_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 01

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ  01
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ : ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 01
Ιακώβου 5:9
Αδελφοί, μη στενάζετε ο ένας ενάντια στον άλλον, για να μη κατακριθείτε· δέστε, ο κριτής στέκεται μπροστά στις θύρες.
Ματθαίος 23:28
 Έτσι κι εσείς: Απέξω μεν φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, από μέσα όμως είστε γεμάτοι από υποκρισία και ανομία.
*
Κορινθίους Α' 1:10
 Σας παρακαλώ δε, αδελφοί, στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να λέτε όλοι το ίδιο, και να μη υπάρχουν μεταξύ σας σχίσματα, αλλά να είστε εντελώς ενωμένοι, έχοντας το ίδιο πνεύμα και την ίδια γνώμη.
*
John Lazidis
«Υποκρισία είναι όταν λέω ένα πράγμα αλλά κατά βάθος πιστεύω κάτι άλλο, όταν φανερώνω ένα πρόσωπο αλλά κατά βάθος είμαι κάποιος άλλος. Η υποκρισία, με άλλα λόγια, είναι το αντίθετο της γνησιότητας και της ειλικρίνειας.
Ένας άνθρωπος πέφτει στην κατάσταση της υποκρισίας όταν προσπαθεί να διατηρήσει μια εξωτερικά καλή εικόνα του εαυτού του προς τους άλλους, χωρίς ταυτόχρονα να φροντίζει ώστε και εσωτερικά να είναι αυτός ο καλός άνθρωπος που θέλει να φαίνεται ότι είναι....»
Από καιρό θέλω να καταπιαστώ με το θέμα της υποκρισίας, μέσα στον άνθρωπο. Και παίρνοντας αφορμή από το γραφτώ του αδελφού Τζων Λαζίδης αποφάσισα με την χάρη του Κυρίου να ασχοληθώ λίγο.  Δυστυχώς η υποκρισία  είναι μεγάλο θέμα για να το ασχοληθεί ένας άνθρωπος απλώς όπως εγώ.
Άρα η υποκρισία είναι ανομία κατά τον Κύριο
Ματθαίος 23:28
 Έτσι κι εσείς: Απέξω μεν φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, από μέσα όμως είστε γεμάτοι από υποκρισία και ανομία.
*
 Όμως δύο πράγματα εκ πείρας απλά μπορώ να πω.  Αυτή η αρρώστια της υποκρισίας είναι μέσα στον άνθρωπο και πολλές φορές κατατρώει ανθρώπους. βέβαια ο μόνος καρδιογνώστης είναι ο ίδιος ο Κύριος όπως διαβάζουμε στον Ματθαίο η υποκρισία είναι ανομία και οι άνθρωποι οι υποκριτές το έχουν αυτό.Aπο την αρχή ήταν η σοβαρότερη αρρώστια (αμαρτία )μέσα στην Εκκλησία.
Όμως κάποιοι αναγκάζουν  τους πιστούς να φορούν μια όμορφη μάσκα που λέγεται υποκρισία η οποία κρύβει μέσα της το ψέμα κρύβει την διπροσωπία και όλοι μαζί χαμογελούν και χαιρετιόνται με το να σκέφτονται άλλα και να λένε άλλα. Αυτό λέγεται υποκρισία και καλύπτονται οι άμοιροι χριστιανοί μέσα σ’ αυτήν.
  Η υποκρισία κρύβει μέσα της το ψέμα, την κατάκριση, την ανειλικρίνεια, το θέατρο την ανομία. Το αντίθετο από ότι είναι η ζωή που μας καλεί ο Κύριος να κάνουμε.
  Ενώ δεν είναι αγαθός παριστάνει ότι είναι, ενώ δεν είναι φιλόξενος παριστάνει ότι είναι, ενώ δεν έχει αγάπη δείχνει ότι είναι, και του
περισσεύει μάλιστα.  Ενώ δεν έχει αγάπη για τους

διαφορετικούς(ράτσες)κρύβει το ρατσισμό του ,ακόμα και της ίδιας του φυλής αλλά επειδή ο ένας είναι φτωχός ο άλλος πλούσιος ο ένας μορφωμένος ο άλλος αμόρφωτος παριστάνει ότι δεν ενοχλείται αλλά όταν είναι να διαλέξει με πολύ χαριτωμένη συμπεριφορά διαλέγει τους άλλους.
  Πολλά μπορώ να γράψω αλλά και αυτά είναι ίδη πολλά.
Και ο αδελφός Λαζίδης τα λέει πολύ πιο όμορφα από μένα για την υποκρισία.
***
Ιακώβου 5:9
Αδελφοί, μη στενάζετε ο ένας ενάντια στον άλλον, για να μη κατακριθείτε· δέστε, ο κριτής στέκεται μπροστά στις θύρες.
***
Βλέπουμε ότι από την πρώτη Εκκλησία οι Απόστολοι στιγματίζουν το θέμα της υποκρισίας.
Σε όλες τις επιστολές υπάρχουν κείμενα που οι Απόστολοι το καταδικάζουν αυτό με διάφορες λέξεις και προτάσεις για να διορθωθούμε όλοι.
***
Μέσα υποκρισία υπάρχει μια άλλη φοβερή αρρώστια (αμαρτία) η κατάκριση που την κάνουμε με πολύ επιδέξιο τρόπο

Δυστυχώς με ελαφρά τη καρδία.
Κρίνουμε τους πάντες δεν αφήνουμε απ’ έξω ούτε κι αυτούς που κουράζονται πνευματικά να μας κηρύξουν.
  Αυτό το πράγμα κατατρώει την Εκκλησία και φέρνει διχασμούς και μαλώματα. Ο Παύλος μαλώνει τους Κορίνθιους
***
Ρωμαίους 2
1 ΓΙ' ΑΥΤΟ, είσαι αναπολόγητος, ω άνθρωπε, οποιοσδήποτε και αν είσαι εσύ που κρίνεις· επειδή, σε ό,τι κρίνεις τον άλλον, κατακρίνεις τον εαυτό σου· για τον λόγο ότι, τα ίδια κάνεις εσύ που κρίνεις.
2 Ξέρουμε, μάλιστα, ότι η κρίση τού Θεού είναι σύμφωνη με την αλήθεια, ενάντια σ' εκείνους που κάνουν αυτού τού είδους τα πράγματα.
*** 
Ο Κύριος μας έδωσε την ελευθερία μας, μας έδωσε την σωτηρία μας χωρίς να κάνει εξαίρεση στον άνθρωπο, στον κύριο και τον δούλο. Εμείς σαν Εκκλησία δεν έχουμε ούτε σκλάβους ούτε δούλους.
Του Κυρίου είμαστε όλοι δούλοι. Επομένως ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ξένο δούλο ή θα τον δείρουμε, με λόγια.
Εμείς πρέπει να κοιτούμε την σχέση μας με τον Κύριο ο καθένας μας. Δεν έχουμε δουλειά να ελέγχουμε αδελφούς. Αυτή την δουλειά την ανέλαβε ο Κύριος με το να στείλει το Άγιο Πνεύμα.
Μόνο Ο Κύριος καταδικάζει ο ίδιος την υποκρισία και έχει αυτό το δικαίωμα και το βλέπουμε  μέσα στα Ευαγγέλια.
***
Μάρκος 12:15
Εκείνος δε, επειδή γνώρισε την υποκρισία τους, είπε σ' αυτούς: Γιατί με πειράζετε; Φέρτε μου ένα δηνάριο, για να δω.
Λουκάς 12:1
 Εντωμεταξύ, αφού συγκεντρώθηκαν οι μυριάδες τού πλήθους, σε σημείο που να καταπατούν ο ένας τον άλλον, άρχισε να λέει στους μαθητές του: Πρώτον, προσέχετε στον εαυτό σας από τη ζύμη των Φαρισαίων, που είναι η υποκρισία.
  Μέχρι και ο Πέτρος  για να μη σκανδαλίσει τους εβραίους πιστούς υποκρίθηκε και παρέσυρε και Βαρνάβα
Γαλάτες 2:13
Και μαζί του υποκρίθηκαν και οι υπόλοιποι Ιουδαίοι· ώστε, και ο Βαρνάβας συμπαρασύρθηκε στην υποκρισία τους.
***
  Πολύ βαριά αρρώστια, χτυπάει τις Εκκλησίες
Να μην στενοχωρούμαστε και να μην φοβηθούμε για τον εαυτό μας.
Γι αυτό ο Κύριος δεν μας άφησε μόνους. Έστειλε  το Πνεύμα το Άγιο για να μας προετοιμάσει εκτός αν δεν θέλουμε.
  Πάντα νομίζουμε ότι κάπου αλλού θα βρούμε κάτι καλλίτερο. ‘όχι αδελφοί πρώτα πρέπει να βρούμε τον Κύριο το αρχικό μας όνειρο να του μοιάσουμε και να κάνουμε το θέλημα Του. όποια Εκκλησία και να πάμε θα βρούμε ανθρώπινα στοιχεία. Διότι είμαστε άνθρωποι με ελαττώματα. Και να μη γινόμαστε αιτία να χτυπάει πίσω η Εκκλησία με τα προσωπικά μας.
  Να γινόμαστε στύλοι στην Εκκλησία και όχι σκάνδαλο.
***
Ματθαίος 23:15
 Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι περιέρχεσθε την θάλασσαν και την ξηρά διά να κάμητε ένα προσήλυτο, και όταν γείνει, κάμνετε αυτόν υιόν της γεέννης διπλότερον υμών.
Ματθαίος 23:14
Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· επειδή σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφήνετε να εισέλθουν.

Αυτό πρέπει να το προσέξουμε ενώ τρέχουμε να ευαγγελίσουμε και στο τέλος αυτούς που ευαγγελίσαμε τους σκανδαλίσαμε με την συμπεριφορά μας και τους κάναμε το λιγότερο να κοπιάσουν μαθαίνοντας να στηριχθούν από μόνοι τους μαζεύοντας τα κομμάτια τους. αλλά οι περισσότεροι δυστυχώς δεν θέλουν  να μας ξέρουν.
Βέβαια ο Κύριος δεν τους αφήνει χωρίς βοήθεια και έλεγχο.
Τέλος πάντων αυτά που λέω τα λέω εκ πείρας και δεν είναι λόγια του αέρα. Δοξάζω τον Κύριο και το μεγάλο έλεος Του.
Ειρήνη Κυρίου και έλεος.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"