_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ-02
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ-02
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Να συνεχίσουμε για τον απ. Παύλο από το μήνυμα του αδελφού  Ν. Μ. που με έκανε να σκεφτώ μερικά πράγματα και πάντα αυτός ο αδελφός με βάζει σε σκέψεις.
 Σήμερα είμαστε έτοιμοι να απολογηθούμε; Ο Παύλος δεν φοβήθηκε να ομολογήσει ότι είναι οπαδός του Χριστού ότι πολιτεύεται με άλλους για τον ουρανό ετοιμάζει τον εαυτό του να μην τύχη και βρεθεί έξω της βασιλείας και με δάκρια και προσευχή δεν ξεχνά να νουθετεί ανθρώπους και να τους φέρνει στο βήμα του Πατέρα.
                                       *
Πράξεις 9: 1- 2
1/ Ο ΔΕ Σαύλος, πνέοντας ακόμα από απειλή και φόνο ενάντια στους μαθητές τού Κυρίου, ήρθε στον αρχιερέα,
2/ και ζήτησε απ' αυτόν επιστολές για τις συναγωγές στη Δαμασκό, προκειμένου, αν βρει μερικούς από τούτο τον δρόμο, και άνδρες και γυναίκες, να τους φέρει δεμένους στην Ιερουσαλήμ.
Πράξεις 26:10-11
10/. Το οποίο και έπραξα στα Ιεροσόλυμα· και πολλούς από τους αγίους εγώ έκλεισα μέσα σε φυλακές, παίρνοντας εξουσία από τους αρχιερείς· και όταν φονεύονταν έδωσα ψήφο εναντίον τους.
11/. Και σε όλες τις συναγωγές, πολλές φορές, καθώς τους τιμωρούσα, τους ανάγκαζα να βλασφημούν· και με υπερβολική μανία παραφερόμουν εναντίον τους, και τους καταδίωκα μέχρι και στις έξω πόλεις.
                                       *
 Αυτός ο Παύλος  που βλέπουμε πιο πάνω στα εδάφια, ο ζηλωτής του Νόμου, έγινε Απόστολος των Εθνών και ο ίδιος ο Κύριος τον δίδαξε ότι δίδαξε στους μαθητές Του. Έγινε μάρτυρας αφού πρώτα εκπλήρωσε όσο χρειαζόταν το να διαδώσει το Ευαγγέλιο
 Πόσο αλλάζει τον ειλικρινή άνθρωπο ο Θεός.
Θυμούμαι που μου έλεγαν για κάποιο άνθρωπο αλλά δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα και πόλεις. Αυτός ο άνθρωπος ήταν άνθρωπος της νύχτας και ο φόβος και ο τρόμος των ανθρώπων. Δεν θυμούμαι πως έγινε η επιστροφή του πως άκουσε για τον Χριστό ξέρω ότι έγινε ένας άνθρωπος άγιος και πολύ αγαπούσε τον Κύριο και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που ομολογούσε ότι ήταν. Τέτοια μεγάλη διαφορά μόνο ο Κύριος μπορεί να κάνει την αλλαγή στον άνθρωπο.
Όταν μπαίνει στην καρδιά μας η σωτηρία έρχεται το Πνεύμα και την ανακαινίζει. Την κάνει καινούργια καινούργιες σκέψεις καινούργια ενδιαφέροντα και πάνω από όλα να μην πικραίνουμε τον Πατέρα αλλά να έχουμε υπακοή.
Η υπακοή είναι σπουδαίο θέμα, για τον Κύριο και ο ίδιος ως άνθρωπος δεν έκανε τίποτα που να μην το θέλει ο Πατέρας.
 Το ίδιο φωνάζει και ο Παύλος στις επιστολές του.
                                      *
Ρωμαίους 16:26
 όμως, τώρα φανερώθηκε διαμέσου προφητικών γραφών, με επιταγή τού αιώνιου Θεού, και γνωρίστηκε σε όλα τα έθνη, για υπακοή πίστης·
Σαμουήλ Α' 15:22
Και ο Σαμουήλ είπε: Μήπως ο Κύριος αρέσκεται στα ολοκαυτώματα και στις θυσίες, όπως στο να υπακούμε στη φωνή τού Κυρίου; Δες, η υποταγή είναι καλύτερη από τη θυσία· η υπακοή, παρά το πάχος των κριαριών·
Ρωμαίους 1:5
διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·
Ρωμαίους 5:19
 Επειδή, όπως με την παρακοή τού ενός ανθρώπου οι πολλοί καταστάθηκαν αμαρτωλοί, έτσι και με την υπακοή τού ενός οι πολλοί θα κατασταθούν δίκαιοι.
Ρωμαίους 6:16
Δεν ξέρετε ότι σε όποιον παριστάνετε τον εαυτό σας δούλους για υπακοή, είστε δούλοι εκείνου στον οποίο υπακούτε: Ή της αμαρτίας για θάνατο ή της υπακοής για δικαιοσύνη;
                                        *
Ο Παύλος σαν δάσκαλος και γνώστης των γραφών ήξερε τι σήμαινε ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ήξερε πόσο αυστηρός ήταν στο θέμα υπακοής. Όταν  γνώρισε τον Κύριο κατάλαβε όλην τη Γραφή, και το θέμα υπακοής στον Θεό.
Για να μην κουράζω θα συνεχίσουμε αργότερα το θέμα.
Αυτό το εδάφιο θέλω να το χωνέψουμε καλά. Διότι μας δείχνει τον απ. Παύλο πόσο καλά ήταν γνώστης των Γραφών.
Ειρήνη και χάρις Κυρίου επάνω μας
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"