_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - 25-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16

25-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 16
                               Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑ
Η πτώση του Ασά λοιπόν.
Επειδή ο βασιλιάς του Ισραήλ δεν άφηνε να μπαίνει και να βγαίνει κανέναν και έκαμνε οχυρωμένες πόλεις με τις πλάτες των Συρίων προς τον Ασά.
Αντι να στραφεί στον αληθινό Θεό στρέφεται στο χρυσό του Ναού και του Παλατιού και εξαγοράζει την φιλία των Συρίων,
   Επικαλέστηκε και την φιλία των πατεράδων τους. Και αφού έγινε φίλος των Συρίων και νίκησαν και γκρέμισαν τους άλλους, ο Θεός έστειλε τον προφήτη του και του είπε:
Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16
7 Και κατά τον καιρό εκείνο, ο Ανανί, ο βλέπων, ήρθε στον Ασά, τον βασιλιά τού Ιούδα, και του είπε: Επειδή, στηρίχθηκες επάνω στον βασιλιά τής Συρίας, και δεν στηρίχθηκες επάνω στον Κύριο τον Θεό σου, γι' αυτό ο στρατός τού βασιλιά τής Συρίας ξέφυγε από το χέρι σου·
8 οι Αιθίοπες και οι Λίβυοι δεν ήσαν μεγάλος στρατός, με πολυάριθμες άμαξες και καβαλάρηδες; Επειδή, όμως, στηρίχθηκες στον Κύριο, τους παρέδωσε στο χέρι σου·
9 δεδομένου ότι, τα μάτια τού Κυρίου περιτρέχουν διαμέσου ολόκληρης της γης, για να φανεί δυνατός σε όσους έχουν την καρδιά τους τέλεια προς αυτόν· σε τούτο έπραξες με αφροσύνη· γι' αυτό, στο εξής θα έχεις πολέμους.
 Ο έλεγχος έγινε αλλά ο εγωισμός και το πείσμα του δεν τον έδωσε περιθώρια μετάνοιας σαν την άλλη φορά.
 Το μονό που έκανε ήταν να θυμώσει με τον προφήτη που  ήταν το στόμα του Θεού και να κάνει διάφορα πράγματα στο να καταθλίψει τον λαό.
10 Και ο Ασά οργίστηκε ενάντια στον βλέποντα, και τον έβαλε σε φυλακή· επειδή, για το πράγμα αυτό αγανάκτησε εναντίον του. Και ο Ασά κατέθλιψε μερικούς από τον λαό κατά τον καιρό εκείνο.
  Και να ήταν μόνο αυτό;
Ούτε και στην αρρώστια του δεν επικαλέστηκε τον Κύριο.
12 Και ο Ασά αρρώστησε στα πόδια του στον 39ο χρόνο τής βασιλείας του, μέχρις ότου η αρρώστια του έγινε πολύ μεγάλη· όμως, ούτε στην αρρώστια του εκζήτησε τον Κύριο, αλλά τους γιατρούς.
  Εδώ να μην γίνει παρακαλώ καμία παρεξήγηση  άλλο η προσευχή και η επίκληση στον κύριο και άλλο το να πάω σε γιατρό. Άλλες εποχές εκείνες άλλες εποχές σήμερα.
 Πάντα ο Θεός θέλει να πάμε τα προβλήματα μας σε Εκείνον και εκείνος να δώσει την λύση όποια είναι.
Εδώ ο άνθρωπος αυτός έγινε πολύ εγωιστής στο να πάει να παρακαλέσει τον Θεό.
Εδώ σημαίνει ότι η ταπείνωση η μετάνοια δεν υπήρξε στην ζωή του μετά τον έλεγχο του από το Κύριο. Οπότε  Ο διάβολος τον κατέλαβε και πέθανε μέσα στην αμαρτία του.
 SULATANA. CHA  

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - 24 -Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16

24 -Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 16
                               Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑ
Ο άνθρωπος είδε τόσο μεγάλη επέμβαση στην ζωή του ο Ασά 35 χρόνια δεν είχε πολέμους αλλά δυστυχώς, όμως μέσα στο χρόνο ξεχάστηκαν όλα τα θαυμάσια που του έκανε ο Κύριος.
  Έκανε αυτό που κάνουμε και σήμερα στην πνευματική μας ζωή. Παραχωρήσεις και παρέα αποτινόμαστε για βοήθεια σε ανθρώπους που ούτε καν ξέρουν τον Θεό.
Ρητή εντολή
Κορινθίους Β' 6:14
Μη ομοζυγείτε με τους απίστους· επειδή, ποια συμμετοχή έχει η δικαιοσύνη με την ανομία; Και ποια κοινωνία έχει το φως προς το σκοτάδι;
15 Και ποια συμφωνία έχει ο Χριστός με τον Βελίαλ; Ή, ποια μερίδα έχει ο πιστός με τον άπιστο;
16 Και πώς να συμβιβαστεί ο ναός τού Θεού με τα είδωλα; Επειδή, εσείς είστε ναός τού ζωντανού Θεού, όπως είπε ο Θεός, ότι: «Θα κατοικώ ανάμεσα σ' αυτούς και θα περπατάω· και θα είμαι Θεός τους, κι αυτοί θα είναι λαός μου».
17 Γι' αυτό, «βγείτε έξω από ανάμεσά τους και αποχωριστείτε», λέει ο Κύριος, «και μη αγγίξετε τίποτε ακάθαρτο»· και «εγώ θα σας δεχθώ,
18 και θα είμαι Πατέρας σας, κι εσείς θα είστε γιοι μου και θυγατέρες», λέει ο Κύριος, ο Παντοκράτορας.
Τι λέτε αδέλφια; ταιριάζουν αυτά με αυτά που ζητά ο Θεός στην Π. Διαθήκη με την Κ. Διαθήκη;
Το θέλω του Θεού είναι ίδιο ως προς την υπακοή μόνο που τώρα ζούμε στην χάρη δια του Ιησού Χριστού και μας προσπέρνα με το αίμα του γιου του.
Σήμερα είδα ένα πολύ ωραίο γραφτώ του αδελφού μας Νομικού  επάνω στον αν χάνουμε η όχι την σωτηρία μας.
Και βέβαια την χάνουμε αν δεν περπατούμε όπως θέλει Εκείνος.
Και βέβαια το όνομα μας είναι γραμμένο στο βιβλίο της ζωής αλλά περπατώντας  με τον Χριστό σε υπακοή. Όλα  στηρίζονται
Στην ζωή μας πως περπατούμε και τι βλέπει σε μας ο κόσμος αν διαβάζει γράμμα επάνω μας που να λέει Χριστός.
Ειρήνη ευλογία Κυρίου αμήν
Sultana.cha

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 23-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15

23-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 15
16 Ακόμα και τη Μααχά, τη μητέρα τού βασιλιά Ασά, την απέβαλε από το να είναι βασίλισσα, επειδή έκανε ένα είδωλο στο άλσος· και ο Ασά κατέκοψε το είδωλό της, και το σύντριψε και το έκαψε στον χείμαρρο των Κέδρων.
17 Όμως, οι ψηλοί τόποι δεν αφαιρέθηκαν από τον Ισραήλ· εντούτοις, η καρδιά τού Ασά ήταν τέλεια όλες τις ημέρες του.
18 Και έφερε στον οίκο τού Θεού τα αφιερώματα του πατέρα του, και τα δικά του αφιερώματα, ασήμι, χρυσάφι, και σκεύη.
19 Και δεν έγινε πόλεμος μέχρι τον 35ο χρόνο τής βασιλείας τού Ασά.
Χρονικών Β' 15
1 ΤΟΤΕ, ήρθε το Πνεύμα τού Θεού επάνω στον Αζαρία, τον γιο τού Ωδήδ·
2 και βγήκε σε συνάντηση του Ασά, και του είπε: Ακούστε με, Ασά, και ολόκληρος ο Ιούδας και ο Βενιαμίν: Ο Κύριος είναι με σας, όταν εσείς είστε μ' αυτόν· και αν τον εκζητάτε, θα βρεθεί σε σας· αν, όμως, τον εγκαταλείψετε, θα σας εγκαταλείψει·
  Όσο ο Ασά  έμενε με τον αληθινό Θεό  δεν είχε να φοβάται κανέναν. Όσο όμως έμενε .
  Επί 35 χρόνια δεν στραβοπάτησε και όλα ήταν καλά.
Ο προφήτης στο 7 εδάφιο του είπε και τούτα τα λόγια:
7 εσείς, όμως, ενδυναμώνεστε, και ας μη είναι χαλαρωμένα τα χέρια σας· επειδή, στο έργο σας θα υπάρξει μισθός.
Βλέπουμε ότι η καρδιά του αναθάρρει όπως λέμε στην κθ’ ομιλούμενη πήραν αέρα τα πανιά του.
  Είναι στο 8 εδάφιο.
 8 Και όταν ο Ασά άκουσε αυτά τα λόγια, και την προφητεία τού προφήτη Ωδήδ, ενδυναμώθηκε, και απέβαλε τα βδελύγματα από ολόκληρη τη γη τού Ιούδα και του Βενιαμίν, και από τις πόλεις που πήρε από το βουνό Εφραϊμ, και ανανέωσε το θυσιαστήριο του Κυρίου, που ήταν μπροστά στον πρόναο του Κυρίου.
Και όπως είπα και πιο πάνω μέχρι και την μητέρα του την καθαίρεσε από βασιλομήτορα διότι την βρήκε να έχει τελετές ειδώλων στην ζωή της και να συνεχίζει.
  Και έτσι σταμάτησαν οι πόλεμοι
15 Και ολόκληρος ο Ιούδας ευφράνθηκε στον όρκο· επειδή, ορκίστηκαν από ολόκληρη την καρδιά τους, και τον εκζήτησαν με ολόκληρη τη θέλησή τους· και βρέθηκε σ' αυτούς· και ο Κύριος τους έδωσε ανάπαυση ολόγυρα
Sultana. cha

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-22-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15

22-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 15
9 Και συγκέντρωσε ολόκληρο τον Ιούδα και τον Βενιαμίν, και εκείνους που παροικούσαν κοντά τους, από τον Εφραϊμ και τον Μανασσή, και από τον Συμεών· επειδή, πολλοί από τον Ισραήλ προσχώρησαν σ' αυτόν, βλέποντας ότι ο Κύριος ο Θεός του ήταν μαζί του.
10 Και συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, κατά τον τρίτο μήνα, του 15ου χρόνου τής βασιλείας τού Ασά.
11 Και πρόσφεραν στον Κύριο θυσίες, εκείνη την ημέρα, από τα λάφυρα που έφεραν, 700 βόδια, και 7.000 πρόβατα.
12 Και μπήκαν σε συνθήκη να εκζητήσουν τον Κύριο τον Θεό των πατέρων τους, από ολόκληρη την καρδιά τους και από ολόκληρη την ψυχή τους·
13 και κάθε ένας που δεν θα εκζητήσει τον Κύριο τον Θεό του Ισραήλ, να θανατώνεται, από μικρόν μέχρι μεγάλον, από άνδρα μέχρι γυναίκα.
14 Και ορκίστηκαν στον Κύριο, με δυνατή φωνή, και με αλαλαγμό, και με σάλπιγγα, και με κεράτινες σάλπιγγες.
15 Και ολόκληρος ο Ιούδας ευφράνθηκε στον όρκο· επειδή, ορκίστηκαν από ολόκληρη την καρδιά τους, και τον εκζήτησαν με ολόκληρη τη θέλησή τους· και βρέθηκε σ' αυτούς· και ο Κύριος τους έδωσε ανάπαυση ολόγυρα.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ-20-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14

20-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 14
1 ΚΑΙ ο Αβιά κοιμήθηκε μαζί με τους πατέρες του, και τον έθαψαν στην πόλη τού Δαβίδ· και αντ' αυτού βασίλευσε ο Ασά, ο γιος του. Στις ημέρες του η γη ησύχασε δέκα χρόνια.
ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
8 Ο Ασά, μάλιστα, είχε στρατό από τον Ιούδα 300.000, που έφερναν επιμήκεις ασπίδες και λόγχες· και από τον Βενιαμίν, 280.000, ασπιδοφόρους και τοξότες· όλοι αυτοί ήσαν ισχυροί με δύναμη.
9 Και εναντίον τους βγήκε ο Αιθίοπας, ο Ζερά, με 1.000.000 στρατό, και με 300 άμαξες, και ήρθε μέχρι τη Μαρησά.
10 Και ο Ασά βγήκε εναντίον του, και παρατάχθηκαν σε μάχη στη φάραγγα Σεφαθά, κοντά στη Μαρησά.
11 Και ο Ασά βόησε στον Κύριο τον Θεό του, και είπε: Κύριε, δεν είναι σε σένα τίποτε να βοηθάς εκείνους που έχουν πολλή ή καμιά δύναμη· βοήθησέ μας, Κύριε Θεέ μας· επειδή, έχουμε εμπιστευθεί σε σένα, και ερχόμαστε στο όνομά σου ενάντια σ' αυτό το πλήθος· Κύριε, εσύ είσαι ο Θεός μας· ας μη υπερισχύσει άνθρωπος εναντίον σου.
12 Και ο Κύριος πάταξε τους Αιθίοπες μπροστά στον Ασά, και μπροστά στον Ιούδα· και οι Αιθίοπες έφυγαν.
13 Και ο Ασά και ο λαός μαζί του τους καταδίωξαν μέχρι τα Γέραρα· και έπεσαν από τους Αιθίοπες τόσοι πολλοί, ώστε δεν μπορούσαν πλέον να συνέλθουν· επειδή, συντρίφτηκαν μπροστά στον Κύριο, και μπροστά στον στρατό του· και πήραν λάφυρα πολλά, σε υπερβολικό βαθμό.
14 Και πάταξαν τις πόλεις ολόγυρα από τα Γέραρα· επειδή, ο φόβος τού Κυρίου έπεσε επάνω τους· και λαφυραγώγησαν όλες τις πόλεις· επειδή, μέσα σ' αυτές υπήρχαν πολλά λάφυρα.
15 Ακόμα, πάταξαν και τις επαύλεις των ποιμνίων, και πήραν πολλά πρόβατα και καμήλες, και γύρισαν στην Ιερουσαλήμ.
21-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 15
1 ΤΟΤΕ, ήρθε το Πνεύμα τού Θεού επάνω στον Αζαρία, τον γιο τού Ωδήδ·
2 και βγήκε σε συνάντηση του Ασά, και του είπε: Ακούστε με, Ασά, και ολόκληρος ο Ιούδας και ο Βενιαμίν: Ο Κύριος είναι με σας, όταν εσείς είστε μ' αυτόν· και αν τον εκζητάτε, θα βρεθεί σε σας· αν, όμως, τον εγκαταλείψετε, θα σας εγκαταλείψει·
3 πολύ καιρό μεν ο Ισραήλ στάθηκε χωρίς τον αληθινό Θεό, και χωρίς ιερέα που να διδάσκει, και χωρίς νόμο·
4 όταν, όμως, στη στενοχώρια τους γύρισαν στον Κύριο τον Θεό τού Ισραήλ, και τον εκζήτησαν, βρέθηκε σ' αυτούς·
5 και στους καιρούς εκείνους δεν υπήρχε ειρήνη στον εξερχόμενο, και στον εισερχόμενο, αλλ' υπήρχαν μεγάλες ταραχές επάνω σε όλους τους κατοίκους των τόπων·
6 και φθειρόταν έθνος από έθνος, και πόλη από πόλη· επειδή, ο Θεός τούς κατέθλιβε με κάθε στενοχώρια·
7 εσείς, όμως, ενδυναμώνεστε, και ας μη είναι χαλαρωμένα τα χέρια σας· επειδή, στο έργο σας θα υπάρξει μισθός.
8 Και όταν ο Ασά άκουσε αυτά τα λόγια, και την προφητεία τού προφήτη Ωδήδ, ενδυναμώθηκε, και απέβαλε τα βδελύγματα από ολόκληρη τη γη τού Ιούδα και του Βενιαμίν, και από τις πόλεις που πήρε από το βουνό Εφραϊμ, και ανανέωσε το θυσιαστήριο του Κυρίου, που ήταν μπροστά στον πρόναο του Κυρίου.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-19-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13

19-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Κι όμως τα λόγια διακήρυξης ούτε που άκουσε ο Θεός
Αλλά τον αλαλαγμό του στρατού του Ιούδα τότε ο Θεός άκουσε αληθινές καρδιές και έδωσε τη νίκη.
Πόσες φορές νομίζουμε ότι εμείς που προσευχηθήκαμε έγινε τούτο ή το άλλο ενώ ο Θεός ούτε που μας ξέρει αλλά είδε κάποια καρδιά αληθινή ταπεινή και έκανε έκβαση στη ζωή όλων.
Ματθαίος 5:45
για να γίνετε γιοι τού Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, επειδή αυτός ανατέλλει τον ήλιο του επάνω σε πονηρούς και αγαθούς, και βρέχει επάνω σε δικαίους και αδίκους.
>>> 
15 Τότε, οι άνδρες τού Ιούδα αλάλαξαν· και καθώς αλάλαξαν οι άνδρες του Ιούδα, ο Θεός πάταξε τον Ιεροβοάμ, και ολόκληρο τον Ισραήλ, μπροστά στον Αβιά και στον Ιούδα.
16 Και οι γιοι τού Ισραήλ έφυγαν μπροστά από τον Ιούδα. Και ο Θεός τούς παρέδωσε στο χέρι τους.
17 Και ο Αβιά και ο λαός έκαναν σ' αυτούς μια μεγάλη σφαγή· και έπεσαν από τον Ισραήλ 500.000 τραυματίες, εκλεκτοί άνδρες.
18 Και οι γιοι Ισραήλ ταπεινώθηκαν κατά τον καιρό εκείνο, ενώ οι γιοι τού Ιούδα υπερίσχυσαν, επειδή έλπισαν στον Κύριο τον Θεό των πατέρων τους.
19 Και ο Αβιά καταδίωξε πίσω από τον Ιεροβοάμ, και πήρε απ' αυτόν πόλεις, τη Βαιθήλ και τις κωμοπόλεις της, και την Ιεσανά και τις κωμοπόλεις της, και την Εφραϊν και τις κωμοπόλεις της.
20 Και ο Ιεροβοάμ δεν ανέλαβε πλέον δύναμη στις ημέρες τού Αβιά, αλλά τον πάταξε ο Κύριος, και πέθανε.
21 Και ο Αβιά ενδυναμώθηκε· και πήρε για τον εαυτό του 14 γυναίκες, και γέννησε 22 γιους και 16 θυγατέρες.
22 Και οι υπόλοιπες πράξεις τού Αβιά, και οι δρόμοι του, και τα λόγια του, είναι γραμμένα στην εξιστόρηση του προφήτη Ιδδώ.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-18-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13

18-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Κι όμως τα λόγια διακήρυξης ούτε που άκουσε ο Θεός
Αλλά τον αλαλαγμό του στρατού του Ιούδα τότε ο Θεός άκουσε αληθινές καρδιές και έδωσε τη νίκη.
Πόσες φορές νομίζουμε ότι εμείς που προσευχηθήκαμε έγινε τούτο ή το άλλο ενώ ο Θεός ούτε που μας ξέρει αλλά είδε κάποια καρδιά αληθινή ταπεινή και έκανε έκβαση στη ζωή όλων.
Ματθαίος 5:45
για να γίνετε γιοι τού Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, επειδή αυτός ανατέλλει τον ήλιο του επάνω σε πονηρούς και αγαθούς, και βρέχει επάνω σε δικαίους και αδίκους.
>>> 
15 Τότε, οι άνδρες τού Ιούδα αλάλαξαν· και καθώς αλάλαξαν οι άνδρες του Ιούδα, ο Θεός πάταξε τον Ιεροβοάμ, και ολόκληρο τον Ισραήλ, μπροστά στον Αβιά και στον Ιούδα.
16 Και οι γιοι τού Ισραήλ έφυγαν μπροστά από τον Ιούδα. Και ο Θεός τούς παρέδωσε στο χέρι τους.
17 Και ο Αβιά και ο λαός έκαναν σ' αυτούς μια μεγάλη σφαγή· και έπεσαν από τον Ισραήλ 500.000 τραυματίες, εκλεκτοί άνδρες.
18 Και οι γιοι Ισραήλ ταπεινώθηκαν κατά τον καιρό εκείνο, ενώ οι γιοι τού Ιούδα υπερίσχυσαν, επειδή έλπισαν στον Κύριο τον Θεό των πατέρων τους.
19 Και ο Αβιά καταδίωξε πίσω από τον Ιεροβοάμ, και πήρε απ' αυτόν πόλεις, τη Βαιθήλ και τις κωμοπόλεις της, και την Ιεσανά και τις κωμοπόλεις της, και την Εφραϊν και τις κωμοπόλεις της.
20 Και ο Ιεροβοάμ δεν ανέλαβε πλέον δύναμη στις ημέρες τού Αβιά, αλλά τον πάταξε ο Κύριος, και πέθανε.
21 Και ο Αβιά ενδυναμώθηκε· και πήρε για τον εαυτό του 14 γυναίκες, και γέννησε 22 γιους και 16 θυγατέρες.
22 Και οι υπόλοιπες πράξεις τού Αβιά, και οι δρόμοι του, και τα λόγια του, είναι γραμμένα στην εξιστόρηση του προφήτη Ιδδώ.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 17-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13


17-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Είπαμε κάνει κριτική στους αντιπάλους του και αδελφούς του διότι κι αυτός ήταν από τις 12 φιλές που έγινε αίτια ο πατέρας του να χωριστούν με το λάθος και αμαρτία του παππού του Σολομώντα, ότι ζουν μακριά από το Θεό και φωνάζει όλα τα σφάλματα τους.
Ενώ στο Α΄ βασιλέων μας λέγει:
3 Και περπάτησε σε όλες τις αμαρτίες τού πατέρα του, που πριν απ' αυτόν είχε πράξει· και η καρδιά του δεν ήταν τέλεια με τον Κύριο τον Θεό του, όπως η καρδιά τού Δαβίδ τού πατέρα του.
>>>> 
6 Αλλά, ο Ιεροβοάμ, ο γιος τού Ναβάτ, ο δούλος τού Σολομώντα, του γιου τού Δαβίδ, σηκώθηκε, και επαναστάτησε εναντίον τού κυρίου του·
7 και συγκεντρώθηκαν κοντά του άνθρωποι μηδαμινοί, αχρείοι, και ενδυναμώθηκαν ενάντια στον Ροβοάμ, τον γιο τού Σολομώντα, όταν ο Ροβοάμ ήταν νέος, και απαλός στην καρδιά, και δεν μπορούσε να τους αντισταθεί·
8 και, τώρα, εσείς λέτε να αντισταθείτε στη βασιλεία τού Κυρίου, που δόθηκε στα χέρια των γιων τού Δαβίδ, επειδή είστε ένα μεγάλο πλήθος, και έχετε μαζί σας χρυσά μοσχάρια, που ο Ιεροβοάμ σάς τα έκανε για θεούς·
9 δεν αποβάλατε τους ιερείς τού Κυρίου, τους γιους τού Ααρών, και τους Λευίτες, και κάνατε στον εαυτό σας ιερείς σύμφωνα με τα έθνη τής γης; Καθένας που έρχεται να γίνει ιερέας με ένα μοσχάρι βοδιού και επτά κριάρια, γίνεται ιερέας στους μη θεούς·
10 αλλ' εμείς έχουμε τον Κύριο τον Θεό μας, και δεν τον εγκαταλείπουμε· και οι ιερείς, που υπηρετούν τον Κύριο, είναι οι γιοι τού Ααρών· και οι Λευίτες, στην εργασία·
11 και καίνε κάθε πρωί και κάθε εσπέρα ολοκαυτώματα και ευώδες θυμίαμα στον Κύριο· και παραθέτουν τούς άρτους τής πρόθεσης επάνω στο καθαρό τραπέζι, και τη χρυσή λυχνία, και τα λυχνάρια της, για να καίει κάθε εσπέρα· επειδή, εμείς φυλάττουμε την υπηρεσία τού Κυρίου τού Θεού μας· εσείς, όμως, τον εγκαταλείψατε·
12 και δέστε, αυτός ο Θεός είναι μαζί μας, επικεφαλής, και οι ιερείς του με ηχηρές σάλπιγγες, για να ηχούν εναντίον σας. Γιοι Ισραήλ, μη πολεμάτε εναντίον τού Κυρίου τού Θεού των πατέρων σας· επειδή, δεν θα ευοδωθείτε.
13 Και ο Ιεροβοάμ έστρεψε την ενέδρα για να γυρίσει από πίσω τους· και ήσαν κατά πρόσωπο του Ιούδα, και η ενέδρα από πίσω τους.
14 Και όταν ο Ιούδας κοίταξε ολόγυρα, ξάφνου, η μάχη ήταν από μπροστά και από πίσω τους· και βόησαν στον Κύριο, και οι ιερείς σάλπισαν με τις σάλπιγγες.SULTANA CHA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 16-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13


16-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Β¨ Χρονικών 13:
Για να μην περάσουμε έτσι το κεφάλαιο ας δούμε λίγο τον Αβιά. Λόγια  μεγάλα και παχιά και πόσες φορές θυμίζουν εμάς διότι ο Αβιά ήξερε ναι με τον Θεό και όλα τα διατεταγμένα του Θεού αλλά από αλλού ξέρουμε ότι έπραξε πονηρά μπροστά στο Θεό
Βασιλέων Α' 15
1 ΚΑΙ ο Αβιάμ βασίλευσε επάνω στον Ιούδα, κατά τον 18ο χρόνο της βασιλείας τού Ιεροβοάμ, γιου τού Ναβάτ.
2 Τρία χρόνια βασίλευσε στην Ιερουσαλήμ. Και το όνομα της μητέρας του ήταν Μααχά, θυγατέρα τού Αβεσσαλώμ.
3 Και περπάτησε σε όλες τις αμαρτίες τού πατέρα του, που πριν απ' αυτόν είχε πράξει· και η καρδιά του δεν ήταν τέλεια με τον Κύριο τον Θεό του, όπως η καρδιά τού Δαβίδ τού πατέρα του.
4 Αλλ' όμως, χάρη τού Δαβίδ, ο Κύριος ο Θεός του έδωσε σ' αυτόν ένα λυχνάρι στην Ιερουσαλήμ, εγείροντας τον γιο του ύστερα απ' αυτόν, και στερεώνοντας την Ιερουσαλήμ·
5 επειδή, ο Δαβίδ έκανε το ευθύ μπροστά στον Κύριο, και δεν ξέκλινε όλες τις ημέρες τής ζωής του, από όλα όσα τον είχε προστάξει, εκτός της υπόθεσης του Ουρία τού Χετταίου.
>>> 
Χρονικών Β' 13
1 Και ο Αβιά βασίλευσε επάνω στον Ιούδα στον 18ο χρόνο τού βασιλιά Ιεροβοάμ.
2 Βασίλευσε τρία χρόνια στην Ιερουσαλήμ. Και το όνομα της μητέρας του ήταν Μιχαϊα, θυγατέρα τού Ουριήλ από τη Γαβαά.
Και υπήρχε πόλεμος ανάμεσα στον Αβιά και στον Ιεροβοάμ.
3 Και ο Αβιά παρατάχθηκε σε μάχη με στρατό από δυνατούς πολεμιστές, 400.000 εκλεκτούς άνδρες· και ο Ιεροβοάμ παρατάχθηκε εναντίον του σε μάχη με 800.000 από εκλεκτούς άνδρες, ισχυρούς με δύναμη.
4 Και αφού ο Αβιά σηκώθηκε επάνω στο βουνό Σεμαραϊμ, που είναι στο βουνό τού Εφραϊμ, είπε: Ακούστε με, Ιεροβοάμ, και ολόκληρος ο λαός Ισραήλ·
5 δεν πρέπει να γνωρίσετε, ότι ο Κύριος ο Θεός τού Ισραήλ έδωσε για πάντα στον Δαβίδ τη βασιλεία του επάνω στον Ισραήλ, σ' αυτόν και στους γιους του, με συνθήκη αλατιού;
Sultana cha      

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 15-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12


15-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Αφού θα πάμε στο επόμενο κεφάλαιο ας δούμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε μέσα από την Κ. Διαθήκη λουσμένοι καθαρισμένοι από το αίμα του Κυρίου μας και το Πνευμα το Άγιο να μας καθαρίζει να μας ελέγχει για κάθε τι που είναι αμαρτία αδέλφια μου.
Τώρα  έχουμε ένα Κύριο που μεσιτεύει αιώνια για μας μέχρι να έρθει η ώρα της Παρουσίας Του.
  Όμως όπως βλέπω τα ίδια πράγματα ζητά από μας όπως στην Π. Διαθήκη μόνο που ο Νόμος είναι περασμένος μέσα στην χάρη του Κυρίου μας.
Ματθαίος 5:43
Ακούσατε ότι ειπώθηκε: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου», και θα μισείς τον εχθρό σου.
Ματθαίος 19:19
Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα»· και: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
Ματθαίος 22:39
Δεύτερη, όμως, όμοια μ' αυτή είναι: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
Μάρκος 12:31
Και δεύτερη όμοια μ' αυτή είναι: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου». Άλλη εντολή, μεγαλύτερη απ' αυτές, δεν υπάρχει.
Ρωμαίους 13:9
Δεδομένου ότι, το: «Μη μοιχεύσεις, Μη φονεύσεις, Μη κλέψεις, Μη ψευδομαρτυρήσεις, Μη επιθυμήσεις», και κάθε άλλη εντολή, συμπεριλαμβάνεται μέσα σε τούτο τον λόγο, στο: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου».
Ρωμαίους 13:10
 Η αγάπη κακό δεν κάνει στον πλησίον· η αγάπη, λοιπόν, είναι εκπλήρωση του νόμου.
Ρωμαίους 15:2
 αλλά, κάθε ένας από μας ας αρέσει στον πλησίον για το καλό προς οικοδομή.
Γαλάτες 5:14
Επειδή, ολόκληρος ο νόμος εκπληρώνεται σε έναν λόγο, σε τούτον: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
Εφεσίους 4:25
Γι' αυτό, αφού απορρίψετε το ψέμα, «μιλάτε αλήθεια κάθε ένας με τον πλησίον του»· επειδή, είμαστε μέλη ο ένας τού άλλου.
Εβραίους 8:11
 Και δεν θα διδάσκουν κάθε ένας τον πλησίον του, και κάθε ένας τον αδελφό του, λέγοντας: Γνώρισε τον Κύριο· για τον λόγο ότι, όλοι τους θα με γνωρίζουν, από μικρόν μέχρι μεγάλον.
Ιακώβου 2:8
Αν μεν εκτελείτε τον βασιλικό νόμο, σύμφωνα με τη γραφή: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου», κάνετε καλά·
Εύχομαι ο Κύριος αυτά να τα κάνει πηγή ζωής μέσα μας
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου
Sultana. Cha  

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 14-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12


14-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Β΄ Χρονικών12:
Σχολιάζοντας κάποια πράγματα ας βλέπουμε και την ιστορία του λαού Ισραήλ. Διότι  έχουμε να κάνουμε σχόλια που μας αφορούν κι εμάς.
Και ο Σισάκ, ο βασιλιάς τής Αιγύπτου, ανέβηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ, και πήρε τους θησαυρούς τού οίκου τού Κυρίου, και τους θησαυρούς τού παλατιού τού βασιλιά, πήρε τα πάντα· πήρε, ακόμα, και τις επιμήκεις χρυσές ασπίδες, που είχε κάνει ο Σολομώντας.
10 Κι αντί εκείνων ο βασιλιάς Ροβοάμ έκανε χάλκινες επιμήκεις ασπίδες, και τις παρέδωσε στα χέρια των αρχόντων των σωματοφυλάκων, που φύλαγαν την είσοδο του παλατιού τού βασιλιά.
11 Και όταν ο βασιλιάς έμπαινε στον οίκο τού Κυρίου, έρχονταν οι σωματοφύλακες, και τις έπαιρναν και τις έφερναν ξανά στο οίκημα των σωματοφυλάκων.
12 Επειδή, λοιπόν, ταπεινώθηκε, αποστράφηκε απ' αυτόν ο θυμός τού Κυρίου, για να μη τους αφανίσει ολοκληρωτικά· για τον λόγο ότι, υπήρχαν ακόμα αγαθά πράγματα στον Ιούδα.
13 Και ο βασιλιάς Ροβοάμ ενδυναμώθηκε στην Ιερουσαλήμ, και βασίλευσε· επειδή, ο Ροβοάμ ήταν ηλικίας 41 χρόνων όταν βασίλευσε, και βασίλευσε 17 χρόνια στην Ιερουσαλήμ, στην πόλη που ο Κύριος είχε διαλέξει από όλες τις φυλές τού Ισραήλ, για να βάλει εκεί το όνομά του. Και το όνομα της μητέρας του ήταν Νααμά, η Αμμωνίτισσα.
14 Και έπραξε πονηρά, επειδή δεν προσήλωσε την καρδιά του στο να εκζητεί τον Κύριο.
15 Και οι πράξεις του Ροβοάμ, οι πρώτες και οι τελευταίες, δεν είναι γραμμένες στο βιβλίο τού προφήτη Σεμαϊα, και του Ιδδώ τού βλέποντα, στις γενεαλογίες; Και υπήρχαν πάντοτε πόλεμοι ανάμεσα στον Ροβοάμ και στον Ιεροβοάμ.
16 Και ο Ροβοάμ κοιμήθηκε μαζί με τους πατέρες του, και θάφτηκε στην πόλη του Δαβίδ· και αντ' αυτού βασίλευσε ο Αβιά, ο γιος του.
>>>>> 
Ας ξεκινήσουμε με την μητέρα του Ροβοάμ.
Ξέρουμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή των παιδιών η μητέρα και αυτά που μεταδίδει στο παιδί.
Βέβαια ο Ροβοάμ δεν δικαιολογείται το να μην ενδιαφέρεται για τον αληθινό, Θεό αλλά η μητέρα, ήταν  Αμμωνίτισσα.
  Το πράγμα ξεκινά πιο βαθιά. Ο Σολομών πήρε γυναίκες από όλα τα Έθνη και αυτή ήταν η μητέρα του διαδόχου του η Νααμά η Αμμωνίτισα.
Αυτή λοιπόν έφερε μαζί της τους δικούς της θεούς.
Τα μετέδωσε αυτά στα παιδιά της. Οπότε:  
Α΄ Χρονικών 12:14
14 Και έπραξε πονηρά, επειδή δεν προσήλωσε την καρδιά του στο να εκζητεί τον Κύριο.
  >>>
Δεν στάθηκε εκεί που τον καλούσε ο Κύριος
Έκανε ότι λαχταρούσε η καρδιά του στην αμαρτία.
  Αυτό σημαίνει έπραξε πονηρά. Αγνόησε τον μόνο αληθινό Θεό και έπραξε πονηρά.
Έλεος και ειρήνη στην καρδιά μας να τα σκεφτούμε καλά.
Sultana

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-13-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12

13-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Έξοδος 20
1 ΚΑΙ ο Θεός μίλησε όλα αυτά τα λόγια, λέγοντας:
2 Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλε από τη γη τής Αιγύπτου, από οίκο δουλείας.
3 ΜΗ έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα.
4 ΜΗ κάνεις για τον εαυτό σου είδωλο μήτε ομοίωμα κάποιου, από όσα είναι στον ουρανό επάνω ή όσα είναι στη γη κάτω ή όσα είναι στα νερά κάτω από τη γη·
5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν·
6 και κάνω έλεος σε χιλιάδες γενεές εκείνων που με αγαπούν, και τηρούν τα προστάγματά μου.
7 ΜΗ πάρεις το όνομα του Κυρίου τού Θεού σου μάταια· επειδή, δεν θα αθωώσει ο Κύριος εκείνον που παίρνει μάταια το όνομά του….
Ματθαίος 5:
……38 Ακούσατε ότι ειπώθηκε: «Μάτι αντί για μάτι, και δόντι αντί για δόντι».
39 Εγώ, όμως, σας λέω, μη αντισταθείτε στον πονηρό· αλλά, όποιος σε ραπίσει στο δεξί σου σαγόνι, στρέψε σ' αυτόν και το άλλο·
40 και σ' αυτόν που θέλει να κριθεί μαζί σου, και να πάρει το επανωφόρι σου, άφησέ του και το ιμάτιο·
41 και αν κάποιος σε αγγαρέψει ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δύο.
42 Σ' αυτόν που ζητάει από σένα, δίνε· και σ' αυτόν που θέλει να δανειστεί από σένα, μη τον αποστραφείς.
43 Ακούσατε ότι ειπώθηκε: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου», και θα μισείς τον εχθρό σου.
44 Εγώ, όμως, σας λέω: Να αγαπάτε τούς εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν·
45 για να γίνετε γιοι τού Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, επειδή αυτός ανατέλλει τον ήλιο του επάνω σε πονηρούς και αγαθούς, και βρέχει επάνω σε δικαίους και αδίκους.
46 Επειδή, αν αγαπήσετε αυτούς που σας αγαπούν, ποιον μισθό έχετε; Και οι τελώνες δεν κάνουν το ίδιο;
47 Και αν χαιρετήσετε μονάχα τους αδελφούς σας, τι περισσότερο κάνετε; Και οι τελώνες δεν κάνουν έτσι;

48 Να είστε, λοιπόν, εσείς τέλειοι, όπως ο Πατέρας σας, που είναι στους ουρανούς, είναι τέλειος.
Έλεος ειρήνη και χάρη από τον Κύριο μέσα στην καρδιά μας
Sultana cha 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-12-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12

12-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Έξοδος 20
1 ΚΑΙ ο Θεός μίλησε όλα αυτά τα λόγια, λέγοντας:
2 Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλε από τη γη τής Αιγύπτου, από οίκο δουλείας.
3 ΜΗ έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα.
4 ΜΗ κάνεις για τον εαυτό σου είδωλο μήτε ομοίωμα κάποιου, από όσα είναι στον ουρανό επάνω ή όσα είναι στη γη κάτω ή όσα είναι στα νερά κάτω από τη γη·
5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν·
6 και κάνω έλεος σε χιλιάδες γενεές εκείνων που με αγαπούν, και τηρούν τα προστάγματά μου.
7 ΜΗ πάρεις το όνομα του Κυρίου τού Θεού σου μάταια· επειδή, δεν θα αθωώσει ο Κύριος εκείνον που παίρνει μάταια το όνομά του….
Ματθαίος 5:
….24 άφησε εκεί το δώρο σου, μπροστά στο θυσιαστήριο, και πήγαινε, πρώτα, συμφιλιώσου με τον αδελφό σου, και τότε, καθώς έρθεις, προόσφερε το δώρο σου.
25 Έλα σε ειρήνη με τον αντίδικό σου γρήγορα, ενόσω είσαι μαζί του καθ' οδόν· μήπως και ο αντίδικος σε παραδώσει στον κριτή, και ο κριτής στον υπηρέτη, και ριχτείς σε φυλακή.
26 Σε διαβεβαιώνω: Δεν θα βγεις από εκεί, μέχρις ότου αποδώσεις και το έσχατο λεπτό.
27 Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη μοιχεύσεις».
28 Εγώ, όμως, σας λέω, ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
29 Και αν το δεξί σου μάτι σε σκανδαλίζει, βγάλ' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα.
30 Και αν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει, κόψ' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα.
31 Επιπλέον σ' αυτά, έχει ειπωθεί ότι, όποιος χωρίσει τη γυναίκα του, ας της δώσει διαζύγιο.
32 Εγώ, όμως, σας λέω ότι, όποιος χωρίσει τη γυναίκα του, εκτός για λόγο πορνείας, την κάνει να διαπράττει μοιχεία· και όποιος πάρει χωρισμένη γυναίκα, γίνεται μοιχός.
33 Πάλι ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: Μη γίνεις επίορκος, αλλά εκπλήρωσε τους όρκους σου προς τον Κύριο.
34 Εγώ, όμως, σας λέω, να μη ορκιστείτε καθόλου· ούτε στον ουρανό, επειδή είναι θρόνος τού Θεού·
35 ούτε στη γη, επειδή είναι υποπόδιο των ποδιών του· ούτε στα Ιεροσόλυμα, επειδή είναι πόλη τού μεγάλου βασιλιά·
36 ούτε στο κεφάλι σου να ορκιστείς, επειδή δεν μπορείς να κάνεις μια τρίχα άσπρη ή μαύρη.
37 Αλλά, ο λόγος σας ας είναι: Ναι, ναι. Όχι, όχι· μάλιστα, το περισσότερο απ' αυτά, είναι από τον πονηρό.
SULTANA. CHA

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 11-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12

11-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 12
Να δούμε εάν ο Κύριος επικυρώνει την Π. Διαθήκη με τα λόγια του  και μετά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους της Π. Διαθήκης και σύγκριση με την Κ. Διαθήκη εννοώ το θέλημα του Κυρίου και την συμπεριφορά των ανθρώπων.
Ματθαίος 5
17 Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.
18 Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.
19 Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών· όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών.
20 Επειδή, σας λέω ότι, αν η δικαιοσύνη σας δεν περισσεύσει περισσότερο από τη δικαιοσύνη των γραμματέων και των Φαρισαίων, δεν θα μπείτε μέσα στη βασιλεία των ουρανών.
21 Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη φονεύσεις»· και όποιος φονεύσει, θα είναι ένοχος στην κρίση.
22 Εγώ, όμως, σας λέω ότι, καθένας που οργίζεται αναίτια ενάντια στον αδελφό του, θα είναι ένοχος στην κρίση, και όποιος πει στον αδελφό του: Ρακά, θα είναι ένοχος στο συνέδριο· και όποιος πει: Μωρέ, θα είναι ένοχος στη γέεννα της φωτιάς.
23 Αν, λοιπόν, προσφέρεις το δώρο σου στο θυσιαστήριο, και εκεί θυμηθείς, ότι ο αδελφός σου έχει κάτι εναντίον σου

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-10-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ -12

10-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 12
Καλό είναι να  συνδυάζουμε ΤΟΝ ΘΕΟ Της Π. Διαθήκης με τον Θεό της χάρητος μέσω του Υιού του της Κ. Διαθήκης. Διότι όσοι τόλμησαν να τον πλησιάσουν χωρίς να χυθεί αίμα πέθαναν. Εδώ  τον Μωυσή τον διάλεξε να ελευθερώσει τον λαό του από την Αίγυπτο και στον δρόμο τον εναντιώθηκε και κόντεψε να πεθάνει διότι δεν είχε κάνει περιτομή το παιδί του. Πόσο σχολαστικός είναι ο Θεός απέναντι στην αμαρτία. Όπως  η κόρη του οφθαλμού μας, δεν αντέχει τίποτα στο επταπλάσιο ο Θεός δεν δέχεται την αμαρτία. Και στον υιό Του έστρεψε τα νώτα όταν ήταν επάνω στο σταυρό. Διότι όλων μας η αμαρτία ήταν επάνω Του. Πολλοί είπαν ότι δείλιασε από το φόβο του Σταυρού. Λάθος ,ο Κύριος δεν φοβήθηκε τον το μαρτύριο αλλά το να αποκοπή έστω και για λίγο από την Παρουσία του πατέρα εκείνο ήταν μαρτύριο.  
Τέλος λίγο ξέφυγα αλλά μερικά πράγματα ενδιάμεσα πρέπει να τα πω.
Έξοδος 20
1 ΚΑΙ ο Θεός μίλησε όλα αυτά τα λόγια, λέγοντας:
2 Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλε από τη γη τής Αιγύπτου, από οίκο δουλείας.
3 ΜΗ έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα.
4 ΜΗ κάνεις για τον εαυτό σου είδωλο μήτε ομοίωμα κάποιου, από όσα είναι στον ουρανό επάνω ή όσα είναι στη γη κάτω ή όσα είναι στα νερά κάτω από τη γη·
5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν·
6 και κάνω έλεος σε χιλιάδες γενεές εκείνων που με αγαπούν, και τηρούν τα προστάγματά μου.
7 ΜΗ πάρεις το όνομα του Κυρίου τού Θεού σου μάταια· επειδή, δεν θα αθωώσει ο Κύριος εκείνον που παίρνει μάταια το όνομά του.
Να και κάτι άλλο που μας λέει και εμείς έτσι τα βρήκαμε τι τα πάμε.
Καλό είναι να δούμε τον δεκάλογο τι λέει και ο Κύριος τι λέει.
Το πρώτο είναι ότι έξω από τον Θεό ότι προσκυνούμε είναι είδωλα.
3 ΜΗ έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα.
Εμείς χουμε προσκυνούμε; Ρωτώ τον εαυτό μου. Διότι  είναι πολλών ειδών τα είδωλα .
4 ΜΗ κάνεις για τον εαυτό σου είδωλο μήτε ομοίωμα κάποιου, από όσα είναι στον ουρανό επάνω ή όσα είναι στη γη κάτω ή όσα είναι στα νερά κάτω από τη γη·

Και αυτό να το σκεφτούμε καλά. Πόσες εικόνες και πόα άτομα ανθρώπους τα βάζουμε πάνω από τον Θεό;
Ρητή εντολή
5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν·
Μετά αρχίζουμε: τίποτα δεν μου πάει καλά. Με μάτιασαν με καταράστηκαν με έραναν και δεν συμμαζεύεται, να στα ξεματιάσματα και να τα διάφορα. Αλλά μετανοημένος στον κύριο κανένας δεν στρέφεται. Και κάνουν χειρότερα στην ζωή τους και είναι η ζωή μίζερη.
Το  κλειδί υπάρχει και μπορούμε να τελειώσουμε με την μετάνοια τον Κύριο την μιζέρια.
Νάτο το κλειδί
5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν·
Η κατάρα του Θεού ως τετάρτης γενεάς.
Sultana. Cha

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-09-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12

09-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 12
…..Δίκαιος είναι ο Κύριος…..
Αναγνώρισαν τώρα ότι είναι δίκαιος ο Θεός.
….
Αλήθεια πόσες φορές βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα σε πράγματα που μας δυσαρεστούν και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί;
Βέβαια το θέμα είναι πολύπλευρο και μεγάλο που ανοίγω.
Αλλά θέλω να σταθώ σε μερικά πράγματα που με έβαλαν σε σκέψεις, πως στέκονταν οι άνθρωποι της Π. Διαθήκης, και πως στεκόμαστε εμείς μέσα στην χάρη του Κυρίου μας, στην Διαθήκη μέσα στον χρόνο που μας δίνει της χάρητος, δικαιολογώντας τον εαυτό μας υποσυνείδητα ότι είμαστε αδύναμοι, άνθρωποι και ο διάβολος μας πολεμά, (δεν είναι ψέματα) και νομίζουμε εμείς θα έχουμε, δικαιολογητικό επειδή αποδεχτήκαμε ως Σωτήρα τον Ιησού Χριστό.
Ναι αλλά, ο Ιησούς έκανε έργο θαυμαστό και μας αποδέχτηκε ότι και να ήμασταν σ’ αυτή τη ζωή.
 Από δω και πέρα όμως, ζητά να έχουμε καθαρή ζωή, προστατεύοντας την με το να εμπιστευτούμε την ζωή μας στα χέρια του, να κάνουμε χώρο στην καρδιά μας στο Πνεύμα το Άγιο να εργάζεται μέσα μας.
Αν  όμως κάνουμε κακή σπορά ή κακή ζωή μισός πιστός μισός του κόσμου τότε ναι μεν η ταπείνωση όταν επιστρέψουμε δεκτή από τον Θεό διότι βλέπει ότι είναι αληθινή και κάνει κάποια κρίση για το καλό μας.
Με αυτήν μελέτη του Β΄ Χρονικών θέλω να δούμε την συμπεριφορά των ανθρώπων του καιρού εκείνου και να δούμε  και την δική μας συμπεριφορά στην ζωή της εκκλησίας.
……………
7 Και όταν ο Κύριος είδε ότι ταπεινώθηκαν, έγινε λόγος Κυρίου στον Σεμαϊα, λέγοντας: Αυτοί ταπεινώθηκαν· δεν θα τους εξολοθρεύσω, αλλά θα τους χαρίσω κάποια σωτηρία· και ο θυμός μου δεν θα εκχυθεί επάνω στην Ιερουσαλήμ διαμέσου τού Σισάκ·
8 αλλ' όμως, θα γίνουν δούλοι του, για να γνωρίσουν τη δική μου δουλεία, και τη δουλεία από τις βασιλείες τής γης.
……………
 Θα μου πείτε ότι μα είναι στην Π. Διαθήκη αυτά. Ναι σωστά. Μήπως ήταν άλλος ο Θεός της Π. Διαθήκης και άλλος της Κ. Διαθήκης;
Βέβαια με άλλους όρους δια του αίματος του Χριστού.
Στην Κ. Διαθήκη.
Μήπως ο  δεκάλογος των 10 εντολών έφυγαν; από την ζωή μας;
Για να τα δούμε τι λέει ο Κύριος:
Ματθαίος 5:17
Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.
Ματθαίος 5:21
Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη φονεύσεις»· και όποιος φονεύσει, θα είναι ένοχος στην κρίση.
Ματθαίος 5:27
 Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη μοιχεύσεις».
Ματθαίος 5:33
Πάλι ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: Μη γίνεις επίορκος, αλλά εκπλήρωσε τους όρκους σου προς τον Κύριο.
…….
Μέχρι εδώ αδέλφια μου ειλικρινέστατα είναι για μένα πρώτα όλα αυτά και τα μοιράζομαι μαζί σας για την οικοδομή μου και οικοδομή σας.
Ευλογία και έλεος Κυρίου
Ειρήνη
Sultana. Cha