_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

28--11--2015--ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 1994


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 1994
Β΄ ΤΟΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
2 Γενάρη Κυριακή και τώρα:
27-11-2015--Παρασκευή
02
Η πειθώ της ζωής
Ο ¨πρώτος λόγος¨ για το οποίο μιλάει ο Λουκάς είναι βέβαια το Ευαγγέλιο Του. Και το ευαγγέλιο αυτό- όπως και τα άλλα Ευαγγέλια –μιλάει για όλα εκείνα που  ¨έκαμε και δίδαξε ο Ιησούς¨.
 Αξίζει στο σημερινό μας ανάγνωσμα να μείνουμε σε τούτο το ¨έκαμε και δίδαξε¨. Αποτελεί τούτη η διατύπωση ένα πλήρες και ισοζυγισμένο Ευαγγέλιο.
Στη ζωή του Χριστού δεν έχουμε έναν απλό Δάσκαλο που ήλθε να μας διδάξει απλά και θεωρητικά τοθ8έλημα του Θεού. Έχουμε έναν που όχι μόνο δίδαξε αλλά και έζησε. Μάλιστα δε πρώτα έχουμε το ¨έκαμε¨ και έπειτα το ¨δίδαξε¨. Η ζωή Του ήταν η διδασκαλία Του τα έργα Του ήταν η γλώσσα Του. Το παράδειγμα Του ήταν η πειθώ Του. Η πραότητα τα Του και η ταπείνωση Του ήταν τα κηρύγματα Του.
 Μάθημα τούτο για όλους μας. Εκείνο που ο κόσμος περιμένει και εκτιμάει περισσότερο είναι ένας εφαρμοσμένος και πρακτικός χριστιανισμός. Ένα χριστιανισμός που από το νου του κατεβαίνει στην καρδιά Του και γίνεται βίωμα και ζωή καθημερινή.
Ήταν δ επάνω στην αλήθεια που αναφερόταν ο Παύλος όταν έγραφε στους Φιλιππήσιους πιστούς: ¨εκείνα τα οποία ηκούσατε και είδετε εν εμοί¨

Φιλιππησίους 4:9 (Σ. Φίλος)
9 Εκείνα που και μάθατε, και παραλάβατε, και ακούσατε, και είδατε σε μένα, αυτά να κάνετε· και ο Θεός τής ειρήνης θα είναι μαζί σας.
  Ας συμβαδίζει λοιπόν η ζωή και η μαρτυρία. Γιατί: ¨όστις αθετήσει μία των εντολών τούτων των ελαχίστων ελάχιστος θέλει ονομασθεί εν τη Βασιλεία των ουρανών .όστις δε εκτελέσει και διδάξει ούτος μέγας θέλει ονομασθεί εν τη Βασιλεία των ουρανών¨.
Ματθαίος 5:19 (Σ. Φίλος)
19 Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών· όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών.
Με ποιόν μοιάζουμε εμείς Θυμήσου: εκτελέσει και διδάξει
……………………………………….
Με πολλούς συνεργάτες  συγγραφεύς ο

Μιλτιάδης  Αγγελάτος