_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Να με προσέχεις - Πορτοκάλογλου Τσαλιγοπούλου (στίχοι)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Dimitris Manolopoulos Χθες στις 2:01 π.μ. · Athens

ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ
Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να σωθούν. Θέλουν να σώσουν την ψυχή τους και να λάβουν μέρος στην αιώνια βασιλεία Του Ιησού Χριστού. Πολλοί, μάλιστα, κάνουν πολλά και ανώφελα, εφόσον Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός δεν τα διέταξε αυτά. Βασανίζουν τον εαυτό τους, αποφεύγουν την κοινωνία με τους ανθρώπους, κάνουν διαφόρων ειδών νηστείες, κάνουν αγαθοεργίες, τάζουν Στο Θεό τάματα διάφορα, επισκέπτονται τους άγιους τόπους, κλαίνε, οδύρονται και πολλά άλλα κάνουν, ότι ακούσουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει για να σωθούν. Τελικά όμως, ποτέ δε φτάνουν στη σωτηρία και ποτέ δεν αισθάνονται την "αγαλλίαση της σωτηρίας”, όπως λέει ο Δαβίδ.
Αν όμως ο άνθρωπος συμβουλευτεί Το Λόγο Του Θεού και ρωτήσει, όπως ρώτησε ο φύλακας των Φιλίππων τον απόστολο Παύλο και το Σίλα. «Τι πρέπει να κάμω δια να σωθώ;» Θα πάρει την ίδια απάντηση: «Πίστευσον εις Τον Κύριον Ιησούν Χριστόν και θέλεις σωθή συ και ο οίκος σου.» (Πράξεις ις:31). Ο φύλακας των Φιλίππων πίστεψε Στο Χριστό και ακολούθησε Το Λόγο Του Θεού και «εβαπτίσθη ευθύς αυτός και πάντες οι αυτού.» (Πράξεις ιστ:33). Μαζί με τον οίκο της Λυδίας αποτέλεσαν την εκκλησία των Φιλίππων.
Όταν Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, απέστειλε τους αποστόλους να κηρύξουν, τους παρήγγειλε: «Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιο εις όλα τα έθνη, όστις πιστεύση και βαπτισθή, θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση, θέλει κατακριθή». (Μάρκος ις:15). Πρέπει ο άνθρωπος να πιστέψει ότι Ο Ιησούς είναι Ο Χριστός, Ο Υιός Του Θεού και ήλθε εις τον κόσμο για να ενσαρκωθεί δια της παρθένου Μαρίας και να σταυρωθεί και να αναστηθεί για τη δική μας σωτηρία. Αν ένας άνθρωπος δεν πιστεύει Στον Ιησού Χριστό ότι είναι Ο Υιός Του Θεού και ήλθε στη γη για να μας φανερώσει την αλήθεια Του Ευαγγελίου και να θυσιαστεί για να μας εξαγοράσει από την καταδίκη του θανάτου και να μας δώσει την αιώνια ζωή, δεν μπορεί να σωθεί.
Το ερώτημα είναι αυτόματο: "Δεν πρέπει λοιπόν να κάνουμε καλά έργα;" Φυσικά και πρέπει να κάνουμε καλά έργα. Όμως, πριν πιστεύσουμε Στον Ιησού Χριστό και πριν μας αναγεννήσει σε μια νέα ζωή, κάθε καλό έργο, όσο ευεργετικό κι αν είναι για τον άλλο, για εμάς τους ίδιους είναι ανώφελο και δεν μπορεί να μας σώσει. Όταν όμως αναγεννηθεί ο άνθρωπος, πιστεύοντας Στον Ιησού Χριστό και δεχόμενός Τον σαν προσωπικό του Σωτήρα, οδηγείται στο δρόμο των καλών έργων που είναι «τα καλά και ωφέλιμα δια τους ανθρώπους». Γι’ αυτό Ο Λόγος Του Θεού εξηγεί, ότι κατά χάριν είμεθα σωσμένοι δια της πίστεως και τούτο δεν είναι από εμάς, από τα έργα μας ή τις καλοσύνες μας, αλλά ΔΏΡΟ από Το Θεό. Και αμέσως συμπληρώνει ότι στη συνέχεια, καθώς είμεθα δικό Του δημιούργημα, φτιαχτήκαμε για να κάνουμε καλά έργα, τα οποία Ο Θεός προετοίμασε να κάνουμε. Σαν απόδειξη, δηλαδή, της σωτηρίας μας. (Εφεσίους β:8-10).
Διότι τι αγαθοεργίες να κάνει ένας ναρκομανής, ένας ψεύτης, ένας πόρνος, ένας χαρτοπαίκτης, ένας οποιοσδήποτε ασεβής; Αυτός πρέπει πρώτα να μετανοήσει και να αποβάλλει όλα τα πάθη και τις αμαρτίες από τις οποίες είναι σκλαβωμένος. Ο Δαβίδ γράφει: «Προς δε τον ασεβή είπεν Ο Θεός: Τι προς σε να διηγήσαι τα διατάγματά μου και να αναλαμβάνης την διαθήκην μου εν τω στόματί σου; Συ δε μισείς παιδείαν και απορρίπτεις οπίσω σου τους λόγους μου.» (Ψαλμός ν:16,17). Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να σωθεί και να ελευθερωθεί από τις αμαρτίες του και να απεξαρτηθεί από τα δεσμά του, αν δεν πιστεύσει Στον Ιησού Χριστό Ο Οποίος ήλθε στη γη ακριβώς γι' αυτό το μεγάλο έργο.
Στη συναγωγή Ο Κύριός μας διάβασε από τον Ησαΐα ξα:1 «Πνεύμα Κυρίου είναι επ' εμέ. Δια τούτο με έχρισε με απέστειλε, δια να ευαγγελίζομαι προς τους πτωχούς δια να ιατρεύσω τους συντετριμμένους την καρδίαν, να κηρύξω προς τους αιχμαλώτους ελευθερίαν και προς τους τυφλούς ανάβλεψιν, να αποστείλω τους συντεθλασμένους εν ελευθερία, δια να κηρύξω ευπρόσδεκτον του Κυρίου ενιαυτόν». Για να σωθεί ο άνθρωπος, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει να κάνει «τα έργα του νόμου» ή διάφορα θρησκευτικά καθήκοντα, αλλά με απλότητα να πιστέψει Στο Χριστό, να μετανοήσει και να βαπτισθεί Στο Όνομα Του Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος. Την ημέρα της Πεντηκοστής, αφού ο απόστολος Πέτρος κήρυξε, «ήλθε εις κατάνυξιν η καρδία αυτών και είπον προς τον Πέτρον και τους λοιπούς αποστόλους, Τι πρέπει να κάμωμεν άνδρες αδελφοί;» Και ο Πέτρος τους είπε: «Μετανοήσατε και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις Το Όνομα Του Ιησού Χριστού, εις άφεσιν αμαρτιών και θέλετε λάβει την δωρεάν Του Αγίου Πνεύματος». (Πράξεις β:37).
Αμήν.

[HD] Enya - Only Time - Phenomenal Landscapes Planet Earth!

Τον Κύριον υμνείτε

ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ Ο ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Από Stavros Barotsakis


Από Stavros Barotsakis
“Και πάντες δε οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή”.
Β' Τιμόθεον 3:12

Από το παραπάνω εδάφιο μπορούμε να δούμε ότι η επιλογή, του να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό και τις εντολές Του, μπορεί να μας φέρει σε αντίθεση με την κοινωνία, με τους οικείους μας, με τους ίδιους μας τους γονείς, τα παιδιά μας, ακόμα και με τους οικείους τις πίστης μας. Όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό όμως, είναι ο Χριστός εκείνος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Στην πραγματικότητα κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι μαθητής του Ιησού Χριστού, χωρίς να σηκώσει τον σταυρό του, και να δεχτεί τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει η επιλογή του αυτή.
Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε καλά στην καρδιά μας τα λόγια αυτά του Κυρίου μας, και να πάρουμε στέρεα την απόφαση ότι θα ακολουθήσουμε τον Χριστό, οτιδήποτε κι αν αυτό σημαίνει. Να ακολουθήσουμε τον Λόγο του Θεού ασχέτως τι οι άνθρωποι μπορεί να λένε γύρο μας. Δεν είναι ευχάριστο στην σάρκα να το κάνουμε αυτό, επειδή όλοι μας θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί, και σεβαστοί από τους άλλους. Όταν όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις εντολές του Χριστού, είναι ο Λόγος Του η πλευρά που πρέπει να διαλέξουμε. Εκείνος είπε ότι: "οι λόγοι, τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι", Ιωάννην 6:63.
Ότι έχει λοιπόν να κάνει με τον Λόγο του Θεού, Αυτός θα πρέπει να είναι Πρώτος στη ζωή μας, και όχι ο συμβιβασμός, και η αποδοχή μας από τους άλλους. Μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε, αλλά θα πρέπει να σηκώσουμε το σταυρό μας, και να ακολουθήσουμε Αυτόν που μας κάλεσε με το όνομά μας. Τον Κύριό μας. Τι είναι ισχυρότερο, και τι είναι το πλέον σημαντικότερο απ αυτό; Οι άνθρωποι, οι θεωρίες και οι γνώμες τους, ή ο Λόγος του Θεού; Οι θεωρίες των ανθρώπων έρχονται και φεύγουν, αλλά ο Λόγος του Θεού μένει στον αιώνα.
Επειδή και πάλι Εκείνος είπε: "Εάν τις με αγαπά, τον λόγον μου θέλει φυλάξει, και ο Πατήρ μου θέλει αγαπήσει αυτόν, και προς αυτόν θέλομεν ελθεί και εν αυτώ θέλομεν κατοικήσει.
Ο μη αγαπών με τους λόγους μου δεν φυλάττει· και ο λόγος, τον οποίον ακούετε, δεν είναι ιδικός μου, αλλά του πέμψαντός με Πατρός". Ιωάννην 14:23-24...

39--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
11—ΘΕΜΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
………………………………….
Ιωάννου Β' 1:
1 ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ….αλλά και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια·
2 εξαιτίας τής αλήθειας που μένει μέσα μας, και θα είναι μαζί μας στον αιώνα.
Εφεσίους 1:
13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης·
………………………………..
Δόξα στον Κύριο μας που γνωρίσαμε την αλήθεια που είναι Εκείνος. Η αλήθεια είναι ο ζωντανός αληθινός Θεός.
  Για να τον γνωρίσουμε όμως έπρεπε να έρθει σε επαφή μαζί με τον άνθρωπο. Αλλιώς δεν γινόταν να μάθουμε να ζούμε στην αλήθεια.
 Ο Νόμος δοκιμάστηκε και πολύ λίγοι τον περπάτησαν και πάλι έκαναν λάθη.(για τον Θεό αμαρτία)
Ξεκινούσαν μαζί του και στην πορεία εξετρέπονταν για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Άλλος από τον πλούτο άλλος από λαγνεία για τις γυναίκες άλλος με τα είδωλα, κλπ.
 Θεραπεία δεν υπήρχε οπότε το σχέδιο του Θεού ήταν ο Λόγος Του να γίνει άνθρωπος να ονομαστεί γιος Θεού και γιος ανθρώπου.
………………………………….
Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει….

…14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξα ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
………………………………………
Ο σκοπός του ήταν να δώσει την αιώνια σωτηρία στον άνθρωπο μια για πάντα και ο κάθε ένας μας, πια με την ευθύνη του να αποφασίσει αν θα δεχτεί ως αλήθεια αυτό που έγινε επάνω στο σταυρό και να ζήσει αυτήν την αλήθεια να την δεχτεί και να λάβει αιώνια Σωτηρία που υπόσχεται ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός
Ο Κύριος το έργο το έκανε το τελείωσε ο προορισμός του έληξε οποίος πιστεύει Σ’ αυτόν σώζεται και αρχίζει την ζωή της πίστεως με αλήθεια με τα πάσης γνώσεως αγάπης στον τελειωτή της πίστης μας.
  Εξ’ άλλου δεν μας άφησε απροστάτευτους ούτε μόνους μας.
Ιωάννης 14:
16 Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα,
17 το Πνεύμα τής αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει· εσείς, όμως, το γνωρίζετε, επειδή μένει μαζί σας, και μέσα σας θα είναι.
18 Δεν θα σας αφήσω ορφανούς· έρχομαι σε σας.
19 Λίγο ακόμα, και ο κόσμος δεν με βλέπει πλέον· εσείς, όμως, με βλέπετε· επειδή, εγώ ζω, κι εσείς θα ζείτε.
20 Κατά την ημέρα εκείνη θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα μου, κι εσείς σε ενότητα με μένα, και εγώ σε ενότητα με σας.
…………………………
  Άρα είμαστε μέσα στην αγκαλιά του Πατέρα και είμαστε μαζί του μια γροθιά. Αρκεί να το καταλάβουμε, όταν λέει: «εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα μου, κι εσείς σε ενότητα με μένα, και εγώ σε ενότητα με σας».
 Ειρήνη έλεος και χάρη. Αμήν
Sultana.cha
…………………………..
39--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
12—ΘΕΜΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ιωάννου Β' 1:
1 ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ….αλλά και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια·
2 εξαιτίας τής αλήθειας που μένει μέσα μας, και θα είναι μαζί μας στον αιώνα.
Εφεσίους 1:
13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης·
……………………
Σήμερα όλοι μα όλοι μιλούν για την αλήθεια. όλοι έχουν μια άποψη την οποία σηκώνουν σημαία.
Και κυρίως την αγάπη του Θεού.
Ναι σίγουρα είναι πολύ θαυμαστή η αγάπη του Θεού στον άνθρωπο και θα πρέπει κάθε μέρα νύχτα να τον δοξάζουμε που η αγάπη του υπερίσχυσε επάνω στο σταυρό και ξεχύθηκε η χάρις Του.
 Αλλά για να γίνει αυτή η αγάπη σημαία μας θα πρέπει να δούμε μια μεγάλη αλήθεια. Την αλήθεια της αμαρτολώτητας μας. Αυτή  η αγάπη πληρώθηκε με αίμα αθώο. Δεν  ξεπήδησε χωρίς να δώσει αντίτιμο ο Πατέρας Θεός.
1/.Μια αλήθεια τι ήμασταν
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
Στα ματιά του Θεού πριν πεθάνει για μας να μας εξαγοράσει ο Κύριος ήμασταν νεκροί.
Και όσοι είναι μακριά από τον Ιησού Χριστό χωρίς να τον αποδεχτούν ως σωτήρα τους είναι νεκροί.
2/. Άλλη μια αλήθεια
Ρωμαίους 1:
18 Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων, που κατακρατούν την αλήθεια με μέσα αδικίας.
Οι άνθρωποι ζουν μέσα στην αδικία διότι αφού δεν υπολογίζουν τον Θεό φυσικά απολαμβάνουν την αμαρτία τους η οποία θα είναι η πικρή αλήθεια.
Ποια ; αυτή:  18 Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό
………………………



Ρωμαίους 2:
4 Ή καταφρονείς τον πλούτο τής αγαθότητάς του και της υπομονής και της μακροθυμίας, αγνοώντας ότι η αγαθότητα του Θεού σε φέρνει σε μετάνοια;
5 Εξαιτίας, όμως, της σκληρότητάς σου και της αμετανόητης καρδιάς, θησαυρίζεις για τον εαυτό σου οργή κατά την ημέρα τής οργής και της αποκάλυψης της δικαιοκρισίας τού Θεού.
………………………………….
  Αδέλφια όλα αυτά οι επιστολές των αποστολών σε ανθρώπους πίστεως απευθύνονται.
Γι’ αυτό να σκεφτούμε καλά τι θέλει ο Κύριος από μας
Διότι δεν θέλει καρδιά συναισθηματική αλλά καρδιά που να το λέει με σταθερότητα μετάνοια αληθινή αλλαγή πορεία στην ζωή μας ολόκληρη και να την καταθέσουμε στα χέρια του. Το δικαιούται αυτό ο Κύριος.  Κανένας  για μένα δεν πέθανε ούτε θα πεθάνει παρά μόνο ένας Θεός Ιησούς Χριστός που αγαπά αληθινά το πλάσμα του.
  Και δεν μας άφησε χωρίς προστασία η διδαχή.
Ελπίσαμε και ελπίζουμε σε Εκείνον
Εφεσίους 1:
…13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης·
……………………
Μας σφράγισε και ήμαστε δικοί του. Τώρα μένει να μην τον απογοητεύουμε.
Ειρήνη έλεος χάρη .Αμήν
Sultana cha
…………………………..
39--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
13—ΘΕΜΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ιωάννου Β' 1:
1 ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ….αλλά και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια·
2 εξαιτίας τής αλήθειας που μένει μέσα μας, και θα είναι μαζί μας στον αιώνα.
Εφεσίους 1:
13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης·
……………………
Έχουμε μια κληρονομιά στον ουρανό. Αυτή η κληρονομιά ξεκινά από την γη και τελειώνει στον ουρανό.
 Αρκεί να πούμε την αποδεχόμαστε με κάποιες προϋποθέσεις που έβαλε στην διαθήκη του αυτός που μα την άφησε για να γίνουμε κληρονόμοι του.
  Αλήθεια τι δεν θα κάναμε αν με δυο τρία πράγματα ζητούσε ο διαθέτης που μας άφησε τρεις εκατομμυρίων ; αρκεί να αποκτούσαμε; Αυτή την πριγκιπική κληρονομιά.
Εδώ  όμως έχουμε τον πατέρα Θεό τον δημιουργό των πάντων δημιουργό της ζωής.
Για να σκεφτούμε λίγο. Πάλι θα πάω στην φράση «να τι ήμασταν» και γιατί; Γιατί κάποιος(Αδάμ) προπάτορας μας αποφάσισε να μην ζητήσει συγνώμη να μη μετανοήσει
Και πάνω από όλα να μη  υπακούσει στο θέλημα του Θεού.
Οπότε πεθάναμε ως προς τον Θεό.
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
 Αλλά σαν δημιουργός αποφάσισε να μας θανατώσει στο πρόσωπο του υιού Του και να μας ξαναδημιουργήσει δια του Πνεύματος του Αγίου ξανά για την δόξα Του. Μας έδωσε ζωή. Μας δικαίωσε

Ρωμαίους 3:
22 δικαιοσύνη, όμως, του Θεού, διαμέσου τής πίστης στον Ιησού Χριστό, προς όλους κι επάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν· επειδή, δεν υπάρχει διαφορά·
23 δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού·
24 ανακηρύσσονται, όμως, δίκαιοι, δωρεάν, με τη χάρη του, διαμέσου τής απολύτρωσης που έγινε με τον Ιησού Χριστό·
25 τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε ως μέσον εξιλέωσης διαμέσου τής πίστης, με βάση το αίμα του, προς φανέρωση της δικαιοσύνης του, για την άφεση των αμαρτημάτων, που έγιναν στο παρελθόν, μέσα στη μακροθυμία τού Θεού·
………………………………….
Οι άνθρωποι χωρίς να εκβαθύνουν στα πράγματα του Θεού τους ακούμε να λένε: που είναι ο Θεός; Δεν βλέπει δεν ακούει;
Φίλοι και αδέλφια μου. Ποιόν να ακούσει;
Τους ανθρώπους που τον επικαλούνται όταν τον έχουν ανάγκη και μετά δεν τον ξέρουν; Ή με τον τρόπο των έργων τους τον βλασφημούν με τα έργα που κάνουν αυξάνει η κακία η προστυχιά και όλα αυτά που μας λέει ο Απ. Παύλος; Και δεν μπορούν να τα διορθώσουν αφού δεν μετανοούν; Με τα δεν τους βοηθά ο Θεός και αναρωτιούνται, που είναι; δεν βλέπει;
Για να ακούσουμε τον Απ. Παύλο:
Ρωμαίους 1:
21 Επειδή, ενώ γνώρισαν τον Θεό, δεν τον δόξασαν ως Θεό, ούτε τον ευχαρίστησαν· αλλά, μέσα στους μάταιους συλλογισμούς τους, αναζήτησαν μάταια πράγματα, και σκοτίστηκε η ασύνετη καρδιά τους.
22 Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί.
23 Και άλλαξαν τη δόξα τού άφθαρτου Θεού σε ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου, και πουλιών και τετράποδων και ερπετών.
24 Γι' αυτό και ο Θεός τούς παρέδωσε σε ακαθαρσία, διαμέσου των επιθυμιών των καρδιών τους, ώστε να ατιμάζονται τα σώματά τους αναμεταξύ τους.
25 Οι οποίοι αντικατέστησαν την αλήθεια τού Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά εκείνον που την έκτισε, ο οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Αμήν.
26 Γι' αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη·
27 παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.
28 Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·
29 επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια·
30 ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρετές κακών, απειθείς στους γονείς,
31 χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες·
32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.
Ειρήνη έλεος και χαρη Αμήν
Sultana. cha



…………………………..
39--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
14—ΘΕΜΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ιωάννου Β' 1:
1 ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ….αλλά και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια·
2 εξαιτίας τής αλήθειας που μένει μέσα μας, και θα είναι μαζί μας στον αιώνα.
Εφεσίους 1:
13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης·
  Όμως δοξάζουμε τον Κύριο που μας έβγαλε από την μιζέρια της αμαρτίας.
ΗΜΑΣΤΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ
Αλλά με μια προϋπόθεση. 
Να πιστέψουμε στον Χριστό οικιοθελώς με αληθινή αγάπη αναγνώρισης του τι έκανε προσωπικά στον καθένα μας. (Π.χ. σε μένα)
Θα πρέπει να είμαι άξια της ουρανίου προσκλήσεως άξια της βασιλείας Του.
Και οι προϋποθέσεις είναι :
Ειλικρινεις μετανοια.
Αναγνωρισης ότι ειμαι αμαρτωλος
Ότι ενώ ήμουν άξια θανάτου ο Κύριος πήρε την αμαρτία μου επάνω του υπεύθυνα και με ξεχρέωσε.
  Και τώρα μπορώ να είμαι καθαρός άνθρωπος, μου φόρεσε ένδυμα λευκό, έγινα  νέο γέννημα δια Ιησού
 Χριστού.
………………………
Αφού πεθάναμε μαζί με τον χριστό αναστηθήκαμε και μαζί του
Κολοσσαείς 2
11 στον οποίο περιτμηθήκατε, με αχειροποίητη περιτομή, όταν ξεντυθήκατε το σώμα των αμαρτιών της σάρκας διαμέσου τής περιτομής τού Χριστού,
12 καθόσον συνθαφτήκατε μαζί του στο βάπτισμα· με τον οποίο και συναναστηθήκατε διαμέσου τής πίστης τής ενέργειας του Θεού, ο οποίος τον ανέστησε από τους νεκρούς.
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρησε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντας το επάνω στον σταυρό·
………………………………
Το καλύτερο είναι να βλέπουμε με τα μάτια μας και να το βλέπουμε πως το λέει ο λόγος του Θεού και που το λέει. Γι’ αυτό προτιμώ πάντα τα εδάφια.
Εγώ δεν μπορώ να πω τόσο όμορφα όπως τα λέει ο Λόγος Του.
  Όμως θέλω τις σκέψεις μου να τις πω σε κάποιους που ίσως θέλουν να ακούνε και να διαβάσουν. Και αυτό γιατί; Διότι ο Κύριος λέει να μιλούμε γι’ Αυτόν σε όλους τους ανθρώπους.
 Όποιος δώσει σημασία στο Λόγο Του ο Κύριος θα του ανοίξει τα μάτια τα πνευματικά  και θα τον βάλει στο σχέδιο σωτηρίας Του και κληρονομιάς της  βασιλείας Του.
………………………..
Εξ’ άλλου είναι μια ομολογία
Ματθαίος 10:
32 Καθένας, λοιπόν, που θα με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.
………………………
Και όλο αυτό είναι διότι οποίος ακούσει και δεχτεί τον Ιησού Χριστό θα ζήσει μέσα στην αλήθεια.
Και αυτήν την αλήθεια μας την διαβεβαιώνει ο μαθητής Του ο Ιωάννης.
…………………………..
Ιωάννου Α' 3
1 Δέστε τι είδους αγάπη έδωσε σε μας ο Πατέρας, ώστε να ονομαστούμε παιδιά τού Θεού. Γι' αυτό ο κόσμος δεν μας γνωρίζει, επειδή δεν γνώρισε αυτόν.
2 Αγαπητοί, τώρα είμαστε παιδιά τού Θεού· κι ακόμα δεν φανερώθηκε τι πρόκειται να είμαστε· γνωρίζουμε, όμως, ότι, όταν φανερωθεί, θα είμαστε όμοιοι μ' αυτόν· επειδή θα τον δούμε καθώς είναι.
3 Και καθένας που έχει αυτή την ελπίδα επάνω σ' αυτόν, αγνίζει τον εαυτό του, όπως εκείνος είναι αγνός.
Ειρήνη έλεος και αγάπη .Αμήν
Sultana.cha
…………………………………..
39--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
15—ΘΕΜΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ρωμαίους 6:
17 Ευχαριστία, όμως, ανήκει στον Θεό, επειδή υπήρχατε δούλοι τής αμαρτίας, πλην υπακούσατε από καρδιάς στον τύπο τής διδασκαλίας, στον οποίο και παραδοθήκατε.
18 Και αφού ελευθερωθήκατε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι στη δικαιοσύνη.
Να  γιατί πρέπει κάθε μέρα να ευχαριστούμε τον Πατέρα Θεό και μας έδειξε την προσευχή των προσευχών πώς να γίνεται. Ποια να είναι η επιθυμία μας.
Ματθαίος 6:
9 Έτσι, λοιπόν, να προσεύχεστε εσείς:
Πατέρα μας, που είσαι στους ουρανούς, ας αγιαστεί το όνομά σου·
10 ας έρθει η βασιλεία σου· ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό, έτσι και επάνω στη γη·

Να το ευχαριστούμε και να θέλουμε να αγιάζετε από την ζωή μας όπως  στον ουρανό έτσι και στην γη
Και να ζητούμε να εγκαθίδρυση την βασιλεία που να γίνεται το θέλημα του όπως στον ουρανό καις την γη.
 Ο κάθε ένας μας ας αναρωτηθεί γίνεται από τους πιστούς αυτό; …..
  Όταν στις Εκκλησίες υπάρχουν διχόνοιες ακόμα κι εδώ μέσα ανάμεσα στους πιστούς και στα δόγματα. θέλουμε να υπερισχύουμε την γνώμη μας και δεν έχουμε αγάπη αλλά αντιπαλότητα. Τότε πως θα γίνεται το θέλημα του Θεού όπως στον ουρανό κι εδώ στη γη.
 αλήθεια είναι ότι ο Κύριος το είπε πρώτος ότι είναι στενή η πύλη και δύσβατος ο δρόμος.
………………………………
Ματθαίος 7
Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη· επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή.
14 Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν.
Πρέπει να προσέχουμε στην υγιές  διδασκαλία. Να ζούμε μέσα στην αληθινό Λόγο του Κυρίου.                Να μάθουμε  να ταπεινωνόμαστε στον Λόγο του Κυρίου.
 Πολλές φορές ο Κύριος μας τοποθετεί σε μια Εκκλησία. Σ’ αυτήν την εκκλησία γνωρίζουμε το
θέλημα Του μαθαίνουμε τι έκανε για μας ο Κύριος και όλο το σχέδιο Σωτηρίας Του. Άρα για να μας βάλει εκεί ο Κύριος εκεί πρέπει να ήμαστε. Αν το εγκρίνει να φύγουμε θα μας τοποθετήσει κάπου αλλού και όλα με ειρήνη και αγάπη.
Εκεί με σα στην εκκλησία μας μαθαίνει πώς να κάνουμε υπομονή με τα άτομα με τις αντιθέσεις χαρακτήρων       αλλά πιστών ανθρώπων.     

Εκεί μαθαίνουμε να αγαπούμε να συμπάσχουμε να έχουμε ταπείνωση να υπομένουμε. Είναι πολύ δύσκολο πιστέψατε με διότι τα πέρασα.
Εκεί είναι το αληθινό σχολείο και να μένουμε ακάθεκτοι και να προσκαρτερούμε τον Κύριο.
Όποια εκκλησία και να πάμε  ή να δημιουργήσουμε
Ομάδα ανθρώπων πάλι θα βρούμε ανθρώπους χωμάτινους ποτέ τέλειους. Τέλειος είναι μόνο ο Κύριος μας.
 Εμείς παίρνουμε δύναμη κουράγιο από εκείνον.
Γι’ αυτό ο Κύριος λέει δεν μας άφησε ορφανούς        ………………….
Ιωάννης 14
1 ΑΣ μη ταράζεται η καρδιά σας· πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε….
…16 Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα,
17 το Πνεύμα τής αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει· εσείς, όμως, το γνωρίζετε, επειδή μένει μαζί σας, και μέσα σας θα είναι.
18 Δεν θα σας αφήσω ορφανούς· έρχομαι σε σας.
……………………
Όταν  έχουμε την ενότητα του Πνεύματος δεν μας πειράζει τίποτα. Ήμαστε γεμάτοι από Εκείνον.
Ειρήνη έλεος και χάρη .Αμήν
Sultana. cha
…………………………
39--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
16—ΘΕΜΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ποτέ να μη ξεχνούμε από πού μας έβγαλε ο Κύριος.
Ρωμαίους 6:
…21 Ποιον καρπό είχατε, λοιπόν, τότε από εκείνα τα έργα, για τα οποία τώρα ντρέπεστε; Επειδή, το τέλος εκείνων είναι θάνατος.
Ακριβώς ότι έργα και να κάναμε ήταν μόνο για ντροπή και θανατο.
 Σαν το μικρό παιδί που κάνει ένα γλυπτό με την πλαστελίνη του και είναι μια κακοφτιαγμένη φιγούρα. Ενώ ένας γλύπτης με την πλαστελίνη του παιδιού μπορεί να φτιάξει ένα πανέμορφο δημιούργημα
 Αυτά ήταν τα δικά μας έργα.
Ενώ ο Δημιουργός του Σύμπαντος δημιούργησε μια τέλεια σωτηρία αλλά όχι μόνο αλλά  μας ξαναδημιούργησε μας ξαναγέννησε από την αρχή και μέσα στην αγάπη του έσπασε τα δεσμά της αμαρτίας που μας κρατούσαν. Μας ελευθέρωσε για πάντα αρκεί να το πιστέψουμε στον Ιησού Χριστό.
……………………………………
Ρωμαίους 6:
22 Αλλά, τώρα, καθώς ελευθερωθήκατε από την αμαρτία, και γίνατε δούλοι στον Θεό, έχετε τον καρπό σας σε αγιασμό· το δε τέλος αιώνια ζωή.
23 Επειδή, ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας.
……………………………..
Τώρα το κακοφτιαγμένο έργο έγινε καρπός προς αγιασμό και αιώνια ζωή.
Ξεφύγαμε από τον θάνατο και ο μισθός μας αντί για θάνατο είναι η αιώνια ζωή  στην βασιλεία του Πατέρα. Η βασιλεία αυτή αρχίζει από δω και τελειώνει στον ουρανό.
…………………………….
Πιο πάνω μίλησα για την τοποθέτηση μας στην Εκκλησία.
Οι πρώτοι χριστιανοί μετανοούσαν βαπτίζονταν στο όνομα του Ιησού Χριστού και έμεναν εκεί για να διδαχτούν από τους μαθητές τον ακριβή λόγο του Κυρίου.


Ιωάννης 14 
25 Αυτά τα μίλησα σε σας, ενώ βρίσκομαι μαζί σας.
26 Και ο Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιο, που ο Πατέρας θα στείλει στο όνομά μου, εκείνος θα σας τα διδάξει όλα, και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα είπα προς εσάς.
27 Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
Ιωάννης 16
8 Και όταν έρθει εκείνος, θα ελέγξει τον κόσμο για αμαρτία, και για δικαιοσύνη, και για κρίση·
9 για αμαρτία μεν, επειδή δεν πιστεύουν σε μένα·
10 για δικαιοσύνη δε, επειδή πηγαίνω στον Πατέρα μου, και δεν με βλέπετε πλέον·
11 για κρίση μάλιστα, επειδή ο άρχοντας τούτου τού κόσμου έχει κριθεί.
13 αλλά, όταν έρθει εκείνος, το Πνεύμα τής αλήθειας, θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια· επειδή, δεν θα μιλήσει από τον εαυτό του, αλλά θα μιλήσει όσα πρόκειται να ακούσει, και θα σας αναγγείλει τα μέλλοντα.
Μέσα στην εκκλησία εργάζεται το Πνεύμα το Άγιο εκτός από τις καρδιές μας.
Εκεί πάμε όλοι να δοξάσουμε τον Κύριο και να ακούσουμε τον Λόγο Του.
…………………….
Πράξεις 2
37 Και όταν τα άκουσαν αυτά, η καρδιά τους ήρθε σε κατάνυξη, και είπαν στον Πέτρο και στους υπόλοιπους αποστόλους: Τι πρέπει να κάνουμε, άνδρες αδελφοί;
38 Και ο Πέτρος είπε σ' αυτούς: Να μετανοήσετε, και κάθε ένας από σας να βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε άφεση αμαρτιών· και θα λάβετε τη δωρεά τού Αγίου Πνεύματος·
 Μίλησε ο Απ. Πέτρος και  η καρδιά τους ελέγχθηκε
Είδαν στα λόγια την δύναμη του Πνεύματος το οποίο τους έλεγξε  και αμέσως ήρθαν σε μετάνοια αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά δεν έμειναν εκεί. Αμέσως ρώτησαν τι να κάνουμε; Πως θα σωθούμε;
Αυτό κάνει και η εκκλησία στους αληθινά μετανοώντας
Ειρήνη έλεος και χάρη. Αμήν
sultana.cha

………………………………….

ΓΕΡΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ .mpeg-Έφη Σακελλαρίου

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΛΎΟΥ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑ
ΚΑΛΉΜΕΡΑ.! 

Leonard Cohen - Anthem

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Andreas Fournaris


Από Χριστιανικό Μήνυμα
Andreas Fournaris
6 ώρες · Τροποποιήθηκε ·
ΜΕΝΕ, ΜΕΝΕ, ΘΕΚΕΛ ΟΥΦΑΡΣΙΝ
Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός
Ο ουρανός άρχισε να ροδίζει, καθώς ο ήλιος έγερνε στη δύση του. Οι τελευταίες ηλιαχτίδες τρυπούσαν το τζάμι και ξεψυχούσαν στο βαρύ γραφείο. Κι αυτός καθόταν στη δερμάτινη πολυθρόνα, διαβάζοντας τον ημερήσιο τύπο. Αφιέρωνε τον πολύτιμο χρόνο του για να ενημερωθεί για τις διαμάχες μεταξύ των πολιτικών και ξόδευε ώρες στις διαπραγματεύσεις για την αγορά ενός νέου ξενοδοχείου σε τουριστική περιοχή. Κι ενώ διάβαζε τις εφημερίδες, σταματάει ενοχλημένος από το κείμενο που διάβαζε.'' Τι σου είναι οι δημοσιογράφοι τέλος πάντων. Καλέ, αυτοί ανέτρεψαν τους νόμους της θερμοδυναμικής. Δημιουργούν από το μηδέν '', σιγοψιθύρισε, σχολιάζοντας ένα άρθρο εφημερίδας που αναφερόταν στις τελευταίες αγοραπωλησίες που έκανε, αλλά και σε κάποιες δηλώσεις του που αφορούσαν στην πολιτική επικαιρότητα. Κι ενώ αποφαινόταν ξανά ότι οι δημοσιογράφοι σκανδαλίζουν το ποίμνιο με τα γραφόμενά τους, ανοίγει η πόρτα και μια φωνή διακόπτει τους συλλογισμούς του. ''Άγιε, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο''. Σε λίγο η γυαλιστερή μερσεντές διέσχιζε με ταχύτητα τους δρόμους της πόλης, για να μεταφέρει τον άγιο στο ναό όπου θα χοροστατούσε στον εσπερινό. Βυθισμένος στο αναπαυτικό κάθισμα της λιμουζίνας, μια σκέψη πέρασε από το μυαλό του σαν αστραπή. ''Αφού αυτοί οι ενοχλητικοί δημοσιογράφοι σκανδαλίζουν τον κόσμο με τα γραφόμενά τους, είναι ευκαιρία να κηρύξω σήμερα για τα σκάνδαλα. Πρέπει να εξηγήσω στο λαό τι είναι το σκάνδαλο. Θα επικεντρώσω την κριτική μου σε κάποιους πολιτικούς και θα επεξηγήσω τους λόγους του Κυρίου, «ος δ’ αν σκανδαλίση ένα των μικρών τούτων των πιστευόντων εις εμέ, συμφέρει αυτώ ίνα κρεμασθή μύλος ονικός εις τον τράχηλόν αυτού και καταποντισθή εις το πέλαγος της θαλάσσης» (Ματ.18/6). Βέβαια, η επεξήγηση μπορεί να μετατραπεί σε μπούμεραγκ αλλά νομίζω ότι θα ξεπεράσω το σκόπελο''.
Το κήρυγμα έγινε. Και καθώς ο κόσμος αποχωρούσε, κάποιος ακούστηκε να μονολογεί. «Μενέ, μενέ θεκέλ ουφαρσίν» ( Δανιήλ 5/25).
Σημείωση: Μενέ=εμέτρησεν ο Θεός την βασιλείαν σου και ετελείωσεν αυτήν.
Θεκέλ= εζυγίσθης εν τη πλάστιγγι και ευρέθης ελλιπής.
Φερές=διηρέθη η βασιλεία σου και εδόθη εις τους Μήδους και Πέρσας Δαν.(5/26,27) http://www.nikites.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1899%3Amenemene8ekeloufarsin&catid=57%3Akeimenatoupanagiotostavrinou&Itemid=34

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΜΙΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΜΙΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

……………………..


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣΔΙΟΝΥΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από Dionisia Georgakopoulou

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα. Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.

Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.
Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.

Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον ρωτάει : "Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;". "Όχι, δεν μπορώ", απάντησε ο Πλούτος. "Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα".

Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία, που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος. "Σε παρακαλώ βοήθησέ με", είπε η Αγάπη. "Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, Αγάπη. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου", της απάντησε η Αλαζονεία.

Η Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτή βοήθεια.
"Λύπη, άφησε με να έρθω μαζί σου". "Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου", είπε η Λύπη.

Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη, αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.

Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή:

"Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!". Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να τον ρωτήσει το όνομά του. Όταν έφτασε στη στεριά, ο κύριος έφυγε και πήγε στον δρόμο του. Η Αγάπη, γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε, ρώτησε την Γνώση: "Γνώση, ποιος με βοήθησε;". "Ο Χρόνος", της απάντησε η Γνώση. "Ο Χρόνος;", ρώτησε η Αγάπη. "Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;".
Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε:

"Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη".

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-



Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΜΟΡΦΙΑ



TA LOYLOYDIA MOY

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ :38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
10—Θέμα; απληστία
Και η συμβουλή του βαλαάμ ήταν αυτή: γιατί; Για να πάρει τα πλούτη που του έταξε ο βαλάκ. Τι έκανε έδωσε συμβουλή πίσω από την πλάτη θα λέγαμε του Θεού,  θαρρείς και δεν το άκουγε ο Θεός.
Η απληστία του, έγινε προδοσία στον Θεό τύφλωση.
Αριθμοί 23:
 19 Ο Θεός δεν είναι άνθρωπος για να ψευστεί, ούτε γιος ανθρώπου για να μεταμεληθεί.
Αυτός είπε, και δεν θα εκτελέσει; Ή, μίλησε, και δεν θα το τηρήσει;
……………………
Ενώ ο ίδιος το λέει αυτό στο βαλακ που παραπονιόταν αλλά η τύφλωση του πλούτου  τον έκανε να ξεχνά διότι  Me το Πνεύμα το Άγιο που γέμισε έφυγε από πάνω του και αμέσως έγινε άρπαγας και λάτρης της φιλαυτίας του, της φιλαργυρίας του. Αυτός  είναι ο άνθρωπος ο χωμάτινος χωρίς να έχει τον Θεό Κύριο και να μη τον θυμάται ποτέ.
…………………………
Αποκάλυψις 2
12 ΚΑΙ προς τον άγγελο της εκκλησίας στην Πέργαμο, γράψε: Αυτά λέει εκείνος που έχει τη δίστομη, την κοφτερή ρομφαία:
13 Ξέρω τα έργα σου, και πού κατοικείς, όπου είναι ο θρόνος τού σατανά· και κρατάς το όνομά μου, και δεν αρνήθικες την πίστη μου, και στις ημέρες κατά τις οποίες υπήρχε ο Αντίπας, ο πιστός μου μάρτυρας, που φονεύθηκε κοντά σας, όπου κατοικεί ο σατανάς.
………………………
14 Έχω, όμως, λίγα εναντίον σου, επειδή έχεις εκεί κάποιους που κρατούν τη διδασκαλία τού Βαλαάμ, ο οποίος δίδασκε τον Βαλάκ να βάλει σκάνδαλο
………………………………..
Πόσες φορές ο άνθρωπος πάει παράπλευρος και οι χριστιανοί ακόμα;
Βλέπουμε ότι η απληστία είναι ανάμεσα στα αρνητικά της ζωής του πιεστού ανθρώπου.
Και ιδίως σήμερα είναι πια όλα φανερά οι άνθρωποι έχασαν και την λίγη ντροπή που είχαν και κρύβονταν.
Σήμερα  η φιλαυτία η αλαζονεία η υπερηφάνεια η ασπλαχνία η αφιλαγαθία η αχαριστία ο. α. ονομάζονται εξυπνάδα καπατσοσύνη η ακράτεια που δεν κάνει καν υπομονή τα θέλει τώρα και στο πιάτο.
Άμα τολμήσεις να πεις μη δεν το θέλει ο Θεός  τότε σε κοροϊδεύουν και λένε που ζεις καημένε/νη μου;
Θα σε φάνε λάχανο  με το Θεό.
Αυτό το λέω εκ πείρας αλλά δεσμεύομαι να πω μερικά.
 Και όμως το μη δεν το θέλει ο Θεός και η εμπιστοσύνη σε Εκείνον με τα χρόνια είχε και έχει μεγάλη ευλογία. Και οι άλλοι που θα τους τρώγανε για λάχανο τελικά ο τσαμπουκάς τους δεν πέρασε και τους έφαγαν για λάχανο.
Ο κύριος δεν αφήνει τα παιδιά του ποτέ. Την εμπιστοσύνη σε Εκείνον δεν την πετά. Πάντα επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή εφόσον τον εμπιστευόμαστε.
Κανείς δεν έχασε με το να ζει την ζωή του Θεού.
Τιμόθεος Β' 3
1 Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί·
2 διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι,
3 άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι,
4 προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι,
……………………………..
Αυτή είναι διαφορά του πιστού του αναγεννημένου από τον άνθρωπο που δεν είναι αναγεννημένος.
Ο αναγεννημένος δεν έχει πια τύφλωση διότι έχει το Πνεύμα το Άγιο που του ελέγχει την ζωή και την κατευθύνει του δίνει διαύγεια πώς να περπατά μέσα στο φως ενώ ο μη αναγεννημένος  όση μόρφωση και να κατέχει με τον Θεό έχει τύφλωση δυστυχώς.
  Εμείς ζούμε στο φως εκείνοι ζούνε στο σκοτάδι.
Στα πράγματα του Θεού δεν υπάρχει ουδέτερο.
…………………………
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana. cha
………………………………

38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
11—Θέμα; απληστία

Στα πράγματα του Θεού δεν υπάρχει ουδέτερο.
Η φως η σκοτάδι.
Γι’ αυτό ο Κύριος που ήταν ο λόγος του Θεού ενώ ήταν Θεός άφησε τον ουρανό οικιοθελώς για να γίνει άνθρωπος και να δώσει στους ανθρώπους σωτηρία διότι είχαν μεγάλη αρρώστια.
Την  αρρώστια της αμαρτίας που δεν έπαιρνε θεραπεία. Ούτε λύτρωση ούτε κανείς θα είχε από κάπου να πιαστεί και να σωθεί. Και το νόμο πολύ λίγοι άνθρωποι τον περπάτησαν και πάλι έκαναν λάθη  ο Μωυσής που ήταν τόσο πράος τόσο με τον θεό σχεδόν συγκατοικούσε διότι όλη μέρα νύχτα ήταν μαζί και πάλι δεν μπήκε στην γη της επαγγελίας παρά την είδε από το Όρος.
Ποιος; Ο Μωυσής. Και μάλιστα δυο φορές την χτύπησε. Κι αυτό γιατί αγανάκτησε με τον λαό και δεν έκανε αυτό που του είπε ο Θεός να μιλήσει στην πέτρα και αυτός χτύπησε την πέτρα.
 Το χτύπημα της πέτρας συμβόλιζε μια φορά  τον θάνατο του Κυρίου μας. Μια φορά ότι πέθανε επάνω στο σταυρό.. Έπρεπε να μιλήσει στην πέτρα
 Και ο Θεός δεν το ανέχτηκε. Όταν  το σκέφτομαι ανατριχιάζω πόσο ο θεός θέλει να είμαστε πιστοί στην υπακοή του. Πιο  άγιος άνθρωπος στη γη από τον Μωυση δεν υπήρξε.
Αριθμοί 20:
8 Πάρε τη ράβδο, και συγκάλεσε τη συναγωγή, εσύ και ο Ααρών ο αδελφός σου, και μιλήστε στην πέτρα μπροστά σ' αυτούς· και θα σας δώσει τα νερά της, και θα τους βγάλεις νερό από την πέτρα· και θα ποτίσεις τη συναγωγή και τα κτήνη τους.
9 Και ο Μωυσής πήρε τη ράβδο μπροστά από τον Κύριο, όπως τον πρόσταξε·
10 και συγκάλεσε ο Μωυσής και ο Ααρών τη συναγωγή μπροστά στην πέτρα· και τους είπε: Ακούστε τώρα, εσείς οι απειθείς· να σας βγάλουμε νερό από τούτη την πέτρα;
11 Και αφού ο Μωυσής σήκωσε το χέρι του, χτύπησε την πέτρα με τη ράβδο του δύο φορές· και βγήκαν πολλά νερά· και ήπιε η συναγωγή και τα κτήνη τους.
………………………….
12 Και ο Κύριος είπε στον Μωυσή και στον Ααρών: Επειδή, δεν με πιστέψατε, για να με αγιάσετε μπροστά στους γιους Ισραήλ, γι' αυτό εσείς δεν θα φέρετε τη συναγωγή αυτή στη γη, που τους έδωσα.
……………………………………
Ενώ την πρώτη φορά χτύπησε την πέτρα
Έξοδος 17:
6 δες, εγώ θα σταθώ εκεί μπροστά σου, επάνω στην πέτρα στο Χωρήβ, και θα χτυπήσεις την πέτρα, και θα βγει απ' αυτή νερό για να πιει ο λαός. Έτσι και έκανε ο Μωυσής μπροστά στους πρεσβύτερους του Ισραήλ.
………………………
 Γι’ αυτό ο Κύριος μας περπάτησε ο μόνος ως άνθρωπος τον Νόμο και ευαρέστησε τον Πατέρα.
Γι’ αυτό επαναλάμβανε που δεν το λέει ο Πατέρας μου.
 Εμείς τι κάνουμε; Μπορούμε να πούμε ότι : ότι λέει ο κύριος εκείνο κάνω;
Δεν μπορώ να το ισχυριστώ αυτό.
  Ναι αγωνίζομαι , δίνω αγώνα ελέγχομαι προσεύχομαι να με στηρίξει ο κύριος να τον ευαρεστώ,…..
Γιατί αυτό; Γιατί το εγώ μας δεν θανατώθηκε κοιμάται δυστυχώς.
…………………………….
Ιωάννης 8:28
 Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε προς αυτούς: Όταν υψώσετε τον Υιό τού ανθρώπου, τότε θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι, και από τον εαυτό μου δεν κάνω τίποτε, αλλά καθώς με δίδαξε ο Πατέρας μου, αυτά μιλάω.
……………………….
Η θεραπεία δόθηκε στον σταυρό επάνω.
………………………..
Ησαΐας 53
4 Αυτός, στην πραγματικότητα, βάσταξε τις ασθένειές μας, και επιφορτίστηκε τις θλίψεις μας· ενώ, εμείς τον θεωρήσαμε τραυματισμένον, πληγωμένον από τον Θεό, και ταλαιπωρημένον.
5 Αυτός, όμως, τραυματίστηκε για τις παραβάσεις μας· ταλαιπωρήθηκε για τις ανομίες μας· η τιμωρία, που έφερε τη δική μας ειρήνη, ήταν επάνω σ' αυτόν· και διαμέσου των πληγών του γιατρευτήκαμε εμείς.
Χρονικών Β' 7:
14 και ο λαός μου, επί τον οποίον εκλήθη το όνομά μου, ταπεινώσωσιν εαυτούς και προσευχηθώσι και εκζητήσωσι το πρόσωπόν μου και επιστρέψωσιν από των οδών αυτών των πονηρών, τότε εγώ θέλω επακούσει εκ του ουρανού και θέλω συγχωρήσει την αμαρτίαν αυτών και θεραπεύσει την γην αυτών.
………………………………
Ειρήνη έλεος χάρη και αλήθεια Αμήν
Sultana.cha   
………………………….
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
12—Θέμα; Ποιοι ήμασταν η είμαστε
Αυτοί ήμασταν
Ρωμαίους 1:
29 πλήρεις όντες πάσης αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας, κακίας, γέμοντες φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας·
30 ψιθυρισταί, κατάλαλοι, μισόθεοι, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρεταί κακών, απειθείς εις τους γονείς,
31 ασύνετοι, παραβάται συνθηκών, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, ανελεήμονες·
Εφεσίους 2
1 Και εσάς όντας νεκρούς διά τας παραβάσεις και τας αμαρτίας εζωοποίησεν,
2 εις τας οποίας περιεπατήσατέ ποτέ κατά το πολίτευμα του κόσμου τούτου, κατά τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πνεύματος το οποίον ενεργεί την σήμερον εις τους υιούς της απειθείας·
3 μεταξύ των οποίων και ημείς πάντες ανεστράφημέν ποτέ κατά τας επιθυμίας της σαρκός ημών, πράττοντες τα θελήματα της σαρκός και των διαλογισμών, και ήμεθα εκ φύσεως τέκνα οργής, ως και οι λοιποί·
4 ο Θεός όμως πλούσιος ων εις έλεος, διά την πολλήν αγάπην αυτού με την οποίαν ηγάπησεν ημάς,
5 και ενώ ήμεθα νεκροί διά τα αμαρτήματα, εζωοποίησεν ημάς μετά του Χριστού· κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι·
6 και συνανέστησε και συνεκάθισεν εν τοις επουρανίοις διά Ιησού Χριστού,
………………………..
Χωρίς καμιά αξία. Επιχρυσωμένοι  όσες επιστήμες και όσα πανεπιστήμια τελειώσουμε είμαστε επιχρυσωμένοι τενεκέδες. Η ο παππούς μου που έλεγε ξεγανωτοι τεντζερέδες.
Αν ο τέντζερης δεν γανώνονταν η το ταψί, σας πληροφορώ ότι γίνονταν επικίνδυνα σκεύη θανάτου.
Ακριβώς έτσι σήμερα ενώ φτάσαμε στις επιστήμες χωρίς τον Θεό ήμαστε επικίνδυνα όντα ο ένας για τον άλλον, με όλα αυτά που γράφει ο Λόγος του Θεού.
 Διότι επικρατεί η κακία και όλα όσα περιγράφει ο Απ. Παύλος
Ρωμαίους 1:
29 πλήρεις όντες πάσης αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας, κακίας, γέμοντες φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας·
30 ψιθυρισταί, κατάλαλοι, μισόθεοι, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρεταί κακών, απειθείς εις τους γονείς,
31 ασύνετοι, παραβάται συνθηκών, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, ανελεήμονες·
……………………………………
Αν δεχτούμε την σωτηρία του Χριστού τότε γινόμαστε με πραγματική ζωή όχι πια νεκροί στα μάτια του Θεού, αλλά ζωντανοί αναστημένοι από τώρα.
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana.cha   
……………………………………..
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
13—Θέμα; Ποιοι ήμασταν η είμαστε

Αυτοί ήμασταν και παραπάνω δεν γινόμασταν προς το καλό.
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τής σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι.
………………………………..
Τι έκανε ο Κύριος ο Θεός για μας
Έκανε αυτό που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας.
Εφεσίους 2
4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε,
5 και ενώ ήμασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτημάτων, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό· (κατά χάρη είστε σωσμένοι)·
6 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
………………………………….
Αυτό έκανε η αγάπη του Θεού Πατέρα για μας.
Η αγάπη του μέσω του υιού Του μας έφτασε να μας δώσει ζωή και μας έβαλε στα επουράνια να καθίσουμε μαζί Του
Γι’ αυτό αν δεν προσέξουμε την πνευματική ζωή προσβάλουμε όλο το σχέδιο σωτηρίας που έκανε για μας και το Πνεύμα το Άγιο ποδοπατούμε την αγάπη Του την θυσία επάνω στο σταυρό την ανάσταση του και το να μας συγκαθίσει στα επουράνια.
………………………………..
Να προσέξουμε πολύ, να μη γίνει αυτό που είπε ο Κύριος για τους ανάξιους καλεσμένους.
Ματθαίος 22:
8 Τότε, λέει στους δούλους του: Ο γάμος μεν είναι έτοιμος, αλλά οι προσκαλεσμένοι δεν ήσαν άξιοι·
Ρωμαίους 1:
32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.
 Ο  Απ. Παύλος αυτά τα λέει σε ανθρώπους της εκκλησίας του Κυρίου που γνώρισαν την αλήθεια την δικαιοσύνη του Πατέρα Θεού δια μέσου του Υιού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δεν αλλάζουν στάση στην ζωή τους. Να προσέξουμε αδέλφια ο θεός δεν εμπαιζετε.
Εβραίους 10
31 Είναι φοβερό το να πέσει κάποιος σε χέρια τού ζωντανού Θεού….
35 Μη αποβάλετε, λοιπόν, την παρρησία σας, που έχει μεγάλη μισθαποδοσία.
…………….
Ειρήνη και έλεος Αμήν
Sultana.cha    
……………………………….
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
14—Θέμα; Ο Σταυρός του Κυρίου μας.
Ένας ύμνος της Εκκλησίας λέει:

 Σ’ ένα λόφο ψηλά στέκι κάποιος σταυρός
 Μεν’ αιώνες στημένος εκεί!
Πόσα μάτια θωρούν, πόσα στήθη σκιρτούν..
…Απ’ αυτόν τον σταυρό μια μεγάλη κραυγή
Αντιλάλησε σ’ όλη τη γη

Πληγωμένου κραυγή κι όμως νίκης ωδή
Που αναγγέλλει αιώνια ζωή.
…………………………..
Ο Σταυρός λοιπόν.
 Τον άξιζε ο Χριστός ο Κύριος να τον υποστεί; Όταν βλέπουμε τα πάθη κλαίμε η την μεγάλη παρασκευή όσοι ακολουθούν τον επιτάφιο κλαίνε. Και όλη η μεγάλη εβδομάδα είναι εβδομάδα λύπης.
Όμως αυτός ήταν ο σκοπός του Κυρίου να τον κλαίμε  και να τον λυπούμαστε;
Όχι βέβαια. Ο Κύριος πριν γίνει ο κόσμος είπε Ιδού εγώ ω Θεέ να κάμω το θέλημα σου. Γιατί;
Εβραίους 10:
7 Τότε, είπα: Δες, έρχομαι, (στον τόμο τού βιβλίου είναι γραμμένο για μένα), για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου
9 τότε είπε: «Δες, έρχομαι, για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου». Αναιρεί το πρώτο, για να συστήσει το δεύτερο.
10 Με το οποίο θέλημα είμαστε αγιασμένοι διαμέσου τής προσφοράς τού σώματος του Ιησού Χριστού, που έγινε μια φορά για πάντα.
 Γιατί το είπε;
Διότι σαν Θεός ήξερε ότι αν κάτι πάει στραβά (και όπως πήγε) θ’  άπρεπε να πεθάνουν αυτοί που έφτιαξε για πάντα σωματικά όταν θα ερχόταν η ώρα και αιώνια μακριά του πνευματικά, εκτός αν προσφερόταν ο ίδιος να τον καθαρίσει να πεθάνει ο άνθρωπος για την ανυπακοή του και την αμαρτία του,  πνευματικά, και να ξαναζήσει.
Και αυτό έγινε. Σωματικά δεν πέθανε ο Αδάμ αλλά πνευματικά ήταν πεθαμένος όπως και όλοι οι άνθρωποι (απόγονοι του).  
 Οπότε  ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορούσε να καθαρίσει την αμαρτία του από τον εαυτό του.
Και να δοθεί με υπακοή στον θεό.
Το είδαμε με τον λαό Ισραήλ που έγιναν θαύματα τεράστια, η παρουσία του Θεού ήταν ανάμεσα τους, άνοιξε την θάλασσα να περάσουν, άνοιξε τον Ιορδάνη να περάσουν, τους έφεγγε τα βράδια στην  έρημο την ημέρα τους σκίαζε να μη τους καίει ο ήλιος της ερήμου, κραύγασαν  και έριξε τα τείχη της Ιεριχώς
  Και στο Βουνό η φωνή Του ακούστηκε σε όλους  και όμως και είδωλα έκαναν όταν έλειψε ο Μωυσής

Και τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και πράσα θυμήθηκαν και συνέχεια γκρίνιαζαν ξέχναγαν τα μεγαλεία του Θεού πόσο θαυμαστά τους έβγαλε από την Αίγυπτο και έκανε ανάμεσα τους.  
Γι’ αυτό μας λέει :
Επειδή, ο νόμος, ο οποίος αποτελεί σκιά των μελλοντικών αγαθών, όχι την ίδια την εικόνα των πραγμάτων, δεν μπορεί ποτέ με τις ίδιες θυσίες που προσφέρονται, πάντοτε, κάθε χρόνο, να τελειοποιήσει αυτούς που προσέρχονται.
2 Για τον λόγο ότι, τότε θα έπαυαν να προσφέρονται· δεδομένου ότι, οι λατρευτές, αφού καθαρίστηκαν μια φορά, δεν θα είχαν πλέον καμιά συνείδηση αμαρτιών.
3 Αλλά, με τις θυσίες αυτές γίνεται κάθε χρόνο ανάμνηση των αμαρτιών.
4 Επειδή, είναι αδύνατον το αίμα ταύρων και τράγων να αφαιρεί αμαρτίες.
5 Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.
6 Σε ολοκαυτώματα και προσφορές περί αμαρτίας δεν ευαρεστήθηκες.
………………………..
Ας μελετήσουμε  καλά τα εδάφια και να τα δούμε πάλι στην συνέχεια.
  Όσες  θυσίες και όσες προσφορές να έκανε ο άνθρωπος αμέσως την άλλη στιγμή αμάρτανε.
Συγχωρουνταν μεν αλλά πάλι ξανά έπρεπε συνέχεια να κάνει θυσίες προσφορές για να τον συγχωρήσει. Ο Θεός.
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana.cha    
………………………….
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
15--Θέμα; Ο Σταυρός του Κυρίου μας.
 Εβραίους 10
1 Επειδή, ο νόμος, ο οποίος αποτελεί σκιά των μελλοντικών αγαθών, όχι την ίδια την εικόνα των πραγμάτων, δεν μπορεί ποτέ με τις ίδιες θυσίες που προσφέρονται, πάντοτε, κάθε χρόνο, να τελειοποιήσει αυτούς που προσέρχονται.
Ήταν μια σκιά των μελλόντων αγαθών που θα έρχονταν η τέλεια Σωτηρία δια του Ιησού Χριστού.
Τώρα είναι τελειοποιημένος ο Νόμος με την χάρη στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
 Πως γίνεται; Μας το λέει ο Λόγος του Θεού.
Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων….
 ……………….
Ιωάννης 1
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξα ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
…………………………..
 Αφού έγινε άνθρωπος κατά την σάρκα, για να μας σώσει. Να μας βγάλει από την δουλεία του εχθρού του Θεού και δικού μας και να μας φέρει στο φως.
 Αφού ήταν αποφασισμένος ο θάνατος έπρεπε και να εκτελεστεί. Γι’ αυτό ο Λόγος έγινε σάρκα. Ο Θεός δεν είχε καμιά άλλη δουλειά εδώ κάτω στη γη να έρθει, παρά μόνο να δώσει ζωή στον άνθρωπο που την είχε χάσει.
Όπως ξέρουμε όλοι λίγο πολύ ότι σταυρώθηκε ο Κύριος για τις δικές μας αμαρτίες. Και με την πράξει αυτή μας αθώοσαι στα μάτια του Πατέρα. Μας εξαγόρασε με το αίμα του.
Κολοσσαείς 2
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
……………………..
Τώρα όποιος πιστέψει στο όνομα του και του εμπιστευθεί την ζωή του γίνεται παιδί του και ότι αμαρτία είχε κάνει την παίρνει ο κύριος επάνω του και μεσιτεύει στα επουράνια στα Άγια των Αγίων δείχνοντας το αίμα του  ως αμνός άμωμος και τις  πληγές του για μένα για σένα αδελφέ/φη
Ιωάννης 1
2 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
Να και η υιοθεσία μας και επικυρωμένη από το αίμα του Κυρίου μας.
Ιωάννης 3:
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
Από εδώ κρινόμαστε. Κρίνω λένε σημαίνει δικάζω. Επόμενος  όποιος δέχεται το Χριστό Σωτηρα του κρίνεται αθώος όποιος δεν τον δέχεται Ίδη είναι καταδικασμένος.
Έγινε λένε κάποιοι αδελφοί μας ένα δικαστήριο (και το πιστεύω αυτό)την ώρα που ο Κύριος ήταν τρεις ώρες στο σταυρό και έγινε χωρίς κάποιο φυσικό φαινόμενο σκοτάδι τρεις ώρες το λένε τα ευαγγέλια ότι ήταν τρίωρο.
  Το δικαστήριο αυτό έγινε στο πρόσωπο του Χριστού  η δική μας αμαρτία αν θα την δεχτεί η όχι, ο Πατέρας Θεός αυτήν την προσφορά.
 Και την δέχτηκε. Η χάρης γεννήθηκε εκείνη την ημέρα και δεν έλειψε από την εκκλησία. Είναι  του Θεού η απόφαση στον άνθρωπο τον πιστό.. Έκανε  χάρη. Μας δίκαιους. Και  όποιος τον πιστεύει έρχεται η χάρις επάνω του και το Πνεύμα το Άγιο τον ξαναγεννά. Τον κάνει καινούργιο άνθρωπο.
……………..
Ρωμαίους 5
1 Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
2 διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.
Ειρήνη έλεος χάρη Αμήν
Sultana.cha
……………………….
 38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
16--Θέμα; Ο Σταυρός του Κυρίου μας.
Ρωμαίους 8
2 Επειδή, ο νόμος τού Πνεύματος της ζωής, η οποία υπάρχει στον Ιησού Χριστό, με ελευθέρωσε από τον νόμο τής αμαρτίας και του θανάτου.
3 Επειδή, το αδύνατο στον νόμο, καθότι ήταν ανίσχυρος εξαιτίας τής σάρκας, ο Θεός, στέλνοντας τον δικό του Υιό με ομοίωμα σάρκας αμαρτίας, και σε σχέση με την αμαρτία, κατέκρινε την αμαρτία στη σάρκα·
4 για να εκπληρωθεί η δικαιοσύνη τού νόμου, σε μας, που δεν περπατάμε σύμφωνα με τη σάρκα, αλλά σύμφωνα με το Πνεύμα.
…………………………..
Επάνω στον σταυρό έγινε μεγάλο έργο για μας. Διότι  και οι εθνικοί είχαν και έχουμε το νόμο της συνείδησης που έχει βάλει μέσα στον άνθρωπο ο Θεός.
 Επόμενος ο Κύριος μας ελευθέρωσε από τον Νόμο που ήτα θάνατος. Όσο και να ήμασταν καλοί άνθρωποι μέσα μας υπήρχε και υπάρχει αν δεν έχουμε δώσει την ζωή μας στον Χριστό με πίστη, το μικρόβιο  της αμαρτίας  το οποίο σε κάποια στιγμή  η φάση της ζωής μας αναδύετε γενικά ή σάρκα  που λεμέ. Είτε για απόλαυση της ζωής μας χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενοχή πως την ζούμε. Ή η κακία στις διάφορες μορφές της.
……………………………
Με τον ερχομό του Χριστού του Κυρίου μας όσοι κατάλαβαν ότι με το να τον αποδεχτούμε ως Σωτήρα  μας αποφύγαμε την οργή του Θεού από τώρα και ζούμε μαζί με τον Κύριο στα επουράνια
Ρωμαίους 1
18 Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων, που κατακρατούν την αλήθεια με μέσα αδικίας.
Διότι μας λέει ο Απ. Παύλος:
Ρωμαίους 1
4 και αποδείχθηκε Υιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα τής αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς, του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας,
5 διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·
6 ανάμεσα στα οποία είστε κι εσείς, προσκαλεσμένοι τού Ιησού Χριστού·
……………………..
Εφεσίους 1:
3 Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αυτός που μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια διαμέσου τού Χριστού·
Εφεσίους 1:
20 την οποία ενέργησε στον Χριστό, καθώς τον ανέστησε από τους νεκρούς· και τον κάθισε στα δεξιά του στα επουράνια,
Εφεσίους 2:
6 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
Ειρήνη και έλεος του Κυρίου μας. Αμήν
Sultana. Cha    
…………………………………..
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
17--Θέμα; Δικαιωθήκαμε
Τίτος 3:
7 ώστε, αφού δικαιωθήκαμε διαμέσου τής χάρης εκείνου, να γίνουμε κληρονόμοι σύμφωνα με την ελπίδα τής αιώνιας ζωής.
 Ρωμαίους 1:
5 διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·
Η Δικαίωσης μας –έγινε για να εργαζόμαστε την ζωή του πιστού σε υπακοή και να έχουμε μια ζωή καθαρή δια Πνεύματος Αγίου και να τον ευαρεστούμε.
Καθώς λέει στον Τίτο 3 στο 8 εδάφιο
……………………………..
Τίτος 3
8 Πιστός είναι ο λόγος· και θέλω αυτά να τα διαβεβαιώνεις, ώστε αυτοί που πίστεψαν να φροντίζουν να προΐστανται σε καλά έργα. Αυτά είναι τα καλά και ωφέλιμα στους ανθρώπους.
…………………………
Όμως πρέπει η ζωή του πιστού να έχει καλά έργα αλλά ο Κύριος να τα βάζει στην καρδιά μας.
Δεν σωθήκαμε με τα καλά μας έργα αλλά (δικαιοσύνης)που κάναμε εμείς αλλά επειδή πιστέψαμε σε Εκείνον και μας δέχτηκε όπως ήμασταν μας καθάρισε με το έλεος του και μας έσωσε δια του λουτρού της παλιγγενεσίας και ανακαίνισης του Αγίου Πνεύματος.
Παλιγγενεσία είναι μια νέα αρχή στη ζωή μας ή η ανάσταση της καινούργιας ζώνης μας (αναγέννηση)οπότε αυτή η καινούργια  αρχή έγινε δια του λουτρού του αίματος του Χριστού ως αμνού άμωμου επάνω στο Σταυρό. Και  είναι μια για πάντα ζωντανός και πρεσβεύει  στα άγια των αγίων για μας που τον δεχτήκαμε και πλυθήκαμε και συγχωρεθήκαμε από Εκείνον.
Όμως αυτή η ζωή η καινούργια η αναστημένη την κάνει καινούργια το Πνεύμα το Άγιο
Όλη αυτή την ανακαίνιση την κάνει το Πνεύμα το Άγιο
Τίτος 3
4 Όταν, όμως, φανερώθηκε η αγαθότητα και η φιλανθρωπία τού Σωτήρα μας Θεού,
5 όχι από έργα δικαιοσύνης, που εμείς πράξαμε, αλλά σύμφωνα με το έλεός του μας έσωσε, διαμέσου λουτρού παλιγγενεσίας και ανακαίνισης του Αγίου Πνεύματος,
4 Όταν, όμως, φανερώθηκε η αγαθότητα και η φιλανθρωπία τού Σωτήρα μας Θεού,
5 όχι από έργα δικαιοσύνης, που εμείς πράξαμε, αλλά σύμφωνα με το έλεός του μας έσωσε, διαμέσου λουτρού παλιγγενεσίας και ανακαίνισης του Αγίου Πνεύματος,
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana. cha
………………………………