_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΚΟΥΕ ΙΣΡΑΗΛ ( θέμα υπακοή)- 04

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΚΟΥΕ ΙΣΡΑΗΛ 04
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ (ΑΚΟΥΕ ΙΣΡΑΗΛ θέμα υπακοή)-04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ
ΘΕΜΑ: ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΥΠΑΚΟΗ
Ιωάννης 14:15
 Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε.
Εβραίους 5:
7 Όστις εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού, αφού μετά κραυγής δυνατής και δακρύων προσέφερε δεήσεις και ικεσίας προς τον δυνάμενον να σώζει αυτόν εκ του θανάτου, και εισακούσει διά την ευλάβεια αυτού,
8 καίτοι ων Υιός, έμαθε την υπακοήν αφ' όσων έπαθε,
***
Εβραίους 9
14 πόσο μάλλον το αίμα του Χριστού, όστις διά του Πνεύματος του αιωνίου προσέφερεν εαυτόν άμωμον εις τον Θεόν, θέλει καθαρίσει την συνείδηση σας από νεκρών έργων εις το να λατρεύετε τον ζώντα Θεόν;
15 Και διά τούτο είναι μεσίτης διαθήκης καινής, ίνα διά του θανάτου, όστις έγεινε προς απολύτρωσιν των επί της πρώτης διαθήκης παραβάσεων, λάβωσιν οι κεκλιμένοι την επαγγελίαν της αιωνίου κληρονομίας.
16 Διότι όπου είναι διαθήκη, ανάγκη να υπάρχει θάνατος εκείνου, όστις έκαμε την διαθήκην·
17 διότι η διαθήκη επί τεθνεώτων είναι βεβαία, επειδή ποτέ δεν ισχύει, ενόσω ζει ο διαθέτης.
28 ούτω και ο Χριστός, άπαξ προσφερθείς διά να σηκώσει τας αμαρτίας πολλών, θέλει Φανή εκ δευτέρου χωρίς αμαρτίας εις τους προσμένοντας αυτόν διά σωτηρίαν.
Εβραίους 4:14
ΕΧΟΝΤΑΣ, λοιπόν, έναν μεγάλο αρχιερέα, που έχει περάσει μέσα από τους ουρανούς, τον Ιησού, τον Υιό τού Θεού, ας κρατάμε την ομολογία. 15 Επειδή, δεν έχουμε αρχιερέα, που δεν μπορεί να συμπαθήσει στις ασθένειές μας, αλλά ο οποίος πειράστηκε σε όλα, κατά τη δική μας ομοιότητα, χωρίς αμαρτία.  16 Ας πλησιάζουμε, λοιπόν, με παρρησία στον θρόνο τής χάρης, για να πάρουμε έλεος, και να βρούμε χάρη προς βοήθεια σε καιρό ανάγκης.
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ 30:
17 Αν, όμως, παρεκτραπεί η καρδιά σου, και δεν υπακούσεις, αλλά αποπλανηθείς, και προσκυνήσεις άλλους θεούς, και τους λατρεύσεις,
18 εγώ σας αναγγέλλω σήμερα ότι, οπωσδήποτε, θα αφανιστείτε· δεν θα μακροημερεύσετε επάνω στη γη, προς την οποία διαβαίνεις τον Ιορδάνη, για να μπείτε εκεί μέσα να την κατακτήσετε.
19 Επικαλούμαι σήμερα σε σας μάρτυρες τον ουρανό και τη γη, ότι έβαλα μπροστά σας τη ζωή και τον θάνατο, την ευλογία και την κατάρα· γι' αυτό, διαλέξτε τη ζωή, για να ζείτε, εσύ και το σπέρμα σου·
20 για να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου, για να υπακούς στη φωνή του, και για να είσαι προσηλωμένος σ' αυτόν· επειδή, αυτό είναι η ζωή σου, και η μακρότητα των ημερών σου· για να κατοικείς επάνω στη γη, που ο Κύριος ορκίστηκε στους πατέρες σου, στον Αβραάμ, στον Ισαάκ, και στον Ιακώβ, να δώσει σ' αυτούς.
***
Καθώς μελετώ την παλαιά Διαθήκη, ο Θεός μέχρι που ήρθε ο Χριστός, ήθελε ο Ισραήλ να μένει στο θέλημα Του, να ακούει την φωνή του και να υπακούει, να μην προσκυνήσει τα είδωλα σε πολύ αυστηρό επίπεδο.
  Και επίσης θέλει την υπακοή στο τέλειο. Θέλει πρώτα να απευθύνονται σε Εκείνον.
  Κάθε βράδυ μελετώ ξανά και ξανά προσευχόμενη ο Κύριος να μου δείξει πώς να καταλαβαίνω τον Λόγο Του. και πιστέψτε με  ότι γέμισα 4 χρόνια που κάθε βράδυ με πολύ επιμέλεια την διαβάζω και βλέπω πράγματα που δεν είχα ιδεί ή καταλάβει. Κάντε το και σεις που με διαβάζετε και θα δείτε πιο πολύ ότι καταλαβαίνετε τι έκανε ο Κύριος στην Καινή Διαθήκη. Πρώτα-πρώτα την προσφορά του ως ολοκαύτωμα στον σταυρό και το αίμα του πως μας λυτρώνει.
Θα αναφερθούμε σε κάποιες ιστορίες στην Π. Διαθήκη
Καλά θάταν να την διαβάσετε την ιστορία ολόκληρη είναι πολύ όμορφη και πολύ λύπη θα γεμίσει την καρδιά σας για αυτόν τον άνθρωπο όπου ίσως βρούμε και τον εαυτό μας μέσα. Πάντα στα

πράγματα του θεού βρίσκουμε τον εαυτό μας να είναι ελλιπείς .λοιπόν η ιστορία σε κομμάτια έχει ως έξης:
 Χρονικών Β' 14
Και ο Ασά έκανε το καλό και το ευθύ μπροστά στον Κύριο τον Θεό του
3 επειδή, αφαίρεσε τα θυσιαστήρια των ξένων θεών, και τους ψηλούς τόπους, και κατασύντριψε τα αγάλματα, και κατέκοψε τα άλση·
4 και είπε στον Ιούδα να εκζητούν τον Κύριο τον Θεό των πατέρων τους, και να εκτελούν τους νόμους και τις εντολές.
5 Ακόμα, αφαίρεσε τους ψηλούς τόπους, και τα είδωλα από όλες τις πόλεις τού Ιούδα· και το βασίλειο ησύχασε μπροστά του.
Χρονικών Β' 15
Και όταν ο Ασά άκουσε αυτά τα λόγια, και την προφητεία τού προφήτη Ωδήδ, ενδυναμώθηκε, και απέβαλε τα βδελύγματα από ολόκληρη τη γη τού Ιούδα και του Βενιαμίν, και από τις πόλεις που πήρε από το βουνό Εφραϊμ, και ανανέωσε το θυσιαστήριο του Κυρίου, που ήταν μπροστά στον πρόναο του Κυρίου.
Χρονικών Β' 15
16 Ακόμα και τη Μααχά, τη μητέρα τού βασιλιά Ασά, την απέβαλε από το να είναι βασίλισσα, επειδή έκανε ένα είδωλο στο άλσος· και ο Ασά κατέκοψε το είδωλό της, και το σύντριψε και το έκαψε στον χείμαρρο των Κέδρων.
17 Όμως, οι ψηλοί τόποι δεν αφαιρέθηκαν από τον Ισραήλ· εντούτοις, η καρδιά τού Ασά ήταν τέλεια όλες τις ημέρες του.
Χρονικών Β' 16
7 Και κατά τον καιρό εκείνο, ο Ανανί, ο βλέπων, ήρθε στον Ασά, τον βασιλιά τού Ιούδα, και του είπε: Επειδή, στηρίχθηκες επάνω στον βασιλιά τής Συρίας, και δεν στηρίχθηκες επάνω στον Κύριο τον Θεό σου, γι' αυτό ο στρατός τού βασιλιά τής Συρίας ξέφυγε από το χέρι σου·
8 οι Αιθίοπες και οι Λίβυοι δεν ήσαν μεγάλος στρατός, με πολυάριθμες άμαξες και καβαλάρηδες; Επειδή, όμως, στηρίχθηκες στον Κύριο, τους παρέδωσε στο χέρι σου·
9 δεδομένου ότι, τα μάτια τού Κυρίου περιτρέχουν διαμέσου ολόκληρης της γης, για να φανεί δυνατός σε όσους έχουν την καρδιά τους τέλεια προς αυτόν· σε τούτο έπραξες με αφροσύνη· γι' αυτό, στο εξής θα έχεις πολέμους.
Βασιλέων Β' 16
7 Και ο Άχαζ έστειλε μηνυτές στον Θεγλάθ-φελασάρ, τον βασιλιά τής Ασσυρίας, λέγοντας: Εγώ είμαι δούλος σου και γιος σου· ανέβα, και σώσε με από το χέρι τού βασιλιά τής Συρίας και του βασιλιά τού Ισραήλ, που σηκώθηκαν εναντίον μου.


  Όμως κάποια στιγμή κι αυτός δεν μπόρεσε να μείνει εκεί που τον ήθελε ο Θεός .
  Πρώτα από γιος Θεού και όχι δούλος αλλά ελεύθερος από την αιχμαλωσία των Αιγυπτίων και από ταπείνωση ήταν δούλος του Θεού.
Όμως ξαφνικά του λέει του ειδωλολάτρη βασιλιά τον δίνει και χρυσάφι και του δείχνει υποταγή ως δούλος και γιος του. γιατί; για να τον σώσει από τους σύριους
Εγώ είμαι δούλος σου και γιος σου
 Μα αυτός δεν ήταν όταν επικαλέσθηκε τον Κύριο εναντίον του πλήθους των Αιθιόπων και ο Κύριος τους έκανε να μετατραπούν σε φυγή; Τώρα που είναι εκείνος ο Ασά ,το πιστό παιδί και γιος του Θεού;
Έκανε με τους Εθνικούς και ειδωλολάτρες συνθήκη κατά του Ισραήλ.
(διότι είχαν διασπαστεί σε Ιούδα και Βενιαμίν και οι 10 φιλές σε Ισραήλ.).
Ενώ βάδιζε και έκαμνε το ευθές μπροστά στον Θεό ακολουθεί και άλλο ένα ολίσθημα του, κάποια στιγμή που αρρώστησε φάνηκε η αδυναμία του σε εγωισμό και όχι σε ταπείνωση , να κοιτάξει να ομολογήσει το σφάλμα του και ο Κύριος (άπειρες φορές το έδειξε ότι συγχωρεί)θα τον συγχωρούσε. Αλλά όταν ο εγωισμός μας-μας  υπερβαίνει δεν σκύβουμε το κεφάλι. Γι’ αυτό επιμένει στην υπακοή και στην ταπείνωση μας. Διότι αυτά μας προσεγγίζουν στον Θεό να μας ιδεί με έλεος.
Χρονικών Β' 16
12 Και ο Ασά αρρώστησε στα πόδια του στον 39ο χρόνο τής βασιλείας του, μέχρις ότου η αρρώστια του έγινε πολύ μεγάλη· όμως, ούτε στην αρρώστια του εκζήτησε τον Κύριο, αλλά τους γιατρούς.
   Εδώ αδέλφια μου είναι βαθύτερο το θέμα με το Άχαζ. Όπως και με τον καθένα μας. Δεν είναι ότι πήγε σε γιατρούς αλλά δεν θέλησε με τίποτα να ταπεινωθεί να πει το πρόβλημα του στον Θεό να ζητήσει το έλεος Του και την συγχώρηση Του.
  Άκουε Ισραήλ ή Εκκλησία του Χριστού. Είναι σημαντικό να ακούμε ως Εκκλησία και νέος Ισραήλ τους λόγους όλης της Γραφής διότι πέραν του θανάτου και του αίματος του Χριστού ο Θεός ζητά αποδοχή και υπακοή.
 Ο Απ. Παύλος μας λέει:
Ρωμαίους 1:5
 διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·



Ρωμαίους 5:19
Επειδή, όπως με την παρακοή τού ενός ανθρώπου οι πολλοί καταστάθηκαν αμαρτωλοί, έτσι και με την υπακοή τού ενός οι πολλοί θα κατασταθούν δίκαιοι.
Ρωμαίους 6:16
Δεν ξέρετε ότι σε όποιον παριστάνετε τον εαυτό σας δούλους για υπακοή, είστε δούλοι εκείνου στον οποίο υπακούτε: Ή της αμαρτίας για θάνατο ή της υπακοής για δικαιοσύνη;
  Λοιπόν; Ποιόν θέλουμε στην ζωή μας; Σε ποιόν να είμαστε δούλοι;
Διότι αν μείνουμε στην αμαρτία δούλοι του Σατανά θα είμαστε και ο Κύριος είναι ο ελευθερωτής μας από την δουλεία του διαβόλου.
 Για να γίνει αυτό μετά την απελευθέρωση πρέπει να υπακούμε στο θέλημα Του. Αμήν
 Ειρήνη και ευλογία στις καρδιές μας
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"