_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 03 To όνομα μας γραμμένο στο βιβλίο της ζωής

ΜΕΤΑΦΟΡΑ:  ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 03

ΘΕΜΑ: To όνομα μας γραμμένο στο βιβλίο της ζωής

Λουκάς 10:
19 Δέστε, σας δίνω εξουσία στο να πατάτε επάνω σε φίδια και σκορπιούς, κι επάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού· και τίποτε δεν θα σας βλάψει.
Όταν  εμπιστευόμαστε στον Κύριο δίνουμε τον εαυτό μας
ως λάφυρο στα χέρια του στηριζόμαστε σε Εκείνον και δεν μας ντροπιάζει, δεν μας προδίδει.
Και ξέρουμε ότι το λάφυρο αποκτείται μετά από πόλεμο που έγινε και ο νικητής παίρνει λάφυρα.
  Και εδώ βλέπουμε ότι ο Κύριος έκανε πόλεμο με τον εχθρό της ψυχής μας και μας ελευθέρωσε από λάφυρο του εχθρού που ήμασταν γίναμε λάφυρο του Κυρίου μας έδωσε την ελευθερία μας, αλλά, την ελευθερία αυτή, απόκτησε με προσφορά της δικής του ζωής και έτσι πήραμε πίσω τα χρεώγραφα και τα έσχισε επάνω στο Σταυρό Του.
***
Κολοσσαείς 2
13 Και εσάς, όντας νεκρούς εις τα αμαρτήματα και την ακροβυστία της σαρκός σας, συνεζωοποίησε μετ' αυτού, συγχωρήσας εις εσάς πάντα τα πταίσματα,
14 εξαλείψας το καθ' ημών χειρόγραφον, συνιστάμενον εις διατάγματα, το οποίον ήτο εναντίον εις ημάς, και αφήρεσεν αυτό εκ του μέσου, προσηλώσας αυτό επί του σταυρού·
15 και απογυμνώσας τας αρχάς και τας εξουσίας, παρεδειγμάτισε παρρησία, θριαμβεύσας κατ' αυτών επ' αυτού.
***
Και αυτό σημαίνει ως καινούργιοι άνθρωποι ανοίχτηκε μια καινούργια σελίδα, για μας, το όνομα μας γράφτηκε στο βιβλίο της ζωής, στην λευκή του σελίδα διότι, τα παλιά πέθαναν μαζί με το Χριστό επάνω στο Σταυρό Του.
Επομένως αδελφοί να σκεφτούμε από δω και πέρα τι υλικό στέλνουμε στον ουρανό.
Διότι μια μέρα θα δούμε το υλικό και ή θα ντραπούμε ή νιώσουμε χαρά διότι ο Κύριος θα αναγνωρίσει ότι την προσφορά της πίστεως και την υπόταξη του εγώ μας σε Εκείνον.
  Στην προς Εβραίους επιστολή μας λέγει εφόσον γνωρίσαμε τον Χριστό και την αρχική του διδασκαλία καλό είναι να προχωρήσουμε παρακάτω.
Εβραίους 6:1
Γι' αυτό, αφού αφήσουμε την αρχική διδασκαλία τού Χριστού, ας προχωρούμε προς την τελειότητα, χωρίς να βάζουμε εξαρχής θεμέλιο μετάνοιας από έργα νεκρά, και πίστης στον Θεό, 
Ησαΐας 53:4
Αυτός, στην πραγματικότητα, βάσταξε τις ασθένειές μας, και επιφορτίστηκε τις θλίψεις μας….
*****
 Βέβαια εγώ πιο πάνω εννοούσα τις βιοτικής ζωής μας από  αρρώστιες πηγαίνουμε και ακουμπάμε σε Εκείνον για να μας παρηγορήσει ή να μας θεραπεύσει.
  Εδώ όμως αυτό που είπε ο Ησαϊας και το επαναλαμβάνει επιβεβαιώνοντας το ο Ματθαίος τις ασθένειες και αρρώστιες που βάσταξε ο Κύριος μια η αρρώστια που ήταν η αμαρτία όλων των ανθρώπων.
  Η αρρώστια του ανθρώπου είναι η αμαρτία  που έπασχε και πάσχει. Βασικά και αληθινά, αυτήν την αρρώστια, μας θεράπευσε ο Κύριος και την βάσταξε επάνω στο σταυρό και μας θεράπευσε.
  Ξεκίνησε με το μικρόβιο της Ανυπακοής στο θέλημα του Πατέρα. Μετά αυτή η ανυπακοή γεννά καθημερινά διάφορους τρόπους ( μικρόβια όπως στην αρρώστια του σώματος έτσι και στην πνευματική αρρώστια)ανυπακοής ώστε να είμαστε ενάντια στον Πατέρα. Και όλα αυτά με μια λέξη: «αμαρτίες» περικλείουν τον αμαρτωλό άνθρωπο που χρειάζεται κάποιον να τον ελευθερώσει από τα πάθη του από τις παραβάσεις του που τον ωθεί μακριά από τον Θεό η αμαρτωλή ζωή του.
  Είναι οι αμαρτίες μας που τις πήρε επάνω Του στο Σταυρό και τις θεράπευσε.
 Βέβαια  η αμαρτία είναι μία αλλά έχει πολλές μορφές.
Όπως η Σωτηρία είναι μία δια πίστεως αλλά έχει καρπό δια Πνεύματος Αγίου.  Έτσι και η αμαρτία κάνει καρπό.
Τώρα πως θα το ξεχωρίσουμε;
Ματθαίος 3:
8 Κάντε, λοιπόν, καρπούς άξιους της μετάνοιας·
10 Μάλιστα, και η αξίνα κείτεται ήδη στη ρίζα των δέντρων· κάθε δέντρο, λοιπόν, που δεν κάνει καλό καρπό, κόβεται, και ρίχνεται στη φωτιά.
Ποια είναι η αξίνα; Ξέρουμε ότι η αξίνα είναι ένα είδος τσάπας που με αυτήν μπορείς να ξεριζώσεις ρίζες βαθιές δέντρων και να μην αφήσεις τίποτα να ξαναφορτώσει από αυτό που ξερίζωσες. Τώρα βέβαια ακόμα το χρησιμοποιούμε αν και υπάρχουν γρήγορα μηχανήματα.
Όμως όλη μέρα ένα δέντρο μπορεί να σε παιδέψει με την αξίνα. Αυτή είναι η πνευματική εργασία που κάνει μαζί μας το Πνεύμα το Άγιο και με τον ερχομό του Κυρίου έγινε πραγματικότητα και σε εφαρμογή αυτό που έλεγε ο Ιωάννης. Ας ξαναδούμε το εδάφιο.
Ματθαίος 3:
8 Κάντε, λοιπόν, καρπούς άξιους της μετάνοιας·
10 Μάλιστα, και η αξίνα κείτεται ήδη στη ρίζα των δέντρων· κάθε δέντρο, λοιπόν, που δεν κάνει καλό καρπό, κόβεται, και ρίχνεται στη φωτιά.
Κορινθίους Α' 3:12 Εάν δε τις εποικοδομεί επί το θεμέλιον τούτο χρυσόν, άργυρον, λίθους τιμίους, ξύλα, χόρτον, καλάμην
13 εκάστου το έργον θέλει φανερωθή· διότι η ημέρα θέλει φανερώσει αυτό, επειδή διά πυρός ανακαλύπτεται· και το πυρ θέλει δοκιμάσει το έργον εκάστου οποίον είναι.
14 Εάν το έργον τινός, το οποίον επωκοδόμησε μένη, θέλει λάβει μισθόν·
15 εάν το έργον τινός κατακαεί, θέλει ζημιωθεί, αυτός όμως θέλει σωθή, πλην ούτως ως διά πυρός.
16 Δεν εξεύρετε ότι είσθε ναός Θεού και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί εν υμίν;
*****
Εδώ βλέπουμε μια φωτιά που θα στηθεί στον ουρανό και θα κατακαύσει όλων μας τα έργα.
*****
 Είμαι γυναίκα μεγάλη και σαν παιδί έζησα την σκληρή
Αγροτική, εργασία των μεγάλων στο χωριό.
Η αξίνα, το φτυάρι, το λιχνιστήρι, το κόσκινο, το ξεκαθάρισμα του σιταριού από το αλώνισμα μέχρι να ξεκαθαρίσει σε σκύβαλα και σε καλό σιτάρι έπαιρνε τρεις μήνες κοπιαστικής εργασίας και φύλαγμα το βράδυ κοιμώμενος, πάντα, κάποιος να το φυλά ώστε να μην το κλέψουν, Ώσπου  να τελειώσουν και να μπουν στις αποθήκες όλα.
  Τώρα να, γιατί μιλάει ο Κύριος ή ο Ιωάννης για αξίνες και φτυάρια και ο Παύλος για σκύβαλα. Τα σκύβαλα δεν είχαν καμιά αξία παρά,  φυλαγόταν μόνο για τις κότες να φάνε και να περάσει ο χειμώνας. Το άχυρο ήταν για να το τρώνε τα ζώα μας και αυτό που δεν ήταν για τα ζώα το βάζαμε στην σόμπα να μας ζεστάνει.
Βλέπετε γεννήθηκα στο 1942 στην χειρότερη φτώχια του λαού μας. Μέσα  στον πόλεμο. Και αυτά που θυμάμαι είναι μετά τον πόλεμο μέχρι τα 8 μου χρόνια. Μετά υιοθετήθηκα
Στην Θεσσαλονίκη από μια πολύ θεοφοβούμενη γυναίκα η οποία μου έμαθε τα ιερά γράμματα του λόγου του Θεού.
Λουκάς 3:
17 του οποίου το φτυάρι είναι στο χέρι του, και θα καθαρίσει το αλώνι του πέρα για πέρα, και το σιτάρι θα το συγκεντρώσει στην αποθήκη του, ενώ το άχυρο θα το κατακάψει με ακατάσβεστη φωτιά.
  Όταν στέκομαι μπροστά στα εδάφια νιώθω κάθε εδάφιο να μου μιλά. Να μου λέει πολλά. Πώς να ζήσω πώς να είναι αρεστή η ζωή μου σε Εκείνον ώστε να κερδίσω την ζωή που είναι ο ίδιος ο Κύριος. Αυτό  λαχταρώ και για τα αδέλφια μου και όσοι δεν τον γνωρίζουν να τον γνωρίσουν τον Κύριό μας, και να σωθούν.
******
Ιωάννης 3:36
 Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή· όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή τού Θεού μένει επάνω του.
*******
Ιωάννης 5:24
Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ' αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή.
Να λοιπόν ότι όλα τα εδάφια του Λόγου του Θεού μιλούν ότι από εδώ έχουμε ήδη τον ουρανό δικό μας οι νίκες είναι που ο Κύριος δίνει στον καθένα μας και αυτό λέγεται νομίζω, εξουσία ότι μας έδωσε ενάντια στο διάβολο. Γιατί το λέω ότι μας έδωσε εξουσία; Διότι μας έδωσε το Πνεύμα το Άγιο και μας δίνει ζωή αγία που έχει καλό καρπό.
Επίσης μας ντύνει με πανοπλία να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό.
*****
Να ποια είναι τα έργα της σάρκας ενώ νομίζουμε ότι είμαστε πιστοί. Αυτά τα έργα της αμαρτίας ο Κύριος θεράπεψε στο σταυρό και μας ελευθέρωσε
*****
Γαλάτας 5
19 Είναι δε φανερά τα έργα τής σάρκας· τα οποία είναι: Μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια,
20 ειδωλολατρία, φαρμακεία, έχθρες, φιλονικίες, ζηλοτυπίες, θυμοί, διαπληκτισμοί, διχοστασίες, αιρέσεις,
21 φθόνοι, φόνοι, μέθες, γλεντοκόπια, και τα παρόμοια μ' αυτά· για τα οποία σας λέω από πριν, όπως και σας είχα προείπει, ότι αυτοί που τα πράττουν αυτά βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσουν.
******
Τώρα καταλαβαίνουμε σύμφωνα με τον Λόγο του Κυρίου
Ποιος θα κερδίσει τον ουρανό και το όνομα του θα γραφτεί στο βιβλίο της ζωής
*******
Γαλάτας 5:
22 Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια·
24 Και όσοι είναι τού Χριστού, σταύρωσαν τη σάρκα μαζί με τα πάθη και τις επιθυμίες.
25 Αν ζούμε σύμφωνα με το Πνεύμα, ας περπατάμε και σύμφωνα με το Πνεύμα.
******

Εφεσίους 6
11 ντυθείτε την πανοπλία τού Θεού, για να μπορέσετε να σταθείτε ενάντια στις μεθοδείες τού διαβόλου·
12 επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας στα επουράνια.
13 Γι' αυτό, πάρτε στα χέρια σας την πανοπλία τού Θεού, για να μπορέσετε να αντισταθείτε κατά την πονηρή ημέρα, και αφού καταπολεμήσετε τα πάντα, να σταθείτε.
Αδέλφια μου δεν είναι εύκολη η πνευματική ζωή .Γι’ αυτό να γυμνάζουμε κάθε μέρα τον εαυτό μας με τον Λόγο του Θεού ώστε όταν έρθει ο Πειρασμός να μην μας βρει σε ύπνο αλλά έτοιμους για πόλεμο.
Ένα ακόμα εδάφιο ας δούμε επάνω στον Κύριο που έκανε προφητεία για τις αμαρτίες μας ο Ησαϊας
Ησαΐας 53:12
Γι' αυτό, θα του δώσω μερίδα μαζί με τους μεγάλους, και θα μοιραστεί για λάφυρο τους ισχυρούς, επειδή παρέδωσε σε θάνατο την ψυχή του, και μαζί με ανόμους λογαριάστηκε, κι αυτός βάσταξε τις αμαρτίες πολλών, και υπέρ των ανόμων θα μεσιτεύσει.
******
 Ματθαίος 8:17
Για  να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε από τον προφήτη Ησαϊα, λέγοντας: «Αυτός πήρε τις ασθένειές μας, και βάσταξε τις αρρώστιες μας».
  Αυτός  είναι ο Κύριος μας και ο Θεός μας που μόνο Αυτός μπορούσε να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας και να μας δώσει την ελευθερία μας.  Και ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΗΚΕ ώστε, να είναι οι προφητείες να είναι  οι αδιάψευστες μαρτυρίες ότι ο Ιησούς Χριστός είναι, Αυτός που έβαλε στα στόματα των προφητών ότι :
Αυτός θα γίνει Σωτήρας μεσίτης ελευθερωτής του ανθρώπινου γένους από τον δυνάστη και εχθρό των ψυχών μας
*******
Ησαΐας 59:16
 και είδε ότι δεν υπήρχε άνθρωπος, και θαύμασε ότι δεν υπήρχε εκείνος που μεσιτεύει· γι' αυτό, ο βραχίονάς του ενέργησε σ' αυτόν σωτηρία· και η δικαιοσύνη του, αυτή τον βάσταξε.
Ειρήνη ευλογία και νίκες πνευματικές ΑΜΗΝ
……………………………………………………………
==========================================================

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE

ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM READ OUR BLOG

==========================================================