και όλος ο λαός προόδευε όλα πήγαιναν ρολόι ξέχασαν τον Θεό τον Νόμο που έπρεπε να είναι γραμμένος όπως έλεγε στο Δευτερονόμιον 6:7-8-9
7 και θα τα διδάσκεις με επιμέλεια στα παιδιά σου, και θα μιλάς γι' αυτά όταν κάθεσαι στο σπίτι σου, όταν περπατάς στον δρόμο, και όταν πλαγιάζεις, και όταν σηκώνεσαι.
8 Θα τα δέσεις για σημείο επάνω στο χέρι σου, και θα είναι ως προμετωπίδια ανάμεσα στα μάτια σου.
Και θα τα γράψεις επάνω στους παραστάτες τού σπιτιού σου, κι επάνω στις πύλες σου. 6. στις καρδιές του αλλά και στους παραστάτες τους.
Λοιπόν ξέχασαν τι είχε παρήγγειλε όλα τα χρόνια ο Θεός.
Αλλά ας αφήσουμε το Ροβοάμ και ας έρθουμε στα δικά μας. Εμείς κάνουμε σαν το Ροβολά και το λαό του Ιούδα μέσα στην Εκκλησία; Μόνο άμα έρθει κάποιο κακό τότε θυμόμαστε τον Λόγο του Θεού. Και δεν μιλώ για καιακρινω κανέναν παρά μόνο τον εαυτό
μου.  Είχα στην ζωή μου τον Κύριο πήρα την σωτηρία συγχωρέθηκα και όμως σε πάρα πολλά βρέθηκα αδόκιμη και έσφαλα και πλήρωσα μετανιωμένη. Ευτυχώς ευλογημένο το όνομα Του μετανιωμένη και μάθημα γερό.
Ήμουν ένας Ροβοάμ και ο λαός μαζί; Εγώ λέω ήμουνα. Νόμιζα ότι ήμουν με τον Κύριο. Έτσι κι αυτοί σιγά-σιγά ξέφτισαν.
Γι αυτό ο Κύριος μας λέει να αγρυπνούμε.
Ματθαίος 26:41
Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου αμήν
Sultana. Cha