_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ -02



ΘΕΜΑ :Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ

Έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε με την Μετάνοια του αμαρτωλού ανθρώπου διότι κάποιος πέθανε για να δώσει μετάνοια και αναγνώριση της αμαρτίας του ο άνθρωπος.
Αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Θεό. Διότι ήταν και είναι Θεός ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός.
Πάντα ήταν μέσα στην Τριάδα το δεύτερο πρόσωπο ο Λόγος του Θεού ή αλλιώς όπως τον μάθαμε Υιός του Θεού διότι όταν ενανθρώπησε τον μάθαμε εμείς μέσα στις Γραφές ως υιό .
  Το θέμα είναι ότι Ο υιός του Θεού πήρε την δική μου και την δική σου αμαρτία ω! άνθρωπε.
  Ήρθε με ταπείνωση δεν τον γνώρισαν οι άνθρωποι και η ζωή Του ήταν τριάμισι χρόνια αυτοθυσίας και προσφορά στον άνθρωπο τον αμαρτωλό. Πόνεσε μαζί τους στον πόνο τους και τους θεράπευε έκλαψε στο θάνατο τους και τους ανέστησε. Έκανε  επίπονες πορείες με τα πόδια του σε όλη την χώρα και πέρασε όλη την καυτή έρημο δί8ψασε πείνασε γυμνήτευσε. Για ποιόν; Για μας τους ελεεινούς ανθρώπους. Διότι σε εκείνη τη σταύρωση δε εκείνον τον πόνο ήμουνα και ήσουν εκεί. Και οι αγέννητες ακόμα ψυχές συμμετέχουν μέχρι να κλήση ο Κύκλος της χάρητος και να αρχίσει ο Κύκλος της κρίσης.
***
Ματθαίος 9:13
Πηγαίνετε μάλιστα και μάθετε τι είναι: «Έλεος θέλω, και όχι θυσία»· επειδή, δεν ήρθα να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς σε μετάνοια.
Το έλεος που λέει ο Κύριος ότι: «θέλω έλεος» μέσα περικλείει όλο το θέμα της συμπόνιας της κατανόησης τον πόνο που ένιωσε για την ελεεινότητα του ανθρώπου και πόσο οικτρός και τιποτένιος  ήταν στη ζωή του. αν ήταν μορφωμένος ή είναι αν ήταν σοφός ή είναι για το Δίκαιο Πατέρα που είναι ευαίσθητος στην αμαρτία όπως το μάτι στη σκονίτσα. Αυτός ο άνθρωπος ήταν για χαμό και όχι να σωθεί από την οργή του Θεού.
  Γιαυτό ο Κύριος μιλεί για: «έλεος θέλω και όχι θυσία.» Ο Κύριος δεν ζήτησε από μας θυσία και προσφορά αλλά έκανε, έλεος και ο ίδιος έγινε θυσία. Και μάλιστα αιματηρή και ολοκαύτωμα. Για μας να σωθούμε από την οργή του Πατέρα και με το αίμα Του μας προστατεύει διότι βλέποντας το αίμα ο Πατέρας, μας προσπερνά η οργή Του. Έτσι μόνο μπορούμε να πλησιάσουμε τον Πατέρα Θεό δια Ιησού Χριστού που είναι πια ο μεσίτης μας.
Πράξεις 5:31
Αυτόν, ο Θεός τον ύψωσε με το δεξί του χέρι, αρχηγό και σωτήρα, για να δώσει μετάνοια στον Ισραήλ και άφεση αμαρτιών.
Πράξεις 11:18
Όταν δε τα άκουσαν αυτά, ησύχασαν και δόξαζαν τον Θεό, λέγοντας: Και στα έθνη, λοιπόν, ο Θεός έδωσε τη μετάνοια για ζωή.
Εδώ βλέπουμε ότι ο καρπός της μετάνοιας είναι: για ζωή άλλο ένα στοιχείο επάνω στο εδάφιο στοιχείο
α) καρπός Σοφίας
β) καρπός φόβος Θεού
γ) καρπός ταπείνωσης
δ)  που προπορεύεται όλων η δόξα
ε) τη μετάνοια για ζωή.
Πράξεις 20:21
προτρέποντας έντονα και τους Ιουδαίους και τους Έλληνες για τη μετάνοια προς τον Θεό, και την πίστη, αυτή προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Πράξεις 26:20
αλλά, πρώτα σ' αυτούς που ήσαν στη Δαμασκό και στα Ιεροσόλυμα, και σε ολόκληρη τη γη τής Ιουδαίας, και έπειτα στα έθνη, κήρυττα να μετανοούν, και να επιστρέφουν στον Θεό, κάνοντας έργα άξια της μετάνοιας.
  Άξια λοιπόν έργα ζητά ο Παύλος στο όνομα του Κυρίου από τους πιστούς άξια της μετανοίας.
  α). Τώρα έχουμε και την μετάνοια να έχει έργα που να δείχνουν τον πιστό ότι είναι άξιος της μετανοίας του και αυτό φαίνεται από τα έργα του. Το Πνεύμα το άγιο τον αναδεικνύει.    
Λουκάς 7:16
Και φόβος κατέλαβε όλους, και δόξαζαν τον Θεό, λέγοντας ότι: Ένας μεγάλος προφήτης έχει σηκωθεί ανάμεσά μας, και ότι: Ο Θεός

επισκέφθηκε τον λαό του.
Μετάνοια  συνοδεύεται από ταπείνωση αλλά και φόβο Θεού.
Παροιμίαι 22:4
Η αμοιβή τής ταπείνωσης, και του φόβου τού Κυρίου, είναι πλούτος, και δόξα, και ζωή.
Λουκάς 1:12
και ο Ζαχαρίας, βλέποντάς τον, ταράχτηκε, και έπεσε επάνω του φόβος.
Λουκάς 1:65
Και έπεσε φόβος επάνω σε όλους τους γείτονές τους· και όλα αυτά τα πράγματα διαλαλούντων σε ολόκληρη την ορεινή περιοχή τής Ιουδαίας.
  Εμείς σήμερα έχουμε φόβο Θεού; ή τα περνούμε όλα σαν μια ιστορία, Σωτηρίας και σωθήκαμε, και συγχωρεθήκαμε, μας έσωσε
και - και.
 Όμως ο αληθινά μετανοημένος άνθρωπος έχει επίγνωση του τι ήταν και τι σήμερα είναι και ο φόβος του Θεού υπάρχει μέσα στην καρδιά του ότι πρέπει να ζήσει μαζί με το χάρισμα της σωτηρίας και το δώρο του Θεού που είναι το Πνεύμα το άγιο που τον καταρτίζει.
Ειρήνη ευλογία Κυρίου και φόβος άγιος να μας καταλάβει. Αμήν

Από:  Περιοδικό Τυχικός- Οι εντολές του Ιησού Χριστού

WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»