_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ οι Νικητές…Κατερίνη) -06

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ (6)--06
Εκδόσεις ¨οι Νικητές…Κατερίνη)

 ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ
Α/ Να προσεύχεσαι τακτικά
   Η συνομιλία σου με το Θεό να γίνεται τακτικά. Δεν είναι ανάγκη να τονίσω τη σπουδαιότητα του καθημερινού προγράμματος προσευχής.
  Πρέπει να ξεχωρίζουμε ώρες κάθε μέρα για προσευχή. Τα κοσμικά ενδιαφέροντα μα οι φιλοδοξίες μας οι απογοητεύσεις μας και χίλιοι άλλοι παράγοντες μπορεί να μας φέρουν σε μια τέτοια θέση που να μην έχομε «διάθεση» για προσευχή. Τότε ακριβώς πρέπει να προσευχόμαστε περισσότερο.
   Ο προφήτης Δανιήλ είναι ένα καλό παράδειγμα για μας. Επειδή είχε βαριές ευθύνες ο χρόνος του ήταν περιορισμένος. Με πιστότητα όμως ξεχώρισε τρεις ιδιαίτερες περιόδους κάθε μέρα για να συνομιλεί με το Θεό. παρά τις απαγορεύσεις του Βασιλιά Δαρείου ο προφήτης «έπεφτε στα γόνατα τρεις φορές την ημέρα προσευχόμενος και δοξολογών ενώπιον του Θεού αυτού καθώς έκαμνε πρότερον» (Δανιήλ 6:10). Αν και δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για τις ώρες της προσευχής του διαβάζουμε στον (Ψαλμό 55:17)
«Απόγευμα και πρωί και μεσημέρι θέλω παρακαλώ φωνάζει και θέλει ακούσει τη φωνή μου».
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2/ Να Προσευχόμαστε με Ειλικρίνεια
   Η Βίβλος μας λέγει ότι «δεν υπάρχει δημιούργημα που να είναι κρυμμένο αλλά είναι όλα γυμνά και φανερά στα μάτια Του προς τον Οποίον έχομε να δώσουμε λόγο»
(Εβραίους 4:13). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύψουμε κάτι απ’ το Θεό. με ευλάβεια και σεβασμό οφείλουμε να ανοίγουμε την καρδιά μας μπροστά στο θρόνο της χάρητος Του και να Του πούμε με απλά λόγια πως αισθανόμαστε. Ο Μωϋσής παραπονέθηκε πικρά όταν ο Φαραώ απέρριψε την αίτηση του να αφήσει τους Ισραηλίτες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο και σαν συνέπεια αυτού η κατάσταση δουλείας χειροτέρεψε(Έξοδος 5:22—23). Και ο ψαλμωδός επίσης διερωτόταν όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Να πως εκφράσθηκε: «Γιατί Θεέ απέρριψες εμάς δια παντός; Γιατί καπνίζει η οργή Σου εναντίον των προβάτων της βοσκής Σου;»
(Ψαλμός 74:1) Και ο Ιερεμίας αισθανόμενος ότι ο Θεός τον ξεγέλασε παραπονιέται: «Κύριε με εδελέασες και εδελεάσθην υπερίσχυσες κατ’ εμού και κατίσχυσες έγινα χλευασμός όλην την ημέραν όλοι με εμπαίζουσι» (Ιερεμίας 20:7).
  Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις οι δούλοι του Θεού ύψωσαν με ειλικρίνεια τη φωνή τους εκφράζοντας τα αισθήματα τους. Ήταν  ανθρώπινα όντα όπως εσύ κι εγώ. Μερικές φορές αποθαρρύνονταν. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τις ενέργειες του Θεού. Όλοι τους όμως με ειλικρίνεια προσευχήθηκαν στον Κύριο. Καλά θα κάνουμε να ακολουθήσουμε κι εμείς το παράδειγμα τους.
   Έτσι σήμερα αν μάχεσαι με πικρία με το Θεό γιατί σου έχει πάρει κάποιο αγαπητό σου μη διστάζεις να Του μιλήσεις γι’ αυτό. Αν φοβάσαι επειδή πρόκειται να μπεις σε νοσοκομείο για κάποια σοβαρή εγχείρηση έκφρασε τους φόβους σου στο Θεό. αν έχεις μέσα σου κάποια ρίζα πικρίας εναντίον κάποιου αδελφού σου ή τον έχεις πικράνει με λόγια ή με έργα και δεν μπορείς να υπερνικήσεις αυτή την αμαρτωλή σου στάση ομολόγησε την αδυναμία σου στο Θεό. μη σκεφθείς ότι ο Θεός δεν θα ενδιαφερθεί για ασήμαντα πράγματα. Εκείνο περιμένει να Του το πει όλα με κάθε λεπτομέρεια. Μην πεις αφού τα ξέρει γιατί να Του τα πω. ΟΧΙ. Ο Θεός περιμένει από σένα να Του πεις τι ακριβώς σκέπτεσαι. Και μην ξεχνάς ότι ο Θεός θα σε βοηθήσει περισσότερο από ότι μπορεί οποιοσδήποτε άνθρωπος. «Ας προσευχόμαστε λοιπόν με πεποίθηση στο θρόνο της χάρητος για να λάβουμε έλεος και να βρούμε χάρη όταν θα έχουμε ανάγκη για βοήθεια»(Εβραίους 4:16).
    Ο  Κύριος Ιησούς έχει περάσει από όλες τις εμπειρίες που μπορεί εσύ να περνάς τώρα—εκτός από την αμαρτία. Γνωρίζει και καταλαβαίνει γι’ αυτό πήγαινε σε εκείνον με όλα τα προβλήματα σου. Άνοιξε διάπλατα την καρδιά σου σ’ Αυτόν με ειλικρίνεια για το πρόβλημα που σε απασχολεί και μην αμφιβάλλεις ότι Εκείνος θα σου δώσει την πιο κατάλληλη και συμφέρουσα για σένα λύση.
      «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
3/ Να Προσεύχεσαι Με Σταθερότητα
   Η Βίβλος μας προτρέπει να προσευχόμαστε αδιαλείπτως
(Α΄ Θεσσαλονικείς 5:17). Αμέσως απαντώ στην αντίρρηση που θα προβάλλεις: Πως μπορώ να προσεύχομαι συνεχώς; Πρέπει να δουλέψω να μαγειρέψω να διαβάσω να παίξω. Ακόμα και ένας κληρικός δεν μπορεί να προσεύχεται συνεχώς. Σε καταλαβαίνω. Κήρυττε έφτιαχνε σκηνές επισκεπτόταν εκκλησίες πρότρεπε συμβούλευε ενθάρρυνε…
  Το γεγονός παραμένει ότι δια του Αγίου Πνεύματος ο απόστολος μας προτρέπει: «αδιαλείπτως προσεύχεσθε». Και είναι μια εντολή που κάθε πιστός Χριστιανός πρέπει να την πάρει στα σοβαρά. Αν δεν ήταν δυνατό να την εφαρμόσουμε ο Θεός δεν θα μας την έδινε.
  Πως λοιπόν μπορούμε « να προσευχόμαστε αδιαλείπτως;»
Υπάρχουν δύο πιθανές ερμηνείες:
   α/ Ο απ. Παύλος θα μπορούσε να εννοεί τη στενή επικοινωνία που πρέπει να έχει ο πιστός με τον Κύριο και να ζει κάθε μέρα με τέτοια συναίσθηση της παρουσίας Του ώστε η προσευχή να έρχεται σαν το φυσικό επακόλουθο όπως ακριβώς η αναπνοή στον άνθρωπο. Έτσι όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα μια ανάγκη να μπορούμε να «αναπνέουμε» προσευχή στο Θεό επί τόπου. Κάθε φορά που θα σκεφτούμε την αγάπη καλοσύνη αγαθότητα τις ευλογίες του Θεού να μπορούμε να τον ευχαριστούμε. Πρέπει να εκφράζουμε τη δοξολογία μας στον Κύριο τόσο φυσικά και αβίαστα όπως μιλάμε με κάποιο φίλο μας .Πάντοτε πρέπει να βρισκόμαστε σε στάση προσευχής.
  β/ Να προσεύχεται ο πιστός «αδιαλείπτως» θα μπορούσε να σημαίνει την αδιάκοπη προσευχή μας. Με άλλα λόγια να μην υπάρχουν περίοδοι της ζωής μας που να χαρακτηρίζονται σαν διαστήματα «απροσευχησιάς» δηλαδή αμέλειας τεμπελιάς αδιαφορίας. Όταν εργάζεσαι θυμήσου τις ευλογίες που σου χαρίζει ο Θεός. Όταν οδηγείς το αυτοκίνητο σου να σκέφτεσαι την παρουσία του Θεού δίπλα σου. όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες ν’ ανοίξεις την καρδιά σου σ’ Αυτόν. Να του πεις ότι έχεις την ανάγκη Του. Στρέψε την προσοχή σου και την διάνοια σου στο Θεό και με τον καιρό θα αποκτήσεις μια στάση που θα σε κάνει να σκέφτεσαι όπως σκέφτεται Εκείνος όπως ενεργεί Εκείνος όπως θέλει Εκείνος.
Η παρουσία του Θεού θα σε επισκιάζει.
Ο ουράνιος Πατέρας περιμένει να διαθέσει τον εαυτό Του για σένα. Σε θέλει να απολαμβάνεις τη χαρά και το προνόμιο της προσευχής. Κάνε το πρώτο βήμα. Άρχισε να μιλάς με το Θεό τακτικά με συνέπεια ανοιχτόκαρδα αδιάλειπτα.
               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΝΙΚΗΤΩΝ(http://www.nikites.eu).
………………………………………..
=====================================================
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM READ OUR BLOG
==========================================================