_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Αλεξανδρος παππας 18 Απριλίου στις 2:06 μ.μ.

Ο Ιησούς μπροστά στον Πιλάτο:
ΜΑΤΘΑΙΟΣ κεφ. 27
Και όταν έγινε πρωί, έκαναν συμβούλιο αποφασίζοντας όλοι οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι του λαού κατά του Ιησού, ώστε να τον θανατώσουν. 2 Και αφού τον έδεσαν, τον οδήγησαν και τον παράδωσαν στον Πιλάτο, τον ηγεμόνα.
Ο θάνατος του Ιούδα:
3 Τότε, όταν είδε ο Ιούδας, που τον παράδωσε, ότι καταδικάστηκε, μεταμελήθηκε και επέστρεψε τα τριάντα αργύρια στους αρχιερείς και στους πρεσβυτέρους, 4 λέγοντας: «Αμάρτησα, γιατί παράδωσα αίμα αθώο». Εκείνοι του είπαν: «Τι σχέση έχει αυτό μ' εμάς; Εσένα θα αφορά». 5 Και αφού έριξε τα αργύρια στο ναό, αναχώρησε και πήγε και κρεμάστηκε. 6 Οι αρχιερείς, τότε, έλαβαν τα αργύρια και είπαν: «Δεν επιτρέπεται να τα βάλουμε στο θησαυροφυλάκιο του ναού, επειδή είναι τιμή αίματος». 7 Και αφού έκαναν συμβούλιο, αποφάσισαν και αγόρασαν από αυτά τον αγρό του κεραμέα για ταφή των ξένων. 8 Γι' αυτό καλέστηκε ο αγρός εκείνος, "Αγρός Αίματος", ως τη σημερινή ημέρα. 9 Τότε εκπληρώθηκε εκείνο που ειπώθηκε μέσω του Ιερεμία του προφήτη, όταν έλεγε: Και έλαβαν τα τριάντα αργύρια, την τιμή εκείνου που είχαν εκτιμήσει, του οποίου την τιμή καθόρισαν μερικοί από τους γιους Ισραήλ, 10 και τα έδωσαν στον αγρό του κεραμέα, καθώς με πρόσταξε ο Κύριος.
Ο Ιησούς μπροστά στον Πιλάτο:
11 Τότε ο Ιησούς στάθηκε μπροστά στον ηγεμόνα. Και τον επερώτησε ο ηγεμόνας λέγοντας: «Εσύ είσαι ο βασιλιάς των Ιουδαίων;» Και ο Ιησούς είπε: «Εσύ το λες». 12 Και ενώ τον κατηγορούσαν οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι, τίποτα δεν αποκρίθηκε. 13 Τότε του λέει ο Πιλάτος: «Δεν ακούς πόσα μαρτυρούν εναντίον σου;» 14 Και δεν του αποκρίθηκε ούτε σε ένα λόγο, ώστε θαύμαζε ο ηγεμόνας πολύ.
Ο Ιησούς καταδικάζεται σε θάνατο:
15 Κατά την εορτή, λοιπόν, συνήθιζε ο ηγεμόνας να απολύει ένα φυλακισμένο για το πλήθος, όποιον ήθελαν. 16 Και είχαν τότε ένα διαβόητο φυλακισμένο, που τον έλεγαν [Ιησού] Βαραβά. 17 Ενώ, λοιπόν, αυτοί ήταν συναγμένοι, τους είπε ο Πιλάτος: «Ποιον θέλετε να σας απολύσω, τον [Ιησού το] Βαραβά ή τον Ιησού το λεγόμενο Χριστό;» 18 Γιατί ήξερε ότι τον παράδωσαν από φθόνο. 19 Και ενώ αυτός καθόταν πάνω στο βήμα, απέστειλε μήνυμα προς αυτόν η γυναίκα του λέγοντας: «Τίποτε να μην υπάρχει ανάμεσα σ' εσένα και στον δίκαιο εκείνο. γιατί πολλά έπαθα σήμερα στο όνειρό μου εξαιτίας του». 20 Αλλά οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι έπεισαν τους όχλους να ζητήσουν το Βαραβά, ενώ τον Ιησού να τον θανατώσουν. 21 Έλαβε τότε το λόγο ο ηγεμόνας και τους είπε: «Ποιον από τους δύο θέλετε να σας απολύσω;» Εκείνοι είπαν: «Το Βαραβά». 22 Τους λέει ο Πιλάτος: «Τι λοιπόν να κάνω τον Ιησού, το λεγόμενο Χριστό;» Λένε όλοι: «Να σταυρωθεί». 23 Εκείνος είπε: «Γιατί, τι κακό έκανε;» Εκείνοι περισσότερο έκραζαν λέγοντας: «Να σταυρωθεί». 24 Όταν είδε λοιπόν ο Πιλάτος ότι τίποτα δεν ωφελεί, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται, αφού έλαβε νερό, ένιψε τα χέρια του απέναντι στον όχλο λέγοντας: «Αθώος είμαι από το αίμα τούτου. εσάς θα αφορά». 25 Και αποκρίθηκε όλος ο λαός και είπε: «Το αίμα αυτού πάνω σ' εμάς και πάνω στα παιδιά μας». 26 Τότε τους απόλυσε το Βαραβά, ενώ τον Ιησού, αφού τον μαστίγωσε, τον παράδωσε για να σταυρωθεί.
Οι στρατιώτες εμπαίζουν τον Ιησού:
27 Τότε οι στρατιώτες του ηγεμόνα παραλάβανε τον Ιησού στο πραιτόριο και σύναξαν γύρω του όλη τη στρατιωτική μονάδα. 28 Και αφού τον έγδυσαν, τον περιέβαλαν με κόκκινη χλαμύδα. 29 Και έπλεξαν στεφάνι από αγκάθια και το έθεσαν πάνω στο κεφάλι του και του έδωσαν καλάμι στο δεξί του χέρι. Και γονάτισαν μπροστά του και τον ενέπαιξαν λέγοντας: «Χαίρε, βασιλιά των Ιουδαίων». 30 Και αφού έφτυσαν σ' αυτόν, έλαβαν το καλάμι και χτυπούσαν στο κεφάλι του. 31 Και όταν τον ενέπαιξαν, τον έγδυσαν από τη χλαμύδα και τον έντυσαν τα ρούχα του και τον οδήγησαν για να τον σταυρώσουν.
Η σταύρωση του Ιησού:
32 Καθώς εξέρχονταν, τότε, βρήκαν έναν άνθρωπο Κυρηναίο με το όνομα Σίμωνας. Τούτον αγγάρεψαν, για να σηκώσει το σταυρό του. 33 Και όταν ήρθαν σ' έναν τόπο λεγόμενο Γολγοθά, που σημαίνει "Κρανίου Τόπος", 34 του έδωσαν να πιει κρασί ανακατεμένο με χολή. Και όταν γεύτηκε, δε θέλησε να πιει. 35 Τον σταύρωσαν, τότε, και διαμοιράστηκαν τα ιμάτιά του ρίχνοντας κλήρο, 36 και καθισμένοι τον φύλαγαν εκεί. 37 Και έθεσαν πάνω από το κεφάλι του την αιτία της καταδίκης του γραμμένη: "Αυτός είναι ο Ιησούς, ο βασιλιάς των Ιουδαίων". 38 Τότε σταυρώνονται μαζί του δύο ληστές, ένας από τα δεξιά και ένας από τα αριστερά του. 39 Εκείνοι που πορεύονταν δίπλα του τον βλαστημούσαν κουνώντας τα κεφάλια τους 40 και λέγοντας: «Εσύ που καταστρέφεις το ναό και σε τρεις ημέρες τον οικοδομείς, σώσε τον εαυτό σου, αν είσαι Υιός του Θεού, και κατέβα από το σταυρό». 41 Όμοια και οι αρχιερείς τον ενέπαιζαν μαζί με τους γραμματείς και τους πρεσβυτέρους και έλεγαν: 42 «Άλλους έσωσε, τον εαυτό του δε δύναται να σώσει. Είναι βασιλιάς του Ισραήλ, ας κατεβεί τώρα από το σταυρό και θα πιστέψουμε σ' αυτόν. 43 Έχει πεποίθηση στο Θεό. ας τον σώσει τώρα αν τον θέλει. Γιατί είπε: "Είμαι Υιός του Θεού"». 44 Το ίδιο μάλιστα τον έβριζαν και οι ληστές που σταυρώθηκαν μαζί του.
Ο θάνατος του Ιησού:
45 Από τις δώδεκα η ώρα το μεσημέρι έγινε λοιπόν σκοτάδι πάνω σε όλη τη γη ως τις τρεις η ώρα το απόγευμα. 46 Και γύρω στις τρεις η ώρα αναβόησε ο Ιησούς με φωνή μεγάλη λέγοντας: «Ηλι Ηλι λεμα σαβαχθανι;», τουτέστι: «Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;» 47 Τότε μερικοί από εκείνους που είχαν σταθεί εκεί, όταν άκουσαν, έλεγαν: «Αυτός φωνάζει τον Ηλία». 48 Και αμέσως έτρεξε ένας από αυτούς και έλαβε ένα σφουγγάρι και το γέμισε με ξίδι και το έθεσε γύρω από ένα καλάμι και του έδινε να πιει. 49 Αλλά οι υπόλοιποι έλεγαν: «Άφησε, ας δούμε αν έρχεται ο Ηλίας να τον σώσει». 50 Και ο Ιησούς, αφού πάλι έκραξε με φωνή μεγάλη, άφησε το πνεύμα. 51 Και ιδού, το καταπέτασμα του ναού σχίστηκε από πάνω ως κάτω στα δύο, και η γη σείστηκε και οι βράχοι σχίστηκαν, 52 και τα μνήματα ανοίχτηκαν και πολλά σώματα κοιμισμένων αγίων εγέρθηκαν 53 και, αφού εξήλθαν από τα μνήματα, μετά την έγερσή του εισήλθαν στην άγια πόλη και εμφανίστηκαν σε πολλούς. 54 Ο εκατόνταρχος τότε και αυτοί που φύλαγαν μαζί του τον Ιησού, όταν είδαν το σεισμό και όσα έγιναν, φοβήθηκαν πάρα πολύ, λέγοντας: «Αλήθεια, Υιός Θεού ήταν αυτός». 55 Και ήταν εκεί πολλές γυναίκες από μακριά που έβλεπαν, οι οποίες ακολούθησαν τον Ιησού από τη Γαλιλαία και τον διακονούσαν. 56 Μεταξύ των οποίων ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μαρία, η μητέρα του Ιακώβου και του Ιωσήφ, και η μητέρα των γιων του Ζεβεδαίου.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Ο George Anastasiades

George Anastasiades
ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ
+++  "...ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΘΕ..." Ρωμ.12:2.

Η πνευματικη μεταμορφωση των σωσμενων πιστων ειναι το
πολυτιμο προνομιο και η ευθυνη μας, για μια ποιο στενη
επικοινωνια με τον Κυριο, δια να εχομε την πνευματικη
προοδο προς τον χαρακτηρα και τις ιδιοτητες του Σωτηρα
μας Ιησου Χριστου. Μονο οταν αποβλεπομε στον Κυριο μας,
και με την χαρη του βλεπομε το προσωπο του, θα μπορουμε
να εχομε την ΣΥΝΕΧΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ... εως
οτου τον συνατησομε και γινομε ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ...
Α' Ιωανnoy 3:2.

Ομως για να μπορει να γινεται αυτο στη ζωη μας, ειναι
απαραιτητο να ΑΦΙΕΡΟΘΟΥΜΕ στον Κυριο. Αυτο μας προτρεπει
με αγαπη και με τρυφεροτητα ο αδελφος μας Παυλος με τα λογια:

ΣΑΣ παρακαλω λοιπον, αδελφοι, δια των οικτηρμων του Θεου,
να παραστησητε τα σωματα σας θυσιαν ζωσαν, αγιαν, ευαρεστον
εις τον Θεον, ητις ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑ. Ρωμαιους 12:1.

Πρεπει να παρουσιασομε τον εαυτον μας στον Θεο, σαν μια
ζωντανη θυσια, να δωσομε στον Κυριο μας την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ, να
του επιστρεψομε αγνο και αμολυντο τον αγιασμο που μας ΕΔΩΣΕ
με την χαρη του, και ετσι με την πληρη αφιερωση της υπηρεσιας
μας Σ' Αυτον, και με την προσφορα της ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ,
η ζωντανη μας θυσια θα ειναι ΕΥΑΡΕΣΤΗ στον Θεο, και θα
μπορουμε να απολαμβανομε με χαρα τις ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ...

Αυτο θα γινει οταν με πιστη και με αφιερωση ελθομε και σταθουμε-
παρασταθουμε διπλα στον Αγιο Θεο. Πρεπει να το κανομε με
απολυτο σεβασμο, με σοβαροτητα, με υπακοη και ταξη, με τιμη
και με ευπρεπεια. Εβραιους 12:28. Τοτε θα ειμαστε ευπροσδεκτοι
στην παρουσια του, και ετσι θα ΕΥΑΡΕΣΤΗΤΑΙ Ο Θεος, με την
ΛΟΓΙΚΗ μας ΛΑΤΡΕΙΑ.

Με τις βασεις της ΑΦΙΕΡΩΣΙΣ μας, και της ΛΟΓΙΚΗΣ μας ΛΑΤΡΕΙΑΣ
στον Θεο, ο Αποστολος Παυλος συνεχιζει μετα λογια: Και ΜΗ
συμορφωνεσθε με τον αιωνα τουτον-δηλαδη με την ζωη του κοσμου,
με τις πολλες και ποικιλες αμαρτιες, αλλα ο Θεος μας δινει κατι το
ανωτερο, και το καλυτερο. Ειναι η μεταμορφωση:
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΘΕ δια της ανακαινισεως-με την ανανεωση του νοος
σας, ωστε να δοκιμαζετε-να διακρινετε εξεταζοντας-με τον Λογο του
Θεου, ποιο ειναι το ΘΕΛΗΜΑ του Θεου, το αγαθο και ΕΥΑΡΕΣΤΟ και
ΤΕΛΕΙΟ. Ρωμαιους 12:2.

Η ΣΥΝΕΧΗΣ πνευματικη μεταμορφωση μας θα ειναι δυνατη ΜΟΝΟ
οταν ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ τον ΚΥΡΙΟ ως προσωπικο μας Σωτηρα και Κυριο,
οταν ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΕ την Αληθινη Διδαχη της Αγιας Γραφης και οταν
με αγαπη και με χαρα με την πληρωτητα του Αγιου Πνευματος,
ακολουθουμε ΠΙΣΤΑ το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ της ζωης του Σωτηρα μας
Ιησου Χριστου: Την αληθεια του, την αγαπη του, την ταπεινωση
του, την δικαιοσυνη του...

Η μεταμορφωση των σωσμενων πιστων αληθινων χριστιανων γινεται
με την πνευματικη ανανεωση του νοος-της διανοιας μας, με την εκ
μερους μας ΑΦΙΕΡΩΣΗ, και με την ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ μας απο τον Αγιο Θεο,
για μια αγια ξεχωριστη αποστολη υπηρεσιας για τη δοξα του Θεου.
Ρωμαιους 1:5. Β' Κορινθιους 5:20. Α' Πετρου 2:9. Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
μας πρεπει να ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ μεχρις οτου ΣΥΝΑΤΗΣΟΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
μας, και γινομε ομοιοι με Αυτον.

Ευχομαι να μεταμορφουμεθα προς το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ μας που ειναι
ο Σωτηρας μας Κυριος Ιησους Χριστος, για να κανομε το ΤΕΛΕΙΟ
ΕΥΑΡΕΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ, δια να αξιωθουμε με την ΧΑΡΗ ΤΟΥ να
παρασταθουμε-διπλα του με χαρα, για ολη την θαυμαστη ποθητη
ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ..! Αμην. Ιωαννου 3:16.
Με αγαπη εν Κυριω. ΓΣΑ.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- Από Stavros Barotsakis


Από Stavros Barotsakis
"Και σας, οίτινες ήσθε ποτέ απηλλοτριωμένοι και εχθροί κατά την διάνοιαν με τα έργα τα πονηρά,
τώρα όμως διήλλαξε προς εαυτόν δια του σώματος της σαρκός αυτού δια του θανάτου, δια να σας παραστήση ενώπιον αυτού αγίους και αμώμους και ανεγκλήτους". Κολοσσαείς 1:21-22

Μακριά από τον Θεό, είμαστε εχθροί στον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούσαμε με έργα πονηρά. Γιατί η αμαρτία είναι μια κατάσταση μέσα στην οποία βρισκόμαστε από τη στιγμή που θα γεννηθούμε, και μάλιστα την θεωρούμε φυσιολογική. Είναι αξιοσημείωτη η περιγραφή της Καινής Διαθήκης για την ηθική κατάσταση της καρδιάς του ανθρώπου από τη γέννησή του. "Διότι έσωθεν εκ της καρδίας των ανθρώπων εξέρχονται οι διαλογισμοί οι κακοί, μοιχείαι, πορνείαι, φόνοι,
κλοπαί, πλεονεξίαι, πονηρίαι, δόλος, ασέλγεια, βλέμμα πονηρόν· βλασφημία, υπερηφανία, αφροσύνη", Μάρκος 7:21-22. Πως μπορεί όμως ο άνθρωπος σ αυτή τη κατάσταση, να σταθεί δίκαιος μπροστά στον Θεό; Να προσπαθήσει να γίνει καλός άνθρωπος; Πολλοί αυτό κάνουν. Είναι άλλωστε αυτό που επιτάσσει η θρησκεία. Να γίνεις καλύτερος, επειδή έτσι θα σε δεχθεί ο Θεός. Αυτό πίστευε και ο Φαρισαίος προσευχόμενος μπροστά στο Θεό, Λουκάς 18:11. Γι αυτό η θρησκεία και το αληθινό ευαγγέλιο δεν ταιριάζουν. Μπορεί λοιπόν να γίνει ο άνθρωπος καλύτερος από κάποιους άλλους σε κάποια πράγματα, φτάνει όμως αυτή η δικαιοσύνη ενώπιον του Θεού; Ο Θεός μέσω του προφήτη Ησαΐα 64:6 μας λέει ότι: "Πάντες τωόντι εγείναμεν ως ακάθαρτον πράγμα, και πάσα η δικαιοσύνη ημών είναι ως ρυπαρόν ιμάτιον". Ο Θεός γνωρίζει και βλέπει πως η δική μας δικαιοσύνη και καλοσύνη, είναι σαν βρώμικο κουρέλι. Γι αυτό όσο ψηλά κι αν φτάσουμε στην ηθική ως άνθρωποι, χρειαζόμαστε κάτι άλλο ανώτερο, για να μπορέσουμε να σταθούμε μπροστά στον Θεό, που είναι Άγιος, και έχει τέλεια δικαιοσύνη. Αυτή την ανεπάρκεια του ανθρώπου, ήρθε να αποκαταστήσει ο Ιησούς Χριστός με τη θυσία Του στο σταυρό. "Διότι δι' αυτού αποκαλύπτεται η δικαιοσύνη του Θεού εκ πίστεως εις πίστιν, καθώς είναι γεγραμμένον· Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως", Ρωμαίους 1:17. "δικαιοσύνη δε του Θεού δια πίστεως Ιησού Χριστού εις πάντας και επί πάντας τους πιστεύοντας· διότι δεν υπάρχει διαφορά", Ρωμαίους 3:22. Την πίστη σου λοιπόν στον Ιησού Χριστό, την μετράει ο Θεός για δικαιοσύνη. Δηλαδή όχι από τα έργα σου. Η μετάνοια και η πίστη στον Ιησού Χριστό, μας καθιστά άγιους ενόποιον του Θεού.
"Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι δια της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον· ουχί εξ έργων, δια να μη καυχηθή τις". Εφεσίους 2:8-9...

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ - IT IS FINISHED - Γιασουμής Αναστασίου (+playlist)

ΚΡΑΤΑ ΜΕ-HOLD ME_Έφη-Γιασουμής (+playlist)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Αλεξανδρος παππας


Από Χριστιανικό Μήνυμα
Αλεξανδρος παππας
22 λεπτά
Οι σύζυγοι :
Α΄ ΠΕΤΡΟΥ (κεφ. 3
Όμοια οι γυναίκες να υποτάσσεστε στους δικούς σας άντρες, ώστε, και αν μερικοί απειθούν στο λόγο του Θεού, να κερδηθούν χωρίς λόγια με τη συμπεριφορά των γυναικών τους, 2 όταν παρατηρήσουν την αγνή συμπεριφορά σας με φόβο Θεού. 3 Ας είναι ο στολισμός σας όχι εξωτερικός, το πλέξιμο των μαλλιών και το να βάζετε χρυσαφικά γύρω από τα μέλη σας ή το να ντύνεστε φορέματα, 4 αλλά ο κρυφός άνθρωπος της καρδιάς με τον άφθαρτο στολισμό τού πράου και ήσυχου πνεύματος, που είναι μπροστά στο Θεό πολυτελές. 5 Γιατί έτσι κάποτε κοσμούσαν τους εαυτούς τους και οι άγιες γυναίκες που έλπιζαν στο Θεό, καθώς υποτάσσονταν στους δικούς τους άντρες, 6 όπως η Σάρρα υπάκουσε στον Αβραάμ και τον καλούσε «κύριο» - της οποίας γίνατε τέκνα αν αγαθοποιείτε και δε φοβάστε κανένα τρόμαγμα.
7 Οι άντρες, όμοια, να κατοικείτε μαζί τους με κατανόηση, γιατί το γυναικείο σκεύος είναι ασθενέστερο, απονέμοντας τιμή στις γυναίκες σας, επειδή είναι μαζί σας και συγκληρονόμοι στη ζωή της χάρης, ώστε να μην εμποδίζονται οι προσευχές σας.
ΤΙΜΟΘΕΟΥ Α' ΚΕΦ.2
9 Όμοια και οι γυναίκες με ενδυμασία κόσμια, με ντροπή και σωφροσύνη να κοσμούν τους εαυτούς τους. όχι με πλεξίματα μαλλιών και με χρυσαφικά ή με μαργαριτάρια ή με ιματισμό πολυτελή, 10 αλλά με ό,τι πρέπει σε γυναίκες που ομολογούν θεοσέβεια, με έργα αγαθά. 11 Η γυναίκα ας μαθαίνει με ησυχία, με όλη την υποταγή. 12 Και δεν επιτρέπω στη γυναίκα να διδάσκει ούτε να αφεντεύει στον άντρα, αλλά να είναι ήσυχη. 13 Γιατί ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος, έπειτα η Εύα. 14 Και ο Αδάμ δεν απατήθηκε, αλλά η γυναίκα εξαπατήθηκε και έπεσε σε παράβαση. 15 Θα σωθεί όμως διαμέσου της τεκνογονίας, αν μείνουν στην πίστη και στην αγάπη και στον αγιασμό με σωφροσύνη.
ΤΙΜΟΘΕΟΥ Α' ΚΕΦ.3
11 Οι γυναίκες ομοίως να είναι σεμνές, να μη διαβάλλουν, να είναι νηφάλιες, πιστές σε όλα.
ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ ΚΕΦ.3
18 Οι γυναίκες, να υποτάσσεστε στους άντρες σας, όπως είναι σωστό στον Κύριο. 19 Οι άντρες, να αγαπάτε τις γυναίκες σας και μη γίνεστε πικροί προς αυτές.
20 Τα παιδιά, να υπακούτε στους γονείς σας σε όλα, γιατί αυτό είναι ευάρεστο στον Κύριο. 21 Οι πατέρες, μην ερεθίζετε τα παιδιά σας, για να μην αποθαρρύνονται.
22 Οι δούλοι, να υπακούτε σε όλα στους κατά σάρκα κυρίους σας, όχι με οφθαλμοδουλία σαν ανθρωπάρεσκοι, αλλά με απλότητα καρδιάς να φοβάστε τον Κύριο. 23 Ό,τι κι αν κάνετε, με την ψυχή σας να το εργάζεστε όπως στον Κύριο και όχι σε ανθρώπους, 24 και να ξέρετε ότι από τον Κύριο θα απολάβετε την ανταπόδοση της ουράνιας κληρονομιάς. Στον Κύριο Χριστό να υπηρετείτε ως δούλοι. 25 Γιατί εκείνος που αδικεί θα πάρει αυτό που αδίκησε, και δεν υπάρχει προσωποληψία.
ΕΦΕΣΙΟΥΣ ΚΕΦ.5
21 Να υποτάσσεστε ο ένας στον άλλο με φόβο Χριστού. 22 Οι γυναίκες να υποτάσσεστε στους δικούς σας άντρες όπως στον Κύριο, 23 γιατί ο άντρας είναι κεφαλή της γυναίκας όπως ο Χριστός είναι κεφαλή της εκκλησίας. αυτός είναι σωτήρας του σώματος. 24 Αλλά όπως η εκκλησία υποτάσσεται στο Χριστό, έτσι και οι γυναίκες να υποτάσσονται στους άντρες τους σε καθετί. 25 Οι άντρες, αγαπάτε τις γυναίκες σας καθώς και ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία και παράδωσε τον εαυτό του υπέρ αυτής, 26 για να την αγιάσει, αφού την καθάρισε στο λουτρό του νερού με το λόγο, 27 για να παρουσιάσει αυτός την εκκλησία ένδοξη στον εαυτό του, χωρίς να έχει κηλίδα ή ρυτίδα ή κάτι τέτοιο, αλλά να είναι άγια και άμωμη. 28 Έτσι οφείλουν και οι άντρες να αγαπούν τις δικές τους γυναίκες σαν τα δικά τους σώματα. Όποιος αγαπά τη δική του γυναίκα αγαπά τον εαυτό του. 29 Γιατί κανείς ποτέ δε μίσησε τη δική του σάρκα, αλλά την τρέφει και την περιθάλπει καθώς και ο Χριστός την εκκλησία, 30 γιατί είμαστε μέλη του σώματός του. 31 Γι' αυτό θα εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δύο μία σάρκα. 32 Το μυστήριο τούτο είναι μεγάλο. εγώ λοιπόν το λέω για το Χριστό και για την εκκλησία. 33 Αλλά όμως κι εσείς, ο καθένας σας ξεχωριστά, τη δική του γυναίκα έτσι ας την αγαπά, σαν τον εαυτό του. και η γυναίκα να φοβάται τον άντρα της.
ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' ΚΕΦ.11
2 Σας επαινώ, λοιπόν, γιατί σε όλα με έχετε θυμηθεί και καθώς σας παράδωσα τις παραδόσεις τις κατέχετε. 3 Θέλω λοιπόν εσείς να ξέρετε ότι σε κάθε άντρα η κεφαλή του είναι ο Χριστός και κεφαλή της γυναίκας ο άντρας της και κεφαλή του Χριστού ο Θεός. 4 Κάθε άντρας που προσεύχεται ή προφητεύει, αν έχει κάτι που πέφτει από πάνω προς τα κάτω στην κεφαλή του, καταντροπιάζει την κεφαλή του. 5 Και κάθε γυναίκα που προσεύχεται ή προφητεύει με ακατακάλυπτη την κεφαλή καταντροπιάζει την κεφαλή της. γιατί είναι ένα και το αυτό με την ξυρισμένη. 6 Γιατί αν δεν κατακαλύπτεται η γυναίκα, τότε ας κουρευτεί. Αν όμως είναι αισχρό στη γυναίκα το να κουρευτεί ή να ξυριστεί, ας κατακαλύπτεται. 7 Γιατί ο άντρας, βέβαια, δεν οφείλει να κατακαλύπτεται στην κεφαλή του, επειδή είναι εικόνα και δόξα του Θεού. η γυναίκα όμως είναι δόξα του άντρα. 8 Γιατί δεν προέρχεται ο άντρας από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άντρα. 9 Και βέβαια, δε δημιουργήθηκε ο άντρας για τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άντρα. 10 Γι' αυτό οφείλει η γυναίκα να έχει εξουσία πάνω στην κεφαλή της, για τους αγγέλους. 11 Όμως, ούτε η γυναίκα χωρίς τον άντρα ούτε ο άντρας χωρίς τη γυναίκα είναι ανεξάρτητοι ζώντας στον Κύριο. 12 Γιατί όπως ακριβώς η γυναίκα έγινε από τον άντρα, έτσι και ο άντρας γεννιέται μέσω της γυναίκας. και τα πάντα είναι από το Θεό. 13 Μέσα σας κρίνετε: πρέπει η γυναίκα ακατακάλυπτη να προσεύχεται στο Θεό; 14 Ούτε η ίδια η φύση δε σας διδάσκει ότι αφενός ο άντρας αν τρέφει κόμη είναι ατιμία σ' αυτόν, 15 αφετέρου η γυναίκα αν τρέφει κόμη είναι δόξα σ' αυτή; Γιατί η κόμη έχει δοθεί σ' αυτήν αντί για περίβλημα. 16 Αν όμως κάποιος νομίζει πως μπορεί να είναι φιλόνικος, εμείς τέτοια συνήθεια δεν έχουμε ούτε οι εκκλησίες του Θεού.
ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' ΚΕΦ.14
33 γιατί ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας αλλά ειρήνης.
Όπως γίνεται σε όλες τις εκκλησίες των αγίων, 34 οι γυναίκες μέσα στις εκκλησίες να σωπαίνουν. γιατί δεν επιτρέπεται σ' αυτές να λαλούν, αλλά να υποτάσσονται καθώς και ο νόμος το λέει. 35 Και αν κάτι θέλουν να μάθουν, στον οίκο τους ας επερωτούν τούς δικούς τους άντρες. γιατί είναι αισχρό για τη γυναίκα να λαλεί μέσα στην εκκλησία. 36 Ή από εσάς ο λόγος του Θεού εξήλθε ή σ' εσάς μόνους κατάληξε;
37 Αν κάποιος νομίζει πως είναι προφήτης ή πνευματικός, ας γνωρίζει καλά ότι αυτά που σας γράφω είναι εντολή Κυρίου. 38 Αν όμως κάποιος το αγνοεί, αγνοείται. 39 Ώστε, αδελφοί μου, να ποθείτε με ζήλο το να προφητεύετε και το να λαλείτε σε γλώσσες μην το εμποδίζετε. 40 Όλα όμως ευπρεπώς και με τάξη ας γίνονται.
ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ ΚΕΦ. 7
Σχετικά λοιπόν με όσα γράψατε, είναι καλό στον άνθρωπο να μην αγγίζει γυναίκα. 2 Αλλά εξαιτίας των πορνειών, καθένας ας έχει τη δική του γυναίκα και καθεμιά ας έχει το δικό της άντρα. 3 Στη γυναίκα ο άντρας ας της αποδίδει την οφειλή. αλλά όμοια και η γυναίκα στον άντρα. 4 Η γυναίκα το δικό της σώμα δεν το εξουσιάζει, αλλά ο άντρας. όμοια επίσης και ο άντρας το δικό του σώμα δεν το εξουσιάζει, αλλά η γυναίκα. 5 Μην αποστερείτε ο ένας τον άλλο, εκτός αν γίνει από κοινή συμφωνία πρόσκαιρα, για να απασχοληθείτε [στη νηστεία και] στην προσευχή και πάλι να είστε μαζί, για να μη σας πειράζει ο Σατανάς εξαιτίας της ακράτειάς σας. 6 Και αυτό το λέω κατά συγκατάβαση, όχι ως διαταγή. 7 Θέλω, όμως, όλοι οι άνθρωποι να είναι όπως και ο εαυτός μου. αλλά καθένας έχει το δικό του χάρισμα από το Θεό, ο ένας έτσι, ο άλλος αλλιώς.
8 Αλλά λέω στους άγαμους και στις χήρες, είναι καλό γι' αυτούς να μείνουν όπως κι εγώ. 9 Αν όμως δεν εγκρατεύονται, ας παντρευτούν, γιατί είναι καλύτερο να παντρευτεί κανείς παρά να πυρώνεται από επιθυμία. 10 Και σε όσους έχουν κάνει γάμο παραγγέλλω, όχι εγώ αλλά ο Κύριος, η γυναίκα από τον άντρα της να μη χωριστεί 11 - αν όμως και χωριστεί, ας μένει άγαμη ή με τον άντρα της ας συμφιλιωθεί - και ο άντρας τη γυναίκα του να μην την αφήνει. 12 Αλλά στους υπόλοιπους λέω εγώ, όχι ο Κύριος: Αν κάποιος αδελφός έχει γυναίκα άπιστη και αυτή συμφωνεί να κατοικεί μαζί του, ας μην την αφήνει. 13 Και αν κάποια γυναίκα έχει άντρα άπιστο και αυτός συμφωνεί να κατοικεί μαζί της, ας μην αφήνει τον άντρα της. 14 Γιατί έχει αγιαστεί ο άντρας ο άπιστος με τη γυναίκα του και έχει αγιαστεί η γυναίκα η άπιστη με τον αδελφό. επειδή αλλιώς τα παιδιά σας θα είναι ακάθαρτα, τώρα όμως είναι άγια. 15 Αν όμως ο άπιστος θέλει να χωρίζεται, ας χωρίζεται. Δεν έχει δουλωθεί ο αδελφός ή η αδελφή με τέτοιους. σε ειρήνη λοιπόν μας έχει καλέσει ο Θεός. 16 Γιατί τι ξέρεις, γυναίκα, αν τον άντρα σου θα σώσεις; Ή τι ξέρεις, άντρα, αν τη γυναίκα σου θα σώσεις

Mousiko Dialima 07

Mousiko Dialimea 02

Mousiko Dialima 05

Mousiko Dialima 03

Mousiko Dialima 01

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΡΑ ΣΟ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Ψαλμοί 58:- Ψαλμοί 78

Ψαλμοί 58:1 Στον μαέστρο, σε τόνο Αλ-τασχέθ, Μικτάμ τού Δαβίδ. ΤΑΧΑ, μιλάτε στ' αλήθεια δικαιοσύνη; Κρίνετε με ευθύτητα, γιοι των ανθρώπων;
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ψαλμοί 78
1 Μασχίλ τού Ασάφ.
ΑΚΟΥΣΕ, λαέ μου, τον νόμο μου· στρέψτε τα αυτιά σας στα λόγια τού στόματός μου.
2 Θα ανοίξω το στόμα μου με παραβολή· θα προφέρω αξιομνημόνευτα πράγματα, που ήσαν εξαρχής·
3 όσα ακούσαμε και γνωρίσαμε, και μας διηγήθηκαν οι πατέρες μας.
4 Δεν θα τα κρύψουμε από τα παιδιά τους στην επερχόμενη γενεά,
καθώς θα διηγούμαστε τους επαίνους τού Κυρίου, και τη δύναμή του, και τα θαυμάσιά του, που έκανε.
5 Και έστησε μαρτυρία στον Ιακώβ, και έβαλε στον Ισραήλ νόμο, τα οποία πρόσταξε στους πατέρες μας, να τα κάνουν γνωστά στα παιδιά τους·
6 για να τα γνωρίζει η επερχόμενη γενεά, οι γιοι που πρόκειται να γεννηθούν· κι αυτοί, όταν εγερθούν, να τα διηγούνται στα παιδιά τους·
7 για να βάλουν την ελπίδα τους στον Θεό, και να μη ξεχνούν τα έργα τού Θεού, αλλά να τηρούν τις εντολές του·
8 και να μη γίνουν σαν τους πατέρες τους, γενεά διεστραμμένη και απειθής·
γενεά, που δεν φύλαξε ευθεία την καρδιά της, και δεν στάθηκε πιστό το πνεύμα της μαζί με τον Θεό·
.................................

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ Ν.ΚΟΡΕΑ.ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ . ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;
 Ανασύρθηκαν 19 σοροί
Οι δύτες έχουν ανασύρει μόνο 19 σορούς από το κουφάρι του πλοίου που ναυάγησε τη Μεγάλη Τετάρτη στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας με 476 επιβαίνοντες. Χρειάστηκαν 3 ημέρες προκειμένου οι 500 δύτες, που δίνουν μάχη ενάντια στα ισχυρά ρεύματα και τη σχεδόν μηδενική ορατότητα, να μπορέσουν να αρχίσουν να ανασύρουν τις σορούς από το ναυάγιο, γεγονός που επιτρέπει να αρχίσει η μακρά και επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων από τις οικογένειες.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 58 νεκρούς και 244 αγνοούμενους, στην πλειονότητά τους εφήβους που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Οι δύτες ανέσυραν χθες τις τρεις πρώτες σορούς από το πλοίο αφότου έσπασαν το φινιστρίνι μιας καμπίνας επιβατών. Σήμερα ανέσυραν άλλες 16 σορούς, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί σε σκηνές στο λιμάνι του νησιού Τζίντο, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, όπου οι συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί σε ένα γυμναστήριο. Αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό των σκηνών ξεσπούν σε κλάματα όταν ακούνε τους γονείς να φωνάζουν μέσα σε αυτές.

Οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την τραγωδία δήλωσαν σήμερα ότι θέλουν να παρατείνουν την κράτηση του πλοιάρχου και των άλλων 2 αξιωματικών καθώς επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα άρχισε να σχηματίζεται για τη χρονική στιγμή γύρω από το ναυάγιο όταν η ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα μια συνομιλία μεταξύ των ελεγκτών θαλάσσιας κυκλοφορίας και του πλοίου. Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση στις 9:25 το πρωί οι ελεγκτές είπαν στον πλοίαρχο να «αποφασίσει τον καλύτερο τρόπο για να απομακρύνει τους επιβάτες» και ότι θα έπρεπε να «λάβει την τελική απόφαση εάν θα προχωρήσει ή όχι στην εκκένωση του πλοίου».

Η συνομιλία αποκαλύπτει ότι το πλήρωμα του πλοίου ανησυχούσε ότι δεν υπήρχαν αρκετές σωστικές λέμβοι για να μεταφέρουν όλους τους επιβάτες. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι ο πλοίαρχος και κάποια μέλη του πληρώματος μπήκαν τις σωστικές λέμβους πριν από τους επιβάτες.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέα Γιανγκ Τζουνγκ ζιν αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Μόκπο ότι κάποιοι από το πλήρωμα έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν είχαν λάβει εκπαίδευση σωστικών. «Προσπαθούμε να μάθουμε εάν υπήρξε επιπλέον αμέλεια» είπε ο εισαγγελέας.

Γονείς και άλλοι συγγενείς των αγνοουμένων θρηνούν και συνάμα ζητούν απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων για τον χαμό των δικό τους ανθρώπων. Οι τραγικές φιγούρες των συγγενών σαν χαμένοι περιμένουν μια είδηση, από τη μεγάλη γιγαντοοθόνη που εγκαταστάθηκε στο γυμναστήριο του Λυκείου Ντανουόν των μαθητών που επέβαιναν στο μοιραίο οχηματαγωγό, μεταδίδοντας απευθείας τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Σε ένα δέντρο έξω από αυτό το γυμναστήριο κρεμάστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή ο υποδιευθυντής του σχολείου, που ήταν ένας από τους διασωθέντες της τραγωδίας.

Πάντως η οργή και η αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων διογκώνονται καθημερινά. Οι γονείς των αγνοούμενων μαθητών κατηγορούν τις αρχές, τις οποίες κατηγορούν για αδιαφορία και ψεύδη και τον πλοίαρχο Λι Τζουν Σοκ, καθώς την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου βρέθηκαν παγιδευμένοι εκείνος βρισκόταν στο πίσω μέρος του πλοίου, και μάλιστα αντί να εγκαταλείψει το σκάφος τελευταίος ήταν από τους πρώτους που φρόντισαν να σώσουν τη ζωή τους.

Μιλώντας εκ μέρους των άλλων γονιών ένας άνδρας δήλωσε ευθέως: «Η κυβέρνηση είπε ψέματα» και πρόσθεσε «Σας ρωτώ όλους: Έτσι γίνονται τα πράγματα στη Νότια Κορέα; Σας παρακαλούμε μία ακόμη φορά, σας παρακαλώ, σώστε τα παιδιά μας». Ο ίδιος αμφισβήτησε την έκταση της κινητοποίησης υποστηρίζοντας ότι στο σημείο της τραγωδίας έχει δει μερικά σκάφη και δύτες και όχι 500 δύτες, 169 πλοία και 29 αεροπλάνα, όπως ισχυρίζεται η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση.

Δεκατέσσερις μαθητές και δάσκαλοι του λυκείου, που βρίσκεται στην πόλη Ασάν, μια βιομηχανική πόλη στα περίχωρα της Σεούλ όπου ζουν κυρίως εργάτες σε εργοστάσια και οικογενειάρχες της μεσαίας τάξης, έχουν βρεθεί νεκροί μετά το ναυάγιο. Το σχολείο στο οποίο φοιτούν σχεδόν 1.400 μαθητές έχει κλείσει ως τις 23 Απριλίου.

Στις τάξεις του σχολείου, στο οποίο φοιτούσαν οι αγνοούμενοι μαθητές, οι συμμαθητές τους αφήνουν μηνύματα στα θρανία τους, στους πίνακες και τα παράθυρα ζητώντας την ασφαλή επιστροφή των φίλων
τους. Στην είσοδο του Λυκείου ομάδες του Ερυθρού Σταυρού της Νότιας Κορέας μοιράζουν νερό και τρόφιμα στους φίλους και συγγενείς των αγνοούμενων μαθητών. Νοτιοκορεάτικες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν εγκαταστήσει δωρεάν τηλέφωνα ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με όσους έχουν μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Στο μεταξύ καθώς του κουβάρι των ευθυνών ξετυλίγεται αποκαλύπτεται ότι ήταν η 26χρονη τρίτη αξιωματικός, που βρισκόταν στο πηδάλιο του Sewol την ώρα που σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία. Η νεαρή αξιωματικός δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά πλοίο σε αυτήν την διαδρομή. Η διαδρομή αυτή είναι γνωστή λόγω των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο 69χρονος πλοίαρχος του πλοίου, Λι Τζουν Σέοκ, συνελήφθη κατηγορούμενος για αμέλεια μαζί με άλλα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου, στα οποία περιλαμβάνεται η υποπλοίαρχος που βρισκόταν στο πηδάλιό του όταν αυτό ναυάγησε. Το δικαστήριο που έδωσε εντολή για την σύλληψη του πλοιάρχου και των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου ανακοίνωσε ότι προχώρησε στο μέτρο αυτό για να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να αποκρύψουν ή να καταστρέψουν στοιχεία.

Οι 476 επιβάτες έλαβαν εντολή να μην μετακινηθούν από τη θέση τους για περισσότερα από 40 λεπτά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιων από τους διασωθέντες. Όταν το πλοίο πήρε κλίση ήταν πολύ αργά, καθώς οι επιβάτες δεν κατάφεραν να διασχίσουν τους διαδρόμους την ώρα που η στάθμη του νερού ανέβαινε.

Ο πλοίαρχος του πλοίου εξήγησε το Σάββατο ότι καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου εξαιτίας της θαλασσοταραχής και της απουσίας σωστικών σκαφών. «Εκείνη την ώρα (στη διάρκεια των 40 λεπτών μετά την πρόσκρουση), δεν είχαν φτάσει τα σωστικά σκάφη. Δεν υπήρχαν ούτε ψαροκάικα ούτε άλλα σκάφη για να βοηθήσουν», δήλωσε ο πλοίαρχος με κατεβασμένο το κεφάλι του και καλυμμένο με μια κουκούλα, σύμφωνα με τηλεοπτικές εικόνες. «Τα ρεύματα ήταν ισχυρά και τα νερά πολύ κρύα στο σημείο εκείνο», πρόσθεσε. «Σκέφτηκα ότι οι επιβάτες θα παρασύρονταν και θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες αν εκκένωναν το πλοίο άτακτα, χωρίς σωσίβια», εξήγησε ο ίδιος. «Το ίδιο θα ίσχυε κι αν είχαν σωσίβια», κατέληξε.

Ο πλοίαρχος είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, μεταξύ αυτών αμέλεια, παραβίαση του δίκαιου της θάλασσας, ενώ κατηγορείται και επειδή ήταν από τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από το πλοίο την ώρα που οι επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένοι και κινδύνευαν.

Ορισμένοι συγγενείς των παιδιών που αγνοούνται προσέφεραν δείγμα του DNA τους για να βοηθήσουν στην αναγνώριση των σορών, καθώς όσο περνούν οι ώρες η επιχείρηση διάσωσης μετατρέπεται μάλλον σε μια αποστολή περισυλλογής των νεκρών που έχουν εγκλωβιστεί στο κύτος του Sewol.

Ειδικοί που επικαλείται το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Γιονχάπ δήλωσαν ότι επιβάτες θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε θύλακες με αέρα εντός του πλοίου για 72 ώρες. Ωστόσο από την Μεγάλη Τετάρτη που βυθίστηκε το οχηματαγωγό πλοίο δεν έχει ανασυρθεί άλλος επιζών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Καθώς ως το βράδυ προβλέπεται να επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει πρόοδος» στις έρευνές μας, σημείωσε ο αξιωματικός της ακτοφυλακής Τσόι Σανγκ Χουάν. Περίπου 650 αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής μετέχουν στις έρευνες, μαζί με πολίτες που είναι δύτες, σύμφωνα με το Γιονχάπ.

Dirty Dancing - Time of my Life (Final Dance) - High Quality HD

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Kτίσε με ξανά - Νίκος Κατικαρίδης (στίχοι)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--01--8---Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ»


Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

                                      ==Α==
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1ον
Θέλεις να γνωρίσεις τον αληθινό και ζώντα Θεό; θάθελες να αποκτήσεις την γλυκειά βεβαιότητα ότι όλες σου οι αμαρτίες συγχωρήθηκαν; θέλεις να  μάθεις πως θα γίνεις τέκνον του Θεού; Εάν ενδιαφέρεσαι τότε  λίγη ώρα προσοχής στην ανάγνωση του μικρού αυτού βιβλιαρίου και να βρεις τις                                   
απαντήσεις στα ερωτήματα που αναφέραμε ανωτέρω καθώς και σε άλλα πολλά ερωτήματα που απασχολούν το μυαλό σου.
Οι αλήθειες που περιέχονται στο βιβλίο αυτό βασίζονται σε κάποιο άλλο Βιβλίο που ονομάζεται Αγία Γραφή είναι το Βιβλίο στο οποίο ο Θεός αποκάλυψε τον Εαυτό Του στον άνθρωπο. Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μας διαβεβαιώσουν ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του αληθινού και ζώντος Θεού. Πιστεύουμε πρώτα στην μεταμορφώνουσα δύναμη της. Σ’ ‘όλα τα μέρη του κόσμου άλλαξε η ζωή χιλιάδων ανθρώπων επειδή διάβασαν ή άκουσαν την αγγελία αυτού του Βιβλίου. Άπιστοι αμαρτωλοί έγιναν αγνοί και άγιοι άνθρωποι.
Η ζωή αυτών που κάποτε βρισκόταν στο σκοτάδι και στην απελπισία είναι τώρα γαμέτη από ειρήνη και χαρά. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού από τις εκατοντάδες των προφητειών που ελέχθησαν χιλιάδες χρόνια πριν και πραγματοποιήθηκαν κατά τον ακριβή τρόπο όπως είχε προείπει η Αγία Γραφή ότι θα εξεπληρώνοντο.  Το γεγονός ότι την Αγία Γραφή συνέγραψαν περισσότερα από πενήντα πρόσωπα σε μια περίοδο 1600 ετών και μ’ όλα ταύτα να υπάρχει σε όλα τα μέρη της τέλεια αρμονία σαφέστατα μας αποδεικνύει ότι ήταν Αυτός ο Ίδιος ο θεός που κατεύθυνε τους προφήτες για να γράψουν.
Ο Θεός μας αποκαλύπτει τον Εαυτό Του μέσον της Αγίας Γραφής. Είναι αυτή που μας πληροφορεί ότι ο θεός είναι αθάνατο Πνεύμα. Μαθαίνουμε ότι Αυτός είναι Άγιος και ότι είναι πιο καθαρός και από τις Ακτίνες του ήλιου.
Επειδή ο Θεός είναι Άγιος πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία και την ανομία. Ο Θεός είναι Παντοδύναμος. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορεί να το κάμη. Η δύναμης Του εκδηλώνεται σ’ όλη την πλάση στην οποία ζούμε. ναι Παντογνώστης. Γνωρίζει ότι το όλο παρελθόν και κάθε λεπτομέρεια του παρόντος. Γνωρίζει κάθε γεγονός που αναμένει το μέλλον. Είναι πανταχού παρών. Δεν υπάρχει τόπος στους ουρανούς και σ’ όλη την γη που να μη βρίσκεται Αυτός. Ο Θεός είναι αμετάβλητος. Εργάζεται τα πάντα κατά την πρόθεση του Ιδικού Του
Feis-googl

                          ==2==
θελήματος. Ο Θεός είναι Αγάπη. Η αγάπη είναι η φύσης της υπάρξεως Του. Αγαπά κάθε άνδρα και γυναίκα κάθε αγόρι και
κορίτσι σ’ όλο το πρόσωπο της γης.
Στάθηκες ποτέ να αναλογισθείς πως δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος; Σκέφθηκες ποτέ για Εκείνον που έβαλε τον ήλιο την Σελήνη και τα άστρα εκεί που βρίσκονται; Σκέφτηκες ποτέ πως ξεκίνησε η ζωή στον κόσμο που ζούμε; Η Αγία Γραφή είναι το μόνο βιβλίο σ’ όλο τον κόσμο που μας απαντά στις ερωτήσεις αυτές. Ο άνθρωπος μπορεί να εξετάζει θεωρητικά όλα τα ζητήματα αλλά η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο στον κόσμο που μας αποκαλύπτει από πού ήλθε ο άνθρωπος γιατί βρίσκεται εδώ που πηγαίνει;
                          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η Αγία Γραφή μας διδάσκει πως και γιατί ο Θεός έπλασε τα πάντα. Έκαμε τον ήλιο την σελήνη τα άστρα και τα τοποθέτησε στην κατάλληλη θέση τους. Έκαμε  την γη  «Και όλα τα εν αυτή». Είπε και έγιναν. Έκαμε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Εαυτού από το Χώμα της γης. Δεν μας είναι δύσκολο να το πιστεύουμε επειδή γνωρίζουμε ότι με τον θάνατο το σώμα μας επιστρέφει πάλι στο χώμα.
Η επιστήμη μας βεβαιώνει ότι το ανθρώπινο σώμα έχει τα ίδια χημικά συστατικά και την ίδια αναλογία όπως και το χώμα της γης. Ο Θεός έλαβε το χωμάτινο σώμα που είχε πλάσει «και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής και έγινε ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν». Έκαμε την πρώτη γυναίκα από μια πλευρά που εφήρεσε από τον άνδρα. Ονόμασε τον πρώτο άνδρα Αδάμ και την πρώτη γυναίκα Εύα. Για πολλά χρόνια ο Αδάμ και η Εύα συζούσαν ευτυχισμένοι και ευδαίμονες στον ωραίο κήπο που ονομάσθηκε Εδέμ. Ήσαν γυμνοί αλλά δεν ντρέπονταν.
Απολάμβαναν την επικοινωνία με τον Θεό ο οποίος
τους είχε πλάσει και τους είχε δώσει εξουσία επάνω σ’ όλα τα δημιουργήματα Του. Ο Αδάμ και η Εύα απολάμβαναν τους καρπούς και τα άνθη του ωραίου κήπου αλλά ο Θεός τους έδωκε την εντολή να μη φάγουν από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού διότι αν έτρωγαν θα απέθνησκαν

11                                  ==3==
ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Όλα πήγαιναν καλά μέχρις όταν εμφανίσθηκε ο Σατανάς στη σκηνή. Ο Θεός είχε πλάσει τον Σατανά για να είναι ένα απ’ τα εκλεκτά Χερουβείμ που θα φύλαγε το θρόνο Του. Ήταν ο ωραιότερος και σοφότερος από όλα τα πλάσματα του Θεού και η καρδιά του γέμισε από υπερηφάνεια εξ’ αιτίας της ομορφιάς του. δεν ήταν ικανοποιημένος να μένει εκεί όπου ο θεός τον είχε βάλλει αλλά φιλοδοξούσε έναν θρόνο που θα έστεκε πιο ψηλά από τα άστρα του Θεού.
Οι μοχθηρές του επιθυμίες τον παρακίνησαν να επαναστατήσει εναντίον του Θεού και πολλοί από τους αγγέλους ενώθηκαν μαζί του.  αυτή ήταν η πρώτη αμαρτία που εμφανίστηκε στην πλάση. Εξ’ αιτίας του εγωισμού του απορρίφθηκε ως βλάσφημος ο σατανάς από τον θρόνο του Θεού. Ο Σατανάς είναι ο μεγάλος εχθρός του Θεού και του ανθρώπου. Επιδιώκει να εμποδίζει τους σκοπούς του Θεού. επιδιώκει να καταδικάζει τις ψυχές των ανθρώπων.
Επιθύμησε να έχει τον άνθρωπο κάτω από την δική του εξουσία και επιρροή παρά να βρίσκεται υπό την επιρροή του Θεού. για να επιτύχει να επαναστατήσει ο άνθρωπος εναντίον του Θεού παρουσιάστηκε στη γυναίκα με την μορφή ενός ωραίου φιδιού. Ο σκοπός του ήταν να κατορθώσει να κάμει τον Αδάμ και την Εύα να πιστεύσουν και να υπακούσουν αυτόν και όχι τον Θεό. Για να επιτύχει του σκοπού του έσπειρε τον σπόρο της αμφιβολίας στην καρδιά της Εύας. Είπε στην γυναίκα: «Ιδού δεν είπε ο Θεός δεν θέλετε φάγει από τον καρπόν των δένδρων;
Η γυνή είπε εις τον όφιν. Από καρπού των δένδρων του Παραδείσου δυνάμεθα να φάγωμεν από δε του καρπού του δένδρου το οποίον είναι εν τω μέσω του παραδείσου είπεν ο Θεός. Μη φάγετε απ’ αυτού μηδέ εγγίσετε αυτόν δια να μη αποθάνητε».
Τότε είπε ο Σατανάς  το πρώτο ψέμα «Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει». Είπε στη ότι ο Θεός αποκρύπτει κάτι καλό από
                                 ==4==
αυτούς. Είπε ότι αν αυτή και ο άνδρας της έτρωγαν από του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού θα ανοίγοντο οι
οφθαλμοί των και θα γίνονταν ως Θεοί γνωρίζοντας το καλόν και το κακόν. Η γυνή ζύγισε προσεκτικά τα λόγια του Σατανά. Είδε το δένδρο ήταν καλόν εις βρώσιν. Ότι ήταν αρεστόν εις τους οφθαλμούς και επί πλέον πίστευσε ότι θα γινόταν σοφή αν έτρωγε από τον καρπό του. δεν έβλεπε κανένα κακό αν έκανε μια μικρή παρακοή. Σκέφθηκε ότι δεν θα έβλαπτε αν δοκίμαζε να δει τι θα συνέβαινε. Πήρε από τον καρπό και έφαγε. Ήταν εξαιρετικά εύγευστος. Φώναξε τον Αδάμ και τον έπεισε να μοιραστεί και κείνος τον καρπό μαζί της.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
Ξαφνικά ο Αδάμ και η Εύα αντελήφθησαν πως ήταν γυμνοί. Ντράπηκαν και προσπάθησαν να σκεπάσουν την γύμνια τους με φύλλα συκής Όταν του κάλεσε ο Θεός κρύφτηκαν από την Παρουσία Του ανάμεσα στα δένδρα. Όταν τους βρήκε ο Θεός ρώτησε: «Τι είναι τούτο το οποίον έκαμες;» Ο Αδάμ κατηγόρησε την γυναίκα του και αυτή κατηγόρησε τον όφι…
  Σκέψου τώρα την τρομερή  συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ και της Εύας! Όλη  η συνέπεια της αμαρτίας των. Ο Θεός είναι άγιος και δίκαιος. Δεν μπορούσε να παραβλέψει την αμαρτία τους. επειδή είναι Άγιος πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία. Καταράστηκε τον όφι και τον έκαμε να σέρνεται επάνω στην κοιλιά του τρώγοντας χώμα πάσας τας ημέρας της ζωής του. καταράστηκε την γυναίκα και της επέβαλε να γεννά τα τέκνα της με λύπας.
Καταράστηκε την γη εξ’ αιτίας της αμαρτίας του ανδρός. Αγκάθια και ζιζάνια φυτρώνουν σήμερα σ’ όλη τη γη. Κάθε γεωργός και κηπουρός γνωρίζει την κατάρα των ζιζανίων. Μέχρι σήμερα υποφέρουμε από την συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ. Ο άνθρωπος πρέπει να φάγει τον άρτον του με τον ιδρώτα του προσώπου του. ο Αδάμ και η Εύα εκδιώχθηκαν από τον κήπο της Εδέμ για να μη φάγουν από το δένδρο της ζωής.


                                 ==5==
Ο Θεός είχε πει: «Κθ’ ην ημέραν φάγεις απ’ αυτού θέλεις εξάπαντος αποθάνει». Στην Αγία Γραφή ο θάνατος εξηγείται κατά τρεις διαφορετικούς τρόπους.
1/. Ο φυσικός θάνατος είναι ο χωρισμός της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου από το σώμα του.
2/. Ο δεύτερος θάνατος είναι ο αιώνιος χωρισμός από το Θεό.
3/. Όταν ο Θεός αποσύρει το Πνεύμα Του από το πνεύμα του ανθρώπου επέρχεται ο πνευματικός θάνατος. Ο Αδάμ και η Εύα δεν πέθαναν αμέσως από τον φυσικό θάνατο όταν έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό αλλά ο φυσικός θάνατος είχε αρχίσει να ενεργεί στα σώματά τους όπως ενεργεί τώρα στο δικό σου και δικό μου σώμα.
Την στιγμή που έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό πέθαναν πνευματικά. Ο Θεός απέσυρε το Πνεύμα Του από το δικό τους πνεύμα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από τον Αδάμ και την Εύα γεννήθηκαν  μόνο με φυσική ζωή όχι με πνευματική ζωή. Κάθε άτομο που γεννάται από ανθρώπινο πατέρα από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα γεννάται με ξεπεσμένη και αμαρτωλή ζωή. Το γνωρίζουμε αυτό πως είναι αλήθεια όχι μόνο επειδή το διδάσκει η Αγία Γραφή αλλά διότι το διαπιστώνουμε στην ανθρώπινη πείρα. Ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι αμαρτωλός.
  Το  έχει στην φύση του να αμαρτάνει  ακριβώς όπως είναι και η φύση του πουλιού να πετά ή του ψαριού να κολυμπά.
Η Αγία Γραφή μα λέγει ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως γνώριζε τον Θεό αλλά απέτυχε να Τον δοξάσει ως Θεόν. Έγινε ματαιόδοξος στη φαντασία του και άλλαξε την δόξα του άφθαρτου Θεού σε ομοιότητα εικόνας φθαρτού ανθρώπου πετεινών και τετραπόδων θηρίων ακόμη και ερπετών. Ο Θεός τιμώρησε τον άνθρωπο παραδίδοντας τον στην αμαρτία του. Ο άνθρωπος γέμισε από αδικία πορνεία φόνο και κάθε είδους κακίας. Για τούτο και η οργή του Θεού αποκαλύφθηκε και εξακολουθεί να αποκαλύπτεται από τον ουρανό.
Αμαρτία είναι η παράβασης από τον Άγιο νόμο του Θεού.
  Ο  νόμος φανερώνει την αμαρτωλότητα της αμαρτίας. Όταν ζυγίζουμε τους εαυτούς μας με τα ανθρώπινα κριτήρια νομίζουμε ότι δεν είμαστε και τόσο κακοί αλλά όταν κρίνουμε
                                  ==6==
τους εαυτούς μας με το μέτρο του Θεού βλέπουμε ότι αμαρτήσαμε και έχουμε στερηθεί της δόξης του Θεού.
Πως μπορούμε να ξέρουμε τι είναι σωστό και τι είναι εσφαλμένο; Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε αν ευχαριστούμε ή δυσαρεστούμε τον Θεό; Εκείνος μας αποκάλυψε στον Λόγο Του τον Άγιο ποιο είναι σωστό και ποιο είναι εσφαλμένο.
Πριν 3.500 χρόνια ο θεός έδωκε δια του Μωϋσέως δέκα βασικές εντολές. Οι δέκα αυτές εντολές μπορούν να συγκεφαλαιωθούν:
  ………………………………………
ως εξής:
1/. Μη έχεις άλλους Θεούς πλην εμού.
2/. Μη κάμεις εις εαυτόν είδωλον μηδέ ομοίωμα.
3/. Μη λάβεις το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.
4/. Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου.
5/. Ενθυμού την ημέρα του Σαββάτου δια να αγιάζει αυτήν.
6/. Μη   φονεύσεις
7/. Μη μοιχεύσεις
8/. Μη κλέψεις
9/. Μη ψευδομαρτυρήσεις μαρτυρίαν ψευδή
10/. Μη επιθυμήσεις.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κανένας που έχει γεννηθεί από ανθρώπινο πατέρα δεν στάθηκε τόσο τέλειος ώστε να υπακούει στον Νόμο του Θεού. Ο Νόμος Του καταδικάζει κάθε άνθρωπο. Διότι ο Θεός λέγει « Όστις φυλάξει όλον τον Νόμον και πταίση εις εν έγινε ένοχος πάντων».
(Ιάκωβος β:10). Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους της πολιτείας τιμωρείται από τους άρχοντας του κράτους. Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους του Θεού θα τιμωρηθεί από το Θεό. η αμαρτία πρέπει να τιμωρείται. Η βίβλος με σαφήνεια διδάσκει ότι όλοι οι μη συγχωρηθέντες αμαρτωλοί θα περάσουν την αιωνιότητα «εις την λίμνην του Πυρός την καιόμενη με το θείον».


                                     ==7==
Πρέπει λοιπόν να καταδικασθούν όλοι για πάντα χωρίς ελπίδα; Δεν  υπάρχει κανένας τρόπος όπου ο αμαρτωλός άνθρωπος να μπορεί να συμφιλιωθεί με τον άγιο Θεόν; Εάν ο Θεός αγαπά
όλους τους ανθρώπους δεν θα προνοήσει κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να σωθούν; Ευλογημένο το Όνομα Του! έχει προβλέψει ένα τέλειο σχέδιο σωτηρίας για τον άνθρωπο. Μη θέλων να απολεσθώσι τινές αλλά πάντες να έλθωσι εις μετάνοιαν»(Β΄ Πέτρου γ:9). Η θαυμαστή σωτηρία που ο θεός μας χορηγεί δίδεται δια μέσου του Υιού Του- του Κυρίου Ιησού
Χριστού.
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο Μονογενής Υιός του Θεού. είναι ένας με τον Πατέρα. Πολύ προτού τεθούν τα θεμέλια του κόσμου ήταν η καθημερινή χαρά του Πατέρα Του. «Ότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου εξαπέστειλε ο Θεός τον Υιόν αυτού όστις εγεννήθη εκ γυναικός και υπετάγη εις τον νόμον». (Γαλάτας δ:4). Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν γεννήθηκε ο Χριστός στο μικρό χωριό της Βηθλεέμ στη χώρα της Ιουδαίας. Διαφέρει κατά πολλά από τους άλλους ανθρώπους διότι είναι Θεάνθρωπος. Ο Χριστός δεν είχε ανθρώπινο πατέρα. Ο Ιωσήφ ήταν θετός πατέρας Του αλλά η Μαρία η μητέρα του Χριστού «πριν συνέλθωσιν μετά του Ιωσήφ ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου»(Ματθαίος α:18). Ο Χριστός είναι ο μόνος άνθρωπος που γεννήθηκε από παρθένο. Γεννήθηκε έχοντας ως Πατέρα το Άγιον Πνεύμα και την Παρθένο Μαρία ως μητέρα για να γίνει ο Θεάνθρωπος. Για τούτο είναι και ο μόνος μεσάζων μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Επειδή γεννήθηκε από τον Θεό μπορεί να απλώσει το ένα Του χέρι και να πιάσει τον άγιο Θεό. Επειδή γεννήθηκε από γυναίκα μπορεί με το άλλο Του χέρι να πιάσει τον χαμένο και αμαρτωλό άνθρωπο. Αυτός μόνο μπορεί να φέρει τους αμαρτωλούς στον άγιο Θεό.
Η Αγία Γραφή αποτελείται από εξήντα έξη βιβλία. Τα πρώτα τριάντα εννέα βιβλία ονομάζονται: «Παλαιά Διαθήκη» και τα

                                  ==8==
τελευταία είκοσι επτά ονομάζονται «Η Καινή Διαθήκη» τα πρώτα τέσσερα βιβλία της Κ.Δ ονομάζονται τα Ευαγγέλια. Αυτά είναι τα τέσσερα βιβλία μας μιλούν για τη γέννηση του
Χριστού για την εξαιρετική ζωή που έζησε στη γη πριν δυό χιλιάδες χρόνια.
Ο Χριστός έζησε μόνο τριάντα τρία χρόνια στη γη ευεργετώντας όλους που συναντούσε. Θεράπευσε τους ασθενείς έκαμε τους τυφλούς να αναβλέψουν τους κωφούς να ακούν. Καθάρισε τους λεπρούς ακόμα δε και νεκρούς ανέστησε. Περπάτησε στα ύδατα και κατασίγασε την τρικυμία. Σε δυό περιπτώσεις πήρε λίγα ψωμάκια και ψάρια και χόρτασε χιλιάδες ανθρώπους. Τα χείλη Του ήταν γεμάτα λόγια χάρητος. Τα λόγια της σοφίας Του αναγνωρίζονται σ’ όλο τον κόσμο ως τα ανώτερα διδάγματα που άκουσε ποτέ άνθρωπος. Όλη του η ζωή ελέγχετε ενδυναμωνόταν και οδηγείτο από το Θεό.
Το μίσος των ανθρώπων ήταν φανερό από το γεγονός ότι μισούσαν το Χριστό για τα λόγια Του και τα έργα Του. Ήλθε στους Ιουδαίους ως ο Βασιλεύς τους αλλά αυτοί φώναζαν «Ας φύγει. Δεν θέλουμε ο άνθρωπος αυτός να μας βασιλεύει». Ήταν καταφρονημένος και απορημένος υπό των ανθρώπων.
Ήταν άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθενείας. Εξέλεξε  δώδεκα άνδρας για να γίνουν μαθηταί Του. ένας απ’ αυτούς Τον αρνήθηκε άλλος Τον πρόδωσε και Τον παρέδωσε στα χέρια των εχθρών Του. Καθώς αντιμετώπιζε την τρομερή αγωνία επάνω στο Σταυρό για τις αμαρτίες ολόκληρου του κόσμου ο ιδρώτας Του έτρεχε σαν σταγόνες αίματος. Προσευχήθηκε στον Ουράνιο Του Πατέρα.  «Εάν είναι θέλημα Σου ας παρέλθει το ποτήριον τούτο απ’ εμού αλλά όχι το θέλημα το εμόν το Σον ας γίνει». Καταδικάστηκε από το Συνέδριο των Ιουδαίων γιατί εφοβούντο μήπως πάρει το αξίωμα τους. Αντιμετώπισε μια χλευαστική δίκη μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο τον Ρωμαίο Διοικητή.

Οι άνθρωποι τον έπτυσαν στο Πρόσωπο. Εξέσχισαν τα ιμάτια Του από το Σώμα Του και Τον μαστίγωσαν στην πλάτη. Του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπο. Το σώμα Του

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 22

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗΣ

Κύριε είσαι η ζωή

Σε ολη μου την ζωη

ΑΝΟΙΞΤΕ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Εβραίους 12--Εφεσίους 2--Κολοσσαείς 2

Εβραίους 12
1 Κι εμείς, λοιπόν, καθώς είμαστε περικυκλωμένοι από ένα τόσο μεγάλο σύννεφο μαρτύρων, ας απορρίψουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε με υπομονή τον αγώνα που είναι μπροστά μας·
2 αποβλέποντας στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή τής πίστης, ο οποίος, εξαιτίας τής χαράς που ήταν μπροστά του, υπέφερε σταυρό, καταφρονώντας τη ντροπή, και κάθησε στα δεξιά τού θρόνου τού Θεού.
...................................................
ΕΠΙΣΗΣ
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τής σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι.
4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε,
5 και ενώ ήμασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτημάτων, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό· (κατά χάρη είστε σωσμένοι)·
6 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
7 για να δείξει στους επερχόμενους αιώνες τον υπερβολικό πλούτο τής χάρης του με την αγαθότητά του σε μας εν Χριστώ Ιησού.
8 Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού·
9 όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος.
10 Επειδή, δικό του δημιούργημα είμαστε, καθώς κτιστήκαμε στον Ιησού Χριστό για καλά έργα, που ο Θεός προετοίμασε, για να περπατήσουμε μέσα σ' αυτά.
11 Γι' αυτό, να θυμάστε ότι, εσείς, οι άλλοτε εθνικοί κατά σάρκα, που αποκαλείστε ακροβυστία, απ' αυτούς που αποκαλούνται περιτομή, η οποία γίνεται με το χέρι στη σάρκα·
12 ότι, εκείνο τον καιρό, ήσασταν χωρίς Χριστό, απαλλοτριωμένοι από την πολιτεία τού Ισραήλ, και ξένοι από τις διαθήκες τής υπόσχεσης, μη έχοντας ελπίδα, και ήσασταν στον κόσμο χωρίς Θεό·
13 τώρα, όμως, διαμέσου τού Ιησού Χριστού, εσείς που άλλοτε ήσασταν μακριά, γίνατε κοντά διαμέσου τού αίματος του Χριστού.
14 Επειδή, αυτός είναι η ειρήνη μας, ο οποίος έκανε τα δύο μέρη ένα, και γκρέμισε το μεσότοιχο του φραγμού,
15 καταργώντας την έχθρα επάνω στη σάρκα του, τον νόμο των εντολών, που είναι στα διατάγματα, ώστε, στον εαυτό του, να κτίσει τούς δύο σε έναν καινούργιο άνθρωπο, φέρνοντας ειρήνη·
16 και να συμφιλιώσει και τους δύο σε ένα σώμα προς τον Θεό διαμέσου τού σταυρού, αφού θανάτωσε διαμέσου αυτού την έχθρα.
17 Και όταν ήρθε, κήρυξε ευαγγέλιο ειρήνης σε σας που ήσασταν μακριά, και σ' αυτούς που ήσαν κοντά·
18 επειδή, διαμέσου αυτού έχουμε και οι δύο την είσοδο προς τον Πατέρα με ένα Πνεύμα.
.........................................
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ .ΟΤΙ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ
Κολοσσαείς 2
6 Όπως, λοιπόν, παραλάβατε τον Ιησού Χριστό, τον Κύριο, περπατάτε ενωμένοι μ' αυτόν,
7 ριζωμένοι και εποικοδομούμενοι σ' αυτόν, και στερεωνόμενοι στην πίστη, όπως διδαχθήκατε, περισσεύοντας σ' αυτή με ευχαριστία.
8 Βλέπετε μη σας εξαπατήσει κάποιος διαμέσου τής φιλοσοφίας και της μάταιης απάτης, σύμφωνα με την παράδοση των ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία τού κόσμου, και όχι σύμφωνα με τον Χριστό.
9 Επειδή, μέσα σ' αυτόν κατοικεί ολόκληρο το πλήρωμα της θεότητας σωματικά·
10 και μέσα σ' αυτόν είστε πλήρεις, αυτός που είναι η κεφαλή κάθε αρχής και εξουσίας·
11 στον οποίο περιτμηθήκατε, με αχειροποίητη περιτομή, όταν ξεντυθήκατε το σώμα των αμαρτιών της σάρκας διαμέσου τής περιτομής τού Χριστού,
12 καθόσον συνθαφτήκατε μαζί του στο βάπτισμα· με τον οποίο και συναναστηθήκατε διαμέσου τής πίστης τής ενέργειας του Θεού, ο οποίος τον ανέστησε από τους νεκρούς.
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--di Vendra GiuseppeΕΠΟΠΤΗΣ

Ιώβ 39:13 Έδωσες εσύ τα ωραία φτερά στα παγώνια; Ή, φτερούγες και φτερά στη στρουθοκάμηλο;
Ψαλμοί 55:6 Και είπα: Ποιος να μούδινε φτερά σαν περιστέρι! Θα πετούσα και θα αναπαυόμουν.
Ψαλμοί 68:13 Και αν ήσασταν ξαπλωμένοι ανάμεσα σε μάντρες, όμως θα είστε σαν φτερούγες περιστεριού ασημένιου ολόγυρα, και του οποίου τα φτερά του είναι χρυσωμένα ολόγυρα από κίτρινο χρυσάφι.
Ψαλμοί 91:4 Με τα φτερά του θα σε σκεπάζει, και κάτω από τις φτερούγες του θα είσαι ασφαλής· η αλήθεια του είναι πανοπλία και ασπίδα.
Ψαλμοί 139:9 Αν πάρω τα φτερά τής αυγής, και κατοικήσω στις εσχατιές τής θάλασσας,

.........................................

Από Χριστιανικό Μήνυμα
di Vendra GiuseppeΕΠΟΠΤΗΣ
Συζήτηση - 19 Απρ 2014

19 Απρίλη
Γραφή ανάγνωση : Ιωάννης 15 : 1-11

Η άμπελος η αληθινή

Σε πολλά χωρία της Παλαιάς Διαθήκης , ο Θεός παρουσιάζεται ως ο παραγωγός και το λαό του Ισραήλ ως του αμπελώνα . Αυτή η εικόνα έχει τροποποιηθεί εδώ : Ο Ιησούς είναι η άμπελος η αληθινή , δεν είναι ένα αμπέλι , αλλά μια ενιαία μονάδα , ένα μόνο στέλεχος στο οποίο δεν είναι απαραίτητο να κολλάνε μαζί επειδή δεν υπάρχει ζωή εκτός από Αυτόν και μέσω Αυτού
Η εξαιρετική σημασία της δήλωσης αυτής υπογραμμίζεται από την επίσημη τύπο : «Είμαι ... » ως απόδειξη της αιωνιότητας και την θεότητά Του .
2:03 Οι στίχοι λένε ότι κάθε υποκατάστημα , ότι κάθε πιστός είναι το αντικείμενο της προσοχής από τον οινοποιό . Για τους κλάδους υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες : να αποδίδουν καρπούς ή να κοπεί , δεν υπάρχουν ημίμετρα , δεν μπορεί να υπάρξει αταραξία " Christian " με βάση τη συγκατάθεση του νου με τις αλήθειες της πίστης . Ή την εμπιστοσύνη και την υπακοή , ή δυσπιστία . Οι μαθητές είναι καθαρά επειδή έλαβαν το λόγο , και έχουν πιστέψει , αυτό το αρχικό καθαρότητα , ωστόσο , δεν είναι ένας στόχος , αλλά μια αφετηρία ? Στην πραγματικότητα , ο Θεός θέλει να παράγει " περισσότερα φρούτα . "
Όσοι πιστεύουν στο Λόγο , πρέπει να μάθουν να ρυθμίσετε τη σωστή σχέση με τον Χριστό : " . Τηρούν σε μένα, και εγώ θα παραμείνει σε σας " Ο δεσμός που ενώνει έναν οπαδό του Κυρίου δεν είναι θεωρητικό , δεδομένου ότι μπορεί να είναι η σχέση μεταξύ του κλάδου και της αμπέλου , αλλά είναι μάλλον μια σχέση που βασίζεται στην υπηρεσία και την υπακοή . Ως εκ τούτου, να τηρούν στο Χριστό είναι απαραίτητη για να παράγει ένα μόνιμο αποτέλεσμα . Τίποτα δεν θα επιτευχθεί χωρίς τον Ιησού , αλλά αν θα κατοικήσει μέσα μας τίποτα δεν θα πρέπει να αμφισβητηθεί . Εδώ περιγράφεται καλά τα άχρηστα ζωές εκείνων που δεν " έχουν " Ο Χριστός , σε σύγκριση με τα μαραμένα κλαδιά που καίγονται λόγω όλων ανεπιτυχής .
Τηρώντας σ 'Αυτόν , θα έχουμε τις ίδιες επιθυμίες του Χριστού , και έχει άλλη επιθυμία από αυτή του Πατέρα . Μόνο με την εναρμόνιση της ζωής μας με εκείνη του Χριστού και του Πατέρα θα εκπληρώσει το θέλημα του Θεού δηλώνει πλήρως στην άμπελος η αληθινή , θα φέρουμε τους πραγματικούς καρπούς της αγάπης για να δοξάσει τον Κύριο και είναι μια ευλογία για τους συνανθρώπους μας .
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Από Χριστιανικό Μήνυμα
02
01
εις τους αιώνας Σε το έργον του χριστού
και της αγάπης του Σταυρού
θα ψάλλωμεν ωδή
02
Μέγα μυστήριον το έργον του Χριστού
Ανέκφραστος η Λύτρωσης
Και η αγάπη Αυτού
03
Εσφάγης δι ημάς επί Σταυρού χριστέ
Και μας ηγόρασες Εσύ
Με αίμα Σου Αμνέ
04
Μας έφερες στο θρόνο του Θεού
Αφού μας καθάρισες
Με αίμα του Σταυρού.
05
Δόξα αιώνιος λατρεία καθαρά
Ευγνωμοσύνη καρδιών
Σοι πρέπει Λυτρωτή.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Σουλτανα Χαραλαμπίδου
10 ώρες · Sérres
01
Χριστέ μου σαν συλλογιστώ το έργο σου το θαυμαστό
Μ’ αγάπη σκύβω να σου πω ευχαριστώ.
Χριστέ μου για μένα στο σταυρό αγώνα πάλεψες σκληρό
Με λύτρωσες απ’ τον εχθρό σ’ ευχαριστώ
Επωδός
Για τη ζωή σε ευχαριστώ για τη χαρά σε ευχαριστώ
Για την αγάπη σου Χριστέ σε ευχαριστώ
Για τη γλυκιά σου συντροφιά
Για την πλατιά σου αγκαλιά
Για τη μεγάλη σου καρδιά σε ευχαριστώ
02
Κοντά μου ήλθες με στοργή μου γιάτρεψες κάθε πληγή
Μου δωσες φως απ’ την πηγή. Σε ευχαριστώ
Χριστέ δικός σου τώρα εγώ παντοτινά θα σε ευλογώ
Αιώνια θα σου τραγουδώ .σε ευχαριστώ.
03
Χριστέ μαζί σου περπατώ Χριστέ το χέρι σου κρατώ
Και μου μιλάς και σου μιλώ σε ευχαριστώ
Για κάθε ναι σε ευχαριστώ για κάθε όχι σ’ αγαπώ
Για κάθε λόγο σου ζεστό .Σε ευχαριστώ
>>>>>>>>>>>>>>
Σουλτανα Χαραλαμπίδου
11 Απριλίου στις 4:52 μ.μ.
ΥΜΝΟΣ 197 - ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΛΕΠΩ
1/. Εκστατικός προσβλέπω τον στυγερόν σταυρόν
Και επ’ αυτού κρεμάμενο και εν μέσω χλευαστών
Ακούω προσευχόμενο τον Ιησούν Χριστόν
Και του Πατρός δεόμενο υπέρ των σταυρωτών.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2/. ¨Συγχώρησον Θεέ Συ την πράξιν των αυτήν
Διότι δεν εξεύρουσι τι πράττουσι αυτοί¨
Η θαυμαστή αγάπη Σου ω ! Ιησού Χριστέ
Με είλκυσε πλησίον Σου και με κατέκτησε.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
3/. Δος μου Χριστέ αγάπην εκ της αγάπης Σου
Ζωήν από την Σην ζωήν και την ειρήνην Σου.
Να είμαι δούλος μαθητής και Σος ακόλουθος
Κι εφ’ όσον ζω επί της γης, πιστός Σου μαθητής.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο χρήστης Χριστιανικό Μήνυμα κοινοποίησε κατάσταση.
Χθες
6 (Του Ορέστη Φραγκόπουλου)

Αν δεν ήταν ο Χριστός όταν πλανιόμουνα
Αν δεν ήταν ο Χριστός που θα βρισκόμουνα
Αν δεν ήταν ο Χριστός δίχως στοργή
Σαν καλάμι στο βοριά θα είχα τσακιστή
````````````````````````````````````````````````
Επωδός

Στον Κύριο μου να μοιάσω λαχταρώ
Και στα Ουράνια να μη ντροπιαστώ
Ότι κι αν έχω σ’ Αυτόν το χρεωστώ
Κι όσο αντέχω γι αυτόν θα μιλώ
````````````````````````````````````````````
Αν δεν έψαχνε ο Χριστός με πόνο να με βρει
Στα σοκάκια της ντροπής που’ χα παγιδευτεί
Αν δεν έψαχνε ο Χριστός χωρίς το φως
Στις χαράδρες της ζωής θα είχα γκρεμισθεί
````````````````````````````````````````````````````
Αν δεν είχα τον Χριστό σαν με πληγώσανε
Απ’ τις πόρτες τους σκληρά όταν με διώξανε
Αν δεν είχα το Χριστό να με δεχθεί
Σαν δενδράκι στο χιονιά θα είχα μαραθεί.
``````````````````````````````
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

01
Χριστέ μου σαν συλλογιστώ το έργο σου το θαυμαστό
Μ’ αγάπη σκύβω να σου πω ευχαριστώ.
Χριστέ μου για μένα στο σταυρό αγώνα πάλεψες σκληρό
Με λύτρωσες απ’ τον εχθρό σ’ ευχαριστώ

Επωδός

Για τη ζωή σε ευχαριστώ για τη χαρά σε ευχαριστώ
Για  την αγάπη σου Χριστέ  σε ευχαριστώ
Για τη γλυκιά σου  συντροφιά
Για την πλατιά σου αγκαλιά
Για τη μεγάλη σου καρδιά σε ευχαριστώ

02
Κοντά μου ήλθες με στοργή μου γιάτρεψες κάθε πληγή
Μου δωσες φως απ’ την πηγή. Σε ευχαριστώ
Χριστέ δικός σου τώρα εγώ παντοτινά θα σε ευλογώ
Αιώνια θα σου τραγουδώ .σε ευχαριστώ.

03
Χριστέ μαζί σου περπατώ Χριστέ το χέρι σου κρατώ
Και μου μιλάς και σου μιλώ σε ευχαριστώ
Για κάθε ναι σε ευχαριστώ για κάθε όχι σ’ αγαπώ
Για κάθε λόγο σου ζεστό .Σε ευχαριστώ

>>>>>>>>>>>>>> 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Andreas Fournaris--George Anastasiades

.
Andreas Fournaris
11 ώρες
" ... ο Θεός που είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας της πολλής αγάπης του με την οποία μας αγάπησε, και ενώ ήμασταν νεκροί στα παραπτώματα, μας ζωοποίησε μαζί με το Χριστό – με τη χάρη είστε σωσμένοι – και μας συνέγειρε και μας συγκάθισε στα επουράνια με το Χριστό Ιησού ... " (Εφεσίους 2/4,5)
" ... ο Θεός που είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας της πολλής αγάπης του με την οποία μας αγάπησε, και ενώ ήμασταν νεκροί στα παραπτώματα, μας ζωοποίησε μαζί με το Χριστό – με τη χάρη είστε σωσμένοι – και μας συνέγειρε και μας συγκάθισε στα επουράνια με το Χριστό Ιησού ... " (Εφεσίους 2/4,5)
Δεν μου αρέσει ·  · Κοινοποιήστε
Αρέσει σε εσάς και στους Nikos Christodoulou, Tzortzis Kantartzis και Eleni Spanou.

Σουλτανα Χαραλαμπίδου ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ. ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;
Εφεσίους 2:6 και συνανέστησε και συνεκάθισεν εν τοις επουρανίοις διά Ιησού Χριστού,
7 διά να δείξη εις τους επερχομένους αιώνας τον υπερβάλλοντα πλούτον της χάριτος αυτού διά της προς ημάς αγαθότητος εν Χριστώ Ιησού.
8 Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον·
9 ουχί εξ έργων, διά να μη καυχηθή τις.
1 λεπτό · Μου αρέσει!
Σουλτανα Χαραλαμπίδου



Ο George Anastasiades κοινοποίησε τη δική του δημοσίευση.
15 ώρες
ΚΑΛΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ..!

George Anastasiades
ΚΑΛΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ..!
+++  "... Ο ΘΕΟΣ ΗΤΟΙΜΑΣΕΝ..." Α' Κορινθ.2:9.

Ο Θεος, Κυριος Ιησους Χριστος ο οποιος ΑΓΑΠΑΕΙ καθε
αμαρτωλο ανθρωπο, ΕΦΑΝΕΡΩΘΗ εν σαρκι. Α' Τιμ.3:16.

Το εκανε με μοναδικο, ΣΚΟΠΟ:
ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τον ανθρωπο, ο οποιος οταν με ΠΙΣΤΗ,
ΓΝΩΣΗ και ΔΙΑΚΡΙΣΗ δεχθει τον Χριστο Σωτηρα του, και με την
παρουσια του Αγιου Πνευματος μεσα στο πνευμα του,
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ-ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ, και τις
θαυμαστες υποσχεσεις των ευλογιων του για τωρα και για την
αιωνιοτητα, οι οποιες βρισκονται μεσα στον Χριστο.
Διαβαζομε: Εν τω οποιω ΕΙΝΑΙ κεκρυμμενοι ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ
της ΣΟΦΙΑΣ και της ΓΝΩΣΙΣ. Κολοσσαεις 2:3.

Ο Ιησους Χριστος ΕΦΑΝΕΡΩΘΗ για να τον ΑΚΟΥΣΟΜΕ δια του
Λογου Του, να ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ απο το ΨΕΥΔΟΣ, απο
την ΠΛΑΝΗ και απο την ΑΠΑΤΗ, και να πιστευσομε στον Χριστο.
Να ΜΕΝΟΜΕ στην παρουσια του, για να ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ και δια
να εχομε μια ευλογημενη πνευματικη καρποφορο σχεση και
επικοινωνια μαζι του. Α' Ιωαννου 1:1-10.

Η προσωπικη εμπειρια της ΣΩΤΗΡΙΑΣ μας με την ΓΝΩΣΗ της
ΑΛΗΘΕΙΑΣ, θα μας ΔΩΣΕΙ την ΧΑΡΑ και την βεβαιοτητα της
σωτηριας, και ζωης αιωνιου, και θα ΔΟΥΜΕ στον Παραδεισο τα
οσα ο Θεος ετοιμασε-σε οσους τον αγαπουν και ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ
να τον συναντησουν. Φιλιππησ.3:20,21.

Η πνευματικη ΑΓΝΟΙΑ προσφερει την αβεβαιοτητα, τον φοβο, την
απομακρυνση απο την ΑΛΗΘΕΙΑ, και οδηγει ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΛΑ της τα
θυματα της, στο πνευματικο ΣΚΟΤΑΔΙ, στο αγχος και την απελπισια.
Η ΑΓΝΟΙΑ βρισκεται τωρα σε οπιαδηποτε πνευματικα νεκρη εκκλησια,
ΟΠΟΥ και αν ειναι, ΟΠΩΣ και αν ανομαζεται...

Για να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ την Αληθινη Διδαχη του Αγιου Ευαγγελιου, να την
ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ και να την ΔΕΧΘΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ. Τοτε
ΜΟΝΟ το Αγιο Πνευμα θα ΑΝΟΙΞΗ την πνευματικα ΣΚΟΤΙΝΗ διανοια
σου, στο σωτηριο ΦΩΣ τον Ιησου Χριστου. Θα σε ΔΩΣΕΙ τον ΝΟΥΝ
ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, και θα σε ΦΩΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ..! Ησ.7:9.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ με την ΑΓΝΟΙΑ η ΓΝΩΣΗ και η ΔΙΑΚΡΙΣΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ
του Αγιου Ευαγγελιου, προσφερει στον σωσμενο πιστο χριστιανο
ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΧΑΡΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ιωαν.10:27-30. Φιλ.3:1. 4:4.
Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ του Αποστολου Παυλου αναφερεται με την εμπειρια
του και με τα λογια της ΓΝΩΣΙΣ, της ΠΙΣΤΙΣ και της ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
του στον Λογο του Θεου:

1. ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ της θαυμαστης εμπειριας του. ...αλλα καθως
ΕΙΝΑΙ γεγραμμενον, Εκεινα τα οποια οφθαλμος ΔΕΝ ΕΙΔΕ και ωτιον
ΔΕΝ ΗΚΟΥΣΕ και εις καρδιαν ανθρωπου ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΣΑΝ, τα οποια
Ο ΘΕΟΣ ΗΤΟΙΜΑΣΕΝ εις τους ΑΓΑΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ. Α' Κορ.2:9.
Εδω εχομε την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ των ευλογιων που ο Θεος ετοιμασε
για αυτους που τον ΑΓΑΠΟΥΝ.

2. ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ της αιωνιας Ζωης, στον Ουρανο.
Διοτι ΕΞΕΥΡΟΜΕΝ, οτι-οταν θα φυγομε απο τον προσωρινο αυτο
κοσμο, οταν θα πεθανομε ΕΧΟΜΕ εκ του Θεου οικοδομην, οικιαν
αχειροποιητον, ΑΙΩΝΙΟΝ, ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ... Εκεινος δε οστις
ΕΠΛΑΣΕΝ ΗΜΑΣ δι' αυτο τουτο-για να μας ΦΕΡΕΙ στον ουρανο,
ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ, οστις και ΕΔΩΚΕΝ εις ημας τον αρραβωνα του
Πνευματος. Β' Κορινθιοιυς 5:1,5.
Εδω ΕΧΟΜΕ την βεβαιοτητα της προσωρινης μας ζωης στον ματαιο
αυτο κοσμο, και την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ στον Ουρανο, στην παρουσια του
Πατερα μας Θεου..!

3. ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ της παρουσιας του στον Παραδεισο, ο Αποστολος
Παυλος γραφει για τον εαυτο του: ΓΝΩΡΙΖΩ ανθρωπον εν Χριστω...
οτι ΗΡΠΑΓΗ ο τοιουτος εις τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ και ηκουσεν ανεκλαλητα
λογια... Β' Κορινθ.12:2-4.
Εδω ΕΧΟΜΕ την προσωπικη μαρτυρια του Αγιου Παυλου, ο οποιος
ΠΗΓΕ-ΗΡΠΑΧΘΗ, ΕΙΔΕ και ΞΕΡΕΙ, οτι ο Παραδεισος ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑ.

Ο Παραδεισος ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ για οσους με μετανοια και με πιστη
ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ τους, ζουν με υπακοη ως οι πιστοι
μαρτυρες ΤΟΥ, και με την ΓΝΩΣΗ και την ΔΙΑΚΡΙΣΗ της Ορθης Διδαχης
της Αγιας Γραφης που εχουν, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ για τον ΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ..! Ιωαν.1:12,13. Ρωμ.1:5. Β' Κορινθ.5:20. Β' Τιμοθ.2:15.

Ευχομαι να ΜΗ μεινεις ουτε ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ μεσα στην αμαρτια
και την καταστρεπτικη ΑΓΝΟΙΑ σου, διοτι αν επιμενεις εκει, τοτε θα
πας μεσα στην ΑΙΩΝΙΑ αισθητη κολαση. Ματθαιου 25:46.
Ελα τωρα ταπεινα, με ΠΙΣΤΗ στον Χριστο, και πες του: Ο ΘΕΟΣ,
ΙΛΑΣΘΗΤΙ ΜΟΙ ΤΩ ΑΜΑΡΤΩΛΩ, για να σε ΕΛΕΗΣΕΙ, δια να ΕΧΕΙΣ το
ΔΩΡΟ της ΖΩΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ που με την πλουσια ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ σε ΕΧΑΡΙΣΕ
Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ και Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Αμην.
Ιωαν.14:6. Πραξεις 4:12. Ρωμαιους 6:23. Α' Τιμοθεου 2:5.
Με χριστιανικη αγαπη, για τη δοξα του Θεου.
ΓΣΑ.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩ ΗΣ-Ο ΚΗΠΟς ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ

Η ζωή εν τάφω-Πέτρος Γαϊτάνος (+playlist)

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ - ΧΟΡΩΔΙΑ (+playlist)

Αι Γενεαί Πασαι - Ω Γλυκύ μου έαρ - εγκώμια της Παναγίας (+playlist)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-George Anastasiades

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ..!

George Anastasiades
Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ..!
+++  "...ΘΕΛΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ..." Λουκα 12:37.

Ολους μας αρεσει να μας υπηρτουν αλλοι, που ασφαλως στα
δικα μας ματια τις περισσοτερες φορες ειναι η και θεωρουνται
κατωτεροι στο κοινωνικο επιπεδο...

Ομως στην περιπτωση αυτη με τον Ιησου Χριστο, εχομε κατι
το θαυμαστο, κατι το οποιο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ τωρα στην κοινωνια
μας. Ο Παντοδυναμος Κυριος ο Θεος ο Παντοκρατωρ, ο Κυριος
Ιησους Χριστος ο Δημιουργος και ο Συντηρητης των παντων,
Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΩΝ, Ο Αιωνιος Ισχυρος
Θεος ΥΠΗΡΕΤΕΙ τους δουλους..! Κολ.1:16-20. Αποκαλ.19:16.

Μακαριοι οι δουλοι εκεινοι, τους οποιους ΕΛΘΩΝ ο Κυριος θελει
ΕΥΡΕΙ αγρυπνουντας, ΑΛΗΘΩΣ σας λεγω, οτι θελει περιζωσθη,
και ΚΑΘΙΣΕΙ αυτους εις την ΤΡΑΠΕΖΑΝ, και ΕΛΘΩΝ-Ο Χριστος
ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ θελει ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ αυτους-τους δουλους... και
ΣΕΙΣ λοιπον ΓΙΝΕΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, διοτι καθ' ην ωραν ΔΕΝ
στοχαζεσθε, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΙΟΣ του ανθρωπου-ο Κυριος Ιησους
Χριστος. Λουκα 12:37,40.

Μακαριοι οι ΑΓΡΥΠΝΟΙ δουλοι, αυτοι που με πιστη και με αγαπη
υπηρετουν με υπομονη, με υπακοη, αυτοι που εργαζονται ταπεινα
σιωπηλα, οσοι αγωνιζονται τον ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΙΣ, με
τον ΙΔΙΟ ΖΥΓΟ της πραοτητας, της ταπεινωσις και της μαθησις
του Κυριου. Ματθ.11:28-30. ΓΙΝΕΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, η ετοιμοτητα
των πιστων ποτε ΔΕΝ παυει να κινηται προς τα εμπρος με την
δυναμη του Αγιου Πνευματος στη ζωη μας. Ποτε ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ,
αλλα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ-ΓΙΝΕΣΘΕ-ΠΑΝΤΟΤΕ-ΕΤΟΙΜΟΙ...

ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ θα μπορουμε να εκπληρωσομε το: ΓΙΝΕΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
του Ιησου Χριστου;

1. ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ο Σωτηρας
Χριστος, Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ, και Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ καθε
αμαρτωλου. Ιωαννου 8:32,36. 14:6. Πραξεις 4:12. 10:42,43.
Α' Τιμοθεου 2:5.

2. ΜΕ ΤΗΝ εκ μερους μας, με πιστη ΑΠΟΔΟΧΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ...
Ιωαννου 1:12,13. 3:16. 8:32,36.

3. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ μας στην παρουσια του Κυριου,
με την συνεχη επικοινωνια μας, αποβλεποντες ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ... με
την μελετη της Αγιας Γραφης, με την προσευχη, με την
χριστιανικη μας υμνωδια, μαζι και με αλλους σωσμενους
πιστους που λατρευουν με αγαπη, με αληθεια και με χαρα,
τον Θεο με υπακοη, με ταξη, με σοβαρωτητα, με σταθεροτητα,
με ευχαριστια, με πειθαρχια και με την αληθινη πληρωτητα του
Αγιου Πνευματος, και με την αληθινη ενοτητα.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ η ειρηνη του Θεου, η πνευματικη αυξηση,
και η καλη η ευπροσδεκτη απο τον Θεο ευλογημενη μαρτυρια
μας, για την δοξα του Κυριου. Ιωαννου 15:16. Ρωμαιους 1:5.
Α' Κορινθ.14:40. Β' Κορινθ.5:20 Φιλππ.2:13-16. Κολ.2:5.

4. Η εκ μερους μας ΠΡΟΣΜΟΝΗ της ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ μας με τον
Σωτηρα μας Ιησου Χριστο, για να ΕΙΣΕΛΘΟΜΕ με την ΧΑΡΗ του
στην αωνια Βασιλεια του Θεου. Ρωμ.8:14-17. Φιλιππ.3:20,21.

Ετσι με τις αληθειες αυτες που με τη χαρη του Κυριου αναφερα,
οταν τις δεχθουμε, θα μπορουμε να αγρυπνουμε στην ορθη
πιστη του Αγιου Ευαγγελιου και να μπορουμενα ετοιμαζομαστε...
ΓΙΝΕΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ... Λουκα 12:40.

Αγαπητε μου, αν ο Χριστος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Σωτηρας σου, ευχομαι
να τον δεχθεις με μετανοια και με πιστη μεσα στην καρδια σου
για να σωθεις και να ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ στην παρουσια του Ιησου
Χριστου. Τοτε θα μπορεις να ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΕ για την μεγαλη
στιγμη της ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ..! Ιωαν.10:27-30. Αποκαλ.22:7,12.

...Πλην ο Υιος του ανθρωπου-ο Χριστος ΟΤΑΝ ΕΛΘΗ αρα γε
θελει ΕΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ; Λουκα 18:8.

Με χριστιανικη αγαπη, για τη δοξα του Πατερα, του Υιου και του
Αγιου Πνευματος. ΓΣΑ.

ΜΕ ΥΜΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑ 'ΡΘΩ & ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΘΕΟΣ.mpg_ Γιασουμής

ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ - RIVERS ARISE -Γιασουμής Αναστασίου (+playlist)

Τις παράξενες τις μέρες - Νίκος Κατικαρίδης + Solaris Ray (+playlist)

Θέλω να Σου πω - Floks feat. Νίκος Κατικαρίδης (+playlist)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Elladios Graikos

Elladios Graikos
6 ώρες πριν
Κάποιος έλεγε πως ο Διάβολος δεν έχει ευτυχισμέ-νους ηλικιωμένους ανθρώπους. Κι αυτό είναι σωστό, αν το καλοσκεφτείς. Το μόνο μέρος που μπορείς να βρεις χαρά που να διαρκεί σε ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, είναι στην ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Η Εκκλησία που ανήκεις και κατά καιρούς πηγαί-νεις, δεν την αποθηκεύει. Καταστήματα δεν την που-λούν. Εργοστάσια δεν την κατασκευάζουν. Γιατροί δεν μπορούν να τη παρέχουν με συνταγολόγια. Χρήματα δεν μπορούν να την αγοράσουν. Πανεπιστήμια δεν την διανέμουν…

Η ΧΑΡΑ είναι το ΔΩΡΟ του Θεού!
Ένα δώρο που πρέπει όμως να το λάβουμε!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
6 ώρες πριν
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ. «Και αυτά», λέει ο γηραιός Απόστολος Ιωάννης, «τα γράφουμε σ’ εσάς, για να είναι η χαρά σας
ολοκληρωμένη» (1:4).
......................
Elladios Graikos
6 ώρες πριν
Ο Ιησούς Χριστός, ο ενσαρκωμένος Θεός,
κυριολεκτικά βάδισε στη γη. Εμμανουήλ ήταν το όνομά Του, που σημαίνει “Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ”. Κατέβηκε από τον ουρανό, σταλμένος από τον Πατέρα-Θεό για να απομακρύνει από εμάς τις
αμαρτίες που εμείς πράξαμε, θυσιάζοντας τον Ίδιο Του τον Εαυτό.
.............................

Elladios Graikos
6 ώρες πριν
Ο Ιησούς Χριστός ήταν από την αρχή. Είναι
αιώνιος. Είναι Δημιουργός. Είναι ο Κριτής όλων. ΕΣΥ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ; Ή, μήπως έχεις πιαστεί στα δίχτυα κάποιας αίρεσης που λέει πως ο
Ιησούς Χριστός δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας ιδιαίτερος άγγελος, ή από ένα καλό παράδειγμα, ή ο παράνομος γιος του Ιωσήφ, του ξυλουργού από τη Ναζαρέτ;
...........................
Elladios Graikos
6 ώρες πριν
Εκεί πίσω στην ιστορία, στην αρχή του 2ου αιώνα, η Εκκλησία είχε προβλήματα. ΣΗΜΕΡΑ, στις αρχές του 21ου αιώνα, η Εκκλησία έχει επίσης προβλήματα.

Στις μέρες του, ο Απόστολος Ιωάννης είπε στους ανθρώπους τι να κάνουν. Πιστεύω πως η ίδια απάντηση θα μπορούσε να φέρει πνευματική αναζωπύρωση στο λαό μας, και να κάνει το Χριστιανισμό για μια φορά ακόμη φορέα δύναμης στη χώρα μας. Μιας χώρας που τόσο μαστίζεται… και που πάντα οι άλλοι μας φταίνε. Ποιος όμως θα υψώσει τη φωνή του, για να βοηθήσει αυτό το λαό; Οι υποτιθέμενοι “διάδοχοι” των Αποστόλων, οι Επίσκοποι της Εκκλησίας, έχουν άλλες ενασχο-λήσεις… φαίνεται, πιο σοβαρές από αυτό που υποτίθεται πως εκπροσωπούν… ο Θεός να μας ελεή-σει… και να σηκώσει φωνές που θα μας πουν… και θα μας λένε την αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού!

Δες και πάλι αυτά τέσσερα πρώτα εδάφια αυτής της Επιστολής: «Αυτό που ήταν από την αρχή, αυτό που έχουμε ακούσει, αυτό που έχουμε δει με τους οφθαλμούς μας, αυτό που είδαμε με θαυμασμό και τα χέρια μας ψηλά-φισαν, για το Λόγο της ζωής… αναγγέλλουμε σ’ εσάς».
.....................
Elladios Graikos
6 ώρες πριν
αλλά, αγαπητέ μου αναγνώστη, θέλω να ξέρεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ… γιατί η πραγματική ΑΛΗΘΕΙΑ γι’ ΑΥΤΟΝ είναι το αντίδοτο για κάθε ψευδοδιδασκαλία που επιτίθεται στην Εκκλησία σήμερα.

Ο Ιησούς Χριστός λέει: «Θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιωάννης 8:32). Οι μισές αλήθειες παράγουν σκλαβιά και δεσμά. Η πλήρης αλήθεια δίνει ζωή και ειρήνη και ασφάλεια και δύναμη.
...........................
Elladios Graikos
6 ώρες πριν
Καθώς ήδη προανέφερα, η πρώτη Εκκλησία βρισκόταν κάτω από συνεχείς επιθέσεις. Κάποιοι αρνούνταν την αληθινή φύση του Ιησού Χριστού. Το Ευαγγέλιο διαστρεβλωνόταν. Άνθρωποι που δεν είχαν αναγεννηθεί από το Πνεύμα του Θεού λάβαιναν ηγετικούς ρόλους στην Εκκλησία και δίδασκαν οτιδήποτε, εκτός από το γνήσιο, αρχικό και σωτήριο Ευαγγέλιο.

Και κάποιοι από αυτούς τους ψευδοδιδασκάλους ήταν τόσο απαλοί, τόσο γαλήνιοι και τόσο χαρισματικοί, που χρειαζόσουν θεία ενόραση και διορατικότητα για να διακρίνεις και να αντιληφτείς τις αιρέσεις τους. Και αυτός είναι ο λόγος που ο Απόστολος Ιωάννης έγραψε την Πρώτη Επιστολή του.
................................

Elladios Graikos
2 ώρες ·
Τι σημαίνει όμως πως «Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ;» Φως ση-μαίνει αλήθεια, αγιότητα, ειλικρίνεια, καθαρότητα, αξιοπιστία, υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη, αγνότητα… την αγνότητα μάλιστα την ΑΠΑΙΤΕΙ. “O ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ”, σημαίνει πως ΑΥΤΟΣ ποτέ δεν λέει ψέματα, ποτέ δεν κάνει συμβιβασμούς με την αλήθεια, ποτέ δεν αναιρεί τις υποσχέσεις Του, ποτέ δεν λειτουργεί με δόλο, ποτέ δεν παραπλανά κανέναν. ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ.
Υπάρχουν δύο πλευρές –
Η δήλωση πως Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ, είναι μια τρομερή και φοβερή πραγματικότητα, αν εσύ έχεις κάτι να κρύψεις… Ή είναι μια θαυμάσια δήλωση και πραγματικότητα, που γαληνεύει την ψυχή σου, αν εσύ δεν έχεις τίποτε να κρύψεις.
«Το φως έχει έρθει στον κόσμο»,
λέει ο Ιησούς Χριστός,
«αλλά οι άνθρωποι…
αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι παρά το φως»
(Ιωάννης 3:19).
Το φως… ή σου δίνει βεβαιότητα, ασφάλεια και σιγουριά… ή σε αφήνει να ψάξεις και να βρεις ένα μέρος για να κρυφτείς.
Σκέψου για λίγο…
Κάθε λανθασμένη θρησκεία, κάθε αίρεση
σ’ αυτό τον κόσμο επανεξετάζει τον Θεό.
Οι λανθασμένες θρησκείες και οι αιρέσεις
ακμάζουν, ευδοκιμούν και αναπτύσσονται με την ιδέα πως μπορούν να εξαγοράσουν τον Θεό• πως ευνοούνται, δηλαδή, επειδή κάνουν,
σύμφωνα με το δικό τους τρόπο σκέψης, καλά έργα. Και αυτό μάλιστα ακμάζει μέσα στον
εθιμοτυπικό Χριστιανισμό… και καταντά τον Χριστιανισμό να μη διαφέρει από τις πολλές άλλες θρησκείες.
............................
Elladios Graikos
2 ώρες ·
ΕΡΩΤΗΣΗ…
Είναι ο Ιησούς Χριστός ΘΕΟΣ και ΑΙΩΝΙΟΣ; Είναι ό-ντως γεγονός και πραγματικότητα ότι περπάτησε α-νάμεσά μας, ή μήπως κάτι τέτοιο είναι προϊόν της φαντασίας μας; Μήπως είναι ψεύτικες οι αξιώσεις Του; Ή, απλά αναφερόμαστε σε όλα αυτά από κεκτημένη ταχύτητα… εθιμοτυπικά… χωρίς να έχουν καμιά επιρροή σ’ εμάς; Μήπως έχουμε δημιουργήσει μια θρησκευτική “βιομηχανία” …που αλλού αποσκοπεί;
Όλες, φυσικά, εκείνες οι παλιές και αρχαίες αιρέσεις παραμένουν να είναι ακόμη μαζί μας, μέχρι τη σημερινή ημέρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακόμη αμφιβάλλουν και αρνούνται τη Θεότητά Του, την ανθρώπινη υπόστασή Του, πως μόνο Αυτός έχει και δίνει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, πως την κοινωνία και τη βεβαιότητα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ.
Ας πάμε όμως τώρα στο κείμενο της Επιστολής που αναφέρεται στην αρχή αυτού του κεφαλαίου.
Εδώ, ο Απόστολος Ιωάννης μάς δίνει το κεντρικό γεγονός του Χριστιανισμού… και την εγγύηση ενάντια όλων των λαθών… και στη ζωή μας ή στο μήνυμα.
«Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ…» λέει ο Απόστολος.
Σε εκπλήττει το γεγονός πως αυτή είναι η πρώτη διαβεβαίωση; Και μάλιστα πως είναι πρώτη και πριν ακόμη από την τεράστια δήλωση, που τόσο εύκολα εμείς χρησιμοποιούμε, πως Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ;
Επιμένω πως η δήλωση ότι Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ είναι μια δήλωση χωρίς έννοια, αν δεν δεχτείς πρώτα πως Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ. Γιατί βλέπεις, το γεγονός πως Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ μπορείς να το κάνεις να λέει, να σημαίνει και να εννοεί ό,τι θέλεις εσύ… ακόμη και πως ο Θεός είναι επιεικής, ασυνεπής, αντιφατικός, πως ανέχεται την αμαρτία, πως κάποιους τους ευνοεί περισσότερο από τους άλλους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, δυστυχώς –αν θέλεις το πιστεύεις αυτό, αλλά αυτή είναι η αληθινή πραγματικότητα– η ΑΓΑΠΗ του Θεού γίνεται ένα κάλυμμα για να καλύψει όλα όσα Αυτός μισεί και απεχθάνεται.
............................................

Elladios Graikos
2 ώρες ·
Κάποιοι, μέσα στον ίδιο τον Εκκλησιαστικό χώρο, δημιουργούσαν σοβαρές διαιρέσεις, αξιώνοντας πως έχουν ιδιαίτερες αποκαλύψεις, εποφθαλμιώντας δύ-ναμη και χρήμα (τίποτα δεν είναι καινούργιο), αρνούμενοι την αληθινή φύση του Κυρίου Ιησού Χριστού, διδάσκοντας πως η αμαρτία δεν μολύνει την καρδιά.
Πριν αυτή η Επιστολή τελειώσει, ο Ιωάννης αποκαλεί αυτούς τους ανθρώπους ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ… και αρνείται πως αυτοί οι άνθρωποι σώθηκαν ποτέ από τις αμαρτίες τους.
Συνεπώς, η Πρώτη Επιστολή του Ιωάννη, είναι μια Επιστολή που αποσκοπεί να προστατέψει την ίδια τη φύση του Χριστιανισμού. Πίσω στην ιστορία τότε, α-παιτείτο αιώνια επαγρύπνηση και ετοιμότητα… ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Το Ευαγγέλιο ΠΟΤΕ δεν πρέπει να αλλοιώνεται.
Ο Απόστολος Ιωάννης ήταν απόλυτα πεπεισμένος πως η ΓΝΩΣΗ… και ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ… της αλήθειας για τον Ιησού Χριστό είναι το “ΦΑΡΜΑΚΟ” για κάθε αίρεση που επιτίθεται και προσπαθεί να προσβάλλει τον γνήσιο και πραγματικό Χριστιανισμό.
..........................................
Elladios Graikos
23 ώρες ·
Από τη φύση του ο άνθρωπος έχει το ελεύθερο δι-καίωμα της επιδίωξης της ευτυχίας• και εκατομμύρια άνθρωποι είναι αφιερωμένοι στην επιδίωξη της ευτυχίας. Το πρόβλημα είναι πως οι ανθρώπων ανακαλύπτουν ότι η ευτυχία είναι άπιαστη και απατηλή.
Περισσότεροι ευκατάστατοι άνθρωποι, αυτοί που ζουν την “ταχεία λωρίδα” της ζωής αυτοκτονούν, από τους απλούς μεροκαματιάρηδες. Τα χρήματα, η κοινωνική δύναμη και επιρροή, η εκπαίδευση και η ομορφιά… δεν μπορούν να παρέχουν διαρκή ευτυχία.
Ο Ιωάννης λέει πως η ΧΑΡΑ έρχεται γνωρίζοντας τον Ιησού Χριστό… και τον Πατέρα Του – «τα γράφουμε σ’ εσάς, για να είναι η ΧΑΡΑ ΣΑΣ ολοκληρω-μένη», λέει.
Η ΧΑΡΑ είναι εκείνο το άπιαστο και απατηλό “κάτι” που οι άνθρωποι επιθυμούν και αναζητούν… και ζουν και πεθαίνουν για να το αποκτήσουν.
............................

Elladios Graikos
Χθες στις 4:11 μ.μ. ·
Ο Ιησούς Χριστός ήταν και είναι η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. Πρόσεξέ το αυτό, σε παρακαλώ! Ο Ιωάννης,
λέει, «και η ζωή φανερώθηκε, και έχουμε δει και μαρτυρούμε και αναγγέλλουμε σ’ εσάς τη ΖΩΗ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ η οποία ήταν κοντά προς τον Πατέρα και φανερώθηκε σ’ εμάς». Με άλλα λόγια, προκειμέ-νου να έχεις αιώνια ζωή πρέπει να έχεις ΑΥΤΟΝ. Ο πραγματικός Χριστιανισμός δεν είναι ένας τρόπος σκέψης… δεν είναι ένας τρό-πος ζωής… δεν είναι ένα σύστημα πίστης… ούτε μια ιδέα… ούτε μια άποψη… ούτε κάποιο αίσθημα. Είναι ένα ΑΤΟΜΟ! Πρέπει να το έχεις αυτό το Άτομο προκειμένου να έχεις Αιώνια Ζωή. Και αυτή
είναι η καρδιά του Χριστιανισμού!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
1 ώρα ·
Πριν από 2.000 χρόνια, κάποιοι έλεγαν πως ο Ιησούς Χριστός δεν έχει έρθει με σάρκα. Έλεγαν πως ο εξιλε-ωτικός θάνατός Του απλά ήταν ο θάνατος ενός ακόμη μάρτυρα. Δίδασκαν τους ανθρώπους πως μπορούν να ζουν μέσα στην αμαρτία και ακόμη να είναι βέβαιοι πως έχουν αιώνια ζωή με τον Θεό. Αυτό δεν είναι και τόσο απόμακρο από εμάς σήμερα! Ζούμε όπως εμείς θέλουμε, κάνουμε ό,τι θέλουμε… αλλά είμαστε Χριστιανοί, και μάλιστα Ορθόδοξοι! Η ιδέα και γνώμη τους ήταν πως το σώμα είναι κακό και πονηρό, οπότε και θα καταστραφεί, αλλά η ψυχή μένει πάντα αγνή. Οπότε, δεν έχει και τόση σημασία ο τρόπος με τον οποίο ζεις. Δεν υπάρχει και καμιά ιδιαίτερη αλλαγή σ’ αυτή την άποψη στην έμπρακτη συμπεριφορά του σημερινού Έλληνα!
............................
Elladios Graikos
1 ώρα ·
Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Χιλιάδες, εκατομμύρια εί-ναι αυτοί που αρνούνται να προσκυνήσουν και να λατρέψουν τον Ιησού Χριστό. Μπορεί εθιμοτυπικά να αναφέρονται σ’ Αυτόν, αλλά μέχρι εκεί. Η πραγματικότητά είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες ζουν σαν να μην υπάρχει ο Ιησού Χριστός! Κάποιοι λένε πως ούτε καν δεν υπήρξε αυτός ο άνθρωπος. Άλλοι λένε πως δεν είναι Θεός. Εκατομμύρια Τον τιμούν με το στόμα τους και ανήκουν στη θρησκευτική βιομηχανία που στο διάβα των αιώνων στήθηκε στο Όνομά Του, αλλά αρνούνται να υπακούσουν σ’ Αυτόν. Γλεντούν στα Γενέθλιά Του και στην Ανάστασή Του… αλλά όχι ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
1 ώρα ·
ΠΟΙΟΣ λοιπόν ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ;
Ο γνήσιος και αυθεντικός Χριστιανισμός απαντά:
Είναι Αυτός που δημιούργησε τα πάντα και Αυτός που διατηρεί τα πάντα – «με Αυτόν χτίστηκαν τα πάντα, αυτά που είναι στους ουρανούς και αυτά που είναι πάνω στη γη, τα ορατά και τα αόρατα• τα
πάντα μέσω Αυτού και γι’ Αυτόν έχουν χτιστεί• και τα πάντα με Αυτόν συγκρατιούνται» (Κολοσσαείς 1:16-17).
Είναι ο ΜΟΝΟΣ μεσίτης μεταξύ Θεού και
ανθρώπων – «ένας μεσίτης υπάρχει μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς» (Α’ Τι-μόθεου 2:5).
Αυτός έχει και ΕΙΝΑΙ το μόνο Όνομα κάτω από τον ουρανό, που έχει δοθεί στους ανθρώπους και με το οποίο ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σω-θούμε – «δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο η σωτηρία• ούτε υπάρχει άλλο όνομα κάτω από τον ουρανό, που να έχει δοθεί μεταξύ των ανθρώπων, με το ο-ποίο να πρέπει εμείς να σωθούμε» (Πράξεις 4:12).
Δεν μου αρέσει ·  · Κοινοποιήστε
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
6 ώρες ·
...................................................
Έλα μαζί μου στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου. Ο Κύριος λέει πως υπάρχουν δύο δρόμοι πάνω στους οποίους ταξι-δεύουν όλοι οι άνθρωποι. Ο ένας είναι πλατύς. Ο άλλος είναι στενός.
Ο ένας οδηγεί στην αιώνια ζωή, ενώ ο άλλος οδηγεί στην καταστροφή.
«Εισέλθετε», λέει ο Χριστός, «από τη στενή πύλη• γιατί πλατιά είναι η πύλη και ευρύχωρη είναι η οδός που οδηγεί στην απώλεια, και πολλοί είναι που εισέρχονται από αυτή. Επειδή στενή είναι η πύλη και στενάχωρη είναι η οδός που οδηγεί στη ΖΩΗ, και ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΙ-ΣΚΟΥΝ» (Ματθαίος 7:13-14).
Αν ακούσεις προσεκτικά τον Ιησού, η πλατιά οδός είναι συνωστισμένη με ανθρώπους. Είναι το μονοπάτι με τη λιγότερη αντίσταση. Δεν έχει όριο ταχύτητας. Και μπορείς ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ!
Από την άλλη πλευρά, η ΣΤΕΝΗ ΟΔΟΣ έχει λιγότερη κυκλοφορία. Μόνο οι μετανοημένοι από τις αμαρτίες τους και αυτοί που προσεύχονται πορεύονται σ’ αυτή την οδό. Οι κανόνες αυτής της οδού είναι αυστηροί… αλλά οδηγεί στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.
Στο κεφάλαιο αυτό, θέλω να σου θέσω μια απλή, αλλά σημαντική ερώτηση – ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;
Θα ήταν εντελώς ανόητο αν κάποιος νταλικέρης κατέβαινε στην Εθνική Οδό από τη Λάρισα, κόντευε να πλησιάσει στη Θήβα και να νόμιζε πως κάποια στιγμή θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη.
Όχι, φίλε μου “όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν στη Ρώμη”, ούτε και “στην Κωνσταντινούπολη”. Κάποιοι οδηγούν στη Νέα Πέραμο, κάποιοι στη Μανωλάδα, κάποιοι στη Θέρ-μη και κάποιοι στην Αμφιλοχία.
Ούτε ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. Κάποιοι δρόμοι οδηγούν στην Κόλαση!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
6 ώρες ·
Έλα μαζί μου στο 12ο κεφάλαιο του Λουκά.
Αυτός ο άνθρωπος είχε μια τεράστια αγροτική δραστηριότητα. Με τη δική μας, τη σημερινή κατάσταση, έχει απέραντες εκτάσεις, πολλά στέμματα γης, και είχε τα καλύτερα γεωργικά μηχανήματα που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει. Η συγκομιδή του ήταν τόσο μεγάλη, που τα σιλό του ήταν πάντα γεμάτα και κάθε τόσο έπρεπε να χαλάει τους στάβλους του και τις αποθήκες του και να φτιάχνει καινούριους και μεγαλύ-τερους.
Ως αποτέλεσμα, ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με τον εαυτό του, στο σημείο που μιλούσε στον εαυτό του: «Ψυ-χή μου, έχεις πολλά αγαθά που είναι αποθηκευμένα για έτη πολλά• αναπαύου, φάγε, πιες, ευφραίνου» (12:19).
Ήταν καιρός γι’ αυτόν να αγοράσει κι ένα εξοχικό στη Μύκονο, για το καλοκαίρι, κι ένα στην Αράχοβα, για το χειμώνα, και ν’ αρχίσει να απολαμβάνει τους κόπους του. Καιρός ν’ αγοράσει ένα ωραίο, μεγάλο καινούριο τζιπ, με πλοηγό, ένα “τάμπλετ”, να είναι συνεχώς συνδεδεμένος με το διαδίκτυο… και ν’ αφήσει τους επιστάτες τους και τους λογιστές τους να ασχολούνται με τις επιχειρήσεις του. Τώρα είναι καιρός να απολαύσει τους κόπους της ζωής του.
Ο Ιησούς Χριστός τον αποκάλεσε ΑΦΡΟΝΑ! Δραστήριος, ναι! Έξυπνος, ναι! Πλούσιος, ναι! …αλλά ΑΦΡΟΝΑΣ!
Οι γείτονές του τον θαύμαζαν και τον ζήλευαν… ο Ιη-σούς όμως τον αποκάλεσε ΑΦΡΟΝΑ!
Το ίδιο βράδυ που πήρε την απόφαση να απολαύσει τους κόπους της ζωής του, ο θάνατος ήρθε και χτύπησε την πόρτα του… «Αυτήν τη νύχτα την ψυχή σου απαιτούν από εσένα• και αυτά που ετοίμασες ποιανού θα είναι;» (12:20).
Θα πρέπει να προσέξουμε πως ο Ιησούς διδάσκει ότι η ψυχή δεν πεθαίνει μαζί με το σώμα.
Μας διδάσκει πως είναι ανόητο να ξεχνάμε την αιωνιότητα, όταν καταγινόμαστε με τις ενασχολήσεις μας σ’ αυτόν τον κόσμο. Μας διδάσκει πως περισσότερα απαιτούνται από τον άνθρωπο, από το να έχει χρήματα στην τράπεζα.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
lladios Graikos
6 ώρες ·
Ο ένας ήταν άφραγκος. Ο άλλος ήταν υπερβολικά πλούσιος… κάθε μέρα το τραπέζι του ήταν πλούσιο… «ντυνόταν με πορφύρα και εκλεκτό λινό και ευφραινόταν κάθε μέρα λαμπρά» (16:19). Ο Λάζαρος δεν είχε φίλους… εκτός από μερικά αδέσποτα σκυλιά που του έκαναν παρέα. Ήταν εντελώς εξαρτώμενος από την ελεημοσύνη των άλλων, αν επρόκειτο να φάει ένα κομμάτι ψωμί. Και το αρρωστημένο σώμα του ποτέ δεν το έβλεπαν γιατροί.
Ο ένας, πίστευε στον Θεό. Ο άλλος, δεν προσκυνούσε τον Θεό, αλλά τα πλούτη του.
Ο ένας ζούσε σαν να επρόκειτο να παραμείνει σ’ αυτόν τον πλανήτη για πάντα. Του άλλου, οι ημέρες και οι νύχτες του ήταν μια συνεχής δοκιμασία.
Κάποτε όμως, ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Πρόσεξες όμως ποτέ… πως ο θάνατος δεν έχει ευνοούμενους;
Αναμφίβολα, η κηδεία του ενός ήταν πλούσια και επι-βλητική• με πολλούς επικήδειους λόγους και με εγκωμια-στικές αναφορές στο πρόσωπό του.
Όσο για το φιλάσθενο, νεκρό πια, σώμα του Λάζαρου, τυλιγμένο με μια κουβέρτα, αθόρυβα κάποιοι το πήγαν στο νεκροταφείο.
Και είναι από αυτό το σημείο και μετά, που η αφήγη-ση του Ιησού Χριστού μάς καθηλώνει. Λέει πως ότι κι αν συνέβηκε στα σώματά τους, αυτό είναι εντελώς αδιάφορο. Αυτό όμως που μας αφορά και που μας συγκλονίζει σ’ αυτή την ιστορία, είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!
Την ψυχή του Λάζαρου, άγγελοι τη μετέφεραν στον Παράδεισο. Ενώ ο πλούσιος ξαφνικά βρέθηκε στην Κόλαση – και ο Ιησούς χρησιμοποιεί μια άσχημη περιγραφή, «ενώ βρισκόταν σε βάσανα», λέει (16:23), για να εξηγήσει σ’ εμάς την κατάσταση αυτού του ανθρώπου.
Ο ένας άνθρωπος ανακουφίστηκε. Και ο άλλος άνθρωπος ικέτευε και ζητιάνευε για μια σταγόνα νερό, για να λυτρωθεί από την αγωνία του
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
6 ώρες ·
Το θέμα μας σ’ αυτό το κεφάλαιο είναι ΤΙ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΙΗ-ΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
Και το μήνυμά Του είναι ξεκάθαρο –
Αυτοί που ζουν για τον Θεό, θα ζουν μαζί με τον Θεό στην αιωνιότητα. Αυτούς που αποκλείουν τον Θεό από τη ζωή τους, θα τους αποκλείσει κι Αυτός από την Παρουσία Του στην αιωνιότητα.
Κανείς δεν μπορεί να πει… αλλά ούτε και να δικαιολογηθεί… πως δεν καταλαβαίνει τι λέει ο Ιησούς… κανείς δεν μπορεί να αποδράσει από τα Λόγια Του.
Ο Ουρανός είναι ένας τόπος, είναι ένα μέρος, μια τοποθεσία, μια πόλη, ένα Βασίλειο… είναι ο Οίκος του Πατέρα.
Αυτοί που πηγαίνουν εκεί, εισέρχονται στη χαρά του Κυρίου τους. Κάθονται και συνομιλούν με τον Αβραάμ, με τον Ισαάκ, με τον Ιακώβ, με τον Ιωάννη το Χρυσόστομο, με τον Μέγα Βασίλειο, με τον Μέγα Αθανάσιο, κλπ. Είναι όπως οι άγγελοι του Θεού. Συμμερίζονται στην αιώνια δόξα του Κυρίου τους.
Πριν όμως ολοκληρώσουμε αυτό το κεφάλαιο, πρέπει να σε πάω στο Σταυρό που πέθανε ο Σωτήρας μας… και στο άδειο Μνήμα, απ’ όπου και αναστήθηκε με τη δύναμη της αναστάσεως.
Είμαι βέβαιος πως θυμάσαι ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε ανάμεσα σε δυο ληστές… πως ο ένας από αυτούς μετα-νόησε και με τις τελευταίες του εισπνοές προσευχήθηκε, λέγοντας: «Θυμήσου με, Κύριε, όταν έρθεις μέσα στη Βασι-λεία Σου».
Η καταπληκτική απάντηση του Ιησού σ’ αυτό ήταν, «Αλήθεια σου λέω, σήμερα μαζί Μου θα είσαι μέσα στον Πα-ράδεισο» (Λουκάς 23:42-43).
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
6 ώρες ·
Είσαι στο σωστό δρόμο;
Οποιοσδήποτε οδηγεί αυτοκίνητο για κάποια χρόνια, κάποια στιγμή έκανε μια λανθασμένη στροφή στο δρόμο, και ίσως να πήγε μια μεγάλη απόσταση πριν συνειδητο-ποιήσει πως βρίσκεται σε λανθασμένο δρόμο.
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν: “Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη”. Και οι Βυζαντινοί έλεγαν: “Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη”. Κι αυτό φυσικά δεν είναι αληθές. Κάποιοι δρόμοι οδηγούν στη Βαγδάτη, κάποιοι στο Κατμαντού και κάποιοι στη Μαδρίτη.
Παρόμοια… δεν είναι αληθές πως όλοι οι δρόμοι οδη-γούν στον Ουρανό.
Στο βωμό της ευρείας αντίληψης, της ελεύθερης άπο-ψης, του “ανοιχτού μυαλού”, και της πολιτικής ορθότητας, η γενιά μας είναι προετοιμασμένη να πετάξει την κοινή λογική στα σκουπίδια. Καμαρώνουμε για το ανοιχτό μας πνεύμα και για τον πολιτισμό μας και για τα δικαιώματα των άλλων… κι αυτό είναι καλό… ΑΛΛΑ…
Είναι ένα πράγμα να σέβεσαι το δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τον δικό του Θεό και να Τον προσκυνά και να Τον λατρεύει με το δικό του τρόπο… αλλά ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
Ακούμε κάποιους κουλτουριάρηδες να αμπελοφιλοσοφούν και να λένε: «Ένας είναι ο Θεός και όλες οι θρησκείες οδηγούν σ’ Αυτόν».
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
5 ώρες ·
Η αμαρτία και ο θάνατος χωρίζουν τους ανθρώπους…
Το σχέδιο του Θεού όμως είναι να ενωθούν και πάλι τα δεσμά που στη ζωή ένωναν τους ανθρώπους… και να συναχθούμε μέσα από όλες τις γενιές και από κάθε φυλή, έθνος και γλώσσα… για να ψάλουμε δοξολογίες στον ΘΕΟ μας και ΒΑΣΙΛΙΑ μας, και να συγκροτήσουμε εκείνο το ντυ-μένο στα λευκά πλήθος μπροστά στο Θρόνο του Θεού, που αναφέρεται στο 7ο κεφάλαιο του Βιβλίου της Αποκάλυψης.
Όσο κι αν εξηγείς την ερώτηση: «Θα γνωρίσω τα αγα-πημένα μου πρόσωπα στον Ουρανό;» – οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να ρωτούν.
Ο Απόστολος Παύλος λέει πως τώρα η γνώση μας είναι περιορισμένη – «τώρα», λέει «ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ…» σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τον Ουρανό που θα βλέπουμε «ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ». «Τότε όμως», λέει, «θα γνωρίσω καλά καθώς και θα γνωρί-ζομαι καλά» (Α’ Κορινθίους 13:12).
Και όχι μόνο θα γνωρίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά θα καθίσουμε με τον Αβραάμ και με τον Ισαάκ και με τον Ιακώβ στη Βασιλεία του Θεού.
Όταν το νεογέννητο αγοράκι του βασιλιά Δαβίδ πέθανε, αυτός είπε: «Εγώ θα πάω προς αυτόν, αυτός όμως δεν μπορεί να επιστρέψει προς εμένα» (Β’ Βασιλειών 12:23).
Αυτή η δήλωση του Δαβίδ θα ήταν ανόητη, αν δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αν η ταυτότητα του καθενός δεν διατηρείται πέρα από την πύλη της αιωνιότητας.
Η επιτακτική όμως ερώτηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ – αν θα με γνω-ρίσεις και αν σε γνωρίσω στον Ουρανό!
Η επιτακτική ερώτηση ΕΙΝΑΙ αν ο κύκλος της οικογένειας διασπαστεί!
Με άλλα λόγια… ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
6 ώρες ·
«Καθένας που ακούει τους λόγους Μου και τους εφαρμόζει, θα τον παρομοιάσω με άνθρωπο φρόνιμο, ο οποίος οικοδόμησε την οικία του πάνω στην πέτρα… Και καθένας που ακούει τους λόγους Μου και δεν τους εφαρμόζει, θα ομοιωθεί με άνθρωπο ανόητο, ο οποίος οικοδόμησε την οικία του πάνω στην άμμο» (Ματθαίος 7:24,26)
«Θα ομοιωθεί η Βασιλεία των Ουρανών με δέκα παρθένες που, αφού έλαβαν τα λυχνάρια τους, βγήκαν σε προϋπάντηση του νυμφίου. Πέντε από αυτές ήταν φρόνιμες και οι πέντε μωρές. Αυτές που ήταν μωρές, ενώ πήραν τα λυχνάρια τους, δεν πήραν μαζί τους λάδι. Οι φρόνιμες, όμως, πήραν λάδι μαζί με τα λυχνάρια τους» (Ματθαίος 25:1-4)
«Κάποιος άνθρωπος ήταν πλούσιος, και ντυνόταν με πορφύρα και εκλεκτό λινό και ευφραινόταν κάθε ημέρα λαμπρά. Και ήταν κάποιος φτωχός με το όνομα Λάζαρος που ήταν ριγμένος μπροστά στην πύλη του [πλούσιου] γεμάτος πληγές…» (Λουκάς 16:19-21)
«Δύο άνθρωποι ανέβηκαν στον ιερό ναό να προσευχηθούν: ο ένας Φαρισαίος και ο άλλος τελώνης… σας λέω, λοιπόν, αυτός [ο τελώνης] κατέβηκε δικαιωμένος στον οίκο του παρά εκείνος» (18:10,14)
«Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δεν γεννηθεί από επάνω, δεν μπορεί να δει τη Βασιλεία του Θεού» (Ιωάννης 3:3)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
5 ώρες ·
Έλα μαζί μου στην Α’ Επιστολή του Αποστόλου Παύ-λου στην Εκκλησία των Θεσσαλονικέων, και συγκεκρι-μένα, στο 4ο κεφάλαιο.
Εδώ αναφέρεται τι θα συμβεί όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός εκπληρώσει την υπόσχεσή Του, πως θα επιστρέψει για να παραλάβει το λαό Του.
Φωνή αρχαγγέλου και σάλπιγγα του Θεού θα αναγγείλουν τη μεγαλύτερη συνάθροιση στην ιστορία του ανθρώπινου γένους –
«Οι νεκροί στον Χριστό θα αναστηθούν πρώτα…
έπειτα εμείς οι ζωντανοί, που θα απομένουμε,
θα αρπαχτούμε συγχρόνως μαζί με αυτούς
μέσα σε νεφέλες για συνάντηση του Κυρίου στον αέρα… ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ»
(Α’ Θεσσαλονικείς 4:16-17).
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Από Elladios Graikos


Από Elladios Graikos
«Αλήθεια σου λέω, σήμερα μαζί Μου θα είσαι μέσα στον Παράδεισο» (Λουκάς 23:42-43).

ΣΗΜΕΡΑ… τι Ταχύτητα!

ΘΑ ΕΙΣΑΙ… τι Βεβαιότητα!

ΜΑΖΙ ΜΟΥ… τι Συντροφιά!

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ… τι ΔΟΞΑ!

Αυτός που εμπιστεύεται τον Κύριο Ιησού Χριστό, τη στιγμή που κλείνει τα μάτια του σ’ αυτή τη ζωή και σ’ αυτόν τον κόσμο… τα ανοίγει στην ένδοξη Παρουσία Του.

Αυτό είναι που διδάσκει ο Ιησούς.

Και όταν αναστήθηκε την τρίτη ημέρα από τους νε-κρούς, απόδειξε πως μια για πάντα ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ!

Αγαπητέ μου, φίλε…

Ο Ουρανός δεν είναι ένα θαύμα. Ο Ουρανός είναι ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Τα ορατά πράγματα είναι προσωρινά… τα αόρατα είναι αιώνια.

Περαστικοί είμαστε από αυτή τη ζωή. Ο Ουρανός είναι το αληθινό και μόνιμο σπίτι μας.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ξεκάθαρος:

«Καθέναν που θα Με ομολογήσει μπροστά στους αν-θρώπους, θα τον ομολογήσω κι εγώ μπροστά στον Πατέρα Μου που είναι στους Ουρανούς» (Ματθαίος 10:32).

Αν όμως εμείς Τον αρνηθούμε, θα μας αρνηθεί κι Αυ-τός μπροστά στον Πατέρα Του.

ΕΣΥ… Τον έχεις ομολογήσει; Είναι η πίστη σου προσηλωμένη και επικεντρωμένη σ’ Αυτόν;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει για σένα…
................................

Από Elladios Graikos
Η μετάνοια προηγείται στης σωτηρίας, όπως η Άνοιξη προηγείται του Καλοκαιριού.

Μετάνοια, σημαίνει πως αισθάνεσαι τόσο άσχημα για τις αμαρτίες σου, που τις σταματάς… τις κόβεις.

Μετάνοια, σημαίνει υποταγή και υπακοή.

Μετάνοια, σημαίνει να λες ΟΧΙ στον εαυτό σου και ΝΑΙ στον Ιησού Χριστό.

Μετανοώ, σημαίνει – υποτάσσομαι στον Κύριο Ιησού Χριστό, μαθαίνω να Τον αγαπώ και καθημερινά ζω στην Παρουσί
..............................
Από Elladios Graikos
ΤΕΛΙΚΑ... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!

Μερικές φορές διερωτώμαι αν όπου χρησιμοποιούμε τη λέξη “Χριστιανισμός” στην πατρίδα μας, θα πρέπει να την αντικαταστήσουμε με τη λέξη “Αγνωστικισμός”.

Επιτρέψτε μου να θέσω μερικές ερωτήσεις –

Ένας αγρότης είναι το ίδιο χαρούμενος και ικανο-ποιημένος, με το να καλλιεργεί ζιζάνια και τσουκνίδες, αντί να καλλιεργεί σιτάρι;

Το λάδι του φιδιού, και το “νερό από το Αιγάλεω” είναι εξίσου καλό φάρμακο για τον καρκίνο όσο και η χημειοθεραπεία;

Θα μπορούσε ποτέ κάποιος αθλητής να κερδίσει Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χω-ρίς ποτέ να έχει ασκηθεί;

Τα ναρκωτικά κάνουν καλό στον άνθρωπο;

«Ανόητες ερωτήσεις!» ακούω κάποιον να λέει. Μα, φυσικά είναι ανόητες… είναι όμως τόσο ανόητες, όσο και αυτοί που προτείνουν πως ταξιδεύοντας στον πλατύ και ευρύχωρο δρόμο πηγαίνεις στον Ουρανό! Η ΠΛΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Ο Ιησούς Χριστός χώρισε το ανθρώπινο γένος σε δύο κατηγορίες… στους σωσμένους και στους χαμένους… σε πρόβατα και σε κατσίκια… σε μαθητές και σε άπιστους… σε τέκνα της Βασιλείας και σε τέκνα του κόσμου.

Μίλησε για ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ… το ένα χτισμένο πάνω στην άμμο και το άλλο πάνω σε βράχο.

Μίλησε για πέντε παρθένες που είχαν λάδι και για πέντε που δεν είχαν.

Σύγκρινε τον Λάζαρο με τον πλούσιο … ο ένας πήγε στον Παράδεισο και ο άλλος στην Κόλαση.

Ο Ιησούς είπε πως οι προσευχές του υπερήφανου Φαρισαίου δεν έφτασαν ούτε μέχρι το ταβάνι… ενώ ο μετανοημένος Τελώνης πήγε στο σπίτι του δικαιωμένος.

Είπε στον Νικόδημο πως πρέπει να «γεννηθεί από επά-νω», δηλαδή, να αναγεννηθεί με το Πνεύμα του Θεού, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να δει τη Βασιλεία του Θεού.

Και ενώ ο Ιησούς Χριστός ξεκαθαρίζει τα πράγματα διαχωρίζοντας τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες… υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν να παίζουν το παλιό παιχνίδι της δογματικής προκατάληψης. Θεωρούν πως αν δεν ανήκεις στο δικό τους Εκκλησιαστικό δόγμα, τότε δεν ανήκεις και στον Ιησού Χριστό!
.....................................

Από Elladios Graikos
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΣΩ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ –

Μήπως ο Ιησούς ήταν σεναριογράφος του Χόλυγουντ, που προσπαθούσε με το σενάριό του να δημιουργήσει φόβο και να κάνει ένα εντυπωσιακό εφέ στους ακροατές Του; Ρωτώ – μήπως αυτή η ιστορία είναι ένα μυθιστόρη-μα;

Ή… μήπως ο Ιησούς με σοβαρότητα και αυστηρότητα προειδοποιεί ΕΜΑΣ… λέγοντας ξεκάθαρα σ’ εμάς πως το πού θα είμαστε στην ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ εξαρτάται και αποφασίζεται από τις επιλογές που εμείς κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ;

Και για ένα πράγμα είμαι απόλυτα βέβαιος… πως ο Ιησούς δεν ήταν σεναριογράφος φόβου και τρόμου!

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ
ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ!

Ο Ιησούς δεν ήρθε για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά ο κόσμος να σωθεί μέσω Αυτού.

Ο Ιησούς μίλησε, επίσης, και για έναν άλλο επιτυχημένο επιχειρηματία, που τον θαύμαζαν και τον ζήλευαν οι γείτονές του. Το περίεργο όμως είναι πως ο Ιησούς Χριστός τον αποκάλεσε ΑΦΡΟΝΑ!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>