_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

02----11--11---2015-------ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου)


ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ

 ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ

(υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου)

02
Πρώτον ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστό πίστευε ότι η Πεντάτευχος γράφθηκε από τον Μωϋσή Ιωάννης ε:46-47
και Ιωάννης 19.
Επίστευεν επίσης την ιστορικότητα του Αδάμ και της Εύας. Ματθαίος ιθ:4-6 παράβαλε το με Γένεση β:14.
Επίσης ο Κύριος πίστευε εις την ιστορικότητα του Άβελ
Λουκάς 11:51 παράβαλε το Γένεσης δ:8.
Επίσης τον κατακλυσμό του Νώε Ματθαίος κδ:38-39 Παράβαλε το Γένεσης ς:13.
Επίστευε επίσης στην ιστορικότητα των Σοδόμων και Γομόρρων Λουκάς ιζ:28-32 παράβαλε το Γένεσης ιθ:24.
Επίσης στην καιομένη βάτο Ματθαίος ιβ:26 παράβαλε το έξοδος γ:2
Στην ιστορικότητα του Ιωνά Ματθαίος ιβ:40 και Ιωνάς α:4.
Το ίδιο πράγμα το επανέλαβε ο Κύριος Ματθαίος ιβ:41
και Ιωνάς γ:1-3
Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ύπαρξη του Ιωνά και του κήτους όπως πολλοί σήμερα δυσκολεύονται να το πιστέψουν. Ο Κύριος μας όμως δεν είχε καμιά δυσκολία να δεχθεί ως αληθινό και ιστορικό το γεγονός αυτό.
Ο Ιησούς Χριστός επίστευε επίσης την ιστορικότητα του Δανιήλ Ματθαίος καδ:15. αυτό λοιπόν το βιβλίο το έχουμε στα χέρια μας όπως το είχε και ο ίδιος ο Κύριος μας ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο
Λουκάς κδ:45-48.
Όποιος λοιπόν δεν πιστεύει ότι το βιβλίο αυτό είναι εκείνο το οποίον παρέδωσε ο ίδιος ο Θεός κάμνει τον Θεό ψεύστην.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 2ον

 Η μέθοδος της ερμηνείας του Λόγου του Θεού πρέπει να είναι μία και όχι τόσοι μέθοδοι που οι άνθρωποι κυκλοφορούν και διδάσκουν. Αυτή λοιπόν η μία και μοναδική μέθοδος πρέπει να βρίσκεται μέσα στον ίδιο τον Λόγο του Θεού όπως θα δούμε στην συνέχεια της μελέτης μας αυτής διαφορετικά θα φέρουμε σύγχυση στην περίπτωση του Πύργου της Βαβέλ.
Α / Η ερμηνεία της Γραφής ευρίσκεται εντός της Βίβλου και ο ερμηνευτής είναι ο ίδιος ο Λόγος του Θεού.
Το βιβλίο αυτό ότι λέγει αυτό είναι και ότι θέλει να τονίσει αυτό τονίζει ώστε ότι ακριβώς λέγει η Γραφή αυτό πρέπει να δεχθούμε.
Β/ Ότι δήποτε λοιπόν γράφει ο Λόγος του Θεού εμμέσως ή αμέσως την ερμηνεία του θα την βρούμε πάλι από τα συμφραζόμενα.
Εάν δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε  ίσως διότι δεν μας δίδονται περισσότερες πληροφορίες τότε θα το δεχθούμε όπως έχει.
Αναμφιβόλως μέσα στην βίβλο υπάρχουν σύμβολα αλληγορίες παραβολές εάν λοιπόν στην προκείμενη περίπτωση θέλουμε να ερμηνεύσουμε αυτά τα σύμβολα ή τις παραβολές τότε θα
συμβουλευτούμε πάλι τον Λόγον του Θεού δια της συγκρίσεως των διαφόρων εδαφίων. Διαφορετικά θα τα δεχθούμε όπως αναφέρονται. Παραδείγματος χάριν εις το Ησαϊα ζ:20 «Το ξυράφιον το μεμισθομένον» το ερμηνεύει ο Ησαϊας και λέγει ότι είναι ο βασιλεύς της Ασσυρίας. Μας το εξηγεί λοιπόν καθαρά και δεν μας αφήνει σε απορία.
Στον Ματθαίο ιγ: την Δευτέρα παραβολή την ερμήνευσε ο Κύριος με λεπτομέρεια. Αλλά για τον κόκον συνάπεως Ματθαίος ιγ:31-32 που δεν το εξήγησε ο Κύριος έχουμε το δικαίωμα  να προσπαθήσουμε να το ερμηνεύσουμε. Και δεν είναι ανάγκη να ερμηνευθεί διότι όπως ο Κύριος είπε πρόκειται περί παραβολής .πχ. Για τα πετεινά του ουρανού μας ομιλεί. Ο Κύριος στο Ματθαίος 13:4 επίσης στο εδάφιο 19. Άρα από αυτά τα σημεία μπορούμε να  εξηγήσουμε τα πετεινά του ουρανού τα οποία φαίνεται καθαρώς να είναι τα τέκνα του πονηρού.
Η ερμηνεία λοιπόν της παραβολής αυτής είναι η εξής: ότι η βασιλεία των ουρανών θα αυξηθεί θαυμασίως αλλά κάτω από την στέγη αυτής θα υπάρχουν και οι υιοί του πονηρού.
Επίσης στην Αποκάλυψη κεφ.κα:18 διαβάζουμε τα εξής: «Και η Πόλης χρυσίον καθαρόν ομοία με ύαλον  καθαρόν». Επίσης Αποκάλυψης κα:στο εδάφιο 21 διαβάζουμε:  «Και η πλατεία της πόλεως χρυσίον καθαρόν ως ύαλος διαφανής».
Όταν ο Λόγος του Θεού  λέγει ύαλος δεν μιλάει περί πραγματικής ύαλου αλλά ως ύαλος δηλαδή παίρνει χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του γυαλιού για να μας προσφέρει μια ορισμένη αλήθεια όπως πχ. Η ύαλος είναι καθαρά εδάφιο 18 και διαφανείς εδάφιο 21 έτσι και ο χρυσός είναι καθαρός και διαφανής ως ύαλος είναι δηλαδή μια μεταφορική ή συμβολική έννοια δεν γίνεται δηλαδή λόγος εδώ περί υάλου αλλά περί χρυσού ή ύαλος αναφέρεται ως συμβόλου οπότε άλλη ερμηνεία εδώ δεν χωρεί.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ Α΄20
Εδώ ο Κύριος αναφέρει ότι οι επτά αστέρες και οι επτά λυχνίες είναι μυστήριον πλην όμως προχωρεί και δένει ερμηνεία και μας εξηγεί ποιοι ήταν οι επτά αστέρες και ποιες οι επτά λυχνίες. Εδώ βλέπουμε ότι ο Λόγος του θεού περιέχει και την ερμηνεία. Εάν δεν δίνονταν η ερμηνεία τότε έπρεπε να ανατρέξουμε πάλι στο Λόγο του Θεού για να ιδούμε με τι εξηγείται η συμβολική αυτή έννοια των αστέρων και των λυχνιών την όμως που υπάρχει τούτο δηλαδή σαφής εξήγησης είναι περιττή  κάθε άλλη προσπάθεια.  Είναι αρκετά λοιπόν τα λίγα αυτά παραδείγματα να βοηθήσουν κάθε αναγνώστη να προχωρήσει μόνος του στην έρευνα των Γραφών έχοντας πάντα υπόψη του τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στο Α΄ Κορινθίους β:13.
Εάν κάθε ερμηνευτής της Βίβλου είπε υπ’ όψη του όλα αυτά και ερευνούσε το Λόγο του Θεού κατ΄ αυτόν τον τρόπο τότε δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημείο να έχουμε τόσες ερμηνείες όσες και ο αριθμός των ερμηνευτών.
Είναι επόμενο λοιπόν να φθάσουν σ’ αυτά  τα άκρα οι διάφοροι ερμηνευταί διότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν  την σπουδαιότερη αλήθεια που είναι η Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής λέξις προς λέξιν. Εάν αυτό πιστεύαμε όλοι τότε κάθε εξωτερική βοήθεια για την ερμηνεία του Λόγου του Θεού θα ήταν περιττή.
Αλλά για να αφήσουμε τον ίδιο τον Λόγο του θεού να μας εξηγήσει τις διάφορες αλήθειες που περιέχει χρειάζεται χρόνος πολύς και υπομονή μεγάλη. Αυτό δεν είναι απλώς μια θεωρία αλλά μια ζωντανή πείρα του γράφοντος καθώς διακονούμε τον Λόγο του Θεού καθ’ όλην την διάρκεια της ζωής μας.

Πιστεύω ότι κάθε ειλικρινής μελετητής του Λόγου του Θεού εάν ακολουθήσει τον τρόπο αυτό της έρευνας θα ευλογηθεί από τον Κύριο.
SYNEXIZETAI

ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΣΠΑΡΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ