_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-20--ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ -ΙΟΥΝΙΟΣ-2012

20--ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ -ΙΟΥΝΙΟΣ-2012
Με άλλη ματιά
Οι Δέκα Εντολές
Κατά την Εορτή της Πεντηκοστής στις Συναγωγές οι Δέκα Εντολές αποτελούν το κύριο ανάγνωσμα, σε ανάμνηση της παράδοσης του Νόμου στον Μωυσή στο Σινά, καθώς αυτές αποτελούν το κύριο θεμέλιο της ιουδαϊκής πίστης. Είναι εκπληκτικό πώς αυτές οι δέκα μικρές και απλές φράσεις, που απαρτίζουν τον γνωστό σε όλους ως «Δεκάλογο του Μωυσή», αποτέλεσαν τη βάση για έναν ολόκληρο πολιτισμό, και μάλιστα ισχύουν όχι μόνο για τους ανθρώπους μιας κάποιας εποχής αλλά και για κάθε έναν από εμάς σήμερα.

Αν μιλήσεις σε κάποιον για τον Θεό, συνήθως θα πει: «ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ». Αν όμως τον ρωτήσεις να σου πει ποιες είναι αυτές οι Δέκα Εντολές, το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζει παρά μόνο ελάχιστες όπως το «Ου φονεύσεις». Εδώ όμως θα τεθεί το ερώτημα: –Πόσο καλά γνωρίζουμε εμείς τις Δέκα Εντολές, πότε τις διαβάσαμε τελευταία φορά και ασχοληθήκαμε ουσιαστικά με αυτές, σκεφτήκαμε  ποτέ ότι ίσως μας αφορούν άμεσα και προσωπικά;

Βεβαίως κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει:
–Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς οι Δέκα Εντολές, αφού δεν είμαστε Ιουδαίοι αλλά Χριστιανοί.
Και άλλος θα έλεγε:
–Αφού ο Χριστός είπε ότι ήρθε να καταργήσει το νόμο, γιατί να μιλάμε τώρα γι' αυτές, 2.000 χρόνια ύστερα από την κατάργησή τους;

Όμως δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να καταλάβουμε ότι αυτές οι σκέψεις και απορίες είναι εντελώς ανεδαφικές, επειδή και μόνη απλή ανάγνωση της Καινής Διαθήκης θα δείξει ότι καμία από αυτές τις εντολές δεν έπαψε να ισχύει και σήμερα, αν και με διαφορετικό πνεύμα και περιεχόμενο.

Για παράδειγμα θυμίζουμε το λόγο του Παύλου στους Εφέσιους: «Τα τέκνα, υπακούετε εις τους γονείς σας εν Κυρίω· διότι τούτο είναι δίκαιον. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα, ήτις είναι εντολή πρώτη με επαγγελίαν, διά να γείνη εις σε καλόν και να ήσαι μακροχρόνιος επί της γης» (Εφεσ. 6/ς/1-3). Δεν είναι αυτός ο λόγος άμεση αναφορά στην πέμπτη εντολή; Επίσης γράφοντας ο Παύλος προς τους Χριστιανούς της Ρώμης δεν αναφέρθηκε στα «μη μοιχεύσης, μη φονεύσης, μη κλέψης, μη ψευδομαρτυρήσης, μη επιθυμήσης» (Ρωμ. 13/ιγ/9);

Όταν ένας γραμματέας ρώτησε τον Κύριο, «Ποία εντολή είναι πρώτη πασών;» ο Ιησούς απάντησε με το γνωστό: «Πρώτη πασών των εντολών είναι· Άκουε Ισραήλ, Κύριος ο Θεός ημών είναι εις Κύριος· και θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου, και εξ όλης της ψυχής σου, και εξ όλης της διανοίας σου, και εξ όλης της δυνάμεώς σου· αύτη είναι η πρώτη εντολή». Για να προσθέσει ευθύς αμέσως, και με την ίδια έμφαση: «Και δευτέρα ομοία, αύτη· Θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν» (Μάρκ. 12/ιβ/29-31).

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλαβαίνουμε ότι μέσα σ' αυτά τα περιληπτικά λόγια του Κυρίου περιλαμβάνονται ΟΛΕΣ οι εντολές του Δεκαλόγου, τις οποίες ο Παύλος στην περικοπή που μόλις προαναφέραμε αναλύει. Το «θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν», μας εξηγεί, συμπεριλαμβάνει την ουσία των «μη μοιχεύσης, μη φονεύσης, μη κλέψης, μη ψευδομαρτυρήσης, μη επιθυμήσης» αλλά «και πάσα άλλη εντολή» (Ρωμ. 13/ιγ/9). Αφού λοιπόν στο «θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν», συμπεριλαμβάνεται  ΠΑΣΑ ΑΛΛΗ ΕΝΤΟΛΗ, αυτό σημαίνει ότι όλες εκείνες οι εντολές ισχύουν και στις ημέρες μας.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

21--ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ -ΙΟΥΝΙΟΣ-2012
Με άλλη ματιά
Οι Δέκα Εντολές

Η διαφορά είναι ότι, σε αντίθεση με τους Ιουδαίους που ζούσαν ΥΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, δηλαδή ζούσαν καταπιεσμένοι και υποχρεωμένοι εξαναγκαστικά να τηρούν τον Νόμο, εμείς, ζώντας ΥΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ του Θεού, εκτελούμε τα του Νόμου ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ, διότι γνωρίζουμε ότι από αυτά εξαρτάται το καλό στη ζωή μας, και την πνευματική και την κοινωνική και την υλική. Μοιάζει αυτό με τον άνθρωπο που θέλει να τρώει πολύ και δεν μπορεί να πειθαρχήσει στον γιατρό και να περιορίσει την λαιμαργία του. Όταν όμως ΠΕΙΣΘΕΙ και αποφασίσει Ο ΙΔΙΟΣ ότι πρέπει να ελαττώσει το φαγητό επειδή αυτό είναι για το καλό του, τότε όχι μόνο το κατορθώνει αλλά και γίνεται ο ίδιος δάσκαλος της καλής δίαιτας.

Μία άλλη διαφορά είναι ότι ο Νόμος όπως δόθηκε στους Ιουδαίους, είχε σκοπό να τους φανερώσει την αμαρτωλότητά τους και να τους οδηγήσει να ζητήσουν το έλεος του Θεού, όπως έκανε ο Τελώνης της παραβολής που προσευχόταν «Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ» (Λουκ. 18/ιη/13). Αλλά εμείς πλέον δεν εκτελούμε το νόμο για να εξασφαλίσουμε την αιώνια ζωή, όπως είπε ο Κύριος στον άρχοντα που Τον ρώτησε σχετικά: «Εάν θέλης να εισέλθης εις την ζωήν, φύλαξον τας εντολάς» (Ματθ. 19/ιθ/17). Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι όλες οι αμαρτίες μας έχουν πληρωθεί με τη θυσία του Χριστού στο σταυρό, τώρα δεν νοιώθουμε ενοχές με βάση τις Εντολές αλλά ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, επειδή γνωρίζουμε ότι δόθηκαν για το καλό μας, όπως γράφει ο προφήτης: «Ούτω λέγει Κύριος, ο Λυτρωτής σου, ο Άγιος του Ισραήλ· Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου, ο διδάσκων σε διά την ωφέλειάν σου, ο οδηγών σε διά της οδού δι' ης έπρεπε να υπάγης» (Ησ. 48/μη/17). Είναι για τούτο μεγάλο ατόπημα που πολλοί σύγχρονοι χριστιανοί έχουν παραμερίσει τις Εντολές του Θεού από τη ζωή τους και, στηριγμένοι δήθεν στη θεία χάρη, καταπατούν εκούσια ή ακούσια το νόμο του Θεού.

Αλλά ας επανέλθουμε στο περιεχόμενο των Δέκα Εντολών τις οποίες εξετάζουμε στο παρόν άρθρο. Όπως γνωρίζουμε, οι Δέκα Εντολές δόθηκαν στον Μωυσή γραμμένες με το δάχτυλο του Θεού πάνω σε δύο λίθινες πλάκες («Έδωκεν εις τον Μωϋσήν, αφού ετελείωσε λαλών προς αυτόν επί του όρους Σινά, δύο πλάκας του μαρτυρίου, πλάκας λιθίνας γεγραμμένας με τον δάκτυλον του Θεού» – Έξ. 31/λα/18), και παραδοσιακά τουλάχιστον απεικονίζονται έτσι, κατανεμημένες από πέντε σε κάθε μία πλάκα, γεγονός που όπως θα δούμε στη συνέχεια δεν είναι τυχαίο.

Βεβαίως κάθε μία εντολή αξίζει τη δική της εξήγηση και ερμηνεία, που θα μπορούσε ν' αποτελέσει ένα τουλάχιστον ξεχωριστό άρθρο ή βιβλίο, όμως εδώ παρουσιάζονται μόνο κάποιες σκέψεις με βάση τη σειρά με την οποία έχουν καταγραφεί, αφού ο τρόπος με τον οποίο παρατίθενται μεταφέρει κάποιο μήνυμα που μπορεί να μας βοηθήσει καλύτερα να κατανοήσουμε τη σχέση μας πρώτα με τον Θεό και ύστερα με τους συνανθρώπους μας.

Το Ταλμούδ υποστηρίζει ότι οι πέντε πρώτες εντολές αντικατοπτρίζουν τις υποχρεώσεις μας προς τον Θεό, ενώ οι άλλες πέντε μιλούν για τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και ο σχολιαστής του Μεσαίωνα Αβραάμ Ιμπν Έζρα (Ibn Ezra) θεωρούσε ότι όλες οι εντολές μπορούν να κατανεμηθούν σε τρεις κατηγορίες: συναίσθημα, λόγος και δράση.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
22--ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ -ΙΟΥΝΙΟΣ-2012
Με άλλη ματιά
Οι Δέκα Εντολές
 Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΑΚΑ

Στην αριστερή πλάκα είναι γραμμένες οι εντολές πρώτη και δεύτερη, που αναφέρονται στην πίστη μας σε ένα και μοναδικό Θεό, και την απαγόρευση λατρείας άλλων θεών και εικόνων-ειδώλων. Με άλλα λόγια αυτές αναφέρονται στο κέντρο της πίστης που πρέπει να διακατέχει το νου και τις καρδιές μας, δηλαδή αυτό που αισθανόμαστε ως αληθινό.

Η τρίτη εντολή ορίζει να μην χρησιμοποιούμε μάταια το όνομα του Θεού. Αυτό δεν αφορά μόνο τις ορκωμοσίες σε δικαστήρια αλλά εν γένει στο περιεχόμενο των λόγων μας. Η τέταρτη εντολή, που μιλάει για την τήρηση του Σαββάτου, αφορά την εκ μέρους μας δράση (που εδώ πρόκειται μάλλον για απουσία κάθε δράσης/εργασίας=ανάπαυση).

Τέλος η πέμπτη εντολή απαιτεί να τιμούμε τον πατέρα και τη μητέρα μας. Αν και εκ πρώτης όψεως αυτή δεν φαίνεται να απαιτεί κάποια δράση, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο, επειδή στον ιουδαϊκό Νόμο η εντολή δεν περιορίζει τη σημασία της τιμής που πρέπει να δείχνουμε προς τους γονείς στον σεβασμό και τα απλά ευγενικά λόγια, αλλά απαιτεί εκ μέρους των τέκνων ολοκληρωμένες ενέργειες και πρακτικές δράσεις προς αυτούς. Η εντολή δεν λέει απλώς να αγαπάμε τους γονείς μας συναισθηματικά, αλλά να τους τιμούμε πρακτικά, ξεπερνώντας τις φιλοφρονήσεις και ευγενικές εκφράσεις με έμπρακτες εκδηλώσεις, που αρχίζουν π.χ. από τη συνήθεια που έχουν τα παιδιά των Ιουδαίων να σηκώνονται όταν οι γονείς τους μπαίνουν σε ένα χώρο όπου βρίσκονται εκείνα (εκτός και αν οι γονείς τα έχουν απαλλάξει από αυτή την υποχρέωση) και φτάνουν μέχρι την κάλυψη όλων των βιοτικών αναγκών στα γεράματα και την αδυναμία τους.

Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε πώς ο Κύριος Ιησούς Χριστός αναφέρθηκε κατακριτικά για τους Ιουδαίους της εποχής Του, σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις που είχαν "εφεύρει" ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση να εξασφαλίζουν στους γονείς τα προς το ζην, επικαλούμενοι δήθεν θρησκευτικές δεσμεύσεις, λέγοντας: «Σεις όμως λέγετε· Εάν άνθρωπος είπη προς τον πατέρα ή προς την μητέρα, Κορβάν, τουτέστι δώρον, είναι ό,τι ήθελες ωφεληθή εξ εμού, αρκεί» (Μάρκ. 7/ζ/11).

Είναι ενδιαφέρον ότι η πέμπτη εντολή περιλαμβάνεται στην ίδια πλάκα, μαζί με τις υποχρεώσεις μας προς τον Θεό. Αυτό δεν είναι παράλογο διότι, αν ασεβούμε προς τους βιολογικούς δημιουργούς μας, στην ουσία είναι σαν να απορρίπτουμε τον ίδιο τον Δημιουργό μας. Τέλος, αυτή η εντολή χρησιμεύει ως γέφυρα που μας περνάει από τις εντολές που αφορούν τη σχέση μας με τον Θεό, στις υπόλοιπες έξι εντολές που αφορούν τις υποχρεώσεις προς τους συνανθρώπους μας.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

 SYNEXIZETAI

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-Από George Anastasiades-"...ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ' ΕΜΟΥ..." Ματθ.11:29.

Από George Anastasiades
"...ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ' ΕΜΟΥ..." Ματθ.11:29.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η παγκοσμια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της αγαπης του Σωτηρα
Χριστου σε καθε αμαρτωλο, απο τον ΜΟΝΟ ΣΟΦΟ ΘΕΟ, απο
τον ποιο Σπουδαιο σε ΓΝΩΣΕΙΣ Σοφο Διδασκαλο ολων των
εποχων ολης της ανθρωπινης Ιστοριας. Αυτος ειναι ο ποιο
εμπιστος, και οποιο αξιοπιστος διδασκαλος που μας καλει με
αγαπη με τα λογια του: ΕΛΘΕΤΕ ΠΑΝΤΕΣ... ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ' ΕΜΟΥ.

ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΣΟΦΟΝ ΘΕΟΝ τον Σωτηρα ημων, ειη δοξα
και μεγαλωσυνη, κυριαρχια και ΕΞΟΥΣΙΑ και νυν και εις ΠΑΝΤΑΣ
τους ΑΙΩΝΑΣ. Αμην. Επιστολη Ιουδα 1:25.

Αγαπητοι μου, ειναι το προνομιο μας να ακουσομε με προσοχη,
με σεβασμο και με υπακοη τα λογια του Χριστου, για να ΜΑΘΟΜΕ
απο ΑΥΤΟΝ, ο οποιος μας ΑΓΑΠΑ και μας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να ΕΛΘΟΜΕ
να τον ΓΝΩΡΙΣΟΜΕ, και να μενομε στην παρουσια του, δια να
επικοινωνουμε μαζι του για να εχομε τις πλουσιες ευλογιες του.
Εν τω οποιω ΕΙΝΑΙ κεκρυμμενοι ΠΑΝΤΕΣ οι θησαυροι της ΣΟΦΙΑΣ
και της ΓΝΩΣΙΣ. Κολοσσαεις 2:3. Ευχομαι να ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΜΕ.

ΕΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ-ελατε σε μενα κατ' ευθυαν σε μενα. ΕΛΑΤΕ
με ολο το βαρυ φορτιο της αδικιας, της αγωνιας, της ενοχης, της
θλιψις, του φοβου, του πονου και της απαγοητευσις της αμαρτωλης
ζωης σας, και οταν με μετανοια και με πιστη με δεχθητε Σωτηρα
σας, ΤΟΤΕ ΕΓΩ θα ΑΝΑΠΑΥΣΩ την ψυχη σας. Βαλτε τον ζυγο μου
πανω σας και διδαχθητε, και ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, που ΕΙΜΕΙ
ΠΡΑΟΣ και ΤΑΠΕΙΝΟΣ στην καρδια, και θα βρητε ΑΝΑΠΑΥΣΗ στις
ψυχες σας. Διοτι ο ζυγος μου ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, και φορτιο μου ειναι
ΕΛΑΦΡΟ. Ματθαιου 11:28-30.

"...ΕΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣ... ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ' ΕΜΟΥ..."
Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ καθε ΑΜΑΡΤΩΛΟ, ΟΧΙ
δια να τον κατηγορησει και να τον κατακρινει, αλλα για να τον
προσφερει με αγαπη την ΑΦΕΣΗ αμαρτιων, και με την ΧΑΡΗ του να
του ΔΩΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ την σωτηρια, την λυτρωση, την δικαιοση, την
αιωνια ζωη.
Ομως για να γινει αυτο ο αμαρτωλος ανθρωπος, οσο αδιαφορος,
οσο σκληρος, οσο θρησκος και αν ειναι ΠΡΕΠΕΙ με την προσωπικη
του μετανοια για τις αμαρτιες, και με την πιστη στον Σωτηρα Χριστο
να ζητησει ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙ αφεση αμαρτιων, και με πιστη να δεχθει
μεσα στην καρδια του-μεσα στο πνευμα του τον ΜΟΝΟ ΣΩΤΗΡΑ
ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ δια να γεννηθη ΑΝΩΘΕΝ, δια να γεννηθη με την εκ
Θεου πνευματικη γεννηση. Ιωαννου 3:3,16. Πραξεις 10:42,43.

ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα γινει αληθινος χριστιανος, και με την μελετη
της Αγιας Γραφης, με την προσευχη και με υμνωδια χριστιανικων
υμνων, μαζι και με αλλους σωσμενους χριστιανους, θα ακολουθει
το παραδειγμα της Πρωτης Χριστιανικης Εκκλησιας των Αγιων
Αποστολων, θα ζει με την ΝΕΑ αλλαγμενη ΖΩΗ, στον ιδιο ζυγο της
επικοινωνιας, της πραοτητας, της ταπεινωσις και της ΜΑΘΗΣΙΣ της
αληθινης διδαχης του Αγιου Ευαγγελιου του Χριστου. Πραξ.2:38-47.
ΤΟΤΕ με την παρουσια του Αγιου Πνευματος στη ζωη του, και με
τον Θεανθρωπο Σωτηρα Χριστο διπλα του στον ΙΔΙΟ ΖΥΓΟ, θα
προχωρει με αγαπη, με χαρα, με ελπιδα και με τη χαρη του Κυριου,
θα μπορει να ειναι ενας πιστος πρεσβεις του Αγιου Ευαγγελιου του
Πατερα μας Θεου.
Ιωαννου 1:12,13. 3:3,16. Ρωμαιους 3:3.6:23. Β' κορινθιους 5:20.

"...ΕΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣ ... ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ' ΕΜΟΥ..."
Ο ΚΥΡΙΟΣ μας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ και καθε ΣΩΣΜΕΝΟ χριστιανο, να
ερχεται ταπεινα, με αγαπη και αφιερωση, να μενει στον ιδιο ζυγο
της απολαυσις της σωτηριας, της δυναμις και της ΜΑΘΗΣΙΣ για
μια πλουσια πνευματικη ευπροσδεκτη απο τον Θεο καρποφορια.
Να ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ΜΕΝΕΙ με υπομονη, με υπακοη, και με χαρα
στον ιδιο ζυγο και στον καλον αγωνα της πιστης, και της υψηλης
ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΥΠΑΚΟΗ, να μενει μαζι με τον Σωτηρα Χριστο.
ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ να συνεχιζει το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ της ζωης του Χριστου,
που ειναι στον ιδιο ζυγο μαζι του. Το παραδειγμα της αγαπης, της
αυτοθυσιας της συγχωρητικοτητας, της ταπεινωσις, της δικαιοσυνης,
της πραοτητας, της προσευχης, και της χριστιανικης συγκαταβασις
για καθε ανθρωπο που χρειαζεται την βοηθεια μας. Ας μας αξιωνει
ο Κυριος μας να μπορουμε ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕ ΤΗΝ εμπρακτη ΜΑΘΗΣΗ
ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

"...ΕΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟΝ ΜΟΥ, ΜΑΘΕΤΕ
ΑΠ' ΕΜΟΥ..."
Τα σπουδαια ΜΑΘΗΜΑ για ολους ΕΙΝΑΙ:
1. ΠΡΕΠΕΙ να ελθομε με πιστη προσωπικα στον Κυριο, για μπουμε
θεληματικα στον ΙΔΙΟ ΖΥΓΟ.
2. Ο ΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ του Χριστου, και ΜΟΝΟ με την ΥΠΑΚΟΗ μας
Σ' Αυτον, και στο ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ, θα ειμαστε στον ΙΔΙΟ ΖΥΓΟ.
3. Ο ΖΥΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ της κακιας, της αδικιασ, της σκλαβιας και της
βιας, αλλα ΕΙΝΑΙ της αγαπης, της αληθειας, της επικοινωνιας και
ΜΑΘΗΣΙΣ της αληθινης ΔΙΔΑΧΗΣ του Ευαγγελιου απο τον ΜΟΝΟ
ΣΟΦΟ ΣΩΤΗΡΑ ΘΕΟ.
4. Ο ΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, διοτι ειναι ζυγος του καλου μας Σωτηρα.
Το φορτιο ειναι ΕΛΑΦΡΟ, διοτι στις δισκολιες μας, παντοτε ΕΚΕΙΝΟΣ
θα μας ενθαρρυνει, και με αγαπη θα σηκωνει το περισσοτερο βαρος.
5. Ο ΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ, ζυγος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, πνευματικης
ΔΥΝΑΜΙΣ προς μαρτυριαν και ΝΙΚΗΣ ενατι των σκοτινων δυναμεων
του Πονηρου. Α' Ιωαννου Α' Κορινθιους 15:57. Α' Ιωαννου 4:4-8.
6. ΕΙΝΑΙ ΖΥΓΟΣ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ σωτηριας και ζωης αιωνιου στον
αιωνιο Παραδεισο στην θαυμαστη Βασιλεια του Πατερα, του Υιου και
του Αγιου Πνευματος.
7. Ο ΖΥΓΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΕΙ προς τα
ΕΜΠΡΟΣ, οσπου μας φερει ΜΑΖΙ ΤΟΥ στην αιωνια Βασιλεια ΤΟΥ..!

Ευχομαι να δεχθεις με πιστη τον ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ
ΧΡΙΣΤΟΥ, και να ΒΡΙΣΚΕΣΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, τωρα και σ' ολη
την ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ. Αμην.
Με χριστιανικη αγαπη για τη δοξα του Θεου.
ΓΣΑ.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

"...ΓΑΡΓΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΚΟΗΝ..." Β' Τιμοθ.4:3.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ σημερα υπαρχουν πολλες και διαφορες εκκλησιες,
που βασιζονται σε διαφορες ψευδεις διδαχης της παραδοσις,
ανθρωπων της φαντασιας, η και της μυθολογιας. Υπαρχουν ομως
και οι αληθινες χριστιανικες Εκκλησιες, οι οποιες με την χαρη του
Κυριου κηρυττουν και διδασκουν το Αγιο Ευαγγελιο του Σωτηρα
Ιησου Χριστου αληθινο και ανοθευτο...
Με τη χαρη του Κυριου θα αναφερω μονο ΔΥΟ εκκλησιες.

1. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ που κηρυττει το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. Κηρυττει
δηλαδη-the Social Gospel, κηρυττει πραγματα που αρεσουν στην
κοινωνια, στον λαο, οι οποιοι ΔΕΝ εχουν αληθινες πνευματικες
γνωσεις και προσπαθουν να ικανοποιησουν το πεινασμενο και
διψασμενο για την ΑΛΗΘΕΙΑ πνευμα τους με τα υλικα του κοσμου, και
ΟΧΙ με τις αληθειες που ελεγχουν και σωζουν τον αμαρτωλο, ΔΙΟΤΙ
ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ. Ασχολουνται πολυ με τις διαφορες γιορτες και με
τα διαφορα πανηγυρια, τα συμποσια, τα γλεντια τους χορους και το
φαγοποτι. Ομως στ' αληθεια παραμενουν πνευματικα πεινασμενοι και
διψασμενοι. Η Εκλησια τους εχει γινει, το κεντρο της ψυχαγωγιας, του
εμποριου, της υποκρισιας, της πλανης και της απατης, και ας ονομαζεται
Εκκλησια του Ευαγγελιου, Ορθοδοξη, η Καθολοκη. Ησα'ι'α 1:1-20.

Η Εκκλησια αυτη που ΔΕΝ αναφερομε συγκεκριμενα σε καμια,
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΔΑΧΗ της Αγιας Γραφης, γι' αυτο
ΔΕΝ μπορει ουτε να την κηρυττει και να την διδασκει.
...Ποτε ΔΕΝ ελεγχεται η αμαρτια, ουτε αναφερεται η προσωπικη
σωτηρια, η απολυτρωση, η εκ Θεου γεννηση, η ανωθεν γεννηση,
η αναγεννηση και ουτε γινεται λογος για την αιωνια αισθητη κολαση.

Αυτο που κανουν στις εκκλησιες αυτες της κοινωνιας-the Social
Gospel, ειναι να λενε στο πτωχο πνευματικα ακροατηριο, αυτα που
τους αρεσει να ακουνε, οπως αγαπητοι μου χριστιανοι..!
Οπως γραφει ο Αγιος Παυλος: Οιτινες μετηλλαξαν-ΑΛΛΑΞΑΝ την
ΑΛΗΘΕΙΑ του Θεου εις το ΨΕΥΔΟΣ, και εσεβασθησαν και ελατρευσαν
την κτισιν μαλλον παρα τον κτισαντα, οστις-Θεος ειναι ευλογητος εις
τους αιωνας. Αμην. Ρωμαιους 1:25.
Και παλι ο Αποστολος Παυλος γραφει: Εαν τις ετεροδιδασκαλη-διδακει
αλλα τα οποια ΔΕΝ βρισκονται μεσα στην Αγια Γραφη, και ΔΕΝ
ΑΚΟΛΟΥΘΗ τους υγαινοντας ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ημων Ιησου
Χριστου και την διδασκαλιαν την κατ' ευσεβιαν, ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΥΦΩΜΕΝΟΣ,
ειναι τυφλος, και ΔΕΝ ΕΞΕΥΡΕΙ ΟΥΔΕΝ... Απομακρυνου απο των
τοιουτων. Α' Τιμοθεου 6:3-5.

Παλι τα λογια Αγιου Παυλου, σχετικα με τις εκκλησιες οι οποιες ΔΕΝ
αναγνωριζουν τον Χριστο ως το ΜΟΝΟ ΘΕΜΕΛΙΟ, ως την ΜΟΝΗ
ΚΕΦΑΛΗ της Αληθινης Χριστιανικης Εκκλησιας του Θεου, και τον
ΜΟΝΟ ΜΕΣΙΤΗ και ΜΟΝΟ ΣΩΤΗΡΑ καθε αμαρτωλου.
Α' Κορινθιους 3:11. Κολοσσαεις 1:18.Α' Τιμοθεου 2:5.
...κηρυξον τον ΛΟΓΟΝ, επιμενε παντοτε, ΕΛΕΓΞΟΝ, ΕΠΙΠΛΗΞΟΝ,
ΠΡΟΤΡΕΨΟΝ, μετα πασης μακροθυμιας και διδαχης. Διοτι θα ελθει
καιρος οτε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ την-αληθινη ΥΓΙΑΙΝΟΥΣΑΝ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ, αλλα θα μαζεψουν δικους τους δασκαλους, ιερεις,
και ποιμενες, κατα τας ΙΔΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΗΝ ΑΚΟΗΝ, και απο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ θελουσιν αποστρεψει την ΑΚΟΗΝ
αυτων, ΕΙΣ ΔΕ ΜΥΘΟΥΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΚΤΡΑΠΗ. Β' Τιμοθεου 4:2-4.

Ενα παραδειγμα εκκλησιας που την κυβερνα το κοινωνικο ευαγγελιο
δια την ικανοποιηση του λαου και ΟΧΙ του Θεου, και με σκοπο
ΟΧΙ το εργο του Κυριου, ΟΧΙ την ΣΩΤΗΡΙΑ αμαρτολων ψυχων, ΟΧΙ
τα δακρυα μετανοιας, και χαρας για σωτηρια. ΟΧΙ οι προσευχες,
ΟΧΙ ο Ευαγγελισμος ψυχων και η δοξολογια και μοναδικη λατρεια και
προσκυνηση του Θεου, αλλα ο ΣΚΟΠΟΣ της εκκλησιας αυτης, οπως
ΕΙΝΑΙ με πολλες εκκλησιες τωρα, ΕΙΝΑΙ να εξασκουν μονο τυπικα το
Ευαγγελιο, ΟΧΙ για την ΑΛΗΘΕΙΑ του ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, αλλα για τα
δικα τους συμφεροντα, και δια το νανουρισμα της κοινωνιας-του λαου,
και ετσι συνεχιζεται το βιολι της απατης. Γι' αυτο και λεγεται η εκλησια
των Λαοδικαιων. ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ οχι
Το Αγιο Πνευμα, και ο Κυριος, ο Αγιος αιωνιος αμεταβλητος Λογος του
Θεου. Εχουν ολα τα υλικα αγαθα, και ολο τον πλουτο, και διασκεδαζουν
μεσα στην πνευματικη τυφλα, στο σκοταδι και την νεκρα, και γενικα
μεσα στο μεθυση της αμαρτιας, και ας ονομαζονται χριστιανοι...

Το φως της αγαπης, της αληθειας, της δικαιοσυνης, και της χαρις του
Θεου ΥΠΑΡΧΟΥΝ μονο στην θεωρια, ΟΧΙ ομως στην πραγματικοτητα.
Βρισκονται σε ελεηνη κατασταση. Ειναι πνευματικα τυφλοι, γυμνοι και
ελεεινοι. Θορυβουν τοσο πολυ με το ΕΓΩ τους και με τις αντιγραφικες
διδαχες και δρασεις μεσα στην εκκλησια, οπου η Εκκλησια του Θεου,
εγινε της απατης, της πλανης, της ανηθικοτητας, της κλοπης, του
αισχρου κερδους, και δοξαζει ΟΧΙ τον Πατερα, τον Υιο και το Αγιο
Πνευμα, αλλα δοξαζει την αμαρτωλη τριαδα. Τον αντιχριστο, το θηριο
της Αποκαλυψις και τον διαβολο. ΑΘΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αυτη
αγαπητοι μου, αλλα δυστυχως αυτη ειναι Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ομως παρ' ολα αυτα ερχεται ο Σωτηρας Χριστος, και με ΑΓΑΠΗ
κτυπα την κλειστη θυρα της εκκλησιας, δια να τον ΑΚΟΥΣΟΥΝ, να
του ΑΝΕΙΞΟΥΝ την θυρα δια να ΕΙΣΕΛΘΕΙ ο Σωτηρας Ιησους Χριστος,
που τωρα κτυπα και στη ΔΙΚΗ σου καρδια.
Ευχομαι να του ΑΝΟΙΞΕΙΣ με μετανοια και με πιστη, να τον ΔΕΧΘΕΙΣ
ΣΩΤΗΡΑ σου, για να γινεις αληθινος χριστιανος, και να εχεις το δωρο
της σωτηριας, της αιωνιας ζωης. Αμην. Αποκαλυψη 3:13-22.

2. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, χωρις καμια ΑΛΛΑΓΗ, δια το οποιο γραφει ο Αγιος
Παυλος: ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΟΜΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, επειδη
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ ΘΕΟΥ προς ΣΩΤΗΡΙΑΝ εις ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑ,
Ιουδαιον τε πρωτον και Ελληνα. Ρωμαιους 1:16.
...Ειναι η Εκκλησια που διδασκει-κηρυττει την προσωπικη σωτηρια,
καθε αμαρτωλου, με την μετανοια και την πιστη του/της στον Χριστο,
δια ΑΦΕΣΗ αμαρτιων που δινει ΜΟΝΟ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
Πραξεις 10:42,43.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ αυτη Εκκλησια του Θεου, ακολουθει το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, και εχει ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
της ΜΟΝΟ τον ΜΟΝΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕΓΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑ, τον ΜΟΝΟ
ΜΕΣΙΤΗ, τον ΜΟΝΟ ΣΩΤΗΡΑ καθε αμαρτωλου, τον ΚΥΡΙΟ μας
ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ο οποιος ΜΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ ο οποιος ειπε: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η
ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ, ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,
ΕΙΜΗ ΔΙ' ΕΜΟΥ... ΑΛΗΘΩΣ, ΑΛΗΘΩΣ σας λεγω, ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ
ΕΜΕ ΕΧΕΙ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ.
Ιωαννου 3:16. 6:47. 14:6. 17:2,3. Πραξεις 4:12. Εφεσιους 2:1-10.
Με χριστιανικη αγαπη, για την δοξα του Θεου.
ΓΣΑ.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-01George Anastasiades

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

01--Από Χριστιανικό Μήνυμα
George Anastasiades agioritikovima.gr
"...ΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΙΡΗΝΗ..." Ιωαν.16:33.

ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ επιθυμει να εχει την ψυχικη ΕΙΡΗΝΗ. Ο Χριστος μας
λεγει πως μπορουμε να την βρουμε στον ιδιο τον Ιησου Χριστο.
Ειπε: ...δια να εχετε ΕΙΡΗΝΗΝ ΕΝ ΕΜΟΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ με την πνευματικη
ΕΙΡΗΝΗ που προσφερει ο Σωτηρας Χριστος, ειναι η ψυχικη ανυσηχεια,
η ταραχη και η θλιψη, που προσφερει ο διαβολος σε καθε αμαρτωλο.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ηταν και ειναι το ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΗΜΑ της γεννησις
του Χριστου, για ολους.
...Δοξα εν υψιστοις Θεω, και ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ... Λουκα 2:14.
Η ΕΙΡΗΝΗ του Θεου ειναι για ολη την ανθρωποτητα διοτι ΠΑΝΤΕΣ
ΗΜΑΡΤΩΝ-και βρισκονται μακρυα απο τον Σωτηρα Χριστο, και την ΕΙΡΗΝΗ
που μας προσφερει η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ μεσα στην καρδια μας.
Χωρις την ΠΗΓΗ της ΕΙΡΗΝΗΣ τον Σωτηρα Χριστο μεσα στην καρδια μας,
δυστυχως βρισκομαστε μεσα στην πνευματικη ταραχη και ΘΛΙΨΗ που μας
προσφερει ο κοσμος της αμαρτιας στην προσωπικη ζωη μας.

...δια να εχετε ΕΙΡΗΝΗΝ εν ΕΜΟΙ. Εν τω κοσμω θελετε εχει ΘΛΙΨΙΝ, αλλα
θαρσειτε, ΕΓΩ ΕΝΙΚΗΣΑ τον κοσμο. Οταν με μετανοια και με πιστη
ΔΕΧΘΟΥΜΕ τον ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ μας, τοτε θα εχομε την ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
μεσα στο πνευμα μας. Τοτε θα εχομε το ΔΩΡΟ της αγαπης του που ειναι η
αιωνια ζωη.
Τα λογια του Χριστου ειναι: ΑΛΗΘΩΣ, ΑΛΗΘΩΣ σας λεγω, ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΧΕΙ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ. Ιωαννου 6:47.

Ευχομαι να δεχθεις με πιστη τον Σωτηρα Ιησου Χριστο Σωτηρα σου, δια να εχεις την ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΨΥΧΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ και την αιωνια ζωη.
Ο αμαρτωλος τελωνης προσευχηθηκε στον Θεο με τα λογια: Ο Θεος, ιλασθητι μοι τω αμαρτωλω. Λουκα 18:13,14. Αν και συ κανεις με ειλικρινεια και με πιστη την ιδια προσευχη. Ο Θεος θα σε δωσει δωρεαν με τη χαρη του, την ΑΦΕΣΗ της αμαρτιας σου, διοτι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ για αυτο τον ΣΚΟΠΟ. Αυτο διδασκει το Αγιο Ευαγγελιο, στις Πραξεις 10:42,43. Ρωμαιους 6:23. Εφεσ.2:1-10.
Με χριστιανικη αγαπη.
ΓΣΑ.   
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
02--George Anastasiades "Μονο η Ορθοδοξη πιστη..."
Πολυ σωστα μονο η ορθη πιστη στον ΜΟΝΟ ΜΕΣΙΤΗ και το ΜΟΝΟ Σωτηρα Χριστο ειναι η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ- Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, και ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ, ΕΙΜΗ ΔΙ' ΕΜΟΥ. Αυτα ειναι τα αληθινα ορθα λογια του Ιησου Χριστου, τα οποια ποτε ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

...ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΜΗ ΔΙ' ΕΜΟΥ. Αν καταλαβαινομε τα λογια αυτα πρεπει να τα δεχθουμε με πιστη... Αν αρνηθουμε να τα ΔΕΧΘΟΥΜΕ και συνεχιζομε μεσα σε θρησκεια ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΟ τον ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ... Τοτε δυστυχως θα ειμαστε ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟΙ. Ιωαννου 14:6. ...Σωστα, η αιωνια αγαπη βρισκεται στην ορθη πιστη του Ευαγελιου του Χριστου το οποιο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ειναι δυναμις Θεου δια ΣΩΤΗΡΙΑ εις ΠΑΝΤΑ τον ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑ. Ρωμ.1:16. Η ΑΓΑΠΗ του Θεου για καθε αμαρτωλο ηταν το κινητρο που ο Θεονθρωπος Σωτηρας Χριστος ηλθε στον κοσμο, δια να ζητησει και σωσει τον αθλιο αμαρτωλο πνευματικα τυφλο και νεκρο ανθρωπο. Τα λογια αυτα φανερωνουν την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για ολους: ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟ πολυ ΑΓΑΠΗΣΕ ο Θεος τον κοσμο, ωστε ΕΔΩΣΕ τον Υιον Του τον ΜΟΝΟΓΕΝΗ, δια να ΜΗ ΑΠΟΛΕΣΘΗ ΠΑΣ Ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ. αλλα να ΕΧΕΙ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ. Ιωαννου 3:16. Ο Ιησους Χριστος θυσιασθηκε για τις αμαρτιες μας, και ΑΝΕΣΤΗ δια την δικαιωσιν- δια την σωτηριαν ημων. Ρωμ.4:25. ...Την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που αναφερεις κι' αυτη ειναι η ΟΡΘΗ ΔΙΔΑΧΗ της Αγιας Γραφης. Διαβαζομε, Ιωαννου 8:32, και θα ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ-τον ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ, και η ΑΛΗΘΕΙΑ- Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ θα σας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ, απο τα δεσμα της διαφθορας και της αμαρτιας, και μιας οποιασδηποτε πνευματικα νεκρης εκκλησιας και θρησκειας χωρις ΜΟΝΟ τον Χριστο στο ΚΕΝΤΡΟ της ΛΑΤΡΕΙΑΣ και της ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ. ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΥΙΟΣ-ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ σας ΕΛΕΥΘΡΩΣΗ, οντως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θελετε εισθαι. Ιωαννου 8:32,36. ...Οι αγιοι Πατερες ειναι αυτοι που βρισκονται μεσα στην Αγια Γραφη, και καθε σωσμενος αναγεννημενος χριστιανος ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ με τη ΧΑΡΗ του Θεου ΖΩΝΤΑΝΟΣ αγιος, δια την ειδικη υπηρεσια του Θεου, ως ο ΠΡΕΣΒΕΙΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ..! Υπερ του ΧΡΙΣΤΟΥ λοιπον οσοι με μετανοια και με ΠΙΣΤΗ στον Χριστο, Τον ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΣΩΤΗΡΑ μας... Υπερ του Χριστου λοιπον ΕΙΜΕΘΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ. Ιωαννου 1:12,13. Αγιοι: Β' Κορινθιους1:1. 9:1. 8:4. 9:1,12. κλπ. Β' Κορινθιους 5:20. Α' Πετρου 2:9. Αγιος ειναι αυτος που ΕΧΕΙ την προσωπικη πειρια της ΕΚ ΘΕΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΣ, της ΑΝΩΘΕΝ ΓΕΝΝΗΣΙΣ, της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ, της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ την οποια μας προσφερει ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ ο Κυριος Ιησους Χριστος, οταν με ΠΙΣΤΗ Τον ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΑ μας. Αν καποιος ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ την προσωπικη πειρα της ΣΩΤΗΡΙΑΣ δια του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και δια της ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ του Χριστου, ΟΧΙ ειναι αγιος, αλλα ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ..! Ιωαννου 1:12,13. 3:3,16. Τιτου 3:4-7. Α' Πετρου 1:3,18-25. ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ, σε οποιον Τον ΔΕΧΘΕΙ ΣΩΤΗΡΑ με μετανοια και με ΠΙΣΤΗ. Σε παρακαλω Διαβασε Πραξεις 10:42,43. Ρωμαιους 1:16-32- θα μαθεις πολλα και θα εκπλαγεις..! 6:23. Εφεσιους 2:1-10. Α' Τιμοθεου 2:5. Τα λογια παλι του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ: ΑΛΗΘΩΣ, ΑΛΗΘΩΣ σας λεγω, ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΧΕΙ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ... Ιωαν.6:47. Ευχομαι να ΔΕΧΘΕΙΣ και συ τον Χριστο Σωτηρα σου, με τα λογια της πιστις: Ο Θεος, ιλασθητι μοι τω αμαρτωλω, δια να σωθεις... δια να γινεις ΑΛΗΘΙΝΟΣ/Η Χριστιανη/ος και να εχεις την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και της ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ σου με τον ΛΥΤΡΩΤΗ σου Ιησου Χριστο δια να βρεθεις στην ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, του ΥΙΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..! Αμην. Φιλιππησιους 3:21,22. Με χριστιανικη αγαπη.
 ΓΣΑ.  

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-07-ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ

07-ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ

Για περίσκεψη

Σκέψη Αυτοκτονίας
ή Αυτοκτονία της Σκέψης;

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο βήμα στη ζωή, που κανείς δεν το ονόμασε "απονενοημένο", επειδή, ατυχώς, συμβαίνει στους περισσότερους, που χωρίς να είναι η αυτοκτονία, δηλαδή η ηθελημένη αυτοκαταστροφή της ζωής, είναι η αυτοκτονία ή η ηθελημένη απώλεια της σκέψης. Με αφορμή τούτο το "λογοπαίγνιο" καλούνται οι αναγνώστες να αναλογιστούν πόσοι γύρω τους έχουν κάνει αυτό που δεν έπρεπε – δηλαδή "αυτοκτόνησαν τη σκέψη τους".

[Και μόνο το γεγονός ότι εσείς διαβάζετε τούτο το περιοδικό, είναι ενδεικτικό ότι διατηρείτε ακόμη το δικαίωμα της σκέψης και το μέγα προνόμιο της λογικής, που ο Θεός χάρισε αποκλειστικά στο μοναδικό ον που ποίησε «κατ' εικόνα Θεού». Αν ωστόσο τούτο το κείμενο έφτασε στα χέρια σας μέσω κάποιου άλλου, παρακαλούμε κι εσάς επίσης να αναλογιστείτε σοβαρά τις απόψεις του.]

Ο πανάγαθος Θεός όποτε απευθύνθηκε στους ανθρώπους, ποτέ δεν είπε το ανόητο «πίστευε και μη ερεύνα». Ποτέ δεν είπε, βάλε στην άκρη το νου και τη σκέψη σου. Ποτέ δεν είπε κλείσε τα μάτια σου και πέσε στο κενό. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή στον Παράδεισο της Εδέμ, τότε που είπε στους Πρωτόπλαστους να μην φάνε από τον απαγορευμένο καρπό, τους εξήγησε την αιτία της εντολής: «Από δε του ξύλου της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θέλεις φάγει απ' αυτού· διότι καθ' ην ημέραν φάγης απ' αυτού, θέλεις εξάπαντος αποθάνει» (Γέν. 2/β/17).

Μην το φας όχι επειδή εγώ έχω κάποιο καπρίτσιο ή παραξενιά, ούτε επειδή θέλω να σε στερήσω από κάτι σπουδαίο ή να σε βασανίσω, αλλά επειδή υπάρχει κίνδυνος για σένα και τη ζωή σου. Μην δοκιμάσεις να παραβείς τη συμβουλή μου επειδή το αποτέλεσμα θα είναι θανάσιμο και σου το λέω για να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου: «Καθ' ην ημέραν φάγης απ' αυτού, θέλεις εξάπαντος αποθάνει».

Έκτοτε, όταν ο Θεός απευθύνεται στον άνθρωπο, συχνά χρησιμοποιεί το ρήμα «συλλογίσθητε» και άλλα παρόμοια, με τα οποία τον καλεί πριν αποφασίσει τι θα κάνει και πώς θα ανταποκριθεί στα λεγόμενα του Θεού. Πρώτα να σκεφτεί, να προβληματιστεί, να συγκρίνει, και ύστερα από κρίση να καταλήξει σε απόφαση.

Σε μια αρχαία εποχή, όπου οι άλλες θρησκείες δεν υπολόγιζαν διόλου τον οπαδό τους και μόνο διέταζαν τυφλή υποταγή στις διάφορες και πολύ συχνά ανόητες μυθολογίες, ο Θεός απευθύνεται στον Ισραήλ και λέει:  «Ιδού, εγώ έθεσα ενώπιόν σου σήμερον την ζωήν και το αγαθόν, και τον θάνατον και το κακόν» Δευτ. 30/λ/15. Τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη. Αναλογισθείτε τις ευθύνες σας, αποφασίστε μόνοι σας

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-ΜΕΡΟΣ (5) Yioannis Kal

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΜΕΡΟΣ (5) Yioannis Kal

ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (4) ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΙ, ΕΝΙΑΙΟΙ, ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

ΚΑΘΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ 24/7, ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΟΝΤΑΣ.

ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ/ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ/ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ.

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΤΩΝ, Ο ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΙΝ (ΕΦΕΣ.4.6).

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ (ΟΧΙ ΙΣΟΣ--ΦΙΛΙΠ. 2.6) ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΧΡΙΣΤΟΣ" [ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ] ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΓΗ ΑΙΩΝΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΧΡΙΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΑΖΑΡΕΤ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΡΚΑ, ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΕΝ ΑΔΑΜ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΝΤΑΣ - ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΡΙΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΙΩΝΙΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ.
ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΡΕΠΟΥΒΛΙΚΑΝΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, " ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ, Ο ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ, ΑΓΙΑΣΘΗΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ, <ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ>, ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ΩΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ".

Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΕ ΤΗΝ ΓΗ, ΟΧΙ ΜΑΤΑΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΤΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΙΣΑΙΑΣ 45.18--ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ 2.21-22).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΕΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ, Ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ (ΙΩΑΝ.14.28).

ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ/ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ, " ΕΓΩ ΕΙΜΙ" (ΙΩΑΝ.5.8).

ΠΡΟΣΕΞΕ, ΔΕΝ ΕΙΠΕ "ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ" [ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ], ΑΛΛΑ "ΕΓΩ ΕΙΜΙ", ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ 3.14, ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΟΛΟΥ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Yioannis Kal
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

(ΜΕΡΟΣ 6)

ΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΟΝ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΩΣ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. Ο ΘΕΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ "ΕΓΩ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ", ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΩΝ. ΟΤΑΝ Η ΓΡΑΦΗ ΟΜΙΛΕΙ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 7000 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ "ΕΝΟΣ" ΘΕΟΥ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙΣ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΟΜΙΛΩΝ ΩΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΩΝ; ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ!

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΕΔΑΦΙΑ ΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ", ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΝ ΜΙΑΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ/ΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΑΣΕΙΣ, "ΕΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΗΜΕΡΑ, ΣΕΙΣ [ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ] ΘΕΛΕΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ, ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝ ΤΩ ΠΑΤΡΙ ΜΟΥ [ ΘΕΟΝ ], ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝ ΕΜΟΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝ ΥΜΙΝ".

" ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΦΥΛΑΞΕΙ,ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΜΕΝ ΕΛΘΕΙ, ΚΑΙ ΕΝ ΑΥΤΩ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ".

" ΚΑΘΩΣ ΣΥ ΠΑΤΕΡ ΕΙΣΑΙ ΕΝ ΕΜΟΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝ ΣΟΙ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝ ΗΜΙΝ ΕΝΑ, ΔΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΣΥ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΣ".

" ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΜΟΙ ΕΔΩΚΑΣ, ΑΔΩΚΑ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΗΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΕΝΑ".

ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 ΜΕΧΡΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18, ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ.

ΕΙΠΑΜΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 2 ΘΕΟΙ, ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΟΝ, ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΔΙΧΩΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ. " ΘΕΟΣ ΠΝΕΥΜΑ ΕΣΤΙΝ" ( ΙΩΑΝ. 4.24 ), ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ, " ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΩ ΛΑΛΩ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ, ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ". ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΕΟΣ ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.

ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ, ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ, ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΑΙΩΝΙΩΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΙ. Ο ΕΝΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΕΙ.

ΚΑΘΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ "ΔΥΑΔΙΚΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΧΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΝ Η' ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΥΒΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΝ ΥΠΑΡΞΗΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από Χριστιανικό Μήνυμα
Yioannis Kal
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

(ΜΕΡΟΣ 7)

ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣ Α' ΘΕΣΣΑΛ. ΚΕΦ.1, ΕΔ.1, Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ, " ...ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΕΝ ΘΕΩ ΠΑΤΡΙ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ, ΧΑΡΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ".

ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, " ΕΝ ΘΕΩ ΤΩ ΠΑΤΡΙ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ". ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ, " ΚΑΙ ΚΥΡΙΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ", Η [ΣΥΝΔΕΤΙΚΗ] ΛΕΞΗ "ΤΟΥ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΦΡΑΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΩΣ ΕΞΕΙΣ, " ΕΝ ΘΕΩ ΤΩ ΠΑΤΡΙ, ΚΑΙ 'ΤΟΥ' ΚΥΡΙΩ[ΟΥ] ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ[ΟΥ]".

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΤΗΡ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ - ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ, " ΧΑΡΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ".

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΟΥΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΜΟΙΩΣ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ "ΤΟΥ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ, " ΚΑΙ ['ΤΟΥ'] ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΝΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΔΗΛ. ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ, ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ, Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΥ [ ΔΙΚΟΣ ] ΛΟΓΟΣ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΞΗ "ΤΟΥ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΧΤ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΣ Β' ΘΕΣΣΑΛ. 1.1-2---Α' ΤΙΜ. 1.1-2---Β' ΤΙΜ. 1.1-2---ΤΙΤΟΣ 1.4---ΦΙΛΗΜ.1.3---ΕΦΕΣ. 1.2,Κ.Τ.Λ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΟΤΑΝ Η ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΟΣ ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ - ΔΗΛ.Ο ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ - ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΜΕ ΠΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ. ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ Ο ΘΕΟΣ ( ΙΩΑΝ.4.24 ), ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟΝ [ΘΕΟΣ] ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝ ΤΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ, ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ. ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΡΧΩΝ ΘΕΟΣ, ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ.

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΟΤΙ " Ο ΘΕΟΣ ΕΧΡΙΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟ ΝΑΖΑΡΕΤ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΝ..." ( ΠΡΑΞ 10.38 ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ, " ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΟ ΕΝ ΤΩ ΧΡΙΣΤΩ, ΔΙΑΛΛΑΣΩΝ ΕΑΥΤΟΝ, ΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΖΩΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ..." ( Β' ΚΟΡ. 5.19 ).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, " ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ Ο ΘΕΟΣ, ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΑΛΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟΝ..." ΙΩΑΝ. 3.34 ).

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ - Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΛΟΓΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣ Σ'ΕΣΕΝΑ, ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΩΣ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ/ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΩΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΑ ΠΙΣΤΟΝ, Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΟΧΙ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΗΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΝ.
>>>>>>>>>>>>>>> 
Yioannis Kal
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

( ΜΕΡΟΣ 8 )

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ/ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΚΑΙ ΕΔΑΦ. 1, ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ, " ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ ΠΡΟΣ [ ΤΟΝ ] ΘΕΟΝ, ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ". ΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΛΕΞΗ " ΗΝ " ΙΣΟΔΥΜΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ " ΗΤΑΝ ".

ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΛΟΓΟΣ, ΜΕ " ΑΝΔΡΕΑΣ ", ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ, ΜΕ " ΘΩΜΑΣ ", ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 1.1 ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ, " ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΩΜΑ, ΚΑΙ ΘΩΜΑΣ ΗΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ". ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ; ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ?

ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ. ( ΑΠΟ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. Χ. ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ, ΕΠ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Μ.Ε, ΕΚΔ. 1993, ΣΕΛΙΔΑ 721. )

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο " ΑΝΔΡΕΑΣ" ΚΑΙ Ο " ΘΩΜΑΣ " ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΔΗΛΑΔΗ, ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ/ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝHΘΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ, ΣΟΦΙΑ -ΕΙΡΗΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ-ΝΙΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ, Κ.Τ.Λ.

ΕΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ, ΤΟΤΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ - Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, 1.3, " ΟΣ [ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ] ΩΝ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΥΤΟΥ [ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ], ΦΕΡΩΝ ΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩ ΡΗΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΑΥΤΟΥ..."
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΙΟΤΙ " ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ".

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΝΑ?

ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΑ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ, ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΕΣ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΔΝΑς, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ. ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-01--Από Voiceofgod Gr

BOIS  OF GOOD

01--Από Voiceofgod Gr
"Και αφού έκαμον τούτο, συνέκλεισαν πλήθος πολύ ιχθύων και διεσχίζετο το δίκτυον αυτών" ΛΟΥΚ.5:6.

Όταν ο άνθρωπος αποσύρει την πεποίθηση του από τον εαυτό του και την στρέφει σε Εκείνον και τον Λόγο Του, το αποτέλεσμα υπερβαίνει κάθε προσδοκία.

Από Voiceofgod Gr
"Σου έδωσα χέρια, πόδια και τα άλλα μέλη σου γιά να εκτελείς τις εργασίες τις προσδιορισμένες γιά σένα. Χρησιμοποίησες το σώμα σου γιά να κάνεις το θέλημά Μου, ή γιά να κάνεις το θέλημα της σάρκας και της πονηρής φύσης της; Ή ακόμα το θέλημα του δικού σου νου, κατά τη δική σου λογική και φαντασία;".

J.WESLEY (1703-1791).

Από Voiceofgod Gr
"Και αποκριθείς ο Σίμων, είπε προς αυτόν· Διδάσκαλε, δι' όλης της νυκτός κοπιάσαντες δεν επιάσαμεν ουδέν· αλλ' όμως επί τω λόγω σου θέλω ρίψει το δίκτυον" ΛΟΥΚ.5:5.

Καλό πράγμα να παραδεχόμαστε τις αποτυχίες μας και να μην παριστάνουμε τους επιτυχημένους.

Η παραδοχή της αποτυχίας του Πέτρου εν τέλει τον οδήγησε στο θαύμα και στην ανέλπιστη αλλαγή του σκηνικού.

Ας μην ντραπούμε να ομολογήσουμε τα λάθη μας, διότι ο Κύριος εκπλήσσει ευχάριστα εκείνους που τα αναγνωρίζουν.Σε ευχαριστούμε Κύριε για τα σπλάχνα σου.

Από Voiceofgod Gr
"Ο Θεός όρισε ότι ο δίκαιος θα ζήσει εκ πίστεως. Ως εκ τούτου,βρίσκω, πως οτιδήποτε δεν έχει βάση τον Χριστό είναι αποτυχία".

Smith Wigglesworth (1859-1948).

Από Voiceofgod Gr
"Καθώς δε έπαυσε λαλών, είπε προς τον Σίμωνα· Επανάγαγε το πλοίον εις τα βαθέα και ρίψατε τα δίκτυα υμών διά να οψαρεύσητε" ΛΟΥΚ.5:4.

Τώρα Πέτρο μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις εκεί που χθες απέτυχες.Τίποτε δεν είναι πλέον ίδιο,αν και εξωτερικά δείχνει τίποτα στο περιβάλλον να μην άλλαξε, τα δεδομένα άλλαξαν.

Αφού μου παραχώρησες το πλοίο σου να απομακρυνθεί "ολίγον"από της γης θα δεις ότι στον τόπο της αποτυχία σου θα επιτύχω Εγώ ο Ιησούς.

Από Voiceofgod Gr
"Εμβάς δε εις εν των πλοίων, το οποίον ήτο του Σίμωνος, παρεκάλεσεν αυτόν να απομακρύνη αυτό ολίγον από της γης, και καθήσας εδίδασκεν εκ του πλοίου τους όχλους" ΛΟΥΚ.5:3.

Δεν κατάλαβες ακόμη ότι δεν σου ζητά να κάνεις πράγματα αδύνατα για να επέμβει στην ζωή σου;Να απομακρύνεις το πλοίο σου "ολίγον"από της γης,αυτό απλά σου ζητάει.

Είναι σαν να σου λέει "δως μου ολίγον από το χρόνο σου για να μπορέσω να σου μιλήσω,δως μου ολίγον από την προσοχή σου για να σου δώσω να καταλάβεις και να ηρεμήσεις".

Μα με το "ολίγον" το δικό μου μπορεί Εκείνος να κάνει κάτι; Όχι απλά "κάτι" αλλά εκείνα που δεν φαντάζεσαι.Ο προφητικός Λόγος μας διαβεβαιώνει ότι "το έλαχιστον θέλω κάμει χίλια και το ολιγοστόν εθνός ισχυρό".

Αμήν Κύριε,έχουμε βεβαιότερον πάντων τον προφητικό Σου Λόγο.Βοήθα μας στην αδυναμία μας.

Από Voiceofgod Gr
"Εμβάς δε εις εν των πλοίων, το οποίον ήτο του Σίμωνος, παρεκάλεσεν αυτόν να απομακρύνη αυτό ολίγον από της γης, και καθήσας εδίδασκεν εκ του πλοίου τους όχλους" ΛΟΥΚ.5:3.

Δεν κατάλαβες ακόμη ότι δεν σου ζητά να κάνεις πράγματα αδύνατα για να επέμβει στην ζωή σου;Να απομακρύνεις το πλοίο σου "ολίγον"από της γης,αυτό απλά σου ζητάει.

Είναι σαν να σου λέει "δως μου ολίγον από το χρόνο σου για να μπορέσω να σου μιλήσω,δως μου ολίγον από την προσοχή σου για να σου δώσω να καταλάβεις και να ηρεμήσεις".

Μα με το "ολίγον" το δικό μου μπορεί Εκείνος να κάνει κάτι; Όχι απλά "κάτι" αλλά εκείνα που δεν φαντάζεσαι.Ο προφητικός Λόγος μας διαβεβαιώνει ότι "το έλαχιστον θέλω κάμει χίλια και το ολιγοστόν εθνός ισχυρό".

Αμήν Κύριε,έχουμε βεβαιότερον πάντων τον προφητικό Σου Λόγο.Βοήθα μας στην αδυναμία μας.


04-- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-01--ΕΩΣ--17-



04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ:ΤΑ ΑΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
                      01
Ιωάννης 1
ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
ΛΟΥΚΑΣ 1:
35 Και ο άγγελος, απαντώντας, της είπε: Πνεύμα Άγιο θάρθει επάνω σου, και δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει· γι' αυτό και εκείνο που θα γεννηθεί από σένα θα είναι άγιο, θα ονομαστεί Υιός Θεού
ΜΑΤΑΙΟΣ 1:
23 «Δέστε, η παρθένος θα συλλάβει, και θα γεννήσει έναν γιο, και θα αποκαλέσουν το όνομά του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ», που ερμηνευμένο σημαίνει: Μαζί μας είναι ο Θεός.
Ματθαίος 1
25 Και δεν τη γνώριζε, μέχρις ότου γέννησε τον πρωτότοκο γιο της· και αποκάλεσε το όνομά του ΙΗΣΟΥ.
Ιωάννης 4:42
και έλεγαν στη γυναίκα, ότι: Δεν πιστεύουμε πλέον εξαιτίας τού λόγου σου· επειδή, εμείς ακούσαμε, και γνωρίζουμε ότι αυτός είναι αληθινά ο Σωτήρας τού κόσμου, ο Χριστός.
Ιωάννης 20:31
 Τούτα, όμως, γράφτηκαν, για να πιστέψετε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Υιός τού Θεού, και πιστεύοντας να έχετε ζωή στο όνομά του.
Πράξεις 3:
18 Και ο Θεός, όσα προείπε με το στόμα όλων των προφητών του, ότι ο Χριστός επρόκειτο να πάθει, το εκπλήρωσε έτσι.
Γαλάτες 2:
20 Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ό,τι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου.
Ησαΐας 9:6
Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης.
7 Εις την αύξησιν της εξουσίας αυτού και της ειρήνης δεν θέλει είσθαι τέλος, επί τον θρόνον του Δαβίδ και επί την βασιλείαν αυτού, διά να διατάξη αυτήν και να στερεώση αυτήν εν κρίσει και δικαιοσύνη από του νυν και έως αιώνος. Ο ζήλος του Κυρίου των δυνάμεων θέλει εκτελέσει τούτο.
Ειρηνη αγαπη και ελεος αμην
Sultana.cha  

04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

                     02

ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ
ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕ

Σαμουήλ Β' 22:
3 ο Θεός είναι ο βράχος μου· σ' αυτόν θα ελπίζω· Η ασπίδα μου, και το στήριγμα της σωτηρίας μου, ο ψηλός πύργος μου,  και το καταφύγιό μου, Ο σωτήρας μου· εσύ με έσωσες από την αδικία.
Ησαΐας 43:3
Επειδή, εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, ο Άγιος του Ισραήλ, ο Σωτήρας σου· για αντίλυτρό σου έδωσα την Αίγυπτο· την Αιθιοπία και τη Σεβά, αντί για σένα.
Ησαΐας 49:26
Ενώ, αυτούς που σε καταθλίβουν, θα κάνω να φάνε τις ίδιες τους τις σάρκες· και θα μεθύσουν με το ίδιο τους το αίμα, σαν με νέο κρασί· και κάθε σάρκα θα γνωρίσει, ότι εγώ ο Κύριος είμαι ο Σωτήρας σου, και ο Λυτρωτής σου, ο Ισχυρός τού Ιακώβ.
Ησαΐας 60:16
Και θα θηλάσεις το γάλα των εθνών, και θα θηλάσεις τους μαστούς των βασιλιάδων· και θα γνωρίσεις ότι εγώ ο Κύριος είμαι ο Σωτήρας σου και ο Λυτρωτής σου, ο Ισχυρός τού Ιακώβ.
Ησαΐας 62:11
 Δέστε, ο Κύριος διακήρυξε μέχρι τα άκρα τής γης: Πείτε στη θυγατέρα Σιών: Δες, ο Σωτήρας σου έρχεται· δεστε, ο μισθός του είναι μαζί του, και το έργο του μπροστά του.
Ιερεμίας 14:8
Ελπίδα τού Ισραήλ, σωτήρας του σε καιρό θλίψης, γιατί θα ήσουν σαν πάροικος στη γη, και σαν οδοιπόρος, στρέφοντας σε κατάλυμα για μια νύχτα;
Δανιήλ 6:27
αυτός είναι ο ελευθερωτής και σωτήρας, και ο οποίος κάνει σημεία και τεράστια στον ουρανό κι επάνω στη γη, ο οποίος ελευθέρωσε τον Δανιήλ από τη δύναμη των λιονταριών.
ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ
SULTANA CHA   


04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
                      03
ΑΥΤΑ τα λίγα ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ Διαθήκη
Τώρα στην καινή Διαθήκη
Λουκάς 2:11
 επειδή, σήμερα, στην πόλη τού Δαβίδ, γεννήθηκε σε σας σωτήρας, που είναι ο Χριστός, ο Κύριος.
Ιωάννης 4:42
και έλεγαν στη γυναίκα, ότι: Δεν πιστεύουμε πλέον εξαιτίας τού λόγου σου· επειδή, εμείς ακούσαμε, και γνωρίζουμε ότι αυτός είναι αληθινά ο Σωτήρας τού κόσμου, ο Χριστός.
Εφεσίους 5:23
 επειδή, ο άνδρας είναι η κεφαλή τής γυναίκας, όπως και ο Χριστός είναι η κεφαλή τής εκκλησίας, κι αυτός είναι ο σωτήρας τού σώματος.
Τιμόθεος Α' 4:10
 Επειδή, γι' αυτό και κοπιάζουμε και χλευαζόμαστε, επειδή ελπίζουμε στον ζωντανό Θεό, που είναι Σωτήρας όλων των ανθρώπων, μάλιστα των πιστών.
Δανιήλ 9:26
 Και μετά τις 62 εβδομάδες, ο Χριστός θα κοπεί, όμως, όχι για τον εαυτό του· «μέχρι εδώ είναι ο Κύριος που βλέπει ο προφήτης. Και  δεν βλέπει την περίοδο της χάρητος, βλέπει τον αντίχριστο.»και ο λαός τού ηγήτορα, που θάρθει, θα αφανίσει την πόλη και το αγιαστήριο· και το τέλος της θάρθει με κατακλυσμό, και μέχρι το τέλος τού πολέμου είναι διορισμένοι αφανισμοί.
Ματθαίος 1:16
 και ο Ιακώβ γέννησε τον Ιωσήφ, τον άνδρα τής Μαρίας, από την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς, που λέγεται Χριστός.
Ματθαίος 2:4
και αφού συγκέντρωσε όλους τούς αρχιερείς και τους γραμματείς τού λαού, ρωτούσε να μάθει απ' αυτούς, πού γεννιέται ο Χριστός.
Ματθαίος 16:16
Και αποκρινόμενος ο Σίμωνας Πέτρος, είπε: Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός τού ζωντανού Θεού.
Ιωάννης 20:31
 Τούτα, όμως, γράφτηκαν, για να πιστέψετε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Υιός τού Θεού, και πιστεύοντας να έχετε ζωή στο όνομά του.
Πράξεις 3:
18 Και ο Θεός, όσα προείπε με το στόμα όλων των προφητών του, ότι ο Χριστός επρόκειτο να πάθει, το εκπλήρωσε έτσι.
Ρωμαίους 8:34
 Ποιος θα είναι εκείνος που τους κατακρίνει; Ο Χριστός είναι αυτός που πέθανε, επιπλέον δε και αναστήθηκε, ο οποίος και είναι στα δεξιά τού Θεού, ο οποίος και μεσιτεύει για μας.
Γαλάτες 2:20
 Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ό,τι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου.
EIRHNH ELEOS KAI XARH
SULTANA.CHA    
>>>>>>>>>>>>>>> 
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

                      04
Εγώ  Είμαι
Να πως ξέρουμε ότι ο Κύριος είναι και Θεός
Γένεσις 15:7
Και του είπε: Εγώ είμαι ο Κύριος, που σε έβγαλα από την Ουρ των Χαλδαίων, για να σου δώσω αυτή τη γη για κληρονομιά.
Έξοδος 3:6
Και του είπε: Εγώ είμαι ο Θεός τού πατέρα σου, ο Θεός τού Αβραάμ, ο Θεός τού Ισαάκ, και ο Θεός τού Ιακώβ. Και ο Μωυσής έκρυψε το πρόσωπό του· επειδή, φοβόταν να κοιτάξει στον Θεό.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Εγώ Είμαι
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ : «ΕΓΩ» ΘΑ ΔΩΣΩ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΦΙΑ;
Λουκάς 21:
15 επειδή, εγώ θα σας δώσω στόμα και σοφία, στην οποία δεν θα μπορέσουν να αντιλογήσουν ούτε να αντισταθούν όλοι οι εναντίοι σας.
Ιωάννης 4:
14 όποιος, όμως, πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα· αλλά, το νερό που θα δώσω σ' αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού, που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή.

ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ. ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ
 Ο άνθρωπος χωρίς  νερό δεν μπορεί να ζήσει. Και ο Κύριος είναι το νερό δηλαδή η ζωή.
Ας το πω κι’ εγώ ότι όποιος έρθει σε μένα θα του δώσω ζωή. Μπορώ; Θα του δώσω να φάει μπορώ;
Όμως ο Κύριος τάισε 2 φορές  5.000 και 4.000 ανθρώπους χωρίς τα γυναικόπαιδα. Τάισε σ επί 40 χρόνια στην έρημο ένα λαό εκατομμυρίων.
Ιωάννης 5:
31 Αν εγώ δίνω μαρτυρία για τον εαυτό μου, η μαρτυρία μου δεν είναι αληθινή.
Ιωάννης 5:
34 Εγώ, όμως, από άνθρωπο δεν παίρνω τη μαρτυρία· αλλά, τα λέω αυτά, για να σωθείτε εσείς.
Ιωάννης 5:
36 Εγώ, όμως, έχω τη μαρτυρία μεγαλύτερη από εκείνη τού Ιωάννη· επειδή, τα έργα που μου έδωσε ο Πατέρας για να τα τελειώσω, αυτά τα έργα που εγώ κάνω, δίνουν μαρτυρία για μένα, ότι ο Πατέρας με απέστειλε.
Ιωάννης 6:
35 Και ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Εγώ είμαι ο άρτος τής ζωής· όποιος έρχεται σε μένα, δεν θα πεινάσει· και όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα διψάσει ποτέ.
Ιωάννης 6:
40 Και το θέλημα εκείνου που με απέστειλε είναι τούτο: Καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ' αυτόν, να έχει αιώνια ζωή, και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.
ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΕΝΑ. ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ ΘΕΟΣ
Ιωάννης 6:
48 Εγώ είμαι ο άρτος τής ζωής.
Ιωάννης 6:
51 Εγώ είμαι ο άρτος ο ζωντανός, που κατέβηκε από τον ουρανό. Αν κάποιος φάει απ' αυτόν τον άρτο, θα ζήσει στον αιώνα. Και, μάλιστα, ο άρτος τον οποίο εγώ θα δώσω, είναι η σάρκα μου, που εγώ θα δώσω χάρη τής ζωής τού κόσμου.
Ιωάννης 6:
57 Όπως με απέστειλε ο Πατέρας που ζει, και εγώ ζω για τον Πατέρα, έτσι και όποιος με τρώει, θα ζήσει και εκείνος για μένα.
Ιωάννης 6:
63 Το πνεύμα είναι εκείνο που ζωοποιεί, η σάρκα δεν ωφελεί τίποτε· τα λόγια που εγώ σας μιλάω, είναι πνεύμα και είναι ζωή·
Ιωάννης 7:
29 εγώ, όμως, τον ξέρω, επειδή απ' αυτόν είμαι, και εκείνος με απέστειλε.
  ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ
Ιωάννης 8:
11 Και εκείνη είπε: Κανένας, Κύριε. Και ο Ιησούς είπε σ' αυτήν: Ούτε εγώ σε καταδικάζω· πήγαινε, και στο εξής μη αμάρτανε.
Λουκάς 8:
43 Και μια γυναίκα, που για δώδεκα χρόνια είχε αιμορραγία, η οποία δαπάνησε σε γιατρούς ολόκληρη την περιουσία της, δεν μπόρεσε να θεραπευθεί από κανέναν….
48 Και εκείνος τής είπε: Θυγατέρα μου, έχε θάρρος, η πίστη σου σε έσωσε· πήγαινε σε ειρήνη.
Λουκάς 7:
37 Και ξάφνου, μια γυναίκα στην πόλη, που ήταν αμαρτωλή, μαθαίνοντας ότι κάθεται στο τραπέζι στο σπίτι τού Φαρισαίου, έφερε ένα αλάβαστρο με μύρο·
38 και αφού στάθηκε πίσω, κοντά στα πόδια του, κλαίγοντας, άρχισε να βρέχει τα πόδια του με τα δάκρυα, και τα σκούπιζε με τις τρίχες τού κεφαλιού της, και καταφιλούσε τα πόδια του, και τα άλειφε με το μύρο.
Λουκάς 7:
50 Και στη γυναίκα είπε: Η πίστη σου σε έσωσε· πήγαινε σε ειρήνη.
Ιωάννης 8:12
Ο Ιησούς, λοιπόν, μίλησε πάλι προς αυτούς, λέγοντας: Εγώ είμαι το φως τού κόσμου· όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως τής ζωής.
Ειρήνη έλεος 

04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

                      05

ΕΔΩ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ
Ιωάννης 8:12
Ο Ιησούς, λοιπόν, μίλησε πάλι προς αυτούς, λέγοντας: Εγώ είμαι το φως τού κόσμου· όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως τής ζωής.
Ιωάννης 8:
28 Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε προς αυτούς: Όταν υψώσετε τον Υιό τού ανθρώπου, τότε θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι, και από τον εαυτό μου δεν κάνω τίποτε, αλλά καθώς με δίδαξε ο Πατέρας μου, αυτά μιλάω.
ΙΩΑΝΝΗΣ 8:
55 και δεν τον γνωρίσατε, εγώ όμως τον γνωρίζω· και αν πω ότι δεν τον γνωρίζω, θα είμαι όμοιος με σας, ψεύτης· αλλά, τον γνωρίζω, και τηρώ τον λόγο του.
56 Ο Αβραάμ, ο πατέρας σας, είχε αγαλλίαση να δει τη δική μου ημέρα· και είδε, και χάρηκε.
57 Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, είπαν σ' αυτόν: Ακόμα 50 χρόνια δεν έχεις, και είδες τον Αβραάμ;
58 Ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα: Πριν γίνει ο Αβραάμ εγώ είμαι.
59 Σήκωσαν, λοιπόν, πέτρες για να ρίξουν εναντίον του· ο δε Ιησούς κρύφτηκε, και βγήκε από το ιερό, περνώντας από ανάμεσά τους· και μ' αυτόν τον τρόπο αναχώρησε.
ΙΩΑΝΝΗΣ 10:
30 Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα.
31 Οι Ιουδαίοι έπιασαν, πάλι, πέτρες, για να τον λιθοβολήσουν.
32 Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ' αυτούς: Πολλά καλά έργα από τον Πατέρα μου έδειξα σε σας· για ποιο έργο απ' αυτά με λιθοβολείτε;
33 Οι Ιουδαίοι αποκρίθηκαν σ' αυτόν, λέγοντας: Για καλό έργο δεν σε λιθοβολούμε, αλλά για βλασφημία, και επειδή εσύ, ενώ είσαι άνθρωπος, κάνεις τον εαυτό σου Θεό.
Ματθαίος 22:
32 «Εγώ είμαι ο Θεός τού Αβραάμ, και ο Θεός τού Ισαάκ, και ο Θεός τού Ιακώβ»; Ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών.
ΜΑΡΚΟΣ 12:
26 Για τους νεκρούς, όμως, ότι ανασταίνονται, δεν διαβάσατε στο βιβλίο τού Μωυσή, πώς είπε σ' αυτόν ο Θεός, στην περίπτωση της βάτου, λέγοντας: «Εγώ είμαι ο Θεός τού Αβραάμ, και ο Θεός τού Ισαάκ, και ο Θεός τού Ιακώβ»;
27 Δεν είναι ο Θεός νεκρών, αλλά Θεός ζωντανών· εσείς, λοιπόν, πλανιέστε πολύ.
ΜΑΡΚΟΣ 13:
33 Προσέχετε, αγρυπνείτε, και προσεύχεστε· για τον λόγο ότι, δεν ξέρετε πότε είναι ο καιρός.
ΛΟΥΚΑΣ 12:
12 Επειδή, το Άγιο Πνεύμα θα σας διδάξει κατά την ώρα εκείνη τι πρέπει να πείτε.
ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ
Sultana.cha 

04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

                      06
Θα αφησω να μας μιλήσει το ευαγγέλιο.
Ματθαίος 05
1 Όταν, όμως, είδε τα πλήθη, ανέβηκε στο βουνό, και αφού κάθισε, ήρθαν κοντά του οι μαθητές του.
2 Και ανοίγοντας το στόμα του, τους δίδασκε, λέγοντας:
3 Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα· επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών.
4 Μακάριοι αυτοί που πενθούν· επειδή, αυτοί θα παρηγορηθούν.
5 Μακάριοι οι πράοι· επειδή, αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη.
6 Μακάριοι αυτοί που πεινούν και διψούν τη δικαιοσύνη· επειδή, αυτοί θα χορτάσουν.
7 Μακάριοι αυτοί που ελεούν· επειδή, αυτοί θα ελεηθούν.
8 Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά· επειδή, αυτοί θα δουν τον Θεό.
9 Μακάριοι οι ειρηνοποιοί· επειδή, αυτοί θα ονομαστούν γιοι τού Θεού.
10 Μακάριοι αυτοί που έχουν διωχθεί εξαιτίας τής δικαιοσύνης· επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών.
11 Μακάριοι είστε, όταν σας ονειδίσουν, και σας θέσουν υπό διωγμό, και πουν εναντίον σας κάθε κακό λόγο, λέγοντας ψέματα, εξαιτίας μου.
12 Χαίρεστε και αγαλλιάστε, επειδή ο μισθός σας είναι πολύς στους ουρανούς· έτσι, εξάλλου, έθεσαν υπό διωγμό τούς προφήτες πριν από σας.
13 Εσείς είστε το αλάτι τής γης· αν, όμως, το αλάτι διαφθαρεί, με τι θα αλατιστεί; Δεν χρησιμεύει πλέον σε τίποτε, παρά να ριχτεί έξω, και να καταπατιέται από τους ανθρώπους.
14 Εσείς είστε το φως τού κόσμου. Πόλη που κείτεται επάνω σε βουνό, δεν μπορεί να κρυφτεί.
15 Ούτε ανάβουν λυχνάρι, και το βάζουν κάτω από το μόδι, αλλά επάνω στον λυχνοστάτη, και φέγγει σε όλους αυτούς που είναι μέσα στο σπίτι.
16 Έτσι ας λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα, και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

                      07
Σήμερα δεν υπάρχει διάκριση. πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε τι θέλει ο Θεός και τι έκανε ο Κύριος μας. Συνέχεια κάνουμε κατάκριση που συνήθως  επικαλούμαστε την αγάπη ή τον κανόνα το πώς πρέπει να φέρεται ο τάδε, ποτέ για τον εαυτό μας δεν υπάρχει κρίση ή κατάκριση κύριος δεν κατέκρινε την πόρνη μας λέει μην κρίνετε με όποιο μέτρο κρίνουμε με εκείνο θα κριθούμε. μας είπε να τον ακλουθούμε. και μάλιστα να πάρουμε τον σταυρό μας και να πάμε μαζί του  πολλά είπε ο Κύριος. Δυστυχώς όμως όλο οι άλλοι δεν τα κάνουν. Εμείς; Τι κάνουμε;
-Ματθαίος 7
1 Μη κρίνετε για να μη κριθείτε·
2 επειδή, με όποια κρίση κρίνετε, θα κριθείτε· και με όποιο μέτρο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας.
3 Και γιατί βλέπεις το ξυλαράκι που είναι στο μάτι τού αδελφού σου, ενώ το δοκάρι που είναι μέσα στο δικό σου μάτι δεν το παρατηρείς;
4 Ή, πώς θα πεις στον αδελφό σου: Άφησε να βγάλω το ξυλαράκι από το μάτι σου, ενώ το δοκάρι είναι μέσα στο μάτι σου;
5 Υποκριτή, βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου, και τότε θα δεις καθαρά για να βγάλεις το ξυλαράκι από το μάτι τού αδελφού σου.
6 Μη δώσετε το άγιο στα σκυλιά· ούτε να ρίξετε τα μαργαριτάρια σας μπροστά στα γουρούνια, μήπως και τα καταπατήσουν με τα πόδια τους, και, αφού στραφούν, σας καταξεσχίσουν.
7 Ζητάτε, και θα σας δοθεί· ψάχνετε, και θα βρείτε· κρούετε, και θα σας ανοιχτεί·
8 επειδή, καθένας που ζητάει, παίρνει, κι αυτός που ψάχνει, βρίσκει, και σ' αυτόν που κρούει, θαανοιχτεί.
9 Ή, ποιος άνθρωπος είναι από σας, που, αν ο γιος του ζητήσει ψωμί, μήπως θα του δώσει πέτρα;
10 Και αν του ζητήσει ψάρι, μήπως θα του δώσει φίδι;
11 Αν, λοιπόν, εσείς, που είστε πονηροί, ξέρετε να δίνετε καλές δόσεις στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας σας, που είναι στους ουρανούς, θα δώσει αγαθά σ' αυτούς που ζητούν απ' αυτόν;
12 Λοιπόν, όλα όσα θέλετε να κάνουν σε σας οι άνθρωποι, έτσι κι εσείς να κάνετε σ' αυτούς· επειδή, αυτός είναι ο νόμος και οι προφήτες.
13 Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη· επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή.
14 Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν.
Ειρήνη έλεος και χάρι
Sultana.cha
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
ΘΕΜΑ: O ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
                      08

Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων.
5 Και το φως μέσα στο σκοτάδι φέγγει, και το σκοτάδι δεν το κατέλαβε
…9 Ήταν το φως το αληθινό, το οποίο φωτίζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο.
10 Ήταν μέσα στον κόσμο, και ο κόσμος έγινε διαμέσου αυτού· και ο κόσμος δεν τον γνώρισε.
>>> 
Είναι ο Λόγος του Θεού είναι η αρχή που έγιναν όλα δι’ Αυτού,  είναι το φως,
Όπου βρεθεί το φως τα σκοτάδια διαλύονται.
Και για αυτό το λέει:
Ιωάννης 1:
4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων.
5 Και το φως μέσα στο σκοτάδι φέγγει, και το σκοτάδι δεν το κατέλαβε
>>> 
Ο Κύριος είναι η ζωή. Διότι μόνο ένας Θεός είναι η πηγή της  ζωής. Αν ο Θεός δεν δώσει ζωή δεν ζει τίποτα.
Πχ ένας καλλιτέχνης που κάνει ένα υπέροχο άγαλμα και του λείπει μόνο η ζωή. Όσο  να φανεί και να είναι αληθινό, δεν παύει να μην έχει μέσα του ζωή..
Ξανά  παράδειγμα: Αν ο Χριστός δεν ήταν η ζωή δεν μπορούσε να μας λυτρώσει να μας δώσει ζωή και να εξιλεωθούμε μπροστά στον Πατέρα. Θα ήταν σαν τον γλύπτη που έκανε ναι μεν τόσο κόπο έδωσε όλο τον εαυτό του να κάνει το άγαλμα αλλά ζωή δεν μπόρεσε να του δώσει.
Πιστεύω ότι αυτό φαίνεται πως ο Κύριος μας ήταν Θεός Αληθινός και ήταν η ιδία η ζωή ώστε να καταστρέψει τα έργα του εχθρού το σκοτάδι να το διαλύσει και να φέρει στη ζωή μας την λύτρωση και την ζωή.
>>>> 
 Ιωάννης 1:
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
>>> 
  Αυτό δείχνει το εδάφιο το Μεγαλείο του Θεού που δεν εγκατέλειψε το πλάσμα του, που του έδωσε ζωή  να βρίσκεται στα χέρια του σκότους.
Ω! Κύριοι πόσο Μεγάλος είσαι πόσο δοξασμένος τι μπορούν να πουν τα χείλη μας πέρα από δοξασμένο το όνομα Σου.
Ειρήνη έλεος και χάρη
Sultana.cha
 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: έθεσα την ελπίδα μου
                              09
Ψαλμοί 73:
28 Αλλά δι' εμέ, το να προσκολλώμαι εις τον Θεόν είναι το αγαθόν μου· έθεσα την ελπίδα μου επί Κύριον τον Θεόν, διά να κηρύττω πάντα τα έργα σου.
Αποκάλυψις 3:8
Εξεύρω τα έργα σου· ιδού, έθεσα ενώπιόν σου θύραν ανεωγμένην, και ουδείς δύναται να κλείσει αυτήν· διότι έχεις μικράν δύναμιν και εφύλαξας τον λόγον μου και δεν ηρνήθης το όνομά μου.
Έξοδος 17:
12 Αι χείρες δε του Μωϋσέως ήσαν βεβαρημένοι· όθεν λαβόντες λίθον, έθεσαν υποκάτω αυτού και εκάθισεν επ' αυτού· ο δε Ααρών και ο Ωρ, εις εκ του ενός μέρους και εις εκ του άλλου, υπεστήριζον τας χείρας αυτού· και αι χείρες αυτού έμενον εστηριγμέναι μέχρι δύσεως ηλίου.

Βλέπουμε ανθρωπίνως ο Μωϋσής κουράστηκε ο άνθρωπος να έχει υψωμένα τα χέρια του  τόσες ώρες  και όμως μόλις πέφτανε τα χέρια του άλλοι νικούσαν και άλλοι έχαναν τον πόλεμο.
Εδώ κατ’ εμέ έχει δυο πλευρές το θέμα.
Η μια πλευρά είναι να μην αποκάμνουμε στην προσευχή να μην κουραζόμαστε να περιμένουμε.
κουράζεται ο πιστός ανθρωπίνως και όμως έχει να κάνει η προσευχή μας με τον πνευματικό κόσμο και βοηθούμε με την προσευχή μας ακούραστα τους πιστούς.
.Η άλλη πλευρά είναι να ακουμπούμε  στον βράχο τον αιώνιο που λέγεται ΧΡΙΣΤΟΣ για να μην αποκάμναμε κούραση η ψυχική μας και η πνευματική μας πρέπει να έρχεται στον αιώνιο βράχο να ακουμπά εκεί.
Η  λέξη θέτω σημαίνει κάπου ακουμπώ το βάρος μου την ελπίδα μου ότι κάποιος θα με κρατήσει να με στηρίξει
Υπάρχει ένας ύμνος που λέει: στηρίζω την ελπίδα μου .
1/. Στηρίζω την ελπίδα μου
πάνω στο αίμα του Αμνού
και δεν τολμώ να εμπιστευθώ
όλον εκτός απ’ τον Χριστό.

επωδός
ο μόνος βράχος ο Χριστός !
όλα τα άλλα ένας σωρός
είν’ από σκύβαλα σαθρός.

Αλήθεια είναι. Που  μπορεί να στηριχθεί κανείς εκτός δια πίστεως αληθινής ότι είναι υπαρκτός ο Κύριος ο οποίος έκανε όλο αυτό το έργο για μας της σωτηρίας για την πνευματική μας σωτηρία,  και τώρα μεριμνά για κάθε τι που έχουμε πρόβλημα βοιωτικής μέριμνας  αλλά προπαντός πνευματικής και είναι ο βράχος ο ασάλευτος να στηρίξουμε όλο τον αδύνατο εαυτό μας. Εκεί πάνω.
Ψαλμοί 40:
4 Μακάριος ο άνθρωπος, όστις έθεσε τον Κύριον ελπίδα αυτού και δεν αποβλέπει εις τους υπερηφάνους και εις τους κλίνοντας επί ψεύδη.
Ψαλμοί 73:
28 Αλλά δι' εμέ, το να προσκολλώμαι εις τον Θεόν είναι το αγαθόν μου· έθεσα την ελπίδα μου επί Κύριον τον Θεόν, διά να κηρύττω πάντα τα έργα σου.
Ψαλμοί 91:
9 Επειδή συ τον Κύριον, την ελπίδα μου, τον Ύψιστον έκαμες καταφύγιο σου,
Ψαλμοί 119:
116 Υποστήριζέ με κατά τον λόγον σου και θέλω ζή· και μη με καταισχύνης εις την ελπίδα μου.
Πέτρου Α' 1:
3 Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις κατά το πολύ έλεος αυτού αναγέννησε ημάς εις ελπίδα ζώσαν διά της αναστάσεως του Ιησού Χριστού εκ νεκρών,
Πέτρου Α' 1:
13 Διά τούτο αναλωθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ερχομένη εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός,
Sultana. cha
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: προσοχή στους ψευδοπροφήτες
                      10
15 Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι.
16 Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους· μήπως μαζεύουν σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια;
17 Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς· ενώ το σαπρό δέντρο κάνει κακούς καρπούς.
18 Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς ούτε ένα σαπρό δέντρο να κάνει καλούς καρπούς.
19 Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά.
20 Επομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε.
21 Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.
22 Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο όνομα σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα;
23 Και, τότε, θα ομολογήσω σ' αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.
24 Καθένας, λοιπόν, που ακούει τα λόγια μου αυτά, και τα πράττει, θα τον εξομοιώσω με έναν φρόνιμο άνθρωπο, που οικοδόμησε το σπίτι του επάνω στην πέτρα·
25 και κατέβηκε η βροχή, και ήρθαν τα ποτάμια, και φύσηξαν οι άνεμοι, και χτύπησαν με ορμή επάνω στο σπίτι εκείνο, και δεν έπεσε· επειδή, ήταν θεμελιωμένο επάνω στην πέτρα.
26 Και καθένας που ακούει τα λόγια μου αυτά, και δεν τα πράττει, θα εξομοιωθεί με έναν άφρονα άνθρωπο, που οικοδόμησε το σπίτι του επάνω στην άμμο·
27 και κατέβηκε η βροχή, και ήρθαν τα ποτάμια, και φύσηξαν οι άνεμοι, και χτύπησαν με ορμή επάνω στο σπίτι εκείνο, και έπεσε· και η πτώση του ήταν μεγάλη.
28 Και όταν ο Ιησούς τελείωσε αυτά τα λόγια, τα πλήθη εκπλήττονταν για τη διδασκαλία του.
29 Επειδή, τους δίδασκε ως κάτοχος εξουσίας, και όχι όπως οι γραμματείς.
Ειρήνη έλεος και χάρη
Sultana.cha
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ (ΑΤΣΡΑΛΟ)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα:  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
                      11
Η εμπιστοσύνη  είναι μεγάλο πράγμα. Η εμπιστοσύνη που θα δείξουμε σε κάποιαν πρέπει να είναι  απεριόριστη να είναι απόλυτη και να έχουμε πίστη
σ’ αυτόν που την δίνουμε ώστε να είμαστε και σίγουροι ότι τα αίσθημα τα του απέναντι μας είναι αληθινά είναι αγνά και σίγουρα μέσα τους κρύβουν αυτοθυσία αυτού που εμπιστευόμαστε.
  Και αυτός που δίνουμε την εμπιστοσύνη μας πρέπει να είναι έμπιστος και σίγουρα δεν θα μας γελάσει διότι πιστεύουμε ότι είναι αξιόπιστος άνθρωπος.
  Μέχρι τώρα στην ζωή μου δεν είδα αυτού του είδους ανθρώπους. Οι άνθρωποι αντέχουν μέχρι ένα σημείο. Μετα όταν συγκρουστουν καποια ενδιαφεροντα θεματα παύουν να είναι φίλοι και γιατί να μη το πω και αδελφοί.
Ποιόν λοιπόν θα εμπιστευθούμε.
 Υπάρχει κάποιος. Λέγεται: Ιησούς Χριστός
  Ο μόνος που μπορούμε να του εμπιστευτούμε την ζωή μας. Ο μόνος που δεν θα μας προδώσει ο μόνος που έχει δώσει την ζωή του για μας και όχι μόνο αυτό αλλά δεν  αρνήθηκε να μας απαλλάξει από την αμαρτία αλλά να μας δώσει και τον ουρανό να μας κάνει κληρονόμους να γίνουμε μαζί του συγκληρονόμοι. Τα μοιράζεται όλα μαζί μας αρκεί να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. Αρκεί  να του δώσουμε με πίστη την ζωή μας
Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
Αυτός που είναι Θεός καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος και να μας πει δεν σας λέω δούλους αλλά φίλους.
Ιωάννης 15:
15 Δεν σας λέω πλέον δούλους, επειδή ο δούλος δεν ξέρει τι κάνει ο κύριός του· εσάς, όμως, σας αποκάλεσα φίλους, επειδή όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου, σας τα φανέρωσα.
16 Εσείς δεν διαλέξατε εμένα, αλλά εγώ διάλεξα εσάς, και σας διέταξα, για να πάτε εσείς και να κάνετε καρπό, και ο καρπός σας να μένει· ώστε, ό,τι αν ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, να σας το δώσει.
17 Αυτά σας παραγγέλλω, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον.
Ειρήνη έλεος και χάρη αμήν
Sultana. cha   

04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα:  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
                      12
Πολλές φορές θέλουμε με όλη μας την διάθεση και αγάπη στο πρόσωπο Του που θέλουμε όλα να τα εμπιστευθούμε Σ’ Αυτόν έρχεται στην ζωή μας ένα: «όμως». Ένα: «αλλά».αυτά και άλλα τόσα που μας κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας χάνουμε την ειρήνη μας και τότε, όταν συνέλκουμε τρέχουμε κλαίγοντας στον Κύριο μας,  πως έγινε αυτό; Ζητούμε συγνώμη συνεχίζουμε μαζί του ξανά από την αρχή. Αυτό αδέλφια μου μην μας τρομάζει διότι σημαίνει ότι είμαστε ακόμα άγουροι .Ο Απ. Παύλος το λέει νήπιοι.
>>> 
Γαλάτες 4:
3 Έτσι κι εμείς, όταν ήμασταν νήπιοι, ήμασταν δουλωμένοι κάτω από τα στοιχεία τού κόσμου·
Εφεσίους 4:
14 για να μη είμαστε πλέον νήπιοι, με το να κυματιζόμαστε και να περιφερόμαστε με κάθε άνεμο της διδασκαλίας, μέσα στη δολιότητα των ανθρώπων, μέσα στην πανουργία προς μεθόδευση της πλάνης·
>>> 
Εδώ στην Γαλάτες 4:3
Λέει: Έτσι και εμείς όταν ήμασταν νήπιοι άγουροι όπως το λέω εγώ.  Θα μεστώσουμε αρκεί να θέλουμε ειλικρινά να ζήσουμε με ζήλο καθαρό, ζήλο όχι φανατισμένο. σόλα ζήλο, που θα μας φέρει ωριμότητα και υπευθυνότητα και να παψουμε να είμαστε δούλοι της παλιάς ζωής μας.
 Η προς Εφεσίους επιστολή μας περιγράφει τι ήμασταν.
 Τώρα όμως που έχουμε εμπιστευθεί την ζωή μας στον Κύριο, τώρα που έγινε στενή η σχέση μας στενή και αρχίζει να κτίζεται η ζωή μας με  τη διδασκαλία του Πνεύματος του Αγίου που κάθε μέρα  μας διδάσκεται ωριμάζουμε σιγά, σιγά.
Αυτό που ήθελε ο Θεός να κάνει στον Αδάμ μέσα στον παράδεισο να μάθει να
Ρωμαίους 3:
2 Πολλή, με κάθε τρόπο. Πρώτα μεν, για τον λόγο ότι στους Ιουδαίους εμπιστεύθηκαν τα λόγια τού Θεού.
Παροιμίαι 3:
29 Μη μηχανεύεσαι κακό εναντίον τού πλησίον σου, ενώ κατοικεί με εμπιστοσύνη μαζί σου.
Ιερεμίας 39:
18 επειδή, θα σε σώσω οπωσδήποτε, και δεν θα πέσεις με μάχαιρα, αλλ' η ζωή σου θα είναι σε σένα σαν λάφυρο, επειδή στηρίχθηκες με εμπιστοσύνη σε μένα, λέει ο Κύριος.
Ψαλμοί 11:
1 Στον αρχιμουσικό. Ψαλμός τού Δαβίδ. ΣΤΟΝ Κύριο εμπιστεύθηκα· πώς λέτε στην ψυχή μου: Φεύγε στο βουνό σας σαν πουλί;
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα:  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
                      13
Παροιμίαι 3:
29 Μη μηχανεύεσαι κακό εναντίον τού πλησίον σου, ενώ κατοικεί με εμπιστοσύνη μαζί σου.
>>> 
Πόσες φορές εμπιστευθήκαμε άτομα που μας πρόδωσαν.
Πάσες φορές χάριν του Κυρίου  έχουμε βάλλει στο σπίτι μας ανθρώπους μέσα στην ζωή μας και μηχανευτήκαν το κακό.
Επικαλεστήκαν  μάλιστα και το όνομα του κυρίου μας.
 Όμως γεννάτε εδώ ένα ερώτημα:
 Πόση σοφία πρέπει να διαθέτω να καταλάβω τον άλλον;
Πόση αθωότητα θα πρέπει να με διακρίνει; και να μην έχω πονηρία απέναντι στον άλλον;. η πρέπει να έχω πονηρία η πρέπει να έχω αγαθότητα;
 Πάντως ο άνθρωπος του Κυρίου έχει αγαθότητα προχωρεί με τον Κύριο και οι πονηροί πάντα θα υπάρχουν στην ζωή μας.
 Με την χάρη του Κυρίου πρέπει να δίνουμε το χέρι μας τουλάχιστον εγώ έτσι το πιστεύω για μένα.
  Και όσες φορές προδόθηκα πάντα ο Κύριος με αποκατέστησε. Είτε λέγονται αδελφοί είτε λέγονται σόι είτε είναι άγνωστοι.. με εμπιστοσύνη στον Κύριο πάντα προχωρούμε.
Ιερεμίας 39:
18 επειδή, θα σε σώσω οπωσδήποτε, και δεν θα πέσεις με μάχαιρα, αλλ' η ζωή σου θα είναι σε σένα σαν λάφυρο, επειδή στηρίχθηκες με εμπιστοσύνη σε μένα, λέει ο Κύριος.
  Τα πάντα  στα χέρια του Κυρίου μας είναι.
Άρα εμπιστοσύνη πηγαίνει με πίστη και προσευχή στον Κύριο. Μπορεί πολλοί να πουν εύκολα τα λόγια αλλά η πράξη. Αδέλφια μου δεν είναι μόνο λόγια. Δοξάζω τον Κύριο. Διότι έζησα την ζωή την αρνητική τελείως των ανθρώπων.
 Είμαι 72 ετών και μεγάλωσα στην ορφάνια χωρίς να έχω ποτέ δικούς μου ανθρώπους . Διότι  η μητέρα μου που με υιοθέτησε και με δίδαξε τον Κύριο στα 14 μου πέθανε.
 Με την κακία των ανθρώπων που είδα δεν θα’ έπρεπε καθόλου κανένα να εμπιστεύομαι (και ούτε εμπιστεύομαι) αλλά στον Κύριο όλα και προσχωρώ με αγαθότητα.
 Αλλά μου έμαθε να στηρίζομαι στον κύριο η μητέρα μου να εμπιστεύομαι σε εκείνον και εκείνος με προφυλάσσει. Ίσως  μου πείτε ου πειράξεις Κυριον το Θεόν σου. Μα ακριβώς δεν τον πειράζω αλλά επειδή το επόμενο βήμα μου δεν μου ανήκει παρά σε εκείνον του εμπιστεύομαι το κάθε μου γνωστό η άγνωστο πρόβλημα μου, το κάθε λεπτό της ώρας μου.
 Δεν θα κάθομαι να σκάφτομαι τώρα τι θα κάνω πώς να φερθώ; Τι θέλει αυτό το άτομο που με πλησιάζει; και να μηχανεύομαι πράγματα.
Και όταν μηχανευόμαστε πράγματα να αποφύγουμε να δώσουμε η να φιλοξενήσουμε πέφτουμε στο ψέμα στην υποκρισία και η μη εμπιστοσύνη στον κύριο και φυσικά πάει η αγαθότητα μας η ζωή που θέλει ο κύριος.
Ειρήνη ευλογία και έλεος
Sultana cha
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα:  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
                      14
Βασιλέων Β' 19
14 Και ο Εζεκίας, παίρνοντας την επιστολή από το χέρι των πρεσβευτών, τη διάβασε· και ο Εζεκίας ανέβηκε στον οίκο τού Κυρίου, και την ξετύλιξε μπροστά στον Κύριο.
15 Και προσευχήθηκε ο Εζεκίας μπροστά στον Κύριο, λέγοντας: Κύριε, Θεέ τού Ισραήλ, που κάθεσαι επάνω στα χερουβείμ, εσύ ο ίδιος είσαι ο Θεός, ο μόνος, όλων των βασιλείων τής γης· εσύ έκανες τον ουρανό και τη γη·
16 στρέψε, Κύριε, το αυτί σου, και άκουσε· άνοιξε, Κύριε, τα μάτια σου, και δες· και άκουσε τα λόγια τού Σενναχειρείμ, που έστειλε τούτον να ονειδίσει τον ζωντανό Θεό·
17 αληθινά, Κύριε, οι βασιλιάδες τής Ασσυρίας ερήμωσαν τα έθνη, και τους τόπους τους,
18 και έρριξαν τους θεούς τους στη φωτιά· επειδή, δεν ήσαν θεοί, αλλά έργο χεριών ανθρώπων, ξύλα και πέτρες· γι' αυτό, τους κατέστρεψαν·
19 τώρα, λοιπόν, Κύριε Θεέ μας, σώσε μας, παρακαλώ, από το χέρι του· για να γνωρίσουν όλα τα βασίλεια της γης, ότι εσύ είσαι Κύριος, ο Θεός, ο μόνος.
>>> 
Αυτός ο άνθρωπος που έβλεπε ένα- ένα τα κράτη όλα να υποδουλώνονται εμπιστεύτηκε στον κύριο τελείως αφημένος στην χάρη του στην ευσπλαχνία του πίστευε ότι αυτός είναι ο αληθινός Θεός του Ιούδα και θα τους προστατεύσει. Και δείτε τι κίνηση έκανε  αυτός ο άνθρωπος. Δεν ήταν καλύτερος από μας ως άνθρωπος. Είχε  πίστη εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό και γνώριζε ότι πρέπει να πάει και να του δείξει την προσβλητική επιστολή του Συναχερημ. Μήπως ο Κύριος δεν ξέρει λέτε τα προβλήματα μας; Δεν ξέρει με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε; Και προπαντός με τον εχθρό του; και εχθρό μας τα πνεύματα της πονηρίας; Όμως θέλει να του τα λέμε.
Από παιδί θαύμαζα τον Εζεκία και την πίστη του.
Από 8 χρονών έχω διδαχτεί την Αγία Γραφή αλλά ο Κύριος με έβαλε εμένα και τον άντρα μου στην σωστή του εκκλησία την ευαγγελική και εκεί όλα, μου εξηγηθήκαν με συμελετες. Αδέλφια μου όλοι παινεύετε την εκκλησία σας ε!! ας πω κι εγώ ότι η μόνη εκκλησία που έχει σε αδέλφια με γραφτά και κηρύγματα για μένα είναι η ευαγγελική εκκλησία. Και δεν έχω φύγει ποτέ όλα μου τα χρόνια από τα 25 μου και 28 ο Τάσος. Όλοι παραπονούνται όλοι λένε  για να λένε. Όποιος έχει διάθεση να μάθει και να πάρει μέσα του πρέπει και να υποταθεί όχι στους ανθρώπους αλλά στον Κύριο

Ο κύριος να κάνει έλεος χάρη και ειρήνη να δώσει στις καρδιές μας
Sultana. cha.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα:  ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
                      15

ΟΡΜΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΑΡΑΚΩΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΛΟΓΩ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΤΟ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΒΕΛ.
ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ .ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΦΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΥΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΔΙΟΤΙ ΑΜΑΡΤΗΣΕ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Μας, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΠΟ ΑΡΧΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΜΝΑΝ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ τους ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, ΕΝΙΩΘΑΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΘΥΣΙΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ..
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΜΑΡΤΗΣΕ Ο ΑΔΑΜ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΣΦΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΑ ΖΩΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΥΜΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ. ΚΑΙ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΩΣΕ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΝΔΟ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ Η ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΩ Η ΑΦΡΙΚΑΝΟ Η ΑΣΙΑΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΑΣ(ΕΝΝΟΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)
Συνεχίζω με την φωτογραφία που είδα στο φβ  μια φωτογραφία η οποία έδειχνε να πεζοπορούν άνθρωποι με πράγματα στις πλάτες τους και παΐδια στην αγκαλιά τους και λίγο μεγαλύτερα κατάκοπα από την κούραση του δρόμου.
Θέλω να πω στους ρατσιστές να ρωτήσουν τους γονιούς τους από πού ήρθαν και πως τους φέρθηκαν οι έλληνες εντόπιοι.
Δηλαδή το πάθημα των γονιών μας θειων μας και θειάδων μας δεν μπήκε καθόλου στο μυαλό μας στη καρδιά μας  να σκεφτούμε. Δεν θέλουμε να δείξουμε οίκτο στον συνάνθρωπο μας.
Μην ξεχνούμε ότι και εμείς ήμασταν κάποτε στην Γερμανία στην Αμερική στην Αυστραλία και τώρα πάλι ετοιμάζονται να πάνε. Πως θα τους φαινόταν να τους χαρακώσουν το παιδί τους να βιάσουν την κόρη τους η την γυναίκα τους.
Λίγο ωμα τα λέω, αλλά, θα μου πείτε μα μας κάνουν αυτό εκείνο κι εγώ ακόμα φοβούμαι αλλά η εχθρότητα αντιμετωπίζεται με την άμυνα της εχθρότητας

Όταν ήμουν μικρή στο χωριό μου στη Θράκη θυμούμαι ένα τραγούδι σαν μοιρολόι κυρίως στους γάμους ήταν τα λεγόμενα καθιστικό τραγούδι
Που έλεγε πάνω κάτω τα εξής.

Του αρχοντου ο γιος παντρεύεται και παίρνει προσφυγούλα. Προσφυγούλα σε κλαιν τα μάτια μου 
Το τραγούδι είναι μεγάλο αλλά εκείνο που θυμούμαι είναι ότι η πεθερά της δεν την ήθελε διότι ήθελε εντόπια. Όποτε λέει παρακάτω πιάνει δυο φίδια ζωντανά φαρμακερά τα τηγανίζει για ψάρια και τα δίνει στη νύφη και την δηλητηριάζει. Και το ρεφρέν:
Προσφυγούλα μου σε κλαιν τα μάτια μου.
Αυτό, θυμούμαι αλλά δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.
Βέβαια ένια στη διάλεκτο της θρακιώτικης γλώσσας.
Επίσης το χωριό μας αποτελούνταν από ντόπιους και πρόσφυγες. Οι εντόπιοι δεν τους ήθελαν καθόλου.
Βέβαια πολύ- πολύ αργότερα όπως και στα χωριά εδώ μαθαίνω το ίδιο γίνονταν. Λοιπόν πολύ αργότερα έγιναν μικτοί γάμοι αλλά οι μεγάλοι ποτέ δεν το δέχονταν αλλά υπέκυπταν ιδίως στου αγοριού την αγάπη. Το κορίτσι δεν είχε λόγο.
Δηλαδή γαυριάμε πίσω έναν αιώνα με τα σημερινά μας.
Ακόμα και τους πόντιους που ήρθαν τώρα δεν τους θέλουν, υπάρχει εναντίον τους  ρατσισμός.
SULTANA. CHA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα:  ΚΡΙΝΕΤΕ  -Η ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ
                      16
Όλοι μας νομίζουμε ότι οι άλλοι δεν είναι εντάξει εμείς όμως ήμαστε τόσο ένταξη ώστε να μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη η οποία είναι σωστή σοφή και πρέπει να την επακολουθήσουν οι άλλοι.
  Εάν δεν την ακολουθήσουν τότε πέφτουν στο στόμα μας που λέγεται κρίνω κατακρίνω .  και έτσι πικραίνουμε ανθρώπους. Και εδω στον ψαλμό λέγει
Αυτόν που κρίνουμε τάχα μιλούμε με  αλήθεια; Είναι σωστό;: υπάρχει ίχνος μέσα στην κατάκριση η κρίση αλήθεια και δικαιοσύνη; Υπάρχει ευθύτητα;
 Στο λεξικό ευθύτητα σημαίνει, ότι έχω ειλικρίνεια  ή όπως λέμε ντομπροσύνη.
  Δυστυχώς όμως όλοι μας δε το έχουμε. Έχουμε  μέχρι εκεί που αντέχουμε που μπορούμε που μας συμφέρει. Ενώ ο Κύριος θέλει να είμαστε ολόκληροι μια ειλικρίνεια «αλήθεια» όπως είναι Αυτός.
Και πάνω από όλα να μην κρίνουμε κανέναν διότι δεν ήμαστε τέλειοι. Αυτό το αποδεικνύει η κάθε μέρα τι αποφάσεις παίρνουμε και τι οικογένεια κάναμε. Άρα δεν είμαστε άξιοι να κρίνουμε κανέναν..
Ψαλμοί 58
…ΤΑΧΑ, μιλάτε στ' αλήθεια δικαιοσύνη; Κρίνετε με ευθύτητα, γιοι των ανθρώπων;
Ματθαίος 7:
1 Μη κρίνετε για να μη κριθείτε·
2 επειδή, με όποια κρίση κρίνετε, θα κριθείτε· και με όποιο μέτρο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας.
Παρακάτω, στο Λουκά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση
Ότι ο Κύριος μας, μας λέει να γινόμαστε όχι να είμαστε σπλαχνικοί. Ακόμα πιο πολύ από το να είμαστε αλλά να γινόμαστε.
  Κάθε  μέρα με λίγα λόγια η ζωή η πνευματική γίνεται κτίζεται επάνω στον Χριστό και κατακτά μέρος που είχε χάσει στην παλιά του ζωή.
 Και γίνονται τώρα πράγματα καινούργια πια με τον Χριστό που κατοικεί μέσα του δια Πνεύματος Αγίου.
  Και ποιο το κέρδος να μοιάσουμε τον πατέρα ο οποίος δεν κρίνει πια αλλά δίνει χάρη ,χάριν του γιου Του και είναι σπλαχνικός και όχι κριτής.
Λουκάς 6:
36 Να γίνεστε, λοιπόν, σπλαχνικοί, όπως και ο Πατέρας σας είναι σπλαχνικός.
Λουκάς 6:
37 Και μη κρίνετε, και δεν θα κριθείτε· και μη καταδικάζετε, και δεν θα καταδικαστείτε· συγχωρείτε, και θα συγχωρηθείτε.
 Ο Κύριος να κάνει έλεος και να δώσει ειρήνη στις καρδιές μας και βεβαιότητα σωτηρίας. Αμήν  
Sultana.cha
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου

Θέμα: ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ αγαθοποιείτε
                      17
Λουκάς 6
35 Εσείς, όμως, να αγαπάτε τούς εχθρούς σας, και να αγαθοποιείτε, και να δανείζετε, χωρίς να ελπίζετε σε καμιά απολαβή· και ο μισθός σας θα είναι μεγάλος, και θα είστε γιοι τού Υψίστου· επειδή, αυτός είναι αγαθός προς τους αχάριστους και πονηρούς.
36 Να γίνεστε, λοιπόν, σπλαχνικοί, όπως και ο Πατέρας σας είναι σπλαχνικός.
37 Και μη κρίνετε, και δεν θα κριθείτε· και μη καταδικάζετε, και δεν θα καταδικαστείτε· συγχωρείτε, και θα συγχωρηθείτε.
38 Δίνετε, και θα σας δοθεί· καλό μέτρο, πιεσμένο, και συγκαθισμένο και υπερξεχειλιζόμενο θα δώσουν στον κόρφο σας· επειδή, με το ίδιο μέτρο με το οποίο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας.
>>> 
Μαζί με υο να γινόμαστε σπλαχνικοί  υπάρχει πιο πάνω και  αγαθοποιείτε. Να λοιπόν  πως κτίζεται η ζωή του πιστού είναι σχολείο. Ο μαθητής της πρώτης τάξης δεν γίνεται καθηγητής αν δεν περάσει όλες τις σχολικές τάξεις και να πάει στο πανεπιστήμιο και γίνει πάλι μαθητής πιο σπουδαίων πραγμάτων ώστε να γίνει καθηγητής. Δεν μπορούμε να είμαστε ανυπόμονη με τον Θεό. Χρειάζεται υπομονή στα πόδια του να  διδαχτούμε. Και μάλιστα το βασικότερο να κάνουμε υπακοή στο τι θέλημα Του.
  Αυτό που δεν έκανε ο Αδάμ και δεν περίμενε να διδαχτεί να στερεωθεί και μετά να του δώσει ο Κύριος να μάθει τι είναι το καλό και τι είναι το κακό.
 Κατευθείαν έμαθε μόνος του μόνο το κακό με την βοήθεια του εχθρού, έφερε την ανυπακοή, τον θάνατο, την  αθλιότητα της αμαρτίας στους απογόνους του μέχρι σήμερα. Το κακό αυξάνεται  και δεν βρίσκουμε εύκολα ανθρώπους με υπακοή, θέλημα Θεού, σπλαχνικούς ανθρώπους. Να πράττουν το αγαθό να έχουν στόχο να μοιάσουν τον Κύριο.
Πέτρου Α' 1:
16 επειδή, είναι γραμμένο: «Άγιοι να είστε, επειδή εγώ είμαι άγιος».
  Άγιος σημαίνει ξεχωριστός
Όπως ο πατέρας είναι ξεχωριστός έτσι και μείς πρέπει να ξεχωρίζουμε την ζωή μας από κάθε κακό και αδικία αντιλογία αψιμαχία.
Δεν χρειάζεται ο Θεός να μαλώνουμε για τίποτα και πάνω από όλα για τον ίδιο. Εκείνος ξέρει να διεκδικήσει την αλήθεια και να ζητήσει μια μέρα λόγο. Δεν μας έβαλε υπερασπιστές του ούτε δικηγόρους του να μαλώνουμε και αλληλοβριζομαστε αναμεταξύ μας. Τότε μονό ιδεολόγοι ήμαστε και όχι παιδιά πιστά του Θεού. Τα παιδιά του Θεού είναι αφανείς πιστοί και προσχωρούν αθόρυβα και πράττουν τι θέλει ο Πατέρας τους χωρίς να ρωτούν. Υπάρχει ο λόγος ο Θεόπνευστος που ο ίδιος ο Θεός μιλά μέσα στις καρδιές τους και τους πληροφορεί.
Ειρήνη έλεος χάρη και αγάπη Αμήν

Sultana.cha