_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ-ΥΠΑΚΟΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ 04

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ-ΥΠΑΚΟΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ 04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ : ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ : ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΥΠΑΚΟΗ
*
Δευτερονόμιον 30:
15 Να, εγώ έβαλα σήμερα μπροστά σου τη ζωή και το αγαθό, και τον θάνατο και το κακό·
16 επειδή, εγώ σήμερα σε προστάζω να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου, να περπατάς στους δρόμους του, και να τηρείς τις εντολές του, και τα διατάγματά του, και τις κρίσεις του, για να ζεις, και να πληθαίνεις· και για να σε ευλογήσει ο Κύριος ο Θεός σου στη γη, στην οποία μπαίνεις για να την κληρονομήσεις.
*
  Τι λέτε φίλοι μου και αδελφοί μου; μήπως  σήμερα δια Ιησού Χριστού επειδή έκανε χάρη στον πιστεύοντα αυτά καταργήθηκαν; Δεν τα ζητάει από μας;
Ας πάρουμε την πρώτη σειρά. Ας την διαβάσουμε καλά και θα δούμε ότι πάλι μπροστά στον άνθρωπο πια σε όλα τα Έθνη  βάζει μπροστά μας την ζωή και το θάνατο.

Ας το δούμε στην καινή Διαθήκη.
Ιωάννης γ:
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
**
Τι λέτε; Δεν βάζει την ζωή δια πίστεως και τους μη πιστεύοντας χαμό της ζωής τους;
  Επάνω στο σταυρό έγινε ένα δικαστήριο αν ο πατέρα δεχθεί την προσφορά του Υιού του θα δώσει χάρη στους πιστεύοντας. Και δεν θα κριθούν δια πίστεως. Όμως όσοι δεν πιστέψουν στον Ιησού Χριστό κρίνονται(δικάζονται) ήδη για την απώλεια.
Άρα Ο Θεός πάλι περνάει μέσα από τον Σταυρικό θάνατο τον νόμο.
  Το επόμενο εδάφιο ζητάει ο Θεός κάποια πράγματα από το λαό του αλλά και από μας που είμαστε πια λαός του δια Ιησού Χριστού.
  Τι λέτε; Χωρίς υποταγή στο θέλω του Πατέρα χωρίς υπακοή στο θέλημα του χωρίς να τηρήσουμε την ζωή της ταπεινοφροσύνης στα πόδια του Κυρίου μας θα λεγόμαστε παιδιά του;.
  Αν δεν αφήσουμε το Πνεύμα το Άγιο να εργαστεί μέσα μας δεν μπορούμε να ζήσουμε την ζωή που Εκείνος θέλει.
  Στο λαό μιλάει για μια γη που θα κληρονομήσει και δεν μπόρεσε διότι ήταν ανυπότακτος στον Θεό. Πάντα παρέβαιναν ανυπότακτοι  με ανυπακοή στο Λόγο που τους έλεγε ο Θεός.
 Εμείς χωρίς υποταγή και υπακοή μπορούμε να κληρονομήσουμε την Βασιλεία που μας κήρυξε ο Κύριος;
 Επίσης μιλάει να αγαπούμε τον Κύριο και Θεό μας. Διότι χωρίς την αγάπη να έχουμε στον Κύριο μέσα στην καρδιά μας δεν μπορούμε να περπατήσουμε πνευματικά
*
Σαμουήλ Α' 15:23
επειδή, η απείθεια είναι όπως το αμάρτημα της μαγείας· και το πείσμα, όπως η ασέβεια και η ειδωλολατρία· επειδή, εσύ απέρριψες τον λόγο του Κυρίου, γι' αυτό και ο Κύριος σε απέρριψε από το να είσαι βασιλιάς.
**
 Εμείς πόσες φορές κάνουμε τα δικά μας; Που για το Θεό είναι αμαρτία και για μας ε;; έλα καημένε δεν κάναμε και έγκλημα. Ένα τόσο δα αμαρτία το λες;
Για τον Θεό δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες αμαρτίες όλα όσα δεν συμβαδίζουν με το θέλημα Του  είναι ανυποταγή και ανυπακοή.
Ερχόμαστε σαν το Ισραήλ σε μεγάλα παραπτώματα απέναντι του.
Να δοξάζουμε πρέπει κάθε ημέρα για την σωτηρία που επιτελέσθηκε επάνω στο Σταυρό και που μας δόθηκε το Πνεύμα το Άγιο ώστε να μας ελέγχει να μας κατευθύνει και να μας ετοιμάζει κάθε μέρα την ζωή που θέλει ο Κύριος.
**
Ρωμαίους 1:18
Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων, που κατακρατούν την αλήθεια με μέσα αδικίας.
Να πως γίνετε να συνδέω την Π. Διαθήκη με την Κ. Διαθήκη; μήπως δεν λέει τα ίδια;
Τιμόθεος Β' 2:16
 Τις δε βέβηλες ματαιοπονίας απόφευγέ τες· επειδή, θα προχωρήσουν σε περισσότερη ασέβεια·

*
Ακόμα και αν υπάρχει διαφωνία μέσα στους πιστούς ή με άπιστους
απόφυγε τες το να θέλουμε να πείσουμε καταντά ασέβεια. Τότε πέφτουμε στην παγίδα το να γίνουμε βέβηλοι και ασεβείς.
  Η λέξη του βέβηλος, έχει μέσα του το ανίερος ,ασεβής, βδελυρός, αλλιώς σιχαμερός, ανούσιος, μιαρός. Όλα αυτά με μια λέξη Βέβηλος.
Πολλές φορές μπλεκόμαστε σε κουβέντες να πείσουμε τους άλλους και πέφτουμε στην παγίδα που δεν βγάζει πουθενά παρά σε βεβήλωση.
Γι’ αυτό να-χουμε πνευματικά μάτια που το Πνεύμα το Άγιο να μας οδηγεί μακριά από του εχθρού  τις παγίδες.
 Βέβαια  εδώ ξέφυγα λίγο από το θέμα και στάθηκα στο βέβηλος.
Αλλά αδελφοί μου δεν είναι θέματα που καίνε τον άνθρωπο πως πρέπει να ζει καθαρή ζωή;
Αυτό θέλει κατάθεση καρδιάς αναγεννημένης καθημερινά στο Πνεύμα το Άγιο και να μας φωτίζει. Ώστε  να ζούμε κατά Χριστόν.
Ειρήνη Κυρίου και έλεος Αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»