_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Το κάλεσμα του απ. Παύλου)-04

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(Το κάλεσμα του απ. Παύλου)-04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Το κάλεσμα του απ. Παύλου
Γαλάτες 1-2
1 Ο ΠΑΥΛΟΣ, απόστολος όχι από ανθρώπους ούτε διαμέσου ανθρώπου, αλλά διαμέσου τού Ιησού Χριστού, και του Θεού Πατέρα, που τον ανέστησε από τους νεκρούς,
2 και όλοι οι αδελφοί που είναι μαζί μου, προς τις εκκλησίες τής Γαλατίας·…
                                             *
Ο απ.  Παύλος ήταν, από τον Κύριο διαλεγμένος, για να κάνει έργο στα Έθνη. Και διδάχθηκε από τον ίδιο τον Κύριο, το θέμα της μεγάλης Σωτηρίας, που έγινε επάνω στο Σταυρό και τώρα μας κάνει και μας μια κλήση, ιδιωτικά τον καθένα να τον αποδεχτούμε και να αρχίσουμε μια νέα ζωή μαζί Του.
 Ο Σαύλος μπορούσε να αδιαφορήσει, στο κάλεσμα έστω, το τόσο τρανταχτό, κα να αδιαφορήσει.
  Πόσες φορές, στη ζωή μας -μας προβληματίζουν τρανταχτά γεγονότα, αλλά δεν τα σκεπτόμαστε, τα περνούμε για βάσανα και συνεχίζουμε την αδιάφορη ζωή μας, απέναντι στο Θεό. Και ο Παύλος, μπορούσε να αδιαφορήσει, και όπως τυφλώθηκε κι’ όλας, να αρχίσει να σκέπτεται, το βάσανο της τύφλωσης, τη φωνή να την προσπεράσει νομίζοντας ότι ήταν η  φαντασία του,  ακόμα και το φως το εκτυφλωτικό, να το αποδώσει σε κάποιο, φυσικό φαινόμενο να συνεχίσει να κάνει αυτό που είχε ξεκινήσει.
 Όμως πνευματικά δεν είχε τύφλωση, η καρδιά του ήταν, γεμάτη  από αγάπη, φλόγα στην αλήθεια, των Γραφών και αυτά που έλεγε ο Θεός στο λαό τον εκλεκτό, ήθελε να καθαρίσει «την αίρεση του χριστιανισμού»
 Ο Πατέρας Θεός, που γνωρίζει καρδιές και τα κίνητρα των καρδιών, έτσι, είδε την καρδιά του Παύλου, του φανερώθηκε τόσο πειστικά, ώστε το κάλεσμα ο Παύλος να το αποδεχτεί, να πειστεί ότι αυτός που κυνηγά είναι  ο Χριστός ο γιος του Θεού.
                                         *
Πράξεις 13:9
 Όμως, ο Σαύλος, που αποκλήθηκε και Παύλος, αφού έγινε πλήρης από το Πνεύμα το Άγιο, και ατενίζοντας σ' αυτόν,    


Πράξεις 13:13
 Όταν δε ο Παύλος και εκείνοι που ήσαν γύρω του, απέπλευσαν από την Πάφο, ήρθαν στην Πέργη τής Παμφυλίας· και ο Ιωάννης, καθότι αποχωρίστηκε απ' αυτούς, επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα.  
Πράξεις 13:45
Βλέποντας, όμως, οι Ιουδαίοι τα πλήθη γέμισαν από φθόνο και εναντιώνονταν σ' αυτά που έλεγε ο Παύλος, αντιλέγοντας και κακολογώντας.
Πράξεις 13:46
Ο δε Παύλος και ο Βαρνάβας μιλώντας με θάρρος, είπαν: Ήταν αναγκαίο πρώτα σε σας να λαληθεί ο λόγος τού Θεού· αλλά, επειδή τον απορρίπτετε, και δεν κρίνετε τον εαυτό σας άξιο της αιώνιας ζωής, δέστε, στρεφόμαστε στα έθνη·
                                       *
Από την δράση του Απ. Παύλου, αν έγραψα τρία εδάφια για να δούμε τον αγώνα του, με τους ανθρώπους της συναγωγής τον αγώνα του, με ανθρώπους ειδωλολάτρες, πονηρούς ανθρώπους όπως ο μάγος ο Ελίμας ή όπως στους Φιλίππους η κοπελίτσα, που είχε το δαιμόνιο.
 ή πόσες φορές κινδύνεψε η ζωή του, στα ναυάγια ,στους διωγμούς στις φυλακές και στη δεύτερη του φυλάκιση, έχασε και την ζωή του.
  Τον κατηγόρησαν ότι δεν είναι απόστολος.
  Πάντα θαύμαζα πολύ το απ. Παύλο. Αλλά όσο μελετώ βλέπω έναν άνθρωπο, ταπείνωσης, αγάπης για τον Κύριο και το ποίμνιο του. για όλους προσεύχεται αγωνιά πνευματικά για τους πιστούς αφιερώνοντας τους στον Κύριο.
Πράξεις 21:18-19-20-21
 18/.Και την ακόλουθη ημέρα, ο Παύλος πήγε μαζί με μας στον Ιάκωβο, και ήρθαν όλοι οι πρεσβύτεροι.
19/.Και αφού τους χαιρέτησε, διηγείτο ένα προς ένα ξεχωριστά τα όσα ο Θεός έκανε ανάμεσα στα έθνη με τη διακονία του.
20/. Και εκείνοι, όταν τα άκουσαν, δόξαζαν τον Κύριο· και του είπαν: Βλέπεις, αδελφέ, πόσες μυριάδες είναι από τους Ιουδαίους, που πίστεψαν· και όλοι αυτοί είναι ζηλωτές τού νόμου.
21/. Έμαθαν, μάλιστα, για σένα, ότι διδάσκεις όλους τούς Ιουδαίους ανάμεσα στα έθνη να αποστατήσουν από τον Μωυσή, λέγοντας, να μη κάνουν περιτομή στα παιδιά τους ούτε να περπατούν σύμφωνα με τα έθιμα.
 Δεν θα σχολιάσω εδώ προθέσεις αδελφών, του τότε καιρού μην κάνω κάποιο λάθος τα κρατώ για τον εαυτό μου.
  Πάντως το μόνο που μπορώ να πω πιστεύω εγώ ότι ο διάβολος παγίδεψε τον Παύλο από τους φανατικούς του Νόμου, να μην τους σκανδαλίσει αυτούς έκανε ότι του είπαν, σωστό ή όχι εγώ δεν έχω λόγο, όμως, τον προειδοποιούσε το Πνεύμα το Άγιο ότι τον περιμένουν δεσμά.
  Αυτή είναι η δική μου γνώμη, ότι την πράξη της συμβουλής τους, ο Θεός την μετέτρεψε σε αγαθό,  στο να ομολογήσει ο Παύλος τον Κύριο. Και : με χέρια δεμένα και με φυλακή, το μεγαλείο του Θεού φάνηκε επάνω του, σε τρανά πρόσωπα και στις συναγωγές και δικαστήρια.
  Έγινε αιτία η συμβουλή, να είναι φυλακή, ώστε να γράψει εκείνες τις υπέροχες Επιστολές, σε τοπικές Εκκλησίες, που σήμερα στηρίζουν πιστούς σε όλο τον κόσμο που δεν μετριούνται. Πιστεύω και τότε, στηρίχτηκαν άνθρωποι και φαγώθηκαν από λιοντάρια, φώτισαν τους δρόμους της Ρώμης καίγοντάς τους, γέμισαν οι αρένες πιστούς και θεατές. Δοξάζουμε κι εμείς μαζί τους το αιώνιο Κύριο και μακάρι να τους μοιάσουμε, όταν δοθεί κάποια στιγμή πάλι να χυθεί ο εχθρός με τέτοια και χειρότερα φαινόμενα. Να δοξαστεί το Όνομα Του.
  Δοξασμένο ο όνομα του Κυρίου για τους μαθητές Του που όλοι άφησαν στηρίγματα Επιστολών του γνήσιου Ευαγγελίου για μας ώστε να έχουμε την δυνατότητα να λατρεύουμε τον Κύριο σωστά, μέσα στην αλήθεια του Λόγου Του. χωρίς τα γραφτά αυτών των ανθρώπων δεν θα είχαμε την Καινή Διαθήκη.
Ειρήνη και ευλογία Κυρίου στις καρδιές μας. Μακάρι να τους μοιάσουμε και να ομοιωθούμε με τον Κύριο .αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ