_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 04

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 04
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Ιωάννης 17-5-6-7

5/.Και τώρα συ Πατέρα, δόξασέ με κοντά σου, με τη δόξα που είχα κοντά σε σένα, πριν γίνει ο κόσμος.
6/.ανέρωσα το όνομά σου στους ανθρώπους, που μου έδωσες από τον κόσμο. Δικοί σου ήσαν, και τους έδωσες σε μένα, και φύλαξαν τον λόγο σου.

7/.Tώρα, γνώρισαν ότι όλα όσα μου έδωσες είναι από σένα·
                                         *
Αφού ο Κύριος προσευχήθηκε ότι έκανε το θέλημα του Πατέρα εξ’ ολοκλήρου και τώρα θα περάσει στην επόμενη φάση της Σταύρωσης του, πάλι σε υπακοή, οι μαθητές Του καταλαβαίνουν και δεν καταλαβαίνουν, έτσι δείχνουν τα πράγματα, διότι ξέρουμε ότι έκανα σπασμωδικές κινήσεις μέσα στον κήπο Γεθσημανής, ο ένας έκοψε το αυτί ενός δούλου  οι τρεις κοιμήθηκαν αντί για συμπαράσταση στον κύριο τέτοιες ώρες, ο Πέτρος τον αρνήθηκε αναθεματίζοντας ότι δεν τον ξέρει.
 Όμως ο κύριος έβλεπε μέσα στην καρδιά τους αφοσίωση απέναντι Του και ήξερε ότι όταν θα έρθει η σωστή ώρα όλοι θα δώσουν και την ζωή τους. Απλά εκείνες τις ώρες ήταν ευσεβείς καρδιές του Νόμου και απλοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να φανταστούν αυτά που αργότερα όταν ήρθε το Πνεύμα το Άγιο τους τα δίδαξε τους τα φανέρωσε όλα και κατάλαβαν εις το πλήρες τον Ιησού Χριστό.
                                         *   
Ιωάννου Α' 1:1- 2- 3- 4

1 Εκείνο που ήταν από την αρχή, εκείνο που ακούσαμε, εκείνο που είδαμε με τα μάτια μας, εκείνο που τη θέα του κοιτάξαμε και τα χέρια μας ψηλάφησαν, για τον Λόγο τής ζωής,
2 (και η ζωή φανερώθηκε, και είδαμε και δίνουμε μαρτυρία και εξαγγέλλουμε σε σας την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και φανερώθηκε σε μας·)
3 εκείνο που είδαμε και ακούσαμε, εξαγγέλλουμε και σε σας, για να έχετε κι εσείς κοινωνία μαζί μας· και η δική μας, μάλιστα, κοινωνία είναι μαζί με τον Πατέρα και μαζί με τον Υιό του, τον Ιησού Χριστό.
4 Κι αυτά τα γράφουμε σε σας, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης.
                                        *
Ο Ιωάννης  τώρα πλήρες Πνεύματος Αγίου μας μιλά για αυτό, που ήταν από την αρχή και το είδαν, με τα μάτια τους και τα χέρια τους το ψηλάφησαν. Ποιο είδαν; και ποιος ήταν αυτός που ψηλάφησαν; Ήταν ο Λόγος της ζωής. Η ζωή φανερώθηκε και γίνονται τώρα μάρτυρες, για να εξαγγείλουν την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και τους φανερώθηκε
                                           *


Πέτρου Α' 1: 1- 2- 3- 4- 5
1/. Ο ΠΕΤΡΟΣ, απόστολος του Ιησού Χριστού, προς τους παρεπίδημους, τους διασκορπισμένους στον Πόντο, τη Γαλατία, την Καππαδοκία, την Ασία και τη Βιθυνία,
2/. εκλεκτούς, σύμφωνα με την πρόγνωση του Πατέρα Θεού, με τον αγιασμό τού Πνεύματος, σε υπακοή και ραντισμό τού αίματος του Ιησού Χριστού· είθε χάρη και ειρήνη να πληθύνει σε σας.
3/. Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος, σύμφωνα με το πολύ του έλεος μας αναγέννησε σε μια ζωντανή ελπίδα, διαμέσου τής ανάστασης του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς,
4 /.σε μια κληρονομία άφθαρτη και αμόλυντη και αμάραντη, που είναι φυλαγμένη για μας στους ουρανούς·
5/. οι οποίοι φρουρούμαστε με τη δύναμη του Θεού διαμέσου τής πίστης, σε σωτηρία έτοιμη να αποκαλυφθεί κατά τον έσχατο καιρό.
                                       *

Β΄ Πέτρου 1:6-7-8-9-10-11
6/. και στη γνώση την εγκράτεια, στην εγκράτεια δε την υπομονή, και στην υπομονή την ευσέβεια,
7/. στην ευσέβεια δε τη φιλαδελφία, και στη φιλαδελφία την αγάπη.
8/. Επειδή, αν όλα αυτά υπάρχουν σε σας και περισσεύουν, σας κάνουν όχι αργούς ούτε άκαρπους στην επίγνωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
9/. Επειδή, σε όποιον αυτά δεν υπάρχουν, είναι τυφλός, είναι μύωπας, και λησμόνησε τον καθαρισμό των παλιών του αμαρτιών.
10 /.Γι' αυτό, αδελφοί, επιμεληθείτε περισσότερο να κάνετε βέβαιη την κλήση και την εκλογή σας· καθόσον, κάνοντας αυτά, δεν θα φταίξετε ποτέ.
11/. Επειδή, έτσι θα σας δοθεί κατά πλούσιο τρόπο η είσοδος στην αιώνια βασιλεία τού Κυρίου μας και Σωτήρα Ιησού Χριστού.
Αυτά ο Κύρος να εργαστεί με το πνεύμα του το Άγιο στις καρδιές μας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 03

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 03
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Ιωάννης:17-3-4
3 Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό.
4 Εγώ σε δόξασα επάνω στη γη· το έργο, που μου έδωσες να κάνω, το τελείωσα.
Κάτι πολύ όμορφο, στην προσευχή αυτή ζητά ο Κύριος. Τα δύο αυτά εδάφια θα δούμε ,πόσο ο Κύριος μιλά με πολύ υπευθυνότητα ότι αυτοί εδώ,(μαθητές) που είναι μαζί μου γνωρίζουν Εσένα τον μόνο αληθινό Θεό και εκείνον που με απέστειλε. Αλήθεια  είναι ότι επί τρία χρόνια έδειχνε με την ζωή Του με τα έργα Του με τις παραβολές και τα θαύματα της αναστάσεις που έκανε στο όνομα του Πατέρα δεν έκανε κάτι που να δυσαρεστήσει τον Πατέρα. Τους έδειξα λέει τον Ιησού Χριστό. Ή αλλιώς τον Μεσσία. Γιατί κάποτε του ρώτησε τι νομίζει ο κόσμος ποιος είμαι;
                                           *
Ματθαίος 16:13-14-15-16
13/. Και όταν ο Ιησούς ήρθε στα μέρη τής Καισαρείας του Φιλίππου, ρωτούσε τους μαθητές του, λέγοντας: Για ποιον με λένε οι άνθρωποι ότι είμαι εγώ ο Υιός τού ανθρώπου;
14/. Και εκείνοι είπαν: Άλλοι μεν για τον Βαπτιστή Ιωάννη· άλλοι δε για τον Ηλία, και άλλοι για τον Ιερεμία ή για έναν από τους Προφήτες.
15/. Λέει σ' αυτούς: Εσείς, όμως, για ποιον με λέτε ότι είμαι;
16/.Και αποκρινόμενος ο Σίμωνας Πέτρος, είπε: Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός τού ζωντανού Θεού.
17/. Και αποκρινόμενος ο Ιησούς είπε σ' αυτόν: Μακάριος είσαι, Σίμωνα, γιε τού Ιωνά, επειδή αυτό δεν σου το αποκάλυψε σάρκα και αίμα, αλλά ο Πατέρας μου, που είναι στους ουρανούς.
18/. Και εγώ, μάλιστα, σου λέω ότι: Εσύ είσαι ο Πέτρος, και επάνω σ' αυτή την πέτρα θα κτίσω την εκκλησία μου· και πύλες άδη δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της.
                                           *
Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί, που είχαν ειλικρινή καρδιά,
τους φώτιζε το Πνεύμα το Άγιο και τους έδειχνε αλήθειες.  
Όμως το Πνεύμα το Άγιο για τους ανθρώπους ακόμα δούλευε όπως με τους προφήτες στην Παλαιά Διαθήκη.
 Μετά την 50στη ήρθε για να μείνει μέσα στων αναγεννημένων τις καρδιές οι οποίοι δεχτήκαν τον Ιησού αντικαταστάτη της κατάρας της αμαρτίας τους και ο Κύριος πήρε την θέση τους και έτσι το Πνεύμα το Άγιο καθαρίζει  καρδιές τις ετοιμάζει για τον ουρανό.
Βλέπουμε λίγο πιο κάτω τον Πέτρο να συμβουλεύει ανθρώπινα τον Κύριο. Γιατί; Διότι δεν ήταν μέσα του το Πνεύμα συνέχεια.
Στο 21 εδαφ. ο Κύριος τους μιλά για τον επικείμενο θάνατο Του  και την ανάσταση Του, στο 22 Εδαφ. Ο Πέτρος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τον συμβουλεύει ανθρώπινα αλλά ο Κύριος βλέπει κρυμμένο τον εχθρό να κινεί την καρδιά του Πέτρου.
                                             *
21/. Από τότε ο Ιησούς άρχισε να δείχνει στους μαθητές του, ότι πρέπει να πάει στα Ιεροσόλυμα, και να πάθει πολλά από τους πρεσβύτερους και τους αρχιερείς και τους γραμματείς, και να θανατωθεί, και την τρίτη ημέρα να αναστηθεί.
22/. Και ο Πέτρος, παίρνοντάς τον κατά μέρος, άρχισε να τον επιτιμάει, λέγοντας: Κύριε, γίνε ευμενής στον εαυτό σου· δεν θα γίνει αυτό σε σένα
                                              *
Τότε ο Κύριος δεν μάλωσε τον Πέτρο αλλά τον εχθρό της ψυχής μας.
  Πόσες φορές δεν καταλαβαίνουμε διότι η καρδιά μας δεν χτυπάει στον ίδιο ρυθμό με του Κυρίου και κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει διότι αφήνουμε ένα πορτάκι ανοιχτό του Εγώ μας και συμβουλεύουμε τους άλλους ή τον εαυτό μας να κάνει πράγματα που δεν είναι από τον Κύριο.
                                               *
23/. Και εκείνος, αφού στράφηκε, είπε στον Πέτρο: Πήγαινε πίσω μου, σατανά, μου είσαι σκάνδαλο· επειδή, δεν φρονείς τα πράγματα του Θεού, αλλά εκείνα των ανθρώπων.
                                                *
Αυτά μέχρι εδώ ο Κύριος να μας κατευθύνει τις καρδιές μας
Ειρήνη και ευλογία στη ζωή μας από τον Ζωντανό Κύριο μας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"




ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 02

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 02
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Ιωάννης 17: 1-23 
1 ΑΥΤΑ μίλησε ο Ιησούς, και ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, και είπε: Πατέρα, ήρθε η ώρα· δόξασε τον Υιό σου, για να σε δοξάσει και ο Υιός σου·
2 καθώς του έδωσες εξουσία επάνω σε κάθε σάρκα, για να δώσει αιώνια ζωή σε όλους όσους έδωσες σ' αυτόν.
Ο Κύριος είπε κάποια πράγματα στους μαθητές Του. Το κεφάλαιο 17 δεν μας το λέει παρά μονάχα ότι: Αυτά  μίλησε ο Ιησούς… το τι μίλησε ο Ιησούς θα τα δούμε στο κεφάλαιο 16.
Ιωάννης 16:31-32-33
31/. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ' αυτούς: Τώρα πιστεύετε;
32/. Δέστε, έρχεται ώρα και ήδη ήρθε, να σκορπιστείτε κάθε ένας στα δικά του, και να με αφήσετε μόνον· αλλά, δεν είμαι μόνος, επειδή ο Πατέρας είναι μαζί μου·
33/. αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο.
 Αν διαβάσουμε όλο το κεφάλαιο 16 θα μείνουμε έκπληκτοι με αυτά που λέει στους μαθητές Του αλλά και σε μας που πιστεύουμε σε ΕΚΕΙΝΟΝ διότι αυτά όλα που είπε στο 16 κεφάλαιο, τα ένωσε μέσα στην προσευχή του σε ενότητα με τον Πατέρα Εκείνον και τους μαθητές και σε όσους πιστέψουν στο όνομα του.
33 αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη.
Ιωάννης 17: 1-23 
1 ΑΥΤΑ μίλησε ο Ιησούς, και ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, και είπε: Πατέρα, ήρθε η ώρα· δόξασε τον Υιό σου, για να σε δοξάσει και ο Υιός σου·
    Αυτά όλα όσα είπε ο Κύριος τα επικεντρώνει τώρα στην Προσευχή του, μπροστά στους μαθητές Του. Πάντα ο Κύριος, όταν προσευχόταν, προσευχόταν μόνος Του. Τώρα τις τελευταίες ώρες του, μιλάει στον πατέρα παρουσία των μαθητών Του.
Τώρα είναι οικογενειακή η υπόθεση και τους βάζει μέσα, στην συνομιλία του με τον Πατέρα και του λέει ήρθε η ώρα, δόξασε τον γιο σου όπως και εκείνος σε δόξασε.
Από τα λίγα που ξέρω είναι ότι η δόξα είναι η καλή φήμη του άλλου.   Ο Κύριος δεν έκανε τίποτα άλλο από τον να ζει και να δοξάζει τον Πατέρα. Ποτέ δεν πρόβαλε τον εαυτό του αλλά  τον Πατέρα.
 Και επειδή ήξερε ότι θα καταλήξει στο ατιμασμένο ξύλο του θανάτου ζητά, να μην αμαυρωθεί η καλή του φήμη αλλά να δοξαστεί, από τον Πατέρα αλλά προς δόξα του Πατέρα. Πάντα σκεφτόταν τον Πατέρα.
 33 αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη.
Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο.
ο  Κύριος μιλάει ότι θα έχουμε ειρήνη ενότητα, μαζί Του, αλλά και θλίψεις μέσα στον κόσμο.
Δηλαδή όταν έχουμε ενότητα με τον Κύριο ειρήνη θα πει και ησυχάζω στην καρδιά μου επαναπαύομαι σ’ Αυτόν. Οπότε  οι θλίψεις θα περάσουν μαζί του με ειρήνη. Και ξέρουμε τι πέρασαν οι πιστοί των πρώτων χρόνων και στο μεσαίωνα. Ο Κύριος πάντα μιλάει μέσα μας και μας παρηγορεί εάν του εμπιστευτούμε την ζωή μας.
  Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι θα έχουν χαρές ευτυχία ευλογίες και ως δια μαγείας θα λείψουν τα προβλήματα και οι στενοχώριες.
  Όχι, όλα θα αλλάξουν δια Ιησού Χριστού και ευλογίες θα υπάρξουν και χαρές θα υπάρξουν, αλλά τα προβλήματα θα είναι εκεί, όμως θα τα αντιμετωπίσουμε μαζί του. Αυτή είναι η διαφορά. Οι θλίψεις, αν είναι αρρώστιες, αν είναι πρόβλημα οικογενειακό, αν είναι με τα παιδιά μας, τον σύζυγο, οικονομικό και ένα σωρό άλλα. Αυτά θα υπάρχουν, μόνο που ο Κύριος όταν έρθει και μας κάνει, καινούργιους ανθρώπους, θα τα δούμε με άλλο μάτι. Με την ελπίδα ότι Αυτός γνωρίζει το Πνεύμα το Άγιο αναλαμβάνει την διδασκαλία μας σκαλοπάτι, σκαλοπάτι, με πίστη και με εμπιστοσύνη. Και αυτά τα λέω, όχι για να λέω αλλά, γιατί τα πέρασα και τώρα, μπορώ να είμαι μαζί Του, με πίστη να του τα αναθέτω. Πιστέψτε με ότι μακάρι να μπορούσα να διηγηθώ, αυτά που πέρασα και την σκληρή εκπαίδευση, που μου έκανε ο Κύριος, διότι ήμουν πολύ ατίθαση και νόμιζα ότι ήμουν και πιστή, και γόγγυζα, νόμιζα ότι βούλιαζα, ήταν όλα για το καλό μου. δοξασμένο το όνομα του. Δεν  μας εγκαταλείπει ποτέ.
Η Ειρήνη, ευλογία και η παρηγοριά του, στις καρδιές μας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 01


ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 01
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Ιωάννης 17: 1-23 
1 ΑΥΤΑ μίλησε ο Ιησούς, και ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, και είπε: Πατέρα, ήρθε η ώρα· δόξασε τον Υιό σου, για να σε δοξάσει και ο Υιός σου·
2 καθώς του έδωσες εξουσία επάνω σε κάθε σάρκα, για να δώσει αιώνια ζωή σε όλους όσους έδωσες σ' αυτόν.
3 Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό.
4 Εγώ σε δόξασα επάνω στη γη· το έργο, που μου έδωσες να κάνω, το τελείωσα.
5 Και, τώρα, εσύ Πατέρα, δόξασέ με κοντά σου, με τη δόξα που είχα κοντά σε σένα, πριν γίνει ο κόσμος.
6 Φανέρωσα το όνομά σου στους ανθρώπους, που μου έδωσες από τον κόσμο. Δικοί σου ήσαν, και τους έδωσες σε μένα, και φύλαξαν τον λόγο σου.
7 Τώρα, γνώρισαν ότι όλα όσα μου έδωσες είναι από σένα·
8 επειδή, τα λόγια που μου έδωσες, τα έδωσα σ' αυτούς· κι αυτοί δέχθηκαν, και γνώρισαν αληθινά ότι από σένα εξήλθα· και πίστεψαν ότι εσύ με απέστειλες.
9 Εγώ γι' αυτούς παρακαλώ· δεν παρακαλώ για τον κόσμο, αλλά για εκείνους τους οποίους μου έδωσες, επειδή δικοί σου είναι.
10 Και όλα τα δικά μου, δικά σου είναι, και τα δικά σου, δικά μου· και δοξάστηκα μέσα σ' αυτούς.
11 Και δεν είμαι πλέον μέσα στον κόσμο, αλλά αυτοί είναι μέσα στον κόσμο, και εγώ έρχομαι σε σένα. Πατέρα άγιε, φύλαξέ τους στο όνομά σου, αυτούς που μου έδωσες, για να είναι ένα, όπως εμείς.
12 Όταν εγώ ήμουν μαζί τους μέσα στον κόσμο, εγώ τους διαφύλαγα στο όνομά σου· διαφύλαξα εκείνους που μου έδωσες, και κανένας απ' αυτούς δεν χάθηκε, παρά μονάχα ο γιος τής απώλειας, για να εκπληρωθεί η γραφή.
13 Τώρα, όμως, έρχομαι σε σένα, κι αυτά τα μιλάω μέσα στον κόσμο, για να έχουν τη χαρά μου μέσα τους πλήρη.
14 Εγώ τους έδωσα τον λόγο σου· και ο κόσμος τούς μίσησε, επειδή δεν είναι από τον κόσμο, όπως εγώ δεν είμαι από τον κόσμο.
15 Δεν παρακαλώ να τους σηκώσεις από τον κόσμο, αλλά να τους διαφυλάξεις από τον πονηρό.
16 Από τον κόσμο δεν είναι, όπως εγώ δεν είμαι από τον κόσμο.
17 Αγίασέ τους μέσα στην αλήθεια σου· ο λόγος ο δικός σου είναι αλήθεια.
18 Όπως απέστειλες εμένα στον κόσμο, και εγώ απέστειλα αυτούς στον κόσμο.
19 Και για χάρη τους εγώ αγιάζω τον εαυτό μου, για να είναι κι αυτοί αγιασμένοι μέσα στην αλήθεια.
20 Και δεν παρακαλώ μονάχα γι' αυτούς, αλλά και για εκείνους που θα πιστέψουν σε μένα διαμέσου τού λόγου τους·
21 για να είναι όλοι ένα· όπως εσύ, Πατέρα, είσαι σε ενότητα με μένα και εγώ σε ενότητα με σένα, να είναι κι αυτοί ένα σε ενότητα με μας· για να πιστέψει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες.
22 Και εγώ, τη δόξα που μου έδωσες, έδωσα σ' αυτούς· για να είναι ένα, όπως εμείς είμαστε ένα.
23 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι εσύ σε ενότητα με μένα· για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να γνωρίζει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως αγάπησες εμένα.
                                         *
Πάντα με συγκινούσε και με συγκινεί, αυτή η Προσευχή του Κυρίου και με παρηγορεί, διότι πριν 2.000 χρόνια δεν προσευχήθηκε μόνο για την ομάδα των μαθητών του, αλλά και για μένα, που θα πίστευα στο κήρυγμα του Ευαγγελίου. Πόσο παρηγοριά νιώθω όταν την διαβάζω.
Σκέφτομαι ότι μέσα στην ενότητα αυτή του Πατέρα του Κυρίου των μαθητών είμαι κι εγώ. Πόσο μεγάλη τιμή για μένα και σε όποιον  πιστεύει στο Ευαγγέλιο της Σωτηρίας που έκανε μέσω του Σταυρού.
 Επίσης σκέφτομαι πάντοτε μα, πάντοτε τις ώρες εκείνες τις ιδιωτικές του Κυρίου με τους μαθητές Του και με τον Πατέρα. Αυτή η Προσευχή είναι η κορυφή των Προσευχών.

                                         *
20 Και δεν παρακαλώ μονάχα γι' αυτούς, αλλά και για εκείνους που θα πιστέψουν σε μένα διαμέσου τού λόγου τους·
21 για να είναι όλοι ένα· όπως εσύ, Πατέρα, είσαι σε ενότητα με μένα και εγώ σε ενότητα με σένα, να είναι κι αυτοί ένα σε ενότητα με μας·
  Εύχομαι ειρήνη τις καρδιές μας και έλεος Κυρίου
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Το κάλεσμα του απ. Παύλου)-04

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(Το κάλεσμα του απ. Παύλου)-04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Το κάλεσμα του απ. Παύλου
Γαλάτες 1-2
1 Ο ΠΑΥΛΟΣ, απόστολος όχι από ανθρώπους ούτε διαμέσου ανθρώπου, αλλά διαμέσου τού Ιησού Χριστού, και του Θεού Πατέρα, που τον ανέστησε από τους νεκρούς,
2 και όλοι οι αδελφοί που είναι μαζί μου, προς τις εκκλησίες τής Γαλατίας·…
                                             *
Ο απ.  Παύλος ήταν, από τον Κύριο διαλεγμένος, για να κάνει έργο στα Έθνη. Και διδάχθηκε από τον ίδιο τον Κύριο, το θέμα της μεγάλης Σωτηρίας, που έγινε επάνω στο Σταυρό και τώρα μας κάνει και μας μια κλήση, ιδιωτικά τον καθένα να τον αποδεχτούμε και να αρχίσουμε μια νέα ζωή μαζί Του.
 Ο Σαύλος μπορούσε να αδιαφορήσει, στο κάλεσμα έστω, το τόσο τρανταχτό, κα να αδιαφορήσει.
  Πόσες φορές, στη ζωή μας -μας προβληματίζουν τρανταχτά γεγονότα, αλλά δεν τα σκεπτόμαστε, τα περνούμε για βάσανα και συνεχίζουμε την αδιάφορη ζωή μας, απέναντι στο Θεό. Και ο Παύλος, μπορούσε να αδιαφορήσει, και όπως τυφλώθηκε κι’ όλας, να αρχίσει να σκέπτεται, το βάσανο της τύφλωσης, τη φωνή να την προσπεράσει νομίζοντας ότι ήταν η  φαντασία του,  ακόμα και το φως το εκτυφλωτικό, να το αποδώσει σε κάποιο, φυσικό φαινόμενο να συνεχίσει να κάνει αυτό που είχε ξεκινήσει.
 Όμως πνευματικά δεν είχε τύφλωση, η καρδιά του ήταν, γεμάτη  από αγάπη, φλόγα στην αλήθεια, των Γραφών και αυτά που έλεγε ο Θεός στο λαό τον εκλεκτό, ήθελε να καθαρίσει «την αίρεση του χριστιανισμού»
 Ο Πατέρας Θεός, που γνωρίζει καρδιές και τα κίνητρα των καρδιών, έτσι, είδε την καρδιά του Παύλου, του φανερώθηκε τόσο πειστικά, ώστε το κάλεσμα ο Παύλος να το αποδεχτεί, να πειστεί ότι αυτός που κυνηγά είναι  ο Χριστός ο γιος του Θεού.
                                         *
Πράξεις 13:9
 Όμως, ο Σαύλος, που αποκλήθηκε και Παύλος, αφού έγινε πλήρης από το Πνεύμα το Άγιο, και ατενίζοντας σ' αυτόν,    


Πράξεις 13:13
 Όταν δε ο Παύλος και εκείνοι που ήσαν γύρω του, απέπλευσαν από την Πάφο, ήρθαν στην Πέργη τής Παμφυλίας· και ο Ιωάννης, καθότι αποχωρίστηκε απ' αυτούς, επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα.  
Πράξεις 13:45
Βλέποντας, όμως, οι Ιουδαίοι τα πλήθη γέμισαν από φθόνο και εναντιώνονταν σ' αυτά που έλεγε ο Παύλος, αντιλέγοντας και κακολογώντας.
Πράξεις 13:46
Ο δε Παύλος και ο Βαρνάβας μιλώντας με θάρρος, είπαν: Ήταν αναγκαίο πρώτα σε σας να λαληθεί ο λόγος τού Θεού· αλλά, επειδή τον απορρίπτετε, και δεν κρίνετε τον εαυτό σας άξιο της αιώνιας ζωής, δέστε, στρεφόμαστε στα έθνη·
                                       *
Από την δράση του Απ. Παύλου, αν έγραψα τρία εδάφια για να δούμε τον αγώνα του, με τους ανθρώπους της συναγωγής τον αγώνα του, με ανθρώπους ειδωλολάτρες, πονηρούς ανθρώπους όπως ο μάγος ο Ελίμας ή όπως στους Φιλίππους η κοπελίτσα, που είχε το δαιμόνιο.
 ή πόσες φορές κινδύνεψε η ζωή του, στα ναυάγια ,στους διωγμούς στις φυλακές και στη δεύτερη του φυλάκιση, έχασε και την ζωή του.
  Τον κατηγόρησαν ότι δεν είναι απόστολος.
  Πάντα θαύμαζα πολύ το απ. Παύλο. Αλλά όσο μελετώ βλέπω έναν άνθρωπο, ταπείνωσης, αγάπης για τον Κύριο και το ποίμνιο του. για όλους προσεύχεται αγωνιά πνευματικά για τους πιστούς αφιερώνοντας τους στον Κύριο.
Πράξεις 21:18-19-20-21
 18/.Και την ακόλουθη ημέρα, ο Παύλος πήγε μαζί με μας στον Ιάκωβο, και ήρθαν όλοι οι πρεσβύτεροι.
19/.Και αφού τους χαιρέτησε, διηγείτο ένα προς ένα ξεχωριστά τα όσα ο Θεός έκανε ανάμεσα στα έθνη με τη διακονία του.
20/. Και εκείνοι, όταν τα άκουσαν, δόξαζαν τον Κύριο· και του είπαν: Βλέπεις, αδελφέ, πόσες μυριάδες είναι από τους Ιουδαίους, που πίστεψαν· και όλοι αυτοί είναι ζηλωτές τού νόμου.
21/. Έμαθαν, μάλιστα, για σένα, ότι διδάσκεις όλους τούς Ιουδαίους ανάμεσα στα έθνη να αποστατήσουν από τον Μωυσή, λέγοντας, να μη κάνουν περιτομή στα παιδιά τους ούτε να περπατούν σύμφωνα με τα έθιμα.
 Δεν θα σχολιάσω εδώ προθέσεις αδελφών, του τότε καιρού μην κάνω κάποιο λάθος τα κρατώ για τον εαυτό μου.
  Πάντως το μόνο που μπορώ να πω πιστεύω εγώ ότι ο διάβολος παγίδεψε τον Παύλο από τους φανατικούς του Νόμου, να μην τους σκανδαλίσει αυτούς έκανε ότι του είπαν, σωστό ή όχι εγώ δεν έχω λόγο, όμως, τον προειδοποιούσε το Πνεύμα το Άγιο ότι τον περιμένουν δεσμά.
  Αυτή είναι η δική μου γνώμη, ότι την πράξη της συμβουλής τους, ο Θεός την μετέτρεψε σε αγαθό,  στο να ομολογήσει ο Παύλος τον Κύριο. Και : με χέρια δεμένα και με φυλακή, το μεγαλείο του Θεού φάνηκε επάνω του, σε τρανά πρόσωπα και στις συναγωγές και δικαστήρια.
  Έγινε αιτία η συμβουλή, να είναι φυλακή, ώστε να γράψει εκείνες τις υπέροχες Επιστολές, σε τοπικές Εκκλησίες, που σήμερα στηρίζουν πιστούς σε όλο τον κόσμο που δεν μετριούνται. Πιστεύω και τότε, στηρίχτηκαν άνθρωποι και φαγώθηκαν από λιοντάρια, φώτισαν τους δρόμους της Ρώμης καίγοντάς τους, γέμισαν οι αρένες πιστούς και θεατές. Δοξάζουμε κι εμείς μαζί τους το αιώνιο Κύριο και μακάρι να τους μοιάσουμε, όταν δοθεί κάποια στιγμή πάλι να χυθεί ο εχθρός με τέτοια και χειρότερα φαινόμενα. Να δοξαστεί το Όνομα Του.
  Δοξασμένο ο όνομα του Κυρίου για τους μαθητές Του που όλοι άφησαν στηρίγματα Επιστολών του γνήσιου Ευαγγελίου για μας ώστε να έχουμε την δυνατότητα να λατρεύουμε τον Κύριο σωστά, μέσα στην αλήθεια του Λόγου Του. χωρίς τα γραφτά αυτών των ανθρώπων δεν θα είχαμε την Καινή Διαθήκη.
Ειρήνη και ευλογία Κυρίου στις καρδιές μας. Μακάρι να τους μοιάσουμε και να ομοιωθούμε με τον Κύριο .αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ

ΜΗΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΛΑΝΗ (συνέχεια του βιβλίου)-01

 
ΜΗΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΑΛΑΝΗ
Β΄ Έκδοση.
Εκδόσεις ελληνικού Κέντρου Της Βίβλου 1985 Αθήνα.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ
ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ συνεχεια του βιβλίου

Η αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού.
Πως ξέρετε μας ρωτούν ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού; άνθρωποι δεν την έγραψαν;  Και απαντάμε: η ίδια η Αγ. Γραφή το ισχυρίζεται ότι είναι ο Λόγος του Θεού. πάνω από 2.500 φορές βρίσκουμε μέσα στη Γραφή τη φράση: « ούτω λέγει Κύριος…» ή τη φράση: «έγινε λόγος Κυρίου προς εμέ λέγων…» η εκπλήρωση χιλιάδων προφητειών η ενότητα θέματος και σκοπού η ιστορική αλήθεια της Γραφής η μεταμορφωτική της δύναμη καθώς και η πλατειά επίδραση σ’ ολόκληρο τον κόσμο αποδείχνουν ότι η Αγ. Γραφή είναι πραγματικά ο αυθεντικός Λόγος του Θεού. 
Όλες οι επιστημονικές νύξεις είναι σωστές. Η ακεραιότητα και γνησιότητα των Γραφών αποδείχνουν ότι είναι ο Λόγος του Θεού.
Τι βιβλίο! Φώναξε ο Γερμανός φιλόσοφος Xeine αφού διάβασε μια μόνο μέρα από την Αγία Γραφή « απέραντο και πλατύ σαν τον κόσμο ριζωμένο στην άβυσσο.
Της δημιουργίας και υψωμένο πάνω από τα μυστικά του Ουρανού. Ανατολή και ηλιοβασίλεμα υπόσχεση και εκπλήρωση ζωή και θάνατος μέσα σ’ αυτό το Βιβλίο! Το φως του είναι σαν το φως των ουρανίων σωμάτων. Η απεραντοσύνη σαν τους Ωκεανούς η ποικιλία του σαν τις ομορφιές της φύσης. Είναι λαμπερός ήλιος της θείας αποκάλυψης που φωτίζει εκείνον που ανοίγει τα μάτια του στο φως του».
Η Αγ. Γραφή είναι το πιο ενδιαφέρον βιβλίο σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Όχι μόνο συναρπάζει και ενθουσιάζει αλλά συγκρατεί το ενδιαφέρον του μελετητή. Ποτέ δεν γίνεται
Ο Λόγος του Θεού βαρετός. Πάντα είναι φρέσκος πάντα δροσερός.  Η καταπληκτική αναγεννητική δύναμη του Λόγου του Θεού είναι η δραματική μαρτυρία για τη θεία πηγή της.
H δύναμη του Θεού: «διότι ο λόγος του θεού είναι ζωντανός και ενεργητικός και κοπτερώτερος από κάθε δίκοπο μαχαίρι» (Εβραίους δ: 12). Ναι ο λόγος  του θεού δεν είναι νεκρό γράμμα αλλά ζωντανός! Ενεργεί μέσα στη καρδιά στη συνείδηση και στη διάνοια του μελετητή δυναμικά. Φωτίζει  ελέγχει τον απλό και ειλικρινή άνθρωπο. Ακόμη μας λέει το εδάφιο μας τούτο ότι ο Λόγος του Θεού είναι ενεργητικός! Με θαυμαστό τρόπο ενεργεί ο Λόγος του Κυρίου και αναγεννά τον άνθρωπο που τον ανοίγει με πίστη και τον μελετά προσεκτικά. Να τι λέει ο κορυφαίος απόστολος Πέτρος: «επειδή αναγεννηθήκατε όχι από φθαρτά πράγματα αλλά δια του Λόγου του Θεού του ζώντος και μένοντος εις τον αιώνα» (Α΄ Πέτρου α: 23).
Στον προφήτη Ησαϊα διαβάζουμε τα λόγια για την αποτελεσματικότητα του Λόγου του Θεού: «Διότι καθώς κατεβαίνει η βροχή και το χιόνι από τον ουρανό και δεν επιστρέφει εκεί αλλά ποτίζει τη γη. Και κάνει αυτή να εκφύει και βλαστάνει δια να δώσει σπόρο στον σπείροντα και ψωμί στον εσθίοντα έτσι θα είναι ο Λόγος  μου ο εξερχόμενος εκ του στόματος μου. Δεν θέλει επιστρέψει κενός. Αλλά θέλει εκτελέσει το θέλημά μου και θα ευοδωθεί σ’ ότι τον αποστέλλω». (Ησαϊας νε:10—11).
Ότι ο Λόγος του Θεού δεν επιστρέφει κενός είναι μια μεγάλη εξακριβωμένη αλήθεια.
Σ’ ένα χωριό τής Βραζιλίας μέσα στα δάση ένας ιεραπόστολος βρήκε 20 αναγεννημένους πιστούς. Όταν ρώτησε να μάθει τον τρόπο του είπαν τούτη την ιστορία: Δύο νέοι που κολυμπούσαν στο ποτάμι παρατήρησαν βιβλίο που επέπλεε μέσα σ’ ένα ξύλινο κουτί. Το πήραν σπίτι τους και η μητέρα του ενός κατάλαβε ότι ήταν η Αγία Γραφή. Άρχισε να τη μελετά για τον εαυτό της αλλά και σε πολλούς γείτονες. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγεννηθούν 20 άτομα!
«Δια τούτο απορρίψαντες πάσαν ρυπαρίαν και περίσιαν κακίας δέχθητε μετά πραότητος τον εμφυτευθέντα Λόγον του Θεού τον δυνάμενον να σώσει τας ψυχάς σας». (Ιάκωβος α: 21). Ο Νόμος του Κυρίου είναι τέλειος και αναγεννά ψυχές.
(Ψαλμός 10: 7). Ο  δόκτωρ Μάλαν της Γενεύης –Ελβετίας
είπε την παρακάτω ιστορία που έγινε όταν ταξίδευε από Γενεύη στο Παρίσι. Ένας άπιστος συνταξιδιώτης άρχισε να συζητάει μαζί του για το χριστιανισμό. Ο δόκτωρ Μάλαν απαντούσε κάθε φορά με ένα εδάφιο από τη Γραφή. Αλλά ο άπιστος είπε αγανακτισμένος: Μα δεν καταλαβαίνετε ότι δεν πιστεύω στη Βίβλο; Τι ωφελεί που μου λες εδάφια; Η μόνη απάντηση του δρ. Μάλαν  ήταν ακόμη ένα εδάφιο από την Κ. Δ. «αν δεν πιστέψετε ότι εγώ είμαι θα πεθάνετε με τις αμαρτίες σας».
(Ιωάννης η:24).
Χρόνια αργότερα ο δρ. Μάλαν έλαβε ένα γράμμα σε ασυνήθιστο στυλ που έλεγε: Πήρατε την μάχαιρα του Πνεύματος και με τρυπήσατε πέρα-πέρα. Κάθε φορά που προσπαθούσα ν’ αποφύγω τη λεπίδα και να σας κάνω να χρησιμοποιήσετε δικά σας λόγια δεν το κατάφερα. Το ατσάλι του Θεού μπήκε βαθειά και με συνέτισε».
Μια φορά ρώτησε ένας περιφρονητής της Αγ. Γραφής μιαν απλοϊκή γυναίκα που την είδε να διαβάζει:
-Τι διαβάζεις κυρά μου;
Εκείνη του απάντησε με σοβαρότητα και πίστη:
-Το Λόγο του Θεού.
-Το Λόγο του Θεού; είπε ο άπιστος ειρωνικά. Και που το ξέρεις ότι είναι ο Λόγος του Θεού; έχεις αποδείξεις; Ποιος σου το είπε ότι αυτό το βιβλίο είναι ο Λόγος του Θεού;
-Μου το λέει ο ίδιος ο Θεός ήταν η ήρεμη απάντηση της γυναίκας.
-Μπορείς να το αποδείξεις αυτό;
Και η γυναίκα του είπε: -Μπορείς να αποδείξεις ότι υπάρχει ο ήλιος; -Ασφαλώς απάντησε ο άπιστος. Μας δίνει φως και ζεστασιά ο ήλιος είναι αυταπόδειχτος.
-Αυτό είναι! Φώναξε με χαρά η γυναίκα. Αυτή είναι ακαταμάχητη απόδειξη.  Ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού γιατί ζεσταίνει και φωτίζει την ψυχή μου.
«Γνωρίζω ότι η Βίβλος είναι Θεόπνευστη» είπε ένας μεγάλος εργάτης του Θεού «γιατί εμπνέει κι εμένα».
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Τα δύο λόγια που θέλω να πω είναι μια διευκρίνηση που χρωστώ σε όλους του εγγράμματους ότι με την χάρη του Κυρίου δεν κάνω ούτε την έξυπνη ούτε την συγγραφέα.
 Ότι γράφω το γράφω από προσωπική μου μελέτη και από κηρύγματα που κυλούν μέσα στη σκέψη μοχλούς σκέψεις που ίσως άλλοι δεν τα δέχονται η δεν τους πέρασε καθόλου από τη σκέψη τους
 Όπως είπα και στην αρχή ότι θέλω να ακουστεί μια φωνή μέσα στον κόσμο ή την Πατρίδα μας ταπεινή και αγράμματη.
 Η εμπειρία με τον Θεό όμως είναι άλλο πράγμα σε κάποιον και βέβαια έστω και με απλά λόγια ή φραστικά πολλές φορές χωρίς σωστό συντακτικό, όμως θέλω να πω για τον Κύριο μας αυτά που μελετώ και θέλω να τα πω και σε άλλους.
Ευχαριστώ όλοι όσοι δείχνεται κατανόηση και αγάπη.
Ο Κύριος να σας ευλογεί, το πνεύμα Του να σας πληρώνει.
Ειρήνη και ευλογία Κυρίου
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"