_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΚΟΥΕ ΙΣΡΑΗΛ 01

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΚΟΥΕ ΙΣΡΑΗΛ 01
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ (ΑΚΟΥΕ ΙΣΡΑΗΛ)-01
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: ΑΚΟΥΕ ΙΣΡΑΗΛ Δευτερονόμιον κεφ, 6
  Ξεκινώ με τον τίτλο Άκουε Ισραήλ διότι αν δεν μπούμε στη θέση αυτού του λαού πάντα πνευματικά μιλώ, δεν θα καταλάβουμε ότι είμαστε ένας λαός πνευματικός Ισραήλ που περνάει έρημο δυσκολίες περνά πείνα δίψα και θυμάται την Αίγυπτο και φαντάζει στα μάτια του πως ήταν πολύ ωραία η δουλεία του. ας ήταν δούλος και ας έτρωγε το κρέας στα καζάνια και τα πράσα και τα κρεμμύδια. Ξεχνά μέσα στις δυσκολίες ότι πηγαίνει ελεύθερος να κατακτήσει μία χώρα που είναι υποσχόμενη από το Θεό στους πατέρες του. Και τώρα ήρθε ο καιρός. Αυτό  το Άκου Ισραήλ που λέγει ο Κύριος το λέει και σε μας. Μας έχει μέσα στις υποσχέσεις του. θα τα δούμε και άλλη φορά
Δευτερονόμιον κεφάλαιο 6
4 Άκουε, Ισραήλ· Κύριος ο Θεός ημών είναι εις Κύριος.
5 Και θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ψυχής σου και εξ όλης της δυνάμεώς σου.
6 Και ούτοι οι λόγοι, τους οποίους εγώ σε προστάζω σήμερον, θέλουσι είσθαι εν τη καρδία σου·
7 και θέλεις διδάσκει αυτούς επιμελώς εις τα τέκνα σου, και περί αυτών θέλεις ομιλεί καθήμενος εν τη οικία σου και περιπατών εν τη οδώ και πλαγιάζων και εγειρόμενος.
***
Ιωάννης 15:10
 Εάν τας εντολάς μου φυλάτε, θέλετε μείνει εν τη αγάπη μου, καθώς εγώ εφύλαξα τας εντολάς του Πατρός μου και μένω εν τη αγάπη αυτού.
***
 Κατά την δική μου σκέψη ο Κύριος μιλάει για εντολές Του. στην Π.Δ. Έχει εντολές και μόνο εντολές για να κρατά ο άνθρωπος και να μην ξεφεύγει καθόλου από τις εντολές του Κυρίου. Και ακολουθεί η αμαρτία αν σε ένα πέσεις σε όλα είσαι φταίχτης. Μελετώντας  την Π.Δ. όμως βλέπω ότι και στην Κ.Δ. ζητά τα ίδια πράγματα. Λέει ο Κύριος ότι εάν φυλάξτε τις εντολές μου τότε θα μείνετε στην αγάπη μου διότι κι εγώ για να μείνω στην αγάπη του Πατέρα φύλαξα τις εντολές Του.
  Διότι ο Κύριος γεννήθηκε στην Π.Δ. και φύλαξε όλο το Νόμο όπως τον ήθελε ο Θεός. Και το ολοκαύτωμα που γίνονταν στο ναό για εξιλέωση των αμαρτιών έγινε στον εαυτό Του. Ήταν  ο Σταυρός και το αίμα Του που έτρεξε και υπέρ του λαού Του αλλά και του Νέου Ισραήλ την Εκκλησία Του.
  Αχ! Ας μάθαιναν οι άνθρωποι την Προσφορά του Κυρίου μας για μας  τους ανθρώπους.
  Για να μην παρεξηγηθούν αυτά που λέω μεταξύ Κ.Δ. και Π.Δ. είναι μια μεγάλη διαφορά των ίδιων πραγμάτων ότι τώρα ο Κύριος έκανε μια για πάντα εξιλέωση στον άνθρωπο και δεν χρειάζονται πια θυσίες και προσφορές ούτε για τις αμαρτίες μας ούτε ειρηνικές προσφορές.
  Αυτά όλα πέρασαν από την ΧΑΡΗ του Θεού που έκανε δεκτή την προσφορά του Κυρίου μας ως ολοκαύτωμα για την απολύτρωση μας..
Εβραίους 5:
1 Διότι πας αρχιερεύς, εξ ανθρώπων λαμβανόμενος, υπέρ ανθρώπων καθίσταται εις τα προς τον Θεόν, διά να προσφέρει δώρα τε και θυσίας υπέρ αμαρτιών,
2 δυνάμενος να συμπαθή εις τους αγνοούντες και πλανεμένους, διότι και αυτός είναι περιενδεδυμένος ασθένεια·
3 και διά ταύτην χρεωστεί, καθώς περί του λαού, ούτω και περί εαυτού να προσφέρει θυσίαν υπέρ αμαρτιών.
4 Και ουδείς λαμβάνει την τιμήν ταύτην εις εαυτόν, αλλ' ο καλούμενος υπό του Θεού, καθώς και ο Ααρών.
5 Ούτω και ο Χριστός δεν δόξασε εαυτόν διά να γείνει αρχιερεύς, αλλ' ο λαλήσας προς αυτόν· Υιός μου είσαι συ, εγώ σήμερον σε εγέννησα·
6 καθώς και αλλαχού λέγει· Συ είσαι ιερεύς εις τον αιώνα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ.
7 Όστις εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού, αφού μετά κραυγής δυνατής και δακρύων προσέφερε δεήσεις και ικεσίας προς τον δυνάμενον να σώζει αυτόν εκ του θανάτου, και εισακούσει διά την ευλάβεια αυτού,
8 καίτοι ων Υιός, έμαθε την υπακοήν αφ' όσων έπαθε,

Ματθαίος 5
7 Μη νομίσετε ότι ήλθον να καταλύσω τον νόμον ή τους προφήτας· δεν ήλθον να καταλύσω, αλλά να εκπληρώσω.
***
Όπως βλέπουμε ο Κύριος λέει δεν ήρθα να βγάλω από την ζωή σας τον Νόμο αλλά να τον εκπληρώσω. Αυτά που έλεγαν οι προφήτες τώρα το βλέπετε ότι εκπληρώνονται και ο Νόμος θα γίνει ελαφρός διότι θα περάσει μια για πάντα από την θυσία του ολοκαυτώματος που έγινε στο Σταυρό. Βέβαια ο Κύριος τα έλεγε πάντα όποιος έχει μάτια πνευματικά να τα καταλάβει. Το βλέπουμε και από τις παραβολές του αυτό.
Αυτό για το νόμο που πέρασε στην Κ.Δ. κάτω από την χάρη μας το λέει ο Απ. Παύλος.
Εδώ ο Παύλος το ξεκαθαρίζει ότι μέσα στην χάρη συνέκλεισε και τον Νόμο ο Θεός. Και ξέρουμε ότι ο Νόμος αυτός είναι των εντολών των 10 γι’ αυτό ο νόμος τώρα περπατείται δια Πνεύματος Αγίου.
Γαλάτες 3
21 Ο νόμος, λοιπόν, είναι ενάντιος στις υποσχέσεις τού Θεού;
Μη γένοιτο! Επειδή, αν δινόταν ένας νόμος, που να μπορούσε να φέρει ζωή, η δικαιοσύνη θα ήταν πραγματικά από τον νόμο·
22 η γραφή, όμως, συνέκλεισε τα πάντα κάτω από την αμαρτία, για να δοθεί η υπόσχεση διαμέσου τής πίστης τού Ιησού Χριστού σ' αυτούς που πιστεύουν.
Αλήθεια  είναι ότι για να το καταλάβουμε πρέπει όλο το Γαλάτας κεφ. 2 και 3 να το διαβάσουμε για να καταλάβουμε τι γίνεται ο Νόμος με την Κ.Δ.



Γαλάτες 2
15 Εμείς, που από τη γέννησή μας είμαστε Ιουδαίοι, και όχι αμαρτωλοί από τα έθνη,
16 ξέροντας ότι δεν ανακηρύσσεται δίκαιος ο άνθρωπος από τα έργα τού νόμου, παρά μονάχα διαμέσου τής πίστης τού Ιησού Χριστού, κι εμείς πιστέψαμε στον Ιησού Χριστό, για να ανακηρυχθούμε δίκαιοι από την πίστη στον Χριστό, και όχι από τα έργα τού νόμου· επειδή, από τα έργα τού νόμου δεν θα ανακηρυχθεί δίκαιος κανένας άνθρωπος.
17 Αλλά, αν, ζητώντας να ανακηρυχθούμε δίκαιοι στον Χριστό, βρεθήκαμε κι εμείς αμαρτωλοί, επομένως ο Χριστός είναι υπηρέτης τής αμαρτίας; Μη γένοιτο.
18 Επειδή, αν οικοδομώ ξανά όσα κατέστρεψα, δείχνω τον εαυτό μου παραβάτη.
19 Δεδομένου ότι, εγώ διαμέσου τού νόμου πέθανα απέναντι στον νόμο, για να ζήσω στον Θεό.
20 Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ό,τι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου.
21 Δεν αθετώ τη χάρη τού Θεού· επειδή, αν η δικαίωση γίνεται διαμέσου τού νόμου, άρα ο Χριστός μάταια πέθανε.
Ειρήνη Κυρίου και Ευλογία να ανοίξει τα μάτια της ψυχής μας αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»