_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!
Πίκρα, μοναξιά, απογοήτευση.
Μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει!

Οι άνθρωποι της εποχής μας, όπως έλεγε κάποιος δημοσιογράφος, μοιάζουν άλλος λίγο και άλλος πολύ, σαν μεθυσμένοι. Όλες αυτές οι ανακαλύψεις, εφευρέσεις και εφαρμογές των τελευταίων δεκαετιών, πέσανε πάρα πολύ δυνατές για το πνευματικό του στομάχι, και τον κάνανε να παραπατά, να παραληρεί και να έχει παραισθήσεις.
Πολλοί είναι αυτοί που θαυμάζουν και θριαμβολογούν για τον πολιτισμό της εποχής μας, μα δεν λείπουν παράλληλα και άλλοι συνετοί στοχαστές, που απορούν και διερωτώνται, αν πραγματικά υπάρχει πολιτισμός, αν ο άνθρωπος έχει καθόλου προοδεύσει ή παραμένει στα παλιά, με μοναδική διαφορά ένα βερνίκι γνώσεων και επιτευγμάτων. Ας δούμε κάποια σημεία πιο συγκεκριμένα, ας τα δούμε με ειλικρίνεια :
1. Οι άνθρωποι δεν άλλαξαν.Οι καρδιές τους, τα ελατήριά τους, οι προθέσεις τους, μα και οι πράξεις τους, δείχνουν έναν άγριο πρωτογονισμό να φωλιάζει μέσα στις καρδιές τους, ένστικτα κα ενέργειες, που αν τα έβλεπες στους άγριους της Πολυνησίας, ίσως δεν θα σου έκαναν τόση εντύπωση, όση σου κάνουν σαν τα συναντάς σε ανθρώπους μορφωμένους, κατοίκους μεγαλουπόλεων και με την τελευταία λέξη της δυτικής κουλτούρας.
2. Οι άνθρωποι δεν έγιναν πιο δυνατοί. Μπορεί να φτερουγίζουν στο άπειρο και να τινάζουν όρη με την ατομική ενέργεια, μα δυστυχώς είναι και αποδείχθηκαν ανίσχυροι να ελευθερωθούν από την κακία και τα πάθη, να βοηθήσουν τον άνθρωπο να ζήσει μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή. Ο τεχνοκρατούμενος πολιτισμός δεν μπόρεσε να μπει μέσα στις καρδιές τους, μέσα στα βάθη της ψυχής τους που παρέμεινε άδεια από αγαθά και γεμάτη από φίδια, που δαγκάνουν θανατηφόρα, όπως οι ψυχολόγοι των τελευταίων δεκαετιών τόνισαν.
3. Δεν μπόρεσε ο πολιτισμός μας να εξουδετερώσει παλιές πληγές και μάστιγες, την πρώτη θέση από τις οποίες έχει ο πόλεμος. Όλοι τόνισαν την μωρία του πολέμου. Όλοι τον καταδίκασαν. Πολές προσπάθειες έγιναν περιστολήςτου κακού, με μόνο αποτέλεσμα να αναγνωρισθεί ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον αδελφό του και να ζήσουν μαζί αρμονικά. Το αίμα έβαψε και βάφει της σελίδες της Ιστορίας και πολλοί είναι οι άνθρωποι που πέρασαν προσφυγιά και δέχθηκαν αμέτρητα δεινά από αυτήν την αιτία, τον πόλεμο.
4. Κανένας δεν μπορεί να βγάλει πιστοποιητικό στον σημερινό άνθρωπο, ότι είναι περισσότερο ευτυχισμένος. Υπάρχουν όμως στοιχεία που δείχνουν, πως παρά την αύξηση των μέσων, π'αρα πολλά είναι τα δεινά που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο, κάνοντας τη ζωή του δύσκολη, σπάζοντας του τα νεύρα και καταδικάζοντάς τον σε μιά αγχώδη επιβίωση που πιότερο με θάνατο μοιάζει παρά με ζωή.
Μα και σε γενική παγκόσμια κλίμακα αν κοιτάξουμε, μήπως μπορούμε να μιλούμε και να καυχόμαστε για πρόοδο; Οι πόλεμοι και οι επαναστάσεις δεν σταμάτησαν. Το μισό μέρος της ανθρωπότητας υποσιτίζεται και το ένα τρίτο περίπου πεινά. Το φάσμα ενός καταστρεπτικού πολέμου πλανάται πάνω μας. Πού είναι η πρόοδος; Μακριά από το Θεό, μακριά από τη γεμάτη αγάπη και σοφία οδηγία Του, ο άνθρωπος παραπατά, σκληρύνεται, γίνεται περισσότερο δυστυχισμένος και άθλιος και φέρνει τη ζωή του σε αδιέξοδο.
Θα μπορούσαμε να απαριθμίσουμε και άλλα στοιχεία. Το άγαλμα, που μόνοι μας χαλκεύσαμε και κάθε μέρα το λιβανίζουμε με επαίνους και και δοξολογίες, είνα κούφιο και χωρίς θεμέλια κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να πέσει πάνω στα κεφάλια μας, να μας συντρίψει. 'Ενας πολιτισμός χτισμένος στην άρνηση του Θεού, στο στεγνό και απατηλό υλισμό δεν μπορεί να φέρει αγαθά αποτελέσματα. Έχει μέσα του τα στοιχεία της αυτοκαταστροφής. Μια Βαβέλ πιο μεγάλη σε έκταση, που από τα θεμέλιά της είναι καταδικασμένη. Μονάχα το άτομο, εσύ και εγώ, μπορούμε να βγούμε από αυτό το τρομερό αδιέξοδο, ζητώντας προσωπικά από τον Θεό, τον Κύριο της ζωής, να μας λυτρώσει και δια τού λόγου του να μας οδηγήσει στην αιώνια ζωή, στην αληθινή ζωή, που χαρίζει την ευτυχία, στη ζωή που δεν τελειώνει στην κρύα ταφόπετρα.
Μέσα στο Ευαγγέλιο, το Λόγο του Θεού θα βρείς την αλήθεια, όλη την αλήθεια για τη ζωή. Καμία άλλη δύναμη δεν μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο, την ψυχή του, τη ζωή του, παρά μονάχα ο σταυρωμένος και αναστημένος Ιησούς Χριστός. Το μόνο όνομα που μας δόθηκε, που μας χαρίστηκε με αγάπη από τον Κύριο το Θεό μας για να σωθούμε, για να μεταβούμε από το θάνατο της αμαρτίας στην αιώνια ζωή. Λύτρωση από το δάκρυ, τον πόνο, το καθημερινό, αβάσταχτο στρές χαρίζει μονάχα ο ζωντανός Ιησούς Χριστός όταν έρθει Κύριος και Θεός στην καρδιά μας.
Ζήτησε τη σωτηρία του Ιησού Χριστού σήμερα. Ζήτησε με πίστη και ταπείνωση, με όλη σου την καρδιά. Ζήτησέ Τον με μετάνεια. Όλος ο κόσμος της αμαρτίας δεν μπορεί να σου χαρίσει ούτε μια στιγμή ευτυχίας, έστω και αν τον αποκτήσεις.
"Επειδή τι ωφελείται ο άνθρωπος εάν τον κόσμο όλο κερδίσει, τη δε ψυχή του ζημιωθεί, ή τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή της ψυχής του;" (Ματθαίος 16:26).
"Και δεν υπάρχει δι'ουδενός άλλου η σωτηρία. Διότι ούτε όνομα άλλο είνα από τον Ουρανό δεδομένο μεταξύ των ανθρώπων, δια του οποίου πρέπει να σωθούμε" (Πράξεις Αποστόλων 4:12).
Αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος πραγματικός Σωτήρας.

Αναρτήθηκε από τον Ανδρέα Φούρναρη
" ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ"   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
http://www.nikites.eu/synergates/19-orestisfragopoulos/970-pikraapogohteyshmonooxristosmporeisnasosei

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Θέμα: ο Κύριος είναι Σωτήρας η πηγή της ζωής-03

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
 ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-- 03

Μεταφορά: του Σπύρου Φίλου η Αγία Γραφή

Θέμα: ο Κύριος είναι Σωτήρας η πηγή της ζωής
Το φως.- 03
Τιμόθεος Α' 6:16
 ο οποίος αυτός μόνος έχει την αθανασία, που κατοικεί σε απρόσιτο φως, τον οποίο κανένας από τους ανθρώπους δεν είδε ούτε μπορεί να δει· στον οποίο ας είναι τιμή και αιώνια κυριαρχική εξουσία. Αμήν.
«»»»
Αυτό που είδαμε στα προηγούμενα και θα δούμε και πάλι, είδαμε ότι ο Κύριος είναι πηγή ζωής Σωτήρας και φως.
Τώρα μας λέει ότι ο μόνος που έχει την αθανασία είναι ο θεός μας ο Κύριος Ιησούς Χριστός αλλά κατοικεί σε φως απρόσιτο(απλησίαστο) κανένας άνθρωπος δεν είδε ούτε μπορεί να δει.
Γιατί άραγε;
Το γιατί μας το λέει παρακάτω .
Μας λέει ότι αφού δεχτήκαμε τον Ιησού Χριστό. και όπως ο Παύλος τον διακηρύττει να τον διακηρύττουμε αν θέλουμε να γίνει προσιτό το ΦΩΣ του Κυρίου σε μας να μην περπατούμε πια όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι (έθνη) και περιγράφει την ζωή τους
ΕΦΕΣΙΟΥΣ 4:
17 Αυτό, λοιπόν, σας λέω και διακηρύττω δημόσια εν Κυρίω, να μη περπατάτε πλέον, όπως περπατούν και τα υπόλοιπα έθνη, μέσα στη ματαιότητα του νου τους,
18 σκοτισμένοι στη διάνοια, καθώς είναι απαλλοτριωμένοι από τη ζωή τού Θεού, εξαιτίας τής άγνοιας που είναι μέσα τους, εξαιτίας τής πώρωσης της καρδιάς τους·
19 οι οποίοι καθώς έχουν γίνει αναίσθητοι, παρέδωσαν τον εαυτό τους στην ασέλγεια, για να εργάζονται ακόρεστα κάθε ακαθαρσία.
 Όλη η αμαρτία ξεκινάει από το νου κατεβαίνει στην καρδιά μας γίνεται επιθυμία και τότε εκτελείτε.
Γι αυτό είναι απρόσιτο το ΦΩΣ στους αμαρτωλούς
Και τώρα απευθύνεται ο Παύλος σε μια μερίδα ανθρώπων που δέχτηκαν τον Κύριο ως φως του πνευματικού του ανθρώπου ως πηγή ζωής αιωνίου και Σωτήρα Χριστό, μας λέγει:
«»»»»»
20 Εσείς, όμως, δεν μάθατε έτσι τον Χριστό,
21 επειδή τον ακούσατε, και τον διδαχθήκατε, όπως είναι η αλήθεια στον Ιησού·
22 να αποβάλετε από πάνω σας τον παλιό άνθρωπο, αυτόν κατά την προηγούμενη διαγωγή, που φθείρεται σύμφωνα με τις απατηλές επιθυμίες·
23 και να ανανεώνεστε στο πνεύμα τού νου σας,
24 και να ντυθείτε τον καινούργιο άνθρωπο, που κτίστηκε σύμφωνα με τον Θεό, με δικαιοσύνη και οσιότητα της αλήθειας.
Ρωμαίους 8:2
Επειδή, ο νόμος τού Πνεύματος της ζωής, η οποία υπάρχει στον Ιησού Χριστό, με ελευθέρωσε από τον νόμο τής αμαρτίας και του θανάτου.
«»»»»»»»»
Πόσες προσφωνήσεις να κάνουμε σε ονόματα στον Κύριο.
Ελευθερωτής, πηγή ζωής,  η αλήθεια, το φως, ζωντανό νερό, ποιμένας ο καλός (βοσκός) διδάσκαλος, υιός Θεού ,ο Λόγος, υιός του ανθρώπου
Και όλα αυτά έχουν την κατάλληλη θέση και ανάλογα πως θα μας μιλήσει.
«»»»»»»



Τιμόθεος Β' 1:10
 φανερώθηκε όμως τώρα διαμέσου τής επιφάνειας του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, ο οποίος, αφενός μεν κατήργησε τον θάνατο, αφετέρου δε έφερε σε φως τη ζωή και την αφθαρσία διαμέσου τού ευαγγελίου.
Τώρα ας απολαύσουμε τον Σωτήρα μας Χριστό διότι με τον να έρθει μαζί του ήρθε το φως και η ζωή και καταργήθηκε ο Θάνατος. Τι θέλουμε άλλο το πιο πολύτιμο δώρο του Θεού και του Λόγου ήταν να βγει από ανάμεσα μας ο θάνατος και να έχουμε πρόσβαση στο απρόσιτο ΦΩΣ και στη ΖΩΗ.
Ειρήνη και ευλογία Κυρίου στη ζωή μας.

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ. ΥΜΝΟΙ -01

1./ ΑΓΙΟΣ –ΑΓΙΟΣ –ΑΓΙΟΣ

 1./ Άγιος – άγιος - άγιος Κύριος Σαβαώθ!
Πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης Σου!
Ωσαννά εν τοις υψήστοις Ευλογημένος ο Ερχόμενος
Εν ονόματι Κυρίου Ωσαννά εν τοις υψίστοις.
````````````````````````````````````````````````````````````
2./ ΑΓΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ

1./Άγιος – άγιος – άγιος!  Ο  Θεός ο Κύριος:
 Θαυμαστή η δόξα Σου στον ουρανό στη γη.
Κύριε και Πλάστη η αρχή των πάντων
Σε – Σε ανήκει δόξα και τιμή.
```````````````````````````````````````````````````````
2./Άγιος –άγιος –άγιος! Αρχαγγέλων πλήθη
Με αλαλαγμούς χαράς δοξάζουν και υμνούν.
Χερουβείμ και Σεραφείμ νύκτα και ημέρα
Σε τον αιώνιο κι’ άγιο αινούν.
`````````````````````````````````````````````````````````
3./Άγιος – άγιος –άγιος! Ταπεινά υμνούμε
Σε που κατοικείς σε φως λαμπρό κι’ απρόσιτο!
Μόνος είσαι άγιος άγιες οι βουλές Σου !
Αίνο χειλέων δέξου ρυπαρών.
```````````````````````````````````````````````````````````
4./ Άγιος – άγιος – άγιος! Ψάλλ’ η κτίση όλη.
Σε αινούν τα έργα Σου στον ουρανό στη γη.
Στον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα
Ας είναι δόξα αίνος και τιμή!
``````````````````````````````````````````````````````````
Ας ΥΜΝΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΎΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΌΛΗ ΜΑς ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΕΠΕΙΉ ΌΜΩς ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΊΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΥΜΝΗΣΟΥΜΕ
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Θέμα: ο Κύριος είναι Σωτήρας η πηγή της ζωής 02

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
 ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-- 02

Μεταφορά: του Σπύρου Φίλου η Αγία Γραφή

Θέμα: ο Κύριος είναι Σωτήρας η πηγή της ζωής
Το φως.- 02

Εάν δούμε μόνο στους ψαλμούς ο Θεός διακηρύττει ότι είναι οδός ζωής ,πηγή, της ζωής είναι φως και όποιος περπατάει μαζί του είναι στο φως
******
Οι περισσότεροι ψαλμοί μιλούν με αυτά τα λόγια για τον Θεό.
  Και έρχεται ο Κύριος που μερικοί δεν τον παραδέχονται ως Θεό
Διακηρύττει τα ίδια πράγματα.
Ας τα δούμε:
Ιωάννης 6:35
Και είπε προς αυτούς ο Ιησούς· Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής· όστις έρχεται προς εμέ, δεν θέλει πεινάσει, και όστις πιστεύει εις εμέ, δεν θέλει διψήσει πώποτε.
Ιωάννης 6:48
Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής.
Ιωάννης 6:51
Εγώ είμαι ο άρτος ο ζων, ο καταβάς εκ του ουρανού. Εάν τις φάγη εκ τούτου του άρτου, θέλει ζήσει εις τον αιώνα. Και ο άρτος δε τον οποίον εγώ θέλω δώσει, είναι η σαρξ μου την οποίαν εγώ θέλω δώσει υπέρ της ζωής του κόσμου.
*****
Πόσες φορές το έχει πει ο Κύριος ότι αυτός είναι η ζωή το φως και ο άρτος ο ζωντανός εννοώντας το σώμα του που κόπηκε επάνω στο Σταυρό για μας και η ζωή άφησε τον ουρανό κατέβηκε και έγινε όμοιος με μας για να μας λυτρώσει
  Η αλήθεια είναι ότι κάθε εδάφιο δίνει θέματα να μιλούμε για το θαύμα των αιώνων που λέγετε Χριστός.
  Μέχρι και οι μαθητές του κατάλαβαν έστω και λίγο και του είπαν:
*****
Ιωάννης 6:68
Απεκρίθη λοιπόν προς αυτόν ο Σίμων Πέτρος· Κύριε, προς τίνα θέλομεν υπάγει; λόγους ζωής αιωνίου έχεις.
****
 Και όμως πόσο αληθινό είναι αυτό: Που να πάμε; Ποιος είναι σήμερα και από πάντα στο παρελθόν που μπορούσε να φτιάξει την ζωή του ανθρώπου με τις καλύτερες συνθήκες.
Πάντα υπήρχε ο φόβος του αύριο, ο φόβος των πολέμων ,ο φόβος του άγνωστου, και πάνω από όλα του θανάτου.
  Γι’ αυτό όλα τα έθνη είχαν τρελαθεί και σήμερα ακόμα οι μάγοι και οι τσαρλατάνοι έκαμναν χρυσές δουλειές με του ιονισμούς.
Είχαν  είδωλα για όλες τις δουλειές τους ακόμα και για τους πολέμους τους όπως και σήμερα και δεν το παραδέχονται.
Και ξάφνου Ο λαός του Θεού απόκτησε δύο ανθρώπους προφήτες όταν ήρθε ο Καιρός.
  Ο ένας ανάγγειλε για τον άλλον που ακολουθεί ότι θα είναι με Πνεύμα άγιο και θα τους βαπτίσει με Πνεύμα Άγιο.
  Ξέρουμε τουλάχιστον οι πιστοί βαπτίζω σε κάνω μια βουτιά μέσα στο νερό. Ναι ο Κύριος μας βούτηξε κυριολεκτικά στο Πνεύμα το άγιο αρκεί να του δοθούμε εξ’ ολοκλήρου να τον δεχτούμε ότι είναι το φως είναι η ζωή είναι ο Σωτήρας μας είναι το ψωμί που κόπηκε επάνω στο Σταυρό.(σώμα του). 
  Άλλη μια σπουδαία διακήρυξη του Κυρίου μας.
Ιωάννης 8:12
Πάλιν λοιπόν ο Ιησούς ελάλησε προς αυτούς λέγων· Εγώ είμαι το φως του κόσμου· όστις ακολουθεί εμέ δεν θέλει περιπατήσει εις το σκότος, αλλά θέλει έχει το φως της ζωής.
Πράξεις 2:28
Φανέρωσες εις εμέ οδούς ζωής, θέλεις με χορτάσει από ευφροσύνης διά του προσώπου σου.
Ρωμαίους 5:10
Διότι εάν εχθροί όντες εφιλιώθημεν με τον Θεόν διά του θανάτου του Υιού αυτού, πολλώ, μάλλον φυλλισθέντες θέλομεν σωθή διά της ζωής αυτού·
Αδελφοί μου έχουμε πολλά να πούμε πάνω στο θέμα αυτό.
Ψαλμοί 36:9
Διότι μετά σου είναι η πηγή της ζωής· εν τω φωτί σου θέλομεν ιδεί φως.
Ψαλμοί 16:11
Φανέρωσες εις εμέ την οδόν της ζωής· χορτασμός ευφροσύνης είναι το πρόσωπον σου· τερπνότητες είναι διαπαντός εν τη δεξιά σου.
 Είναι ο Κύριος ο Θεός ο Δημιουργός ο οποίος δεν λυπήθηκε τον εαυτό του να δώσει ξανά στον άνθρωπο την αθωότητα του τον πρώτο εαυτό του που κατέβαινε και συνομιλούσε μαζί του.
Φιλιππισίους 2:
Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν, το οποίον ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού,
6 όστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισεν αρπαγήν το να ήναι ίσα με τον Θεόν,
7 αλλ' εαυτόν εκκένωσε λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους,
8 και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.
9 Διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσε αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα.
Έπρεπε να βάλλουμε στο θέμα επάνω και την αγάπη και το έλεος του Θεού. Γιατί; 
 Ποιος είναι αυτός που θα κατέβει από την θέση του ή θα δώσει τον γιο του να γίνει ένα με χαμηλής υποστάθμης ανθρώπους να γίνει ολοκαύτωμα και να τους φέρει τρόπαιο στον Πατέρα του. πχ. βασιλιά, πρωθυπουργό, κλπ. Δηλαδή να του δώσει ίδια αξία με τον εαυτό του

Έχουμε ιδεί δράματα με αγόρια καλής κοινωνίας να αγαπούν κοπέλες φτωχής οικογένειας και ποτέ ο πατέρας και η μητέρα δεν δέχονταν να βάλλουν χαμηλής κοινωνίας νύφη στο σπίτι τους. μέχρι αποκλήρωση έφτιαχναν δικαστικά να μην έχουν γιο αυτόν που πήρε την κοπέλα.
  Και ένας Δημιουργός του σύμπαντος ορατού και αοράτου έκανε αυτό το πράγμα. Να κατέβει στη γη να γίνει άνθρωπος για να μας δώσει τη ζωή που χάσαμε. Και δεν εννοούμε την σαρκική ζωή βέβαια αλλά την πνευματική. Διότι για τον Θεό ο άνθρωπος πέθανε εκείνη την στιγμή που αμάρτησε. Δεν έχει σημασία αν ο Αδάμ έζησε:
Γένεσης 5:
5 και όλες οι ημέρες του Αδάμ, που έζησε, έγιναν 930 χρόνια· και πέθανε.
Την ίδια στιγμή για τον Θεό είχε πεθάνει πνευματικά.
Γι’ αυτό όταν δεχόμαστε το Ιησού Χριστό σωτήρα και λυτρωτή μας και αναγνωρίζουμε την αμαρτία μας τότε στο βιβλίο της ζωής στον ουρανό αρχίζει μία καινούργια σελίδα. Η σελίδα της ζωής μας.

Ειρήνη ευλογία και έλεος να έχουμε από τον Κύριο. αμήν

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;


Κάποιος ιεραπόστολος πήγε να κηρύξει σε μια φυλή στην Αφρική. Προσευχόταν να του δείξει ο Θεός με ποιον τρόπο θα μπορούσε να παρουσιάσει στους ανθρώπους εκείνους με τρόπο που μπορούσαν να καταλάβουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας, την αναγέννηση και τη νέα ζωή εν Χριστώ Ιησού. Την άλλη μέρα εκεί που τους μλούσε, χωρίς να το πολυσκεφτεί, άρχισε να τους λέγει τα εξής:

- Εάν φορέσω τη στολή που φοράτε θα μπορούσα να θεωρηθώ σαν ένας από σας και να ανήκω πλέον στη φυλή σας;
- 'Οχι, του είπαν εκείνοι χαμογελώντας.
- Μήπως αν μάθω να μιλώ άπταιστα τη γλώσσα σας, θα μπορούσα τότε να θεωρηθώ ότι είμαι ένας από εσάς;
...
- Όχι, του απάντησαν πάλι με ένα στόμα.
- Καλά, εάν βάψω το δέρμα μου σκούρο, φοράω τη στολή σας και μιλάω άπταιστα τη γλώσσα σας, πάλι δεν θα ήμουν ένας από τη φυλή σας;
- Όχι, βέβαια! του είπαν πάλι οι ιθαγενείς.
-Τότε, τι πρέπει να κάνει ένας για να γίνει ένας από σας;;;
- Μα να έχει πατέρα έναν από εμάς!
Ο ιεραπόστολος, με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, βρήκε έτσι την ευκαιρία και τους μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ένας άνθρωπος Χριστιανός - μετανοώντας και πιστεύοντας στον ορισμένο από το Θεό Σωτήρα του κόσμου: "12 'Οσοι, τον δέχθηκαν, (τον Χριστό) σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του 13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν."
(ΙΩΑΝΝΗΣ 1)
Αναρτήθηκε από Ανδρέα Φούρναρη

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ο Κύριος είναι η πηγή της ζωής --01

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 
 ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-- 01

Μεταφορά: του Σπύρου Φίλου η Αγία Γραφή

Θέμα: ο Κύριος είναι η πηγή της ζωής

Ο άνθρωπος όσο πλούσιος όσο και ευτυχισμένος να είναι όλα να τα έχει πάλι κάτι μέσα του δεν τον αφήνει να είναι ήσυχος ευτυχής και πάνω από όλα να είναι ευχαριστημένος ή αλλιώς αυτάρκεις.
  Πάντα θα ζητάει να ικανοποιήσει τον εαυτό του σε κάτι άλλο κι’ άλλο.
Μένει ανικανοποίητος .Ακόμα  και στη μάθηση να πάρει το ένα χαρτί να πάρει το άλλο χαρτί να φτάσει αν γίνεται στην άκρη του Σύμπαντος πάλι θα είναι ανικανοποίητος. Πάντα θα θέλει.

Δυστυχώς αυτή είναι η φύση του ανθρώπου του ανικανοποίητου του ανθρώπου του αχόρταγου. Σε πολλά θα μπορούσα να επεκταθώ επάνω στον άνθρωπο τον φυσικό που αυτή η ανικανοποίητη φύση του τον κάνει να πατάει επί πτωμάτων να κάνει βρομερές πράξεις να έχει ότι πιο ατιμωτικό πάθος..
Ακριβώς γι ‘αυτά τα πάθη τα ανικανοποίητα ο θεός μια μέρα μετάνιωσε που έφτιαξε τον άνθρωπο και τον έπνιξε στο νερό. Αλλά συγκινήθηκε από τον Νώε που ήταν ο Μόνος δίκαιος και άξιζε να του κάνει χάρη να σωθεί.
  Έτσι ο Νώε έγινε Κήρυκας για 120 χρόνια μέσα στους άνομους ανθρώπους μέχρι που έγινε κατακλυσμός.
****
Γένεσις 6
5 Και ο Κύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.
6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του.
7 Και ο Κύριος είπε: Θα εξαλείψω τον άνθρωπο που δημιούργησα από το πρόσωπο της γης· από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού· επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα.
Όμως εδώ μας λέει ότι ο Νώε:
****
Γένεσις 6
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
****
Όλο αυτό έγινε γιατί ο άνθρωπος δεν σεβάστηκε τον Θεό τον αληθινό και έτρεξε πίσω από τα πάθη του που ήταν η αμαρτία.
Όμως έπρεπε να γίνει κάτι και αυτό το κάτι ήταν ο ίδιος ο Θεός με το να στείλει τον λόγο του τον ίδιο τον εαυτό του να εξομοιωθεί με δούλου μορφή και να πάρει την κατάρα της αμαρτίας πάνω από τον άνθρωπο και να του δώσει νέα ζωή.
 ****
Φιλιππησίους 2
5 Να είναι, μάλιστα, σε σας το ίδιο φρόνημα, που ήταν και στον Ιησού Χριστό·
6 ο οποίος ενώ υπήρχε σε μορφή Θεού, δεν νόμισε αρπαγή το να είναι ίσα με τον Θεό·
7 αλλά, κένωσε τον εαυτό του, παίρνοντας μορφή δούλου, αφού έγινε όμοιος με τους ανθρώπους·
8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.
Λουκάς 2:11
επειδή, σήμερα, στην πόλη τού Δαβίδ, γεννήθηκε σε σας σωτήρας, που είναι ο Χριστός, ο Κύριος.
Τιμόθεος Α' 4:10
Επειδή, γι' αυτό και κοπιάζουμε και χλευαζόμαστε, επειδή ελπίζουμε στον ζωντανό Θεό, που είναι Σωτήρας όλων των ανθρώπων, μάλιστα των πιστών.
Ιωάννης 4:42
 και έλεγαν στη γυναίκα, ότι: Δεν πιστεύουμε πλέον εξαιτίας τού λόγου σου· επειδή, εμείς ακούσαμε, και γνωρίζουμε ότι αυτός είναι αληθινά ο Σωτήρας τού κόσμου, ο Χριστός.
****
  Τώρα πια ο άνθρωπος με την ομολογία του ότι είναι αμαρτωλός έχει την ανάγκη ενός Σωτήρα που θα του έδινε ζωή και του δόθηκε. Η ζωή  οποία του δίδεται δια πίστεως στον Κύριο και  δια Πνεύματος Αγίου, γίνεται από νεκρός αναστημένος εν Κυρίω.
Και ο Σωτήρας αναγγέλθηκε μια μέρα στην Πόλη Βηθλεέμ.
  Αφού λοιπόν αναγγέλθηκε ότι, στην Πόλη του Δαβίδ γεννήθηκε Σωτήρας, που είναι ο Χριστός ο Κύριος, άρχισε να διδάσκει και να θεραπεύει ανθρώπους και να του μιλάει με εξουσία, και όχι όπως οι γραμματείς ο κόσμος θαύμαζε, σε όλα και με όλα που συνέβαιναν εκείνες τις ημέρες.
Αφού, μας δόθηκε Σωτήρας ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να ξεδιψάσει από την σκληρή δουλειά. Και η σκληρή δουλειά στον εχθρό είναι δουλεία, βάρος και απελπισία.
Ο διάβολος μας παίδεψε και ο Κύριος μας έσωσε και τώρα πρέπει να πάμε κοντά του, μαζί του, να μας χορτάσει και να μας ξεδιψάσει.
  Και Κάποια μέρα δήλωσε, ότι κάποιος, αν δεν πάει μαζί του δεν θα ξεδιψάσει ποτέ, διότι αυτός είναι το ζωντανό νερό που ξεδιψάει.
   Δυστυχώς  δεν έχουν  καταλάβει, οι άνθρωποι  παρά εκείνοι οι οποίοι, μελετούν και προσεύχονται και μένουν στη ζωή του Κυρίου κάνοντας το θέλημα του και ο Κύριος τους δίνει όραση.  Ο Κύριος είναι ο Θεός, είναι ο Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος και ονομάσθηκε Υιός του Θεού ή του ανθρώπου. Οπότε είναι η ζωή και η ανάσταση. Είναι το ζωντανό νερό που ξεδιψά.
****
Ιωάννης 7:37
 Και κατά τη μεγάλη τελευταία ημέρα τής γιορτής, ο Ιησούς στεκόταν, και έκραξε λέγοντας: Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει·
Ιωάννης 4:14
όποιος, όμως, πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα· αλλά, το νερό που θα δώσω σ' αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού, που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή.
Και κατά τη μεγάλη τελευταία ημέρα τής γιορτής, ο Ιησούς στεκόταν, και έκραξε λέγοντας: Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει·
Ιωάννης 4:10
Ο Ιησούς αποκρίθηκε και της είπε: Αν ήξερες τη δωρεά τού Θεού, και ποιος είναι αυτός που σου λέει: Δος μου να πιω, εσύ θα ζητούσες απ' αυτόν, και θα σου έδινε το ζωντανό νερό.
****
Ας πάμε λοιπόν στον μόνο αληθινό Θεό τον αληθινό που είναι ο Σωτήρας του Κόσμου ο Ιησούς Χριστός.
Κολοσσαείς 3:
1 Αν, λοιπόν, συναναστηθήκατε μαζί με τον Χριστό, τα άνω ζητάτε, όπου είναι ο Χριστός καθισμένος στα δεξιά τού Θεού.
Ειρήνη και ευλογία από τον Κύριο στις καρδιές μας. Αμήν

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΟΥΜΕ;05-06

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ***JOHN BLANCHARD
                          ΜΙΛΟΥΜΕ;
 Εκδοτικός Οίκος «ο Λόγος»
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΟΥΜΕ
Μέρος Πέμπτο

 Γ/ Πως σας φαίνονται οι διακηρύξεις για το Θάνατό Του;
    Ο Θάνατός Του.
   1/. Ε κ ο υ σ ι ο ς. Μπορεί να πεις ότι σ’ αυτό δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο γιατί πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν θεληματικά. Κι’ όμως κανένας δεν πέθανε στον κόσμο
θεληματικά εκτός από τον Ιησού Χριστό. Μπορεί να πεις: Και τι γίνεται μ’ αυτούς που αυτοκτονούν; Συμφωνώ. Αν το σκεφτείς προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι δεν το κάνουν θεληματικά. Το μόνο που κάνουν αυτοί είναι να διαλέγουν τον τόπο τον τρόπο και τον χρόνο του θανάτου όχι όμως κι αυτόν τον θάνατο τους.
  Όλοι είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε γιατί είμαστε θνητοί. Η βίβλος διδάσκει ότι ο πνευματικός θάνατος και ο φυσικός θάνατος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας της ανυπακοής και της απομακρύνσεως μας από το Θεό. Έτσι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας. «Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος»(Ρωμαίους ς:23). «Η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατο» (Ιάκωβος α:15). Η περίπτωση όμως του Χριστού είναι ασυνήθιστη
   Πέθανε στο Σταυρό κι’ όμως δεν είχε αμαρτία. Ο νόμος λέγει ότι η αμαρτία φέρνει θάνατο. Ο Χριστός δεν είχε αμαρτία κι’ όμως πέθανε. Η είναι η αιτία. Ο θάνατος είναι το αποτέλεσμα. Στον Χριστό έχουμε το αποτέλεσμα χωρίς αιτία. Αυτό δείχνει ότι πέθανε θεληματικά. «Εταπείνωσεν Εαυτόν γ ε ν ό μ ε ν ος
υ π ή κ ο ο ς μέχρι θανάτου –θανάτου δε σταυρού» (Φιλιππισίους β:8).
               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

2/.Ο θάνατος Του ήταν πράξη α ν τ ι κ α τ α  σ τ ά σ ε ω ς στη θέση άλλων ανθρώπων. Εδώ βρίσκεται η εξήγηση του γιατί ο Χριστός πέθανε αφού δεν είχε αμαρτία. Πέθανε για χάρη των ανθρώπων για μένα για σένα. Πήρε την αμαρτία μας. Έγινε αντικαταστάτης μας ως προς την αμαρτία μας. «Τας αμαρτίας ημών Αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου»
«Α΄ Πέτρουβ:24). «Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε  δια να υπηρετηθεί αλλά για να υπηρετήσει και να δώσει την ζωήν αυτού λύτρον αντί πολλών».(Ματθαίος κ:28). «Τούτο είναι το αίμα της Καινής Διαθήκης το υπέρ εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών» (Ματθαίος κς 28). Πήρε την τιμωρία και την κρίση μας επάνω Του.
   3/. Ο θάνατος Του ήταν ν ι κ η φ ό ρ ο ς. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης είπε: «ο θάνατος είναι τρομερό πράγμα είναι γιατί είναι το τέλος». Είχε λάθος όμως. Ο Ιησούς απέδειξε ότι ο
θάνατος δεν ήταν το τέλος γιατί τρεις μέρες ύστερα από την ταφή Του αναστήθηκε όπως ακριβώς το ήθελε. Η ανάσταση του Χριστού δεν είναι θεωρεία ή μια μυστικιστική πίστη αλλά είναι ένα ιστορικό γεγονός (Α΄ Κορινθίους ιε:3—4).
  Η ανάσταση Του είναι πιο αυθεντική και πιο τεκμηριωμένη κι απ’ αυτήν την ύπαρξη του Ναπολέοντα.
  Εμφανίστηκε στη Μαγδαληνή (Μάρκος ιε:9 ) σε μερικές γυναίκες (Ματθαίος ιη:9) σε δύο μαθητές(Λουκάς κγ:15)στους δέκα μαθητές (Ιωάννη κ:19) στους μαθητές στην ακρογιαλιά (Ιωάννης κα:1)στον Πέτρο(Λουκάς κδ:34) στους πεντακοσίους (Α΄ Κορινθίους ιε:6) στον Ιάκωβο
(Α΄ Κορινθίουςιε:7) και στον Παύλο( Α΄ Κορινθίους ιε:8) «Εφανέρωσεν εαυτόν ζώντα μετά το πάθος αυτού δια πολλών τεκμηρίων» (Πράξεις α:3)
  Ο Ιησούς είναι ζωντανός σήμερα. Και το ερώτημα μας: ο Ιησούς Χριστός είναι πραγματικός δεν είναι δημιούργημα διανοητικό; Τι νομίζεται για τον Χριστό; Υπάρχουν λογικά δύο εκδοχές γι Αυτόν.
  Η μία εκδοχή είναι ότι ο Χριστός ήταν παράφρονας για όσα διακήρυξε. Ήταν ένας ανόητος και απατεώνας. Νόμιζε ότι ήταν Θεός και προσπάθησε την απάτη Του να την εξαπλώσει παντού. Αν το πιστέψεις αυτό τότε θα σου δημιουργήσει ένα πελώριο πρόβλημα για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια απάντηση. Θα πρέπει να εξηγήσεις πως ένας απόλυτα τρελός παράφρων και απατεώνας έζησε μια τόσο ισορροπημένη γεμάτη συμπάθεια και αγάπη ζωή!
   Η δεύτερη εκδοχή είναι  ότι ήταν κακός. Ως επίσης και ότι ήξερε ότι δεν ήταν Θεός αλλά εσκεμμένα προσπάθησε να εξαπατήσει όλο το Θρησκευόμενο Ιουδαϊκό έθνος. Εσκεμμένα αποφάσισε κάθε άλλη θρησκεία και ν’ αναγκάσει τους ανθρώπους να Τον ακολουθήσουν με την ψεύτικη αξίωση ότι ήταν ο Θεός με μορφή ανθρώπου.
  Την εκδοχή αυτή θα την αφήσω σε σένα να την εξετάσεις. Αν όμως υιοθετήσεις την εκδοχή αυτή τότε δημιουργείς πρόβλημα γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με μια κατάσταση: Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο κακός βλάσφημος να προσπαθεί να εξαπατήσει
τον κόσμο για να Τον ακολουθήσει σε κάτι που είναι ολοκληρωτικά ψεύτικο αφού η ηθική διδασκαλία Του δεν έχει ίση της σ’ όλη την ιστορία του κόσμου σ’ οποιαδήποτε φιλοσοφία ή θρησκεία που είναι γνωστή στους ανθρώπους; Με κανένα τρόπο δεν μπορείς να τα συμβιβάσεις αυτά τα δύο.
  Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή. Προτού όμως έρθω
σ΄ αυτήν θέλω να σου πω ότι αν ακόμα έχεις την ιδέα ότι ο Ιησούς είναι τρελός ή κακός και αν έχεις κάποια σοβαρή απάντηση σ’ αυτό τότε πρέπει ν’ αφιερώσεις όλη σου τη ζωή για να εξαφανίσεις τη χριστιανική Εκκλησία από το πρόσωπο της γης. Με την πράξη σου αυτή κάνεις τη μεγαλύτερη προσφορά στην ανθρωπότητα: Να καταστρέψεις την χριστιανική πίστη που έχει οικοδομηθεί επάνω σ’ ένα ψέμα σε μια απάτη σ’ έναν κακό άνθρωπο.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ***JOHN BLANCHARD
                          ΜΙΛΟΥΜΕ;
 Εκδοτικός Οίκος «ο Λόγος»
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΟΥΜΕ
Μέρος έκτο

  Η άλλη εκδοχή είναι ότι ο χριστός έλεγε αλήθεια.
α/ ότι ήταν ΘΕΟΣ. Αν ο χαρακτήρας Του η ειλικρίνεια των διακηρύξεων Του ο σταυρικός θάνατος και η ανάστασης Του
σ’ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός είναι Θεός τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με μια άλλη κρίση. Κι’ αυτή τη φορά είναι καθαρά προσωπική.
  Ένας από τους Χάξλεϋ είχε την ειλικρίνεια να παραδεχτεί ότι δεν ήθελε να σκεφτεί για ένα προσωπικό Θεό για τον Οποίο η Βίβλος μιλά γιατί αν υπήρχε ένας τέτοιος Θεός «τότε θα είχε ηθικές αξιώσεις στην ζωή μου και εγώ δεν είμαι έτοιμος να τις δεχτώ».
  Αν παραδεχτείς ότι ο Χριστός είναι Θεός τότε έχει αξιώσεις στην ζωή σου. Όλη η διδασκαλία Του είναι αληθινή το ίδιο και οι προειδοποιήσεις και οι υποσχέσεις Του. Τότε έως ότου εγκαταλείψεις τον τρόπο της ζωής σου τον εγωκεντρισμό σου και επιστρέψεις σ’ Αυτόν έως ότου Τον εμπιστευθείς και Τον δεχθείς σαν προσωπικό σου Σωτήρα και τον ακολουθήσεις με υπακοή και αγάπη βρίσκεσαι έξω από την βασιλεία του Θεού. Και δεν υπάρχει ζωντανή πείρα του Θεού στη ζωή σου έως ότου εμπιστευθείς στον Χριστό.
  Αυτό δεν αποτελεί απλώς μια πρόκληση. Είναι η πείρα αμέτρητων ανθρώπων κάθε εποχής. Και συ θ’ ανακαλύψεις
Αυτό που αυτοί πειραματίστηκαν. Τότε θα έχεις τον πραγματικό Χριστό στην ζωή σου.
  Ο Χριστός είναι ζωντανός. Αυτό είναι η πείρα της ζωής μου.
Κι’ αν  αυτό δεν ήταν αληθινό τότε το τελευταίο πράγμα που θα μ’ απασχολούσε αυτό θα ήταν.
  Ποια είναι η γνώμη σου για τον Χριστό; μην αρκεστείς να πιστεύεις τον Χριστό που ο κόσμος κατασκεύασε και εξυμνεί. Ακολούθησε τον Χριστό της Βίβλου. Είναι ο Σωτήρας σου και ο Κύριος σου. ΑΜΗΝ
 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γ. Σ. Κ.
   

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR
ΚΑΙ
ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM