_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 07

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 07
ΧΑΡΑ  ΘΕΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Ειρήνη σας αφήνω, την δική μου ειρήνη σας δίνω. Δεν σας δίνω εγώ ειρήνη, σαν αυτή που δίνει ο κόσμος. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας και ας μη δειλιάζει" (Ιησούς, Ιωάν. ιδ~ 27).
Πόση ομορφιά, πόση αισιοδοξία αναδίδουν αυτά τα λόγια του Χρίστου! Μιλά στους ταραγμένους μαθητές Του, το τραγικό εκείνο βράδυ, λίγο πριν Τον πιάσουν για να Τον σταυρώσουν... Ειρήνη αφήνει στους δικούς Του. Ειρήνη! Αλλά όχι την εξωτερική και εφήμερη "ειρήνη" για την όποια μιλεί ο κόσμος και την οποία προσπαθούν να εξασφαλίσουν οι άρχοντες του κόσμου με σύμφωνα και συμμαχίες και εξοπλισμούς... Ο Κύριος δίνει στους δικούς Του την ψυχική ειρήνη. Αυτή η εσωτερική ειρήνη είναι το πολυτιμότερο αγαθό και (όταν πραγματικά υπάρχει) καμιά εξωτερική θύελλα δεν είναι εύκολο να την σβήσει. Είθε αυτή η ειρήνη να γεμίσει την καρδιά μας.
"Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη. Αλλά, πάρτε θάρρος! Εγώ νίκησα τον κόσμο!" (Ιησούς, Ιωάν. ις~ 33).
Θάρρος!... Ο Ιησούς δεν δίδαξε ουτοπίες στους δικούς Του, αλλά τους μίλησε με πολύ ρεαλισμό. Την βραδιά του Μυστικού Δείπνου τους είπε: "Μέσα σ' αυτόν τον αμαρτωλό κόσμο θ' αντιμετωπίσετε θλίψεις".... Πρόσθεσε όμως ένα πολύτιμο λλά". "Αλλά να έχετε θάρρος, γιατί εγώ νίκησα τον κόσμο"!... Έτσι, ο Ιησούς προβάλλει ως Ελευθερωτής από τις θλίψεις της ζωής και δίνει κουράγιο και δύναμη στους δικούς Του. Αυτός, με το απολυτρωτικό έργο Του, νίκησε τον "κόσμο", με τις απειλές του και τον άρχοντα του — τον Διάβολο. Ο Ιησούς παραμένει Δυνατός και Νικητής μέσα στην ιστορία και στην ζωή των δικών Του. Και οι δικοί Του, με την δύναμη Του, μπορούν να είναι δυνατοί μέσα στις δυσκολίες της ζωής.
"Εκείνοι, λοιπόν, αφού διασκορπίστηκαν (στην γύρω περιοχή), περιόδευαν κηρύττοντας τον λόγο του ευαγγελίου" (Πράξ. η~ 4).
Να, πώς χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται τα βάσανα της ζωής!... Τον φόνο του Στεφάνου τον ακολούθησε ένας σκληρός διωγμός εναντίον των Χριστιανών της Ιερουσαλήμ, που τους ανάγκασε να φύγουν από εκεί. Αλλά, αυτό που φάνηκε στην αρχή κακό, βγήκε σε καλό. Η ανωτέρα βουλή του Θεού χρησιμοποίησε τις πράξεις των κακών ανθρώπων για να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια και τον σκληρό διωγμό των Χριστιανών τον χρησιμοποίησε για να κάνει μια ευρύτερη σπορά του Ευαγγελίου στην γύρω περιοχή. Αλλά, και οι Χριστιανοί εκείνοι, δεν λύγισαν κάτω από τα βάσανα, αλλά χρησιμοποίησαν και αξιοποίησαν τα βάσανα!... Έτσι κι εμείς, ας προσπαθούμε πάντοτε να βγάζουμε "εκ του πικρού γλυκύ"!
"Ο Δαβίδ, αφού υπηρέτησε την βουλή του Θεού στη γενεά του, κοιμήθηκε (πέθανε) και προστέθηκε στους προγόνους του...". (Πράξ. ιγ~ 36).
Το σκέφθηκες ποτέ αυτό; Ο κάθε άνθρωπος (και μάλιστα ο πιστός άνθρωπος) καλείται να υπηρετήσει στην εποχή του το θέλημα του Θεού. — Ο άνθρωπος δεν κατευθύνεται από το μηδέν προς το μηδέν. Έχει κάποια αποστολή σ' αυτό τον κόσμο (και προορίζεται για ένα μέλλον ένδοξο). Εκατομμύρια άνθρωποι, που έζησαν στο παρελθόν, δεν ζουν σήμερα. Και εκατομμύρια άνθρωποι, που θα ζήσουν στο μέλλον, δεν έχουν γεννηθεί ακόμη... Εμείς, αυτή την στιγμή, έχουμε το μεγάλο προνόμιο να κρατούμε επάνω στη γη την δάδα της ζωής και την δάδα της πίστεως. — Ο καθένας μας ας προσπαθήσει να διακρίνει ποιο είναι το θέλημα του Θεού γι' αυτόν κι ας το υπηρετήσει με προθυμία και χαρά!
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM READ OUR BLOG

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – 04

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ
Εφεσίους 4:3
 σπουδάζοντες να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Το εδάφιο που είναι ο Λόγος του Θεού με το στόμα του απ. Παύλου μας λέει, ότι πρέπει να σπουδάζουμε επάνω στη ενότητα του Πνεύμα τος του Αγίου που βέβαια θα φέρει και τον καρπό μέσα στην ζωή μας.
Σπουδάζω σημαίνει μαθαίνω παρατηρώ εξετάζω με προσοχή αυτά που μου λέει ο λόγος του Θεού.
  Αν έχουμε προσήλωση και αγάπη στον Κύριο σίγουρα θα είμαστε καλοί μαθητές του. δεν θα εξετάζω για να ικανοποιώ την περιέργεια μου αλλά για να πράττω το θέλημα Του.
  Η ζωή του Χριστού είναι απλή αλλά έχει βάθος και μόχθο.
Όπως για να πάρω σταφύλια ή καρπούζια ή ντομάτες που είναι ο τελικός σκοπός αυτών των πραγμάτων ο καρπός. Αλλά για να τα πάρω σαν καρπό πρέπει να εργαστώ στο χωράφι να βγάλω τα βλαβερά χόρτα που θα αναπτυχθούν χωρίς αυτά θα πολεμήσω τα ζουζούνια που είναι βλαβερά, θα ξέρω να τους ρίξω την κατάλληλη στιγμή το νερό και εργασία- εργασία μέχρι να έχω τον καρπό του.
Αυτά τα λέω γιατί είμαι αγρότισσα και λίγα λέω από τον μόχθω των αγαθών μέχρι του καρπού.
  Επομένως  έτσι βλέπω και την πνευματική ζωή.
  Πρέπει να καταλαβαίνω αυτά που μου λέει ο Λόγος του Κυρίου και να ζητώ την χάριν του Πνεύματος του μέχρι να έχω μια μέρα καλό καρπό. Όταν τον αντικρίσω στον ουρανό να πάρω το Εύγε…
Αλλά πρώτα από εδώ ξεκινάει το εύγε δούλε… διότι είμαστε αδέλφια και  πρέπει να ζούμε αναμεταξύ μας με πόλεμο στον εχθρό και να έχουμε την ενότητα του ενός Πνεύματος. Αλλιώς δεν θα έχουμε επιτυχία στην ζωή του Χριστού. Πρέπει να προσέχουμε, πρώτα το λέω σε μένα που έχω κάνει λάθη και όσο να προσέχω πάλι κάνω λάθη.
Χθες το βράδυ διάβαζα τον Νώε καθώς βγήκε από την κιβωτό και έκανε θυσία και προσφορά στον Θεό.
Ο Κύριος βέβαια δέχθηκε την προσφορά του, αλλά έκανε και κάποιες σκέψεις επάνω στον άνθρωπο.
Γένεσις 8:21
Και ωσφράνθη Κύριος οσμή ευωδίας· και είπε Κύριος εν τη καρδία αυτού, Δεν θέλω καταρασθή πλέον την γην εξ αιτίας του ανθρώπου· διότι ο λογισμός της καρδίας του ανθρώπου είναι κακός εκ νηπιότητος αυτού· ουδέ θέλω πατάξει πλέον πάντα τα ζώντα, καθώς έκαμον·
Και σκεπτόμουν πριν μερικές μέρες από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα, ότι πάντα έκανα αυτό που εγώ νόμιζα σωστό. Ήτε λάθος ήτε χωρίς λάθος. Το εγώ μου με κυβερνούσε. Γι’ αυτό και μου έκανε εντύπωση αυτό που σκέφτηκε ο Θεός ότι: διότι ο λογισμός της καρδίας του ανθρώπου είναι κακός εκ νηπιότητος αυτού· Και σκέφτηκα όλα όσα είπε ο κύριός μας και έφτασε μέχρι τον Σταυρό για μένα. Γι’ αυτό ο Κύριος έγινε θυσία μια για πάντα στα αληθινά Άγια των Αγίων ως αρχιερεύς για να μπορούμε να καθαριζόμαστε από τα λάθη που κάνουμε που για τον Θεό είναι αμαρτίες.
Εφεσίους 4:13
 εωσού καταντήσουμε πάντες εις την ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του Υιού του Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού,
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Όλοι οι άνθρωποι κάπου καταντούν, ή στην ευημερία ή στον εξευτελισμό της ζωής τους.
Εδώ ο απ. Παύλος μας παροτρύνει, να καταντήσουμε όλοι στην ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του Υιού του Θεού. Ώστε ,να γίνουμε τέλειοι στο μέτρο που μας θέλει ο Θεός. Πλήρης  ολοκληρωμένους, τέλειους στην πίστη, που έχουμε και για την ζωή που προτιθέμεθα ,να κάνουμε για Εκείνον.
Ειρήνη Κυρίου και πνεύματος Αγίου στις καρδιές μας ΑΜΗΝ
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM READ OUR BLOG

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 06

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 06
ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Ο Λόγος έγινε άνθρωπος και κατοίκησε μεταξύ μας — και αντικρίσαμε την δόξα Του, την δόξα που είχε από τον Πατέρα ως υιός μονογενής — γεμάτος χάρη και αλήθεια" (Ιωάν. α' 14).
Θαυμάζει κανείς την μεγαλοπρέπεια του Κατά Ιωάννην Ευαγγελίου! Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας εξιστορεί εκείνα, που ο Ματθαίος, ο Μάρκος και ο Λουκάς, δεν μας είχαν πει για τον Σωτήρα, και τα λόγια του αυτά έχουν υψίστη πνευματική σημασία. Οι τρεις πρώτοι ευαγγελιστές μας διηγούνται την θαυματουργική γέννηση του Χρίστου. Αλλά ο Ιωάννης θέλει να μας ανεβάσει, με τα φτερά του Αγίου Πνεύματος, απείρως υψηλότερα, έως την μυστηριώδη "αρχήν", όταν ο Λόγος — ο προαιώνιος Υιός — ήταν "παρά τω Θεώ"!... "Και ο Λόγος σαρξ εγένετο". Δηλαδή φόρεσε σώμα σαν το δικό μας (σώμα, που αισθάνεται πείνα, δίψα, κούραση κλπ.). Γιατί; Για να δούμε, στο πρόσωπο του Μονογενούς Υιού Του, τον χαρακτήρα και την αγάπη του Θεού!
"Φωνάζει τον γαμπρό ο αρχιτρίκλινος και του λέγει: Κάθε άνθρωπος προσφέρει πρώτα το καλό κρασί... Εσύ εφύλαξες το καλό κρασί έως τώρα" (Ιωάν. β~ 9-10).
Τί ανέλπιστο και όμορφο δώρο έφερε στους νεόνυμφους της Κανά ο Χριστός! Κρασί... Το καλύτερο του κόσμου!... Το "κρασί", που δίνει ο Χριστός, ευφραίνει την καρδιά πραγματικά, γιατί η χαρά που δίνει Αυτός μένει για πάντα. Ο αρχιτρίκλινος εξεπλάγη, επειδή το καλό κρασί ήρθε στο τέλος. Έτσι είναι πάντα. Ο "κόσμος" το καλό του κρασί το δίνει (ή υπόσχεται να το δώσει) στην αρχή και στο τέλος προσφέρει συνήθως πικρά κατακάθια... Ο Χριστός όμως το πιο καλό κρασί Του το κράτα για το τέλος. Η χαρά που τώρα μας δίνει είναι απλώς μια προκαταβολή της μεγάλης χαράς, που μας περιμένει στο ένδοξο συμπόσιο της αιωνιότητας. Εκείνο το κρασί είθε όλοι να πιούμε!
"Τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωσε τον Υιό Του τον μονάκριβο, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια" (Ιησούς, Ιωάν. γ~ 16).
Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αγάπης και της Σωτηρίας διασχίζει 20 αιώνες και φτάνει και στην εποχή μας φρέσκο, φωτεινό, ελπιδοφόρο. Ο στίχος αυτός είναι "ολόκληρη η Αγία Γραφή σε μικρογραφία". Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλο τον κόσμο και για τον κάθε άνθρωπο ατομικά. Δεν λέει ότι ο Θεός αγάπησε τους "θρήσκους" και έδωσε για χάρη τους μιαν ωραία θρησκεία. Αλλά λέει ότι αγάπησε όλο τον κόσμο — χωρίς εξαίρεση — και έδωσε για χάρη του τον Υιό Του. Και τώρα μπορεί να σωθεί "πας", καθένας, οποιοσδήποτε — και ο πιο απαίσιος αμαρτωλός!... Μπορεί να υπάρξει, για τον ξεπεσμένο άνθρωπο, μήνυμα πιο εξυψωτικό από το μήνυμα του Ευαγγελίου;

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 05

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 05
(ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ)ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Μη φοβάστε. Γιατί να, σας αναγγέλλω μια χαρά μεγάλη, που θα είναι για όλο το λαό, γιατί σήμερα γεννήθηκε σε σας στην πόλη του Δαβίδ (την Βηθλεέμ) σωτήρας, που είναι Χριστός Κύριος" (Λουκ. β~ 10-11).
Με αυτά τα λόγια ανήγγειλε ο άγγελος στους ποιμένες το κοσμοϊστορικό γεγονός. Θαυμάζει κανείς την απλότητα και το μεγαλείο των Μηνυμάτων του Θεού!... Έτσι είναι πάντα το Ευαγγέλιο. Φθάνει σαν μια μεγάλη χαρά στην ψυχή του κάθε φοβισμένου αμαρτωλού. Και του λέει: Μη φοβάσαι! Ο Θεός είναι πρόθυμος να σβήσει την αμαρτία σου και την ένοχη σου, αρκεί να μετανοήσεις ειλικρινά. Μη φοβάσαι! Έλα να μεθύσεις με το δυνατό κρασί της μεγάλης χαράς που σου στέλνουν οι ουρανοί. Μη φοβάσαι! Ο Θεός έστειλε ένα Σωτήρα και για σένα!... Χαρά σ' αυτούς που ανοίγουν την καρδιά τους και δέχονται την αύρα της καινούργιας ζωής!


"Σε ευχαριστώ, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, γιατί απέκρυψες αυτά (τα μυστήρια) από σοφούς και συνετούς και τα αποκάλυψες σε νήπια" (Ιησούς, Λουκ. ι' 21).
Ο Ιησούς, γεμάτος πνευματική αγαλλίαση, ευχαριστεί τον Ουράνιο Πατέρα, για την θεία σοφία, που έδωσε στους μαθητές Του. Τί ήταν οι μαθητές του Ιησού; "Νήπια". Δηλαδή άνθρωποι απλοί και ταπεινοί. Τιποτένιοι στα μάτια των "σοφών" του κόσμου. Και όμως, ο Θεός έκρυψε τις μυστηριώδεις και ουράνιες αλήθειες από τους "σοφούς" του κόσμου τούτου και τις αποκάλυψε σ' αυτά τα νήπια, σ' αυτά τα "ανθρωπάκια"... Έτσι γίνεται πάντα: Ο Κύριος περιφρονεί τους υπερήφανους και ευλογεί τους ταπεινούς και πιστούς. Και εμείς σήμερα μπορούμε ν' αποκτήσουμε θεία σοφία, αρκεί να πλησιάσουμε τον Ιησού και να δεχθούμε τα λόγια Του με απλότητα και ταπείνωση και πίστη, όπως οι πρώτοι εκείνοι μαθητές Του.
"Γόγγυζαν μεταξύ των οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς. Και έλεγαν, ότι αυτός (ό Ιησούς) δέχεται τους αμαρτωλούς και συντρώγει μαζί τους" (Λουκ. ιε~ 2).
Τί ωραία κατηγορία εκτοξεύουν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, εναντίον του Ιησού! Και, ευτυχώς, η κατηγορία αυτή δεν είναι καθόλου ψεύτικη. Λένε την αλήθεια οι Γραμματείς και Φαρισαίοι! Γιατί ο Ιησούς —η απόλυτη αγιότητα— μίσησε την αμαρτία, αλλά αγάπησε τους αμαρτωλούς. Τέτοιος ήταν και τέτοιος παραμένει ο Ιησούς: Φίλος των αμαρτωλών! Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για όλους μας. Γιατί ξέρουμε ότι ο Ιησούς, παρ' όλη την αναξιότητά μας, μας αγαπάει και είναι πρόθυμος να μας δώσει την χαρά της σωτηρίας, αν ομολογήσουμε την αμαρτία μας και Του ζητήσουμε να μας δεχτεί. Ναι, και αυτή την στιγμή απλώνει τα χέρια Του και μας καλεί. Γιατί να διστάσουμε;

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 04

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 04
(ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Όποιος σας ποτίσει ένα ποτήρι νερό στο όνομά μου —επειδή είσθε του Χριστού— αληθινά σας λέγω, δεν θα χάσει τον μισθό του" (Ιησούς, Μάρκ. θ' 41).
Ένα ποτήρι νερό πόσο μικρό πράγμα είναι, αλλά και πόση άξια έχει μέσα σε μια έρημο ή πάνω σ' ένα πεδίο μάχης!... Και ποιος αρνείται ότι μια μάχη είναι η ζωή αυτή; Υπάρχουν τριγύρω μας χιλιάδες τραυματισμένοι και πονεμένοι, που χρειάζονται το δροσερό νεράκι της συμπάθειάς μας και της παρηγοριάς μας. Την αγάπη μας προς τον Θεό θα την δείξουμε με την αγάπη μας προς τον "πλησίον" μας. Ο Θεός ζητεί την καλοσύνη μας, αλλά δεν την χρειάζεται ο Ίδιος. Την θέλει για τον "πλησίον" και τον πάσχοντα. Ας μη κουραζόμαστε, λοιπόν, κάνοντας το καλό προς όλους τους ανθρώπους και μάλιστα προς τους "οικείους της πίστεως", δηλαδή τους πιστούς αδελφούς.
"Διδάσκαλε... Δος μας να καθίσουμε ο ένας στα δεξιά σου και ο άλλος στ' αριστερά σου... Και ο Ιησούς τους είπε: δεν ξέρετε τί ζητάτε" (Μάρκ. ι' 35).
Άδικα στενοχωριόμαστε ορισμένες φορές! Στενοχωριόμαστε για κάτι που επιδιώξαμε και δεν πετύχαμε. Αλλά αυτό, αν το πετυχαίναμε, μπορεί να μη μας έβγαινε σε καλό... Μοιάζουμε με δύο μαθητές του Χρίστου, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Αυτοί παρακάλεσαν τον Διδάσκαλο να τους δώσει κοντά Του μια καλή θέση (θέση κοσμική). Ο Κύριος τους αρνήθηκε την χάρη αυτή λέγοντας: "Δεν ξέρετε τι ζητάτε". Και ευτυχώς. Γιατί, αν τους έδινε "μια θέση", θα έπρεπε να σταυρωθούν αυτοί, δεξιά Του και αριστερά Του... Μα και στην δική μας αποτυχία και απογοήτευση, ταιριάζουν, ορισμένες φορές, αυτά τα λόγια: "Δεν ξέρετε τί ζητάτε". — Γι' αυτό, ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό. Αυτός γνωρίζει το πραγματικό συμφέρον μας και βλέπει όσα δεν μπορούμε να προβλέψουμε εμείς.
η φοβάσαι, Μαριάμ. Γιατί βρήκες χάρη από το Θεό. Και να, θα μείνεις έγκυος και θα γεννήσεις γιο και θα τον ονομάσεις Ιησού" (Λουκ. α~ 30-31).
Μη φοβάσαι! Δέξου τη χαρά!... Το "χαίρε" προσφέρεται στην "κεχαριτωμένη". Η χαρά προσφέρεται και στην κάθε πιστή ψυχή. Τώρα η λάμψη της θείας Αγάπης αγκαλιάζει την γη. Με τον "Ευαγγελισμό", έγινε "του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις". Αποκαλύφθηκε, στην υπερευλογημένη Μαριάμ και σ' ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, η Αγάπη του Θεού. Αποκαλύφθηκε ότι ο Θεός δεν είναι απρόσιτος και βλοσυρός αφέντης, αλλά είναι Πατέρας. Πατέρας μας. Και μας αγαπάει. Γι' αυτό, άπλωσε το χέρι Του μέσα στην ιστορία και θέλησε να μας στείλει τον Υιό της Αγάπης Του!... Τώρα, λοιπόν, μη φοβάσαι. Δεν είμαστε μόνοι μέσα στη ζωή. Υπάρχει και για μας μια θριαμβευτική ελπίδα και μια ένδοξη προοπτική.