_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑΙ από 26 εως 49

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””  
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - 26
Συνεχίζω με την Εφεσίους  κεφ.3: εδαφ.8-11 της συνέχειας της 25ης αναρτήσεως μου.
¨8/. Σ’ εμένα τον πιο ασήμαντο απ’ όλους τους χριστιανούς έδωσε ο Θεός αυτή τη χάρη να κηρύξω στους Εθνικούς τον ανεξερεύνητο πλούτο του Χριστού 9/.και να κάνω σ’ όλους φανερό πως πραγματοποιείται αυτό το μυστήριο που ήταν κρυμμένο απαρχής στο Θεό ο οποίος δημιούργησε τα πάντα δια του Ιησού Χριστού.10/ Έτσι τώρα με την ύπαρξη της Εκκλησίας φανερώνεται στις αρχές και στις Εξουσίες που βρίσκονται στα επουράνια η πολύπλευρη σοφία του Θεού,  11/. Σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό του που πραγματοποιήθηκε με τον Ιησού Χριστό.¨
  Όπως είπα και πιο πάνω στη 25ο   ανάρτηση μου ότι πια ο κύριος στην νέα διαθήκη (Καινή Διαθήκη)αποκαλύπτει στον Απ. Παύλο πράγματα που μόνο δια Πνεύματος Αγίου θα μπορούσε να το κάνει σε κάποιον και το έκανε στον Παύλο. Πρώτα του φανέρωσε ότι πια Εθνικοί και Ιουδαίοι ενώθηκαν και λαός του Θεού είναι από όλα τα έθνη αυτοί που δέχτηκαν τον Χριστό Σωτήρα τους.
(Στην ¨ επιστολή Α΄ Τιμόθεος κεφ.1: εδαφ.1μας λέει:)¨1. Ο Παύλος απόστολος του Ιησού Χριστού με εντολή του Σωτήρα Θεού και του Κυρίου Ιησού Χριστού που είναι η ελπίδα μας.¨ Επιστολή Α΄ Τιμόθεος κεφ.1:εδαφ.1
  Ο Θεός τα είχε σχεδιάσει με τη σοφία του και όλα τα εναπόθεσε στον Κύριο μας για να γίνει αποκάλυψη όλο το Σωτήριο έργο του στον κόσμο δια του Ιησού χριστού που ενανθρώπισε και πήρε τις αμαρτίες μας απάνω στο Σταυρό πέθανε αναστήθηκε και αυτό το μυστήριο  το κρυμμένο που ήταν από την αρχή των αιώνων έγινε φανερό .
  1/. Η σωτηρία μας μαζί με τον Πατέρα και τον Ιησού Χριστό ή αλλιώς όπως λέει στον Τιμόθεο: ¨Σωτήρα και ελπίδα μας¨
  2/. Μας  το κάνει φανερό πια σε μας  αυτό, που στην Π. Διαθήκη δεν το καταλάβαιναν οι άνθρωποι, οι προφήτες το έλεγαν και μιλούσαν αλλά δεν το ήξεραν.
Τώρα όμως φανερώθηκαν τόσα πολλά και ένα από αυτά το μεγαλύτερο είναι η ύπαρξη της Εκκλησίας. Και η εκκλησία κινείται και φανερώνεται  στις αρχές στις εξουσίες που βρίσκονται στα επουράνια. Αυτή είναι η ¨ πολύπλευρη σοφία του Θεού¨ Που ήταν μέσα στο ¨ προαιώνιο σχέδιο του που πραγματοποιήθηκε με τον Ιησού Χριστό¨.
 3/. Ο εχθρός του Θεού δεν ζύγισε καλά τα πράγματα, νόμισε ότι αν αμαρτήσει ο άνθρωπος, ο Θεός θα τον εξουδετερώσει εντελώς, με τις  αμαρτίες  που θα κάνει θα τον εξοργίζει και θα τον αφανίσει. Τον διάβολο η Αγ. Γραφή τον ονομάζει και ανθρωποκτόνο επειδή μισή αφάνταστα τον άνθρωπο. 
  Όμως, η αγάπη του Πατέρα που έχει πολύπλευρη σοφία και πολύπλευρα σχέδια, έκανε το μεγαλύτερο σχέδιο που υπήρξε στην ανθρωπότητα και θα υπάρξει το να ενσαρκωθεί ο Λόγος του Θεού ο Κύριος μας ο Ιησούς χριστός.
Να πάρει δούλου μορφή που λέει:
(Η Επιστολή προς Φιλιππησίους κεφ.2: εδαφ. 5 – 8)
…,6/. Ο οποίος αν και ήταν Θεός δε θεώρησε την ισότητα του με το Θεό αποτέλεσμα αρπαγής 7/. Αλλά τα απαρνήθηκε όλα και πήρε μορφή δούλου έγινε άνθρωπος, και όντας πραγματικός άνθρωπος 8/. Ταπεινώθηκε θεληματικά υπακούοντας μέχρι θανάτου και μάλιστα θανάτου σταυρικού…¨
  Αυτό ήταν το σχέδιο Σωτηρίας στο να γίνει άνθρωπος σαν εμάς με σάρκα και οστά αλλά χωρίς αμαρτία διότι δια Πνεύματος Αγίου ενανθρώπησε. Αυτός που ήταν Δημιουργός και όλα έγιναν δι’ αυτού κι όμως μας αγάπησε τόσο που έδωσε το αίμα του τη ζωή Του για μας. Βέβαια αυτά είναι πολύ δύσκολα πράγματα και είναι μόνο για τους Θεολόγους. Απλά εγώ θέλω να δείξω μέσα απ’ τα λόγια της Αγ. Γραφής την Σωτηρία μας δια Ιησού Χριστού.  Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο μας το λέει πολύ όμορφα ότι ήταν Θεός κι έγινε άνθρωπος.
  (Ευαγγέλιο Ιωάννης κεφ.1: εδαφ.1 – 4)
  ¨ 1/. Απ’ όλα  πριν υπήρχε ο Λόγος κι ο Λόγος ήτανε με το Θεό, κι ήταν Θεός ο Λόγος.2/. απ’ την αρχή ήταν με το Θεό. 3/.Τα πάντα δι αυτού δημιουργήθηκαν κι απ’ όσα έγιναν τίποτα χωρίς αυτόν δεν έγινε. 4/. Αυτός ήτανε η ζωή και ήταν η ζωή αυτή το φως για τους ανθρώπους.¨
Αυτός που ήταν Δημιουργός καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος για να μας πει πόσο μας αγαπά και νοιάζεται για μας.
Και για να γίνει αυτό μας λέει στην Φιλιππησίους κεφ.2: 5.
5/. ¨Να υπάρχει μεταξύ σας το ίδιο φρόνημα που είχε ο Χριστός¨
Ποιο φρόνημα είχε ο Χριστός; Το φρόνημα της αυταπάρνησης ,της αγάπης για τον πλησίον, της ταπεινοφροσύνης, και αν πάμε στα παρακάτω εδάφια που πιο πάνω τα αναφέρω ενώ ήταν Θεός άφησε τον ουρανό από την πολύ αγάπη που πήγαζε μέσα στην καρδιά του και έγινε άνθρωπος και αυτή η αυταπάρνηση τον έστειλε μέχρι τον σταυρό. Γιατί; Γιατί μόνο έτσι θα γινόταν ΣΩΤΗΡΙΑ στον άνθρωπο τον ελεεινό που
Μόνον  άμα δεχτεί τον Χριστό μέσα του διορθώνεται, ανεβαίνει στο επίπεδο που τον θέλει, ο Θεός. Αρχίζει να γίνεται νέος άνθρωπος.
Ειρήνη κυρίου σας αφήνω με την χάρη Του
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ένας υπέροχος ύμνος«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»».
1/. ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑ ΨΑΛΛΩ«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Σε Σένα θα ψάλω τον ύμνο μου Χριστέ
Γιατί ανέβηκες στο Γολγοθά για με
Μεγάλε Κύριε Σωτήρα μου πιστέ
Εσένα δοξάζω θαυμαστέ.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Τον ύμνο μου στέλνω στον ουρανό Χριστέ
Γιατί τα δώρα σου είν’ άπειρα σε με
Γεμάτη η ψυχή σου στέλνει προσευχή
Ελεύθερη ψάλλει και υμνεί
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ανοίγω το στόμα αφήνω την καρδιά
Ευχαριστώ να πει σε Σένα βασιλιά
Γιατί μ’ αγάπησες και δρόμο μ’ άνοιξες
Ν’ ανέβω στη δόξα Σου ψηλά.
"'

«»»ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - 27«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
27/Ξέρουμε από τον Λόγο του Θεού ότι η Εκκλησία δοκιμάζετε  και κρίνετε και στη γη και στα επουράνια .
 Επίσης κρίνεται διαρκώς από τον διάβολο και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε άγρυπνοι με τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά και να μην πέφτουμε στις παγίδες του διαβόλου.
Πολλές φορές έχω ακούσει ανθρώπους να λένε μα τι έχω κάνει και όλα σε μένα αναποδιές θέλεις αρρώστιες θανάτους  τι μου λες για έναν Θεό αγάπης και παρηγοριάς; Αφού δεν μου πάει τίποτα καλό τι του έκανα τόσο κακός είμαι και σε μένα όλα;
 Όχι φίλοι μου Ο θεός όταν έκανε τον άνθρωπο τον έκανε να μη γνωρίσει αρρώστιες και να μη γνωρίσει τον πόνο της αρρώστιας ούτε του θανάτου.
Όμως όταν ο άνθρωπος τον αγνόησε τον θεό και πίστεψε στον εχθρό του Θεού τότε όλα γίνανε το αντίθετο. Έγιναν πια θνητά.
Δηλαδή η γη έβγαλε χορτάρι αλλά και αγκάθια και άχρηστα χόρτα που τα λέμε ζιζάνια.
Ο άνθρωπος από αθάνατος έγινε θνητός. Οπότε μπήκαν οι αρρώστιες και ο θάνατος στη ζωή του. Δούλεψε  όλος αυτός ο κόσμος των μικροβίων και των υιών που ούτε καν φαίνονται αλλά αν είσαι μικροβιολόγος τότε τα βλέπεις. Και αυτό έγινε για να μην γίνουμε χειρότεροι από τον διάβολο. Με αυτά περιορίστηκε το κακό. Μας κάνει να σκεφτόμαστε πόσο αδύναμοι είμαστε και πόση βοήθεια χρειαζόμαστε από μια δύναμη να μας βγάλει από την εξαθλίωση την ψυχική κούραση τον πόνο το δάκρυ.
 Από αυτά όλα έρχεται τώρα ο Θεός και κάνει έλεος μέσα στο μεγάλο έλεος Του και την αγάπη την ανεξάντλητη που έχει να μας δώσει τον ίδιο τον γιό του και να πεθάνει να αναστηθεί και όποιος πιστεύει σ’ αυτόν  από  όλα αυτά μας λυτρώνει μας δίνει Σωτήρα που είναι η ελπίδα μας και δεν θα βρεθούμε μια μέρα στο δικαστήριο του Θεού να δικαστούμε.
 Στο κεφ. 3: εδαφ. 12 επιστολή προς Εφεσίους λέγει:
¨12/. Επειδή πιστεύουμε στο Χριστό μπορούμε με απόλυτη εμπιστοσύνη να πλησιάζουμε το Θεό και να απευθυνόμαστε σ’ αυτόν.¨
 Να λοιπόν ποιος θα μας ανακουφίσει από όλα όταν του δίνουμε με εμπιστοσύνη τον εαυτό μας. Ακόμα δέχεται στο όνομα του Ιησού Χριστού να ακούσει τις προσευχές μας.    
13/. ¨Σας παρακαλώ λοιπόν να μην αποθαρρύνεστε για τις θλίψεις που υποφέρω για χάρη σας να είστε περήφανοι γι’ αυτές.¨
 Παράξενο πράγμα ο Απ. Παύλος να είναι γεμάτος από θλίψεις στην ζωή του ενώ ήταν του Κυρίου και ήταν αυτός που μας λέει η Αγ. Γραφή ότι ανέβηκε μέχρι τρίτου ουρανού και να του λέει ο Θεός όταν του ζήτησε θεραπεία «αρκεί εις σε η χάρης μου» Και το χρυσάφι για να λάμψει πρέπει να καεί σε μεγάλους βαθμούς κι οι πολύτιμοι λίθοι πρέπει να κατεργάζονται για να λάμπουν περισσότερο.
Έτσι  και ο άνθρωπος ο πιστός από εκεί φαίνεται η πιστότητα του στον Θεό.
 Και πιστέψτε με είμαι άνθρωπος που δεν πέρασα λίγα αλλά ο Κύριος δεν με άφησε μέχρι σήμερα από όλες τις πλευρές.
Εύχομαι Ειρήνη στην καρδιά μας πάντοτε 
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η Κυριακή Προσευχή
Ματθαίος 5:-9 - 14 και  Λουκ.11:2—15
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Ας δούμε την Προσευχή του Κυρίου που μας δίδαξε πώς να προσευχόμαστε.
9/. « Εσείς λοιπόν έτσι να προσεύχεστε:
      Πατέρα μας, που βρίσκεσαι στους ουρανούς, κάνε να σε δοξάσουν όλοι ως Θεό,
10/. Να έρθει η βασιλεία σου να γίνει το θέλημα σου και από τους ανθρώπους όπως γίνεται από τις ουράνιες δυνάμεις. 11/. Δώσε μας σήμερα τον απαραίτητο για τη ζωή μας άρτο.12/. Και χάρισε μας  τα χρέη των αμαρτιών μας , όπως και μείς τα χαρίζουμε στους δικούς μας οφειλέτες. 13/. Και μη μας αφήσεις να πέσουμε σε πειρασμό αλλά γλίτωσε μας από τον πονηρό. Γιατί σ’ εσένα ανήκει παντοτινά η βασιλεία η δύναμη και η δόξα.» Αμήν.
Προϋπόθεση της θεϊκής συγνώμης
14/. « Γιατί αν συγχωρήσετε τους ανθρώπους για τα παραπτώματα τους, θα σας συγχωρήσει κι ο ουράνιος Πατέρας σας. 15/. Αν όμως δε συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα παραπτώματα τους ούτε κι ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει τα δικά σας παραπτώματα»..
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πως βλέπουμε την Προσευχή που μας είπε να κάνουμε και να απευθύνουμε στο Θεό ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός.
 Αυτά που ζητάει αν δεν έχουμε αποδεχτεί Σωτήρα και λυτρωτή των αμαρτιών μας και το Πνεύμα το Άγιο δεν κατοικεί στην καρδιά μας πιστέψτε με είναι δύσκολο πολύ να ζήσουμε την κάθε λέξει στην ζωή μας. Αλλά όταν αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη στα χέρια του και επικαλούμαστε να επέμβει διότι είμαστε αδύναμοι άνθρωποι τότε μέσα στην αδυναμία μας αρχίζει και λειτουργεί η δύναμης του Πνεύματος του Αγίου και γινόμαστε δυνατοί μέσα από Εκείνον.
Τότε αποκτούμε δοξολογία στον Θεό μαζί με τους αγίους του και τα ουράνια στρατεύματα Του που  στον ουρανό και τον δοξολογούν, τότε θα θέλουμε πραγματικά να κάνουμε το θέλημα Του όπως το ήθελε προαιωνίος να γίνεται πριν κάνει τον άνθρωπο και το έθεσε νόμο στον παράδεισο. Να είμαστε αυτάρκεις και να τον ευχαριστούμε γι’ αυτά που μας δίνει. Επίσης όσοι νομίζουμε ότι είναι ασυγχώρητοι και δεν δίνουμε συγχώρηση και δεν το ξεχνούμε και να προχωρούμε μαζί του χωρίς κακία πως ζητούμε να μας συγχωρήσει Εκείνος όταν εμείς είμαστε σκληροί στους άλλους.  Πάντοτε η προσευχή μας να είναι δοξολογία αλλά και παράκληση να μας φυλάξει από τον διάβολο και τους πειρασμούς του. διότι είναι πονηρός και πρέπει να φυλάγουμε τα νώτα μας με εμπιστοσύνη σε Εκείνον ότι μα έχει κάτω από την φύλαξη Του.  Γιατί η βασιλεία ανήκει στον Θεό και όχι στον σφετεριστή τον πονηρό.
« η βασιλεία η δύναμης και η δόξα. Αμήν» .
  Αυτό ήταν μια παρένθεση  μέσα στις αναρτήσεις μου.
Ειρήνη Κυρίου στην καρδιά μας.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΦΙΛΟΥ 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ =1η =
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ουράνιε Πατέρα μας ο Θεός του Ελέους και των οικτιρμών και Θεός πάσης παρηγορίας
Σ’ ευχαριστούμε  γιατί παρηγορείς τις καρδιές μας και μας ενδυναμώνεις. Σ’ ευχαριστούμε γιατί δια του Χριστού εμάς που είμασταν μακριά από Σένα μας έφερες κοντά Σου και μας έκανες παιδιά Σου και κληρονόμους Σου. Σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να συμπεριφερόμαστε όπως πρέπει ώστε να δοξάζεται και να μεγαλύνεται το Όνομά Σου στους γύρω. Κάνε μας αντάξιους αυτής της μεγάλης Σου αγάπης. Σε παρακαλούμε κάνε ώστε δια της ζωής μας και με το φωτεινό μας περπάτημα πολλές ψυχές να βρουν τον Χριστό το Σωτήρα και να σωθούν. Σε παρακαλούμε μέσα σ’ αυτήν την αβεβαιότητα και την ανησυχία που μας τριγυρίζει βοήθησέ μας να στηριζόμαστε και να αναπαυόμαστε σε Σένα. Ακόμα Σε παρακαλούμε δώσε καιρούς αναψυχής. Κάνε ο Λόγος Σου να βρει απήχηση σε πολλές ψυχές για να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό τον Σωτήρα των αμαρτωλών. Σε Σένα τον Θεόν και Πατέρα και στον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό και στο Άγιο Πνεύμα στέλνουμε όλη την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη της καρδιάς μας.  ΑΜΗΝ
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΕΝA ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 28
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2/. Ψάλλετε τα μεγαλεία Του
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
2/.Ψάλλετε τα μεγαλεία Του
Στον Χριστό δώστε ύμνο, δόξα, τιμή.
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Η ισχύς κι η εξουσία Του σαν ποταμοί
Φτάνουν στη γη Δόξα! Αμήν!
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Θαυμαστό κι ευλογητό τα’ όνομα του χριστού
Βασιλιάς και θριαμβευτής ο Κύριος παντού.
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Ψάλλετε τα μεγαλεία Του ο βασιλιάς
ο κραταιός είναι’ ο Χριστός.
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Πώς χαίρομαι και σέβομαι ανθρώπους που μπορούν να κάνουν ποιήματα και να εξυμνούν τον Θεό.  Όπως και πάρα πολλούς γνωρίζω που προσεύχονται αυτά που θάθελα να πω εγώ τα εκφράζουν αυτοί. Ο κύριος να τους ευλογεί.
  Αλήθεια είναι ο το Πνεύμα το Άγιο είναι αυτό που δίνει χαρίσματα κατευθύνει υμνωδία που βγαίνει από μέσα μας ή  ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Δοξασμένο το Άγιο όνομα Του.
’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Πάμε πάλι στην Επιστολή προς Εφεσίους κεφ.3:εδάφ. 14-21
Η  αγάπη του χριστού
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2/. Ψάλλετε τα μεγαλεία Του
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
2/.Ψάλλετε τα μεγαλεία Του
Στον Χριστό δώστε ύμνο, δόξα, τιμή.
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Η ισχύς κι η εξουσία Του σαν ποταμοί
Φτάνουν στη γη Δόξα! Αμήν!
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Θαυμαστό κι ευλογητό τα’ όνομα του χριστού
Βασιλιάς και θριαμβευτής ο Κύριος παντού.
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Ψάλλετε τα μεγαλεία Του ο βασιλιάς
ο κραταιός είναι’ ο Χριστός.
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Πώς χαίρομαι και σέβομαι ανθρώπους που μπορούν να κάνουν ποιήματα και να εξυμνούν τον Θεό.  Όπως και πάρα πολλούς γνωρίζω που προσεύχονται αυτά που θάθελα να πω εγώ τα εκφράζουν αυτοί. Ο κύριος να τους ευλογεί.
  Αλήθεια είναι ο το Πνεύμα το Άγιο είναι αυτό που δίνει χαρίσματα κατευθύνει υμνωδία που βγαίνει από μέσα μας ή η ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Δοξασμένο το Άγιο όνομα Του.
’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Πάμε πάλι στην Επιστολή προς Εφεσίους κεφ.3:εδάφ. 14-21

Η  αγάπη του χριστού

¨ 14/. Γιαυτό γονατίζω στον Πατέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, 15/.που δίνει ζωή και ύπαρξη σ’ όλα τα όντα ουράνια και επίγεια.16/.Παρακαλώ το Θεό να ενισχύει πλουσιοπάροχα και δυναμικά με το Πνεύμα του τον εσωτερικό σαςάνθρωπο,17/.να κατοικήσει ο Χριστός στις καρδιές σας με την πίστη 18/.και να είστε ριζωμένοι και θεμελιωμένοι στην αγάπη. Έτσι θα μπορέσετε μαζί με ολόκληρο το λαό του Θεού να συλλάβετε ποιο είναι το πλάτος και το μήκος και το ύψος του μυστηρίου της σωτηρίας 19/.και να γνωρίσετε την αγάπη του Χριστού που ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη γνώση. Έτσι θα γεμίσετε τη ζωή σας με την πλούσια χάρη του Θεού.
20/.Ο Θεός έχει τη δύναμη να κάνει απείρως περισσότερα απ’ όσα ζητάμε ή σκεφτόμαστε καθώς η δύναμη του ενεργεί σ’ εμάς. 21/. Ας είναι δοξασμένος παντοτινά μέσα στην Εκκλησία και δια του Ιησού Χριστού.¨
               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Όπως στο πρώτο μέρος της μελέτης,  βλέπουμε το Παύλο να λέει: ¨γονατίζω μπροστά στον Πατέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.¨ Αυτό το γονατίζω έχει την έννοια, πέραν του λυγίσματος των  γονάτων, στο να λυγίζει η καρδιά του ανθρώπου, που νιώθοντας το μεγαλείο, του πατέρα και την πολύπλευρη αγάπη του και να νιώθει,  του Κυρίου την προσφορά και την χάρη του Πνεύματος Του που δεν μας αφήνει χωρίς τη βοήθεια του.  Γονατίζει η ψυχή μας και πολλές φορές το έχω νιώσει αυτό και πάνω στην προσευχή και πάνω στη μελέτη του Λόγου του Θεού βλέποντας πόσα πράγματα έχει κάνει από εκεί που δεν το φαντάζεσαι μέσα στην ζωή μας. Ας γυρίσουμε λίγο πίσω την σκέψη μας στο παρελθόν και τότε θα δούμε ότι κάποιος βοήθησε στο πρόβλημα μας από εκεί που δεν το περιμέναμε.
Αλλά και αυτά που λέει μέσα ο Λόγος του Θεού είναι τόση η λαχτάρα μου που πράγματι γονατίζει όλη μου η καρδιά μπροστά Του. Το λέει κι’ όλας: ¨…Παρακαλώ το Θεό να ενισχύει πλουσιοπάροχα και δυναμικά με το Πνεύμα του τον εσωτερικό σας άνθρωπο.¨ Βλέπουμε ότι ο Θεός θέλει να εργάζεται με τον άνθρωπο τον εσωτερικό δηλαδή το πνεύμα μας. Και η εργασία αυτή με το Πνεύμα το Άγιο θα αποδώσει  καρπούς και στον άνθρωπο που είναι ντυμένος με σάρκα. Πρώτα θα εργαστεί την πίστη μέσα μας να γίνει ακλόνητη να βγάλει ρίζες όπως ένα δέντρο και να τραφεί από τον Λόγο του Θεού. Και το θεμέλιο να είναι βαθιά που θα στηρίζει την αγάπη.
  Για να τα καταλάβουμε αυτά πρέπει πρώτα να γίνει η εργασία της ρίζωσης σε πίστη και θεμελίωσης που επάνω θα έχει την αγάπη. Και αυτό  είναι έργο του Πνεύματος του Αγίου. Αύριο με το καλό θα συνεχίσουμε παρακάτω. Ειρήνη σας αφήνω.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΨΑΛΜΟΣ 01

1/.ΜΑΚΑΡΙΟΣ ο άνθρωπος εκείνος που δεν περπάτησε σε θέλημα ασεβών και σε δρόμο αμαρτωλών δεν στάθηκε και σε καθέδρα χλευαστών δεν κάθισε. 2/.αλλά στον νόμο του Κυρίου είναι το θέλημα του, και στον νόμο του μελετάει μέρα και νύχταν.3/. και θα είναι σαν δένδρο φυτεμένο κοντά στα ρυάκια των νερών που δίνει τον καρπό του στον καιρό του, και το φύλλο του δεν μαραίνετε κι όλα όσα κι αν πράττει θα ευοδωθούν.
4/. Δεν θα είναι έτσι οι ασεβείς αλλά σαν το λεπτό άχυρο που το παρασύρει ο άνεμος. 5/. Γι’ αυτό δεν θα σηκωθούν οι ασεβείς σε κρίση ούτε οι αμαρτωλοί στη σύναξη των δικαίων. 6/. Επειδή ο Κύριος γνωρίζει τον δρόμο των δικαίων ενώ ο δρόμος των ασεβών θα χαθεί.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ – 29
Η ενότητα της Εκκλησίας και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος

Εφεσίους Επιστολή κεφ.4:εδφ.1-4
1.Σας παρακαλώ, λοιπόν, εγώ που είμαι φυλακισμένος για τον Κύριο να ζείτε με τρόπο αντάξιο εκείνου που σας κάλεσε στη νέα ζωή. 2.Να ζείτε με ταπείνωση, πραότητα και υπομονή να συνέχεστε (ανέχεστε) με αγάπη ο ένας τον άλλο 3. και να προσπαθείτε να διατηρείτε, με την ειρήνη που σας συνδέει μεταξύ σας την ενότητα που δίνει το Πνεύμα του Θεού.4. Ένα σώμα αποτελείτε όλοι κι ένα πνεύμα σας ενώνει όπως και μία είναι η ελπίδα σας για την οποία σας κάλεσε ο Θεός.¨
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Εδώ ο απ. Παύλος, αυτά που λέει, δεν τα λέει σε ανθρώπους που δεν είναι από αυτόν τον κόσμο. Τα λέει σε ανθρώπους καθημερινούς με τον χαρακτήρα που έχει ο καθένας και με τα ελαττώματα του. Μόνο που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, που έχει πιστέψει στον Χριστό και θέλει να ζήσει με το θέλημα του Θεού.
   Γι’ αυτό Ο Απ. Παύλος όταν γονάτιζε (γονατίζει) στον Πατέρα Θεό γιατί Πάντα όλα τα χρόνια για τους πιστούς υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή μας. Γιαυτό πρέπει να μάθουμε να προσευχόμαστε, στον Κύριο και να λέμε τα προβλήματα μας, σε Εκείνον, διότι θέλει, να του τα λέμε να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Να του εμπιστευόμαστε ότι, μας απασχολεί.
  Ο άνθρωπος,  είναι δύσκολο πλάσμα. Διότι έχει από την φύση του την αμαρτία κι’ όλα τα κακά του χαρακτήρα του.
  Όταν όμως, παραδεχτούμε, ότι είμαστε αμαρτωλοί, στον Κύριο μπροστά και θέλουμε να αλλάξει η ζωή μας, σύμφωνα με το θέλημα του, τότε αρχίζει μέσα μας ένας πόλεμος του παλιού ανθρώπου, με του καινούργιου.
  Και αυτό αντιμετωπίζετε με την χάρη του Κυρίου αφιερώνοντας τον εαυτό μας στα χέρια του και δίνουμε καθημερινές μάχες.
 Πρώτα, να ζούμε αντάξια της κλήσης του Κυρίου που μας έγινε από Αυτόν. Και το αντάξια, θα το κάνουμε πράξη με το να ανεχόμαστε, ο ένας τον άλλον, διότι έχουμε αναμεταξύ μας κοινή ζωή , της ζωή της Εκκλησίας. Όλοι μας  είμαστε ξεχωριστές οικογένειες, ξεχωριστά άτομα,  ο καθένας όμως κουβαλά τον χαρακτήρα του, οπότε πρέπει να έχουμε συμπεριφορά ανοχής με πολύ αγάπη, ο ένας στον άλλο. Να σεβόμαστε και να μας διακατέχει η ταπεινοφροσύνη, πραότητα η μακροθυμία η αγάπη με την ανοχή. Και πάνω από όλα ενότητα του Πνεύματος με συνδετικό κρίκο την ΕΙΡΗΝΗ.   Και για να γίνουν αυτά όλα μέσα στη ζωή ενός πιστού πρέπει να έχει γόνατα προσευχής και διάθεσης του εαυτού του στο Πνεύμα το Άγιο να δουλέψει τον χαρακτήρα του. όλοι έχουμε έναν αγώνα μέσα στην ζωή μας και προβλήματα. Όμως ο Κύριος είναι βουνοκορφή που όταν την ανέβουμε παίρνουμε τον ζωογόνο αέρα βλέπουμε το καθάριο πρόσωπο του Κυρίου όπως, τον γαλανό ουρανό και προχωρούμε ανανεωμένοι.
Σας αφήνω την ειρήνη του Κυρίου όπως και σε μένα.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ – 30
Ύμνος – 05
Ήρθα με, Χριστέ μας
 Ήρθαμε χριστέ μας να υμνήσουμε
Κι όλο μας το είναι να Σου προσφέρουμε.
Η αγάπη μας μες απ’ την καρδιά
Σου φωνάζει δυνατά ¨Ω, Πατέρα! ¨
Θέλουμε, Θεέ μας να δώσουμε σε- Σε
Μια καρδιά και νου που λεν, ¨Σε αγαπώ¨.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Εφεσίους κεφ. 4 εδαφ. 5-6
5/.Ένας Κύριος υπάρχει, μία πίστη, ένα βάπτισμα. 6/ ένας Θεός και Πατέρας όλων, που κυριαρχεί σ’ όλους, ενεργεί μέσα απ’ όλους και κατοικεί σε όλους σας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Όπως το σώμα της Εκκλησίας αποτελείται από πολλά μέλη αλλά, είναι ένα σώμα. Μας βλέπει ο Θεός, μία Εκκλησία άσχετα ένα σώμα, σώμα Χριστού, αν είναι πολλές ανά τον κόσμο και σε κάθε Πατρίδα οι Εκκλησίες.
¨Οπότε ένας Κύριος υπάρχει και ένα βάπτισμα ένας Θεός Πατέρας όλων¨.
Ο Θεός, βρίσκεται πάνω από όλους μας. Μας βλέπει εξετάζει, την καρδιά μας και γι’ αυτό ζητάει να έχουμε, όλοι ένα πνεύμα μία πίστη και ένα βάπτισμα.
Πέραν του ότι βαπτιστήκαμε μικρά, το βάπτισμα όταν το αναφέρει, εννοεί, ότι μετάσχουμε στο θάνατο του Χριστού, μαζί με τις αμαρτίες μας, και αναστηθήκαμε σε μια νέα ζωή, με την ανάσταση Του και πια είμαστε στην παρουσία Του, καθαροί..
  Και έτσι, μας ονομάζει καινούργιους πια ανθρώπους, κατά Θεόν. Γι’ αυτό πιο πάνω, προσεύχεται ο Απ. Παύλος γι αυτή την καινούργια ζωή που αποκτήσαμε από την αρχή της Εκκλησίας, με θεμέλιο τους Αποστόλους να την αφήσουμε στα χέρια, του Κυρίου, να καταθέσουμε όλον τον εαυτό μας, σε Εκείνον ώστε να αποδώσουμε  καρπό, τον καρπό, της καινούργιας ζωής της αναστημένης.
  Οπότε, σαν σώμα χριστού θα είμαστε ένα με τον Χριστό. Κεφαλή εκείνος και σώμα εμείς και όλοι οι αδελφοί μέλη ο ένας του άλλου.
 Η αλήθεια είναι όταν κάνουμε το θέλημα του Κυρίου τότε σαν σώμα πράγματι το Πνεύμα το Άγιο εργάζεται μέσα στην καρδιά μας, και μεμονωμένα με τον κάθε πιστό  και μας χρησιμοποιεί όλους μας και βρίσκεται ανάμεσα μας ο Κύριος.
Ειρήνη σε όλους μας.
                                  «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ -31

Στο μήνυμα 30 μιλήσαμε για την συμμετοχή μας στο θάνατο του Κυρίου μας και στην ανάστασή του. ας παραμείνουμε λίγο στο θέμα αυτό.
Στην προς Ρωμαίους, Επιστολή κεφ.6: εδαφ.1 – 14
Τα λέει τόσο όμορφα το κεφάλαιο  που είναι μάταιο να μιλήσω εγώ.
     Νεκροί για την αμαρτία, ζωντανοί για το Χριστό
1Ποιο είναι το πρακτικό συμπέρασμα; Θα εξακολουθήσουμε να αμαρτάνουμε για να περισσέψει η χάρη; 2 Ποτέ τέτοιο πράγμα! Εμείς είμαστε πεθαμένοι για την αμαρτία. Πως λοιπόν θα εξακολουθήσουμε να ζούμε κάτω από την εξουσία της; 3 ή μήπως λησμονείτε πως το βάπτισμα στο όνομα του Χριστού σημαίνει συμμετοχή στο θάνατο του; 4Πραγματικά το βάπτισμα σημαίνει τη συμμετοχή μας στο θάνατο και στην ταφή του Χριστού. Κι’ όπως ο Πατέρας Θεός με τη δύναμη του ανέστησε το Χριστό από τους νεκρούς, το ίδιο κι εμείς μπορούμε να ζήσουμε μια νέα ζωή. 5 όπως δηλαδή ενταχθήκαμε οργανικά στο σώμα του Χριστού με μια πράξη που συμβολίζει συμμετοχή στο θάνατο του, έτσι θα συμμετάσχουμε πραγματικά και στην ανάσταση του. 6 ξέρουμε άλλωστε με βεβαιότητα τούτο: Ο παλιός αμαρτωλός εαυτός μας πέθανε επάνω στο σταυρό μαζί με το Χριστό. έτσι έπαψε να ζει ο αμαρτωλός άνθρωπος και δεν είμαστε πια υπόδουλοι στο ζυγό της αμαρτίας. 7 Γιατί σ’ έναν που πέθανε η αμαρτία δεν έχει πια καμιά εξουσία. 8 Αν λοιπόν πεθάναμε μαζί με το Χριστό είμαστε βέβαιοι πως θα ζήσουμε κιόλας μαζί του. 9 ξέρουμε άλλωστε καλά πως ο αναστημένος Χριστός δεν είναι πια υπόδουλος στο θάνατο, γιατί ο θάνατος δεν τον εξουσιάζει πια. 10 Πέθανε αυτός για να νεκρώσει μια για πάντα την αμαρτία με το σταυρικό του θάνατο, κι η τωρινή του ζωή είναι ζωή κοντά στο Θεό. 11 Έτσι να σκέφτεστε κι εσείς για τον εαυτό σας. Έχετε πεθάνει για την αμαρτία, κι η ζωή σας βρίσκεται πιο κοντά στο Θεό χάρη στην ένωσή σας με τον Ιησού χριστό τον Κύριο μας. 12 Μην αφήνετε, λοιπόν την αμαρτία να κυριαρχεί στο φθαρτό σας σώμα, και μην υπακούετε σ’ αυτήν υποκύπτοντας στις επιθυμίες αυτού του σώματος. 13 Κι ακόμα μην αφήνετε τίποτε από τον εαυτό σας στη διάθεση της αμαρτίας ώστε αυτή να το χρησιμοποιήσει εναντίον σας σαν όργανο για το κακό. Αντίθετα να προσφέρετε τον εαυτό σας στο Θεό, όπως ταιριάζει σε ανθρώπους που πέθαναν κι αναστήθηκαν για μια νέα ζωή.(αυτοί είμαστε εμείς)Να κάνετε κάθε μέλος σας όπλο στα χέρια του Θεού για το καλό.14 Δεν μπορεί πια, λοιπόν η αμαρτία να σας εξουσιάσει, γιατί ζείτε όχι κάτω από την κυριαρχία του νόμου αλλά στο χώρο της χάρης του θεού¨.
Ειρήνη στον κόσμο όλο και σ’ αυτούς που διαβάζουν τις λίγες αυτές γραμμές που είναι απλές χωρίς επιτήδευση.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ – 32

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 32

ΥΜΝΟΣ 31
Κύριε Πατέρα μου θέλω και εγώ  
Στο δικό Σου θέλημα με χαρά να ζω.
Με το νου και την καρδιά κι όλη την ψυχή
Κύριε να σ’ αγαπώ μέσα στη ζωή.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Κεφάλαιο 4:Εδαφ.6– 10----13/2/2011
6.Ένας Θεός και πατέρας όλων που κυριαρχεί σ’ όλους, ενεργεί απ’ όλους και κατοικεί σε όλους σας.7. Στον καθένα μας όμως έχει δοθεί κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα σύμφωνα με το μέτρο που δωρίζει ο Χριστός. 8. Γ’ αυτό λέει η Γραφή:
Ανέβηκε ψηλά, πήρε αιχμαλώτους, έδωσε δώρα στους ανθρώπους.
9.Το ανέβηκε όμως, τι άλλο σημαίνει παρά προηγουμένως είχε κατέβει εδώ κάτω στη γη; 10.Αυτός που κατέβηκε είναι ο ίδιος που ανέβηκε πάνω απ’ όλους τους ουρανούς, για να γεμίσει με την παρουσία του το σύμπαν.
                                               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πράγματι, ο Κύριος μας κατέβηκε στη γη, ενανθρώπησε νίκησε τον διάβολο με το θάνατό του, πήγασε η Σωτηρία μας και με την ανάστασή του και επίσης  η ζωή που μας έδωσε, έκανε τον Πατέρα χάριν του Ιησού Χριστού να μας δεχθεί και να σβήσει το παρελθόν μας, να μας δεχθεί νέους καινούργιους ανθρώπους με μια νέα καθαρή ζωή. Διότι είμασταν αιχμάλωτοι στον εχθρό του, υπηρετούσαμε όλα τα άνομα σχέδιά του, έστω και να νομίζαμε πως είμασταν καλοί όμως το μικρόβιο της αμαρτίας ύπουλα δούλευε εναντίον μας και εναντίον του Θεού. Όμως Ελεύθεροι πια, από την αιχμαλωσία, είμαστε θριαμβευτές μαζί με το Χριστό.
  Τώρα, όμως ο Κύριος όταν πήγε στον Πατέρα πήρε και μας, που πιστέψαμε Σ’ αυτόν ότι η ελευθερία είναι αληθινή, και μαζί Του μπήκαμε στα ουράνια. Μπορεί να μην πεθάναμε, σωματικά αλλά ζούμε τη ζωή του χριστού και  μας λέει ότι το όνομα μας είναι γραμμένο στο βιβλίο της ζωής. Όμως ώσπου να έρθει όπως υποσχέθηκε, δεν μας άφησε Λία στον διάβολο. Μας έδωσε έναν δάσκαλο μεγάλο και αυτός είναι το Πνεύμα το Άγιο. Το οποίο αγρυπνά για μας και μας κατευθύνει μας ελέγχει.
Ιωάννης 16:7—11
«…7.Κι όμως εγώ σας λέω την αλήθεια σας συμφέρει να φύγω εγώ. Γιατί αν εγώ δεν φύγω, δε θα έρθει σ’  εσάς ο Παράκλητος ενώ αν πάω εκεί θα τον στείλω σ’ εσάς.
8.Κι όταν έρθει εκείνος, θα ελέγξει τους ανθρώπους ως προς την αμαρτία, ως προς τη δικαιοσύνη και ως προς την κρίση του Θεού. 9. Ως προς την αμαρτία επειδή δεν πιστεύουν σ’ εμένα. 10. Ως προς τη δικαιοσύνη επειδή εγώ πηγαίνω δικαιωμένος στον Πατέρα, και δε θα με βλέπετε πια. 11. Και ως προς την κρίση, επειδή ο κυρίαρχος αυτού του κόσμου είναι κιόλας καταδικασμένος» .
  Πράγματι,  ο διάβολος είναι είδη καταδικασμένος, αυτός το ξέρει, αλλά οι άνθρωποι δεν το ξέρουν και κάνουν όλα αυτά που κάνουν όλοι μαζί, καλοί, κακοί, σε ένα τσουβάλι, άγνοιας και τους αφήνει να κοιμούνται ανέμελοι, μόνο άμα πεθαίνει κάποιος τότε αναστατώνονται, τρέχουν να κάνουν πράγματα γι αυτόν που έφυγε και όχι να ψάξουν για τον εαυτό τους τι γίνεται μετά θάνατο; Που πήγε ο αγαπημένος που πέθανε και το ψάξιμο βρίσκεται μέσα στο Λόγο το Θεόπνευστο και όλο το έργο του Ιησού Χριστού, που αγάπησε τόσο αυτόν τον άνθρωπο, ώστε να μπει σ’ αυτό το μεγάλο κόπο, τον κόπο της ενανθρωπίσεως ,τον κόπο, της διδασκαλίας στους απλούς ανθρώπους, με παγίδες και κυνηγητό από τους Φαρισαίους,  τους ανθρώπους του Ναού, που συνέχεια έσπερναν το χλευασμό και την αμφιβολία στο λαό. Και μετά ήρθε ο ατιμωτικός θάνατος του Σταυρού και μάλιστα άδικος.
  Και όλα αυτά γιατί; Δεν αναρωτιούνται οι άνθρωποι. Μπήκε ένας Θεός με τέτοιο ενδιαφέρον, του να έρθει σε επαφή μαζί του, μόνο και μόνο να κάνει τι; Να σώσει. Ποιους; Εμάς τους αμαρτωλούς.
Θαυμάζουμε τους ανθρώπους που δεν αψηφούν την ζωή τους και πηδούν στο φουρτουνιασμένο ποτάμι ή κύμα της θάλασσας να σώσουν έναν άνθρωπο που κινδυνεύει να πεθάνει. Και όταν τον σώσουν όλος ο κόσμος θαυμάζει και μάλιστα σήμερα τρέχει με τα μέσα που διαθέτουμε το γύρω της γης.  
  Γιατί να μην θαυμάζουμε το ίδιο, το Θεό που έκανε αυτοθυσία τον εαυτό Του για όλο τον κόσμο να τον σώσει από την φουρτουνιασμένη αμαρτία και να τον ελευθερώσει από του εχθρού τα χέρια και από αιχμάλωτος που ήταν τον πάει στους ουρανούς με θρίαμβο και χαρά ότι πέτυχε πια να ανοιχτούν οι ουρανοί για τους θέλοντας και τους αποδεχθέντες την σωτηρία του να ελευθερωθούν.
Ειρήνη στις καρδιές μας.

Υπάρχει ένας ύμνος που αξίζει να τον διαβάσουμε

Λυτρωμένοι του Χριστού ψάλλετε μαζί μας
το τραγούδι τα’ ουρανού και της λευτεριάς.
Η χαρά της λύτρωσης πάλλει στη φωνή μας
Η γλυκιά αγάπη Του Άγγιξε και μας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Λυτρωμένοι του Χριστού ψάλλετε μαζί μας
Σ’ ένα δρόμο όμορφο μπρος μας οδηγεί
Της ζωής ο Αρχηγός ο καλός ποιμήν μας
Σε λιβάδια χλοερά δροσερή πηγή
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Λυτρωμένοι του Χριστού ψάλλετε μαζί μας
Τ’ ακριβό καμάρι μας είν’ ο Γολγοθάς
Λάφυρο του Ιησού είναι η ζωή μας
Δώρο μας η νέα γη της κληρονομιάς
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Λυτρωμένοι του Χριστού ψάλλετε μαζί μας
Θούρια στο νικητή Π’ έρχεται για μας
Δόξα στου Θεού το γιο το θριαμβευτή μας
Που με αίμα στο Σταυρό Λύτρωσε κι εμάς.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Εάν προσέξουμε το ποίημα είναι ένα απλό ποίημα. Αλλά για μένα έχει κάποια χτυπητά σημεία που έπιασε ο ποιητής του.
Μερικά σημεία είναι:
Λυτρωμένοι του Χριστού – Το τραγούδι του ουρανού – χαρά της λύτρωσης –η γλυκιά αγάπη του – Λάφυρο του Ιησού είναι η ζωή μς – θούρια στο νικητή, δόξα στου Θεού το γιο τον θριαμβευτή μας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 33

Εφεσίους κεφ. 4: εδαφ.11—12--13  
11.Αυτός λοιπόν, σε άλλους έδωσε το χάρισμα  του Αποστόλου, σε άλλους του προφήτη, σε άλλους του Ευαγγελιστή και σ’ άλλους του ποιμένα και δασκάλου 12 για να καταρτίζουν τους πιστούς για το έργο της διακονίας, ώστε να οικοδομείται το σώμα του Χριστού.13. Έτσι θα καταλήξουμε όλοι στην ενότητα που δίνει η πίστη και η βαθιά γνώση του Υιού του Θεού, θα γίνουμε ώριμοι και θα φτάσουμε στην τελειότητα που μέτρο της είναι ο Χριστός.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Να λοιπόν, που τώρα πια, ο Κύριος είναι στους ουρανούς, δεν μας άφησε μόνους και χωρίς εκπαιδευτή και χωρίς ανθρώπους που προηγούνται από μας και το Πνεύμα το Άγιο τους έδωσε σοφία στην πίστη διότι όλοι και στηρίζοντας ο ένας τον άλλο προχωρούμε για τον ουρανό.
Ποιος τάχα, να είναι ο εκπαιδευτής και δίνει σοφία πείρα στην πίστη;
ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. Αυτό μας καταρτίζει, αυτό μας δίνει κατεύθυνση, αληθείας στο Λόγο του Κυρίου. Εδώ βλέπουμε, ότι δίνει χαρίσματα.  Αφού πρώτα ανέβηκε στον ουρανό έδωσε τα πειστήρια Του έδειξε ότι ελευθέρωσε τον άνθρωπο από την αιχμαλωσία ο Πατέρας τα δέχτηκε Και τώρα έρχεται το Πνεύμα το Άγιο και αρχίζει να βοηθάει να ακουστεί το όνομα του Χριστού και η Σωτηρία που έκανε. Και όποιος αφήνει την καρδιά του ανοιχτή στον Ιησού Χριστό επανδρώνεται από το Άγιο Πνεύμα
Με χαρίσματα. Όχι  απλά μια Σωτηρία, αλλά η Σωτηρία παίρνει ζωή πια λόγω του Πνεύματος του Αγίου.
  Αρχίζει στη ζωή μας ένα σχολείο μαθήσεως, για τον Ιησού Χριστό και το έργο του.
Δάσκαλος, πρώτος, Το Πνεύμα το Άγιο και μετά, όσοι δέχονται το Χριστό κάθονται στο θρανίο και μαθαίνουν. Και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι ένα σχολείο κάθε μέρα για τους μαθητές. Εμάς μας καθίζει στην αντιμετώπιση  της ζωής της πίστεως, κάθε μέρα να δίνουμε διαγώνισμα πίστεως και αφιερώσεως.
  Υπάρχουν μέσα στο σώμα της Εκκλησίας, του Χριστού άνθρωποι που καταρτίζουν το ποίμνιο και διαμορφώνουν το χαρακτήρα, με τον Λόγο που κηρύττουν με την συμπαράσταση που στέκουν δίπλα στον κάθε πιστό  και αυτό λέγεται διακονία ώστε να φτάσουμε να μοιάσουμε με τον Χριστό. Αυτό είναι έργο του Αγίου Πνεύματος.
  Ο Λόγος του Κυρίου, αν δεν τον κυριαρχείται από  το Πνεύμα το Άγιο, δεν είναι ζωντανός. Ζωντανός γίνεται με την καθημερινή μας αφιέρωση και πίστη στον Κύριο και τότε δουλεύει το Άγιο Πνεύμα, και μας αναπαύει και μας καθοδηγεί.  Γι’ αυτό θέλει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με σύνεση, φρόνηση, και  υπομονή στο τι θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή, διότι μπαίνουμε σε πόλεμο νυχθημερόν με το εχθρό της ψυχής μας και χρειαζόμαστε εφόδια.
  Ο πόλεμος μπορεί να είναι μια αρρώστια, να είναι το χάσιμο μιας εργασίας, το να μην τα βρίσκω με τους άλλους. Όπως: συγγενείς μας, ο άντρας μας ,τα παιδιά μας, η γυναίκα μας. Καυγάδες  και φαγωμάρα  μιζέρια και πολλά σήμερα δέρνουν τον άνθρωπο. Όλα αυτά είναι απ’ τον εχθρό της ψυχής μας.
Έρχεται ο Κύριος και σηκώνει το ζυγό, που μας βαραίνει, και παίρνουμε βαθιές ανάσες, και αρχίζει μαζί του ,μια άλλη ζωή και τώρα δεν μας κυριεύουν όλα αυτά, παρ’ όλο που υπάρχουν, αλλά σιγά –σιγά αρχίζουν να αντιμετωπίζονται. Και τα λέω εκ πείρας, όχι εκ’ του ασφαλούς.
 Εύχομαι Ειρήνη Κυρίου στην καρδιά μας. Αμήν
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ—34
Εφεσίους κεφ. 3: εδαφ.12—13

 Ποιος, άνθρωπος δεν πάλεψε, για την ελευθερία Του. Οι Έλληνες, επί 400 χρόνια δουλείας, με πόνο, αίμα και πολύ θυσία, ελευθερώθηκαν. Πάλεψαν με δύο παγκόσμιους πολέμους και έναν εμφύλιο που πόνεσε.
Οι Αφρικανοί που τους πήγαιναν, για χρόνια σκλάβους και τους πουλούσαν στους Αμερικανούς, στη Ν. Αμερική κυρίως, δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα. Και πάλι σήμερα, παρ’ όλον που απέκτησαν, δικαιώματα ισότητας, ακόμα υπάρχει, ρατσισμός και από τα δύο μέρη. Πόσο αίμα χύθηκε γι αυτήν την Ελευθερία. Πόσοι άνθρωποι πόνεσαν καταστράφηκαν. Και αν πάμε στους άλλους λαούς, θα δούμε πόνο, θλίψη, για την ελευθερία τους. Όλοι  θέλουν την ελευθερία τους. Κάποτε ,είδα σε κάποιο έργο που δεν το θυμούμαι, αλλά μου έμεινε η φράση του πρωταγωνιστή, ότι: ¨ότι όταν θα γίνει μαύρος πρόεδρος θα γίνει και αυτό¨. Δηλ, ήταν αδύνατο, πριν από μια δεκαετία που μου έμεινε εμένα στο νου μου, κανείς πραγματικά δεν το φανταζόταν, ότι κάποια μέρα θα υπάρξει, μαύρος πρόεδρος στην Αμερική, και  να την Κυβερνήσει. Να όμως που έγινε κι αυτό.
  Όσοι πίστεψαν ,στο Χριστό παλιά, έδωσαν το αίμα τους μέσα στα διάφορα αμφιθέατρα μέσα σε κόσμο να ουρλιάζει και χριστιανοί να πεθαίνουν από τα άγρια πεινασμένα θηρία ή και τους μονομάχους
Γι’ αυτό η ελευθερία στοιχίζει, αν δεν πέσουν κορμιά στην Αρένα, ελευθερία δεν υπάρχει. Και αυτή την στιγμή ακόμα, γίνεται πόλεμος πνευματικός για μια ψυχή.
  Ο Κύριος με το Πνεύμα του το Άγιο, κάνει πόλεμο να κερδίσει ψυχές από το χέρι του διαβόλου. Να δώσει ελευθερία, και να πάρει αιχμαλώτου που είχε αυτός, ο εχθρός, αυτοί ήμασταν, εγώ και συ που με διαβάζεις φίλε.. Γι’ αυτό και πέθανε για να μας ελευθερώσει.
Για να ωριμάσουμε, πνευματικά και να έχουμε την τελειότητα, που ζητάει δεν πρέπει να είμαστε συνέχεια νήπια.
¨ Εφεσίους κεφ.4: Εδάφ.13—14 —16
13. Έτσι θα καταλήξουμε όλοι στην ενότητα που δίνει η πίστη και η βαθιά γνώση του Υιού του Θεού, θα γίνουμε ώριμοι και θα φτάσουμε στην τελειότητα που μέτρο της είναι ο Χριστός 14. δε θα είμαστε πια νήπια, δε θα κλυδωνιζόμαστε και δε θα μας πηγαίνει πέρα δώθε ο άνεμος της κάθε διδασκαλίας, η ανθρώπινη δολιότητα και τα τεχνάσματα που μηχανεύεται η απάτη.15. αντίθετα έχοντας την αληθινή πίστη και την αγάπη, ας φτάσουμε σε όλα μας αυτόν που είναι η κεφαλή, δηλαδή το Χριστό. 16. Αυτός συναρμολογεί και συνδέει με αρθρώσεις όλο το σώμα και κάθε μέλος κατά το μέτρο του χαρίσματος που του χορηγήθηκε συμβάλλει στην αύξηση του σώματος και στην οικοδομή του με αγάπη.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Βλέπετε, ότι ο Κύριος αυξάνει τα χαρίσματα που μας έδωσε. Απλώς εμείς πρέπει, όταν το χάρισμα, φανεί σε έναν αδελφό να τον βοηθήσουμε, να το εκμεταλλευτεί για όλο το σώμα, που είναι η Εκκλησία και όχι με ζήλεια να τον παραγκωνίσουμε. Έτσι πολλές φορές οι ανθρώπινη διδασκαλία, έχει δολιότητα έχει όλα τα κακά της δολιότητας. Η ανθρώπινη διδασκαλία, θέλει τους δασκάλους να φαίνονται αυτοί  να είναι, οι πρώτοι και προπαντός, να παραποιούν σύμφωνα με τα μέτρα τους, τον Λόγο του Θεού.
 Εμείς όμως, θέλουμε να είμαστε αληθινά, παιδιά του Κυρίου και πρέπει να τρέχουμε όπως, αυτοί που τρέχουν μέσα στο στάδιο, έτσι κι εμείς μέχρι να μας καλέσει ο Κύριος. Ότι χάρισμα, μας δόθηκε ο Κύριος να το αναδείξει και εμείς να το δεχτούμε, με ταπείνωση στο χέρι του Κυρίου.
 Όπως είπα και σε ένα άλλο μήνυμα είμαστε οικοδομή του Κυρίου. Μια οικοδομή, έχει πολλά υλικά, μέχρι να έρθει η ώρα της κατοίκησης. Γι’ αυτό, πρέπει να μας διακατέχει αγάπη, σταθερότητα και πίστη Σ’ Εκείνον.
Η Ειρήνη του Κυρίου στις καρδιές μας Αμήν.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ –35

ΥΜΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πέταξε στα βάθη όλα σου τα λάθη θέλει να σε κάνει ευτυχή
Αν του το ζητήσεις θα το αποκτήσεις στη στιγμή
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Μαζί κι οι δυό ληστεύανε χωρίς ντροπή σταυρώθηκαν
Και πέθαναν κι οι δυό μαζί.
Ο ένας όμως άρπαξε το δώρο του Θεού και τώρα ζει
Χαρούμενος στη χώρα τ’ ουρανού .
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Με μίσος και εκδίκηση για τον Χριστό ο Σαύλος
Πορευόταν για τη Δαμασκό
Του μίλησε ο Κύριος βαθειά μες την καρδιά και ο
Παύλος τον αγάπησε και δεν χωρίστηκαν πια.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κλωτσάς χωρίς να ξέρεις πάνω σε καρφιά και παίζεις
Με τα κάρβουνα και τη φωτιά.
Το αίμα Του εχύθηκε για σένα στο Σταυρό κι εσύ
Κοιτάς αδιάφορος σαν νάταν περιττό.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο παλιός και ο καινούργιος άνθρωπος

¨Εφεσίους κεφ.4:17—18—19
17. Τούτο σας λέω και το τονίζω, στο όνομα του Κυρίου: να μη ζείτε πια όπως ζουν οι ειδωλολάτρες, που ακολουθούν τους μάταιους διαλογισμούς τους. 18. Το μυαλό τους είναι σκοτισμένο και έχουν αποξενωθεί από τη ζωή που δίνει ο Θεός, γιατί έχουν άγνοια, κι η καρδιά τους έχει πωρωθεί. 19. Είναι αναίσθητοι ασελγούν αδιάντροπα, και εκτελούν χωρίς φραγμό βρώμικες πράξεις¨
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»».
Περισσεύω να πω και να σχολιάσω, όλα αυτά που λέει ο απ. Παύλος.
Διότι, σήμερα αυτή είναι η χειρότερη εποχή, των εποχών, στην βρωμιά και στην γνώση θρησκειών, ακόμα και το χριστιανισμό, τον κατατάσσουν σε θρησκεία και όχι ζωντανό Λόγο του Θεού και ενεργό μέσα μας, δια του Πνεύματος του Αγίου.
Οι άνθρωποι, πράγματι είναι πωρωμένοι, έχουν βαρεθεί από άγνοια ,να τα βάζουν με το Θεό, και να μην τολμάς να πεις, δύο κουβέντες και να σε ακούσουν.
Πρέπει λοιπόν να λέμε και να σηκώνουμε ανάστημα ευαγγελιστηκό. (Ευαγγέλιο θα πει καλές αγγελίες) Άρα πρέπει να Ευαγγελιστούν οι άνθρωποι τον Χριστό. αυτό είπε και στους μαθητές: του να πάνε αναγγείλουν τα καλά νέα στους ανθρώπους.
¨Μάρκος κεφ.16:15
15. Μετά τους είπε: «Πορευθείτε σ’  ολόκληρο τον κόσμο και διακηρύξτε το χαρμόσυνο μήνυμα σ’ όλη την κτίση. 16. Όποιος πιστέψει και βαπτισθεί θα σωθεί όποιος δεν πιστέψει θα καταδικαστεί.¨
 Ειρήνη και Χάρις η του Κυρίου μέσα μας.
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - 36
¨ Εφεσίους Επιστολήκεφ.4:Εδαφ.19—24
19. Είναι αναίσθητοι ασελγούν αδιάντροπα, και εκτελούν χωρίς φραγμό βρώμικες πράξεις. 20Εσείς αντίθετα δεν διδαχθήκατε έναν τέτοιο Χριστό,21.αφού ασφαλώς ακούσατε γι’ αυτόν και διδαχθήκατε αυτό που είναι η χριστιανική αλήθεια: 22. Να πετάξετε από πάνω σας τον παλιό εαυτό σας, που σας συνδέει με την προηγούμενη ζωή σας και που φθείρεται με τις απατηλές επιθυμίες του 23. Να ανανεωθείτε σ’ όλο το πνευματικό σας βάθος. 24.Να ντυθείτε τον καινούργιο άνθρωπο που ο Θεός κατά το σχέδιο του τον έχει πλάσει για να ζει με δικαιοσύνη και αγιότητα που προέρχονται από την αλήθεια»..
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Αυτοί ήμασταν πριν γνωρίσουμε τον Κύριο. Αν όλα δεν τα κάναμε σε κάποια θα βρούμε τον εαυτό μας.
Γι’ αυτό χρωστάμε στον Κύριο που πέθανε για μας να ζούμε με υπακοή στο θέλημα του. Εφόσον τον δεχθήκαμε, τώρα χρωστάμε να ντυθούμε τον καινούργιο άνθρωπο
Και να ζούμε με δικαιοσύνη ,αλήθεια, αγιότητα που προέρχεται από Εκείνον.
Να ξεχάσουμε πετώντας τον παλιό άνθρωπο που ήταν μισητός στον θεό
Και τώρα να είμαστε ευλογημένα παιδιά του θεού.
Αυτό έκανε η αγάπη του σε μας.
   Πρέπει  να δώσουμε όλη την ζωή μας, να είναι αγαθή και όχι όπως ήταν παλιά. Να πετάξουμε ότι μας χώριζε από τον θεό, ο παλιός εαυτός μας πέθανε, και από δω και πέρα υπάρχει, η διδαχή του Ευαγγελίου του Λόγου του Θεού.
  Είναι, μεγάλος αγώνας η ζωή της πίστεως. Αλλά , ο Κύριος πάντα με το Πνεύμα Του, μας θυμίζει ότι είναι εκεί, μας ακούει και μας βοηθά.
  Δεν πρέπει να συμμετέχουμε πουθενά, με την ζωή που είχαμε πριν. Η καινούργια ζωή, πρέπει να μας ανανεώνει σε πνευματικό βάθος. Να ντυθούμε τον καινούργιο άνθρωπο, να  εμβαθύνουμε στη ζωή του Χριστού και να μην ντροπιάσουμε τον Θεό, που κατά το σχέδιο του, μας έχει πλάσει για να ζούμε με δικαιοσύνη και αγιότητα που προέρχονται από την αλήθεια.
  Να ζούμε λοιπόν, με αλήθεια με το Κύριο να έχουμε μαζί του συμφωνία και να ζούμε στην πραγματικότητα την πνευματική ζωή που μας χαρίζει.
Διότι, ο Κύριος είναι αληθινός, είναι γνήσιος, αυθεντικός Υιός του Θεού και είναι ο μόνος, που πρέπει να του μοιάσουμε σε όλα αυτά. Να ξεχάσουμε τα παλιά μας, την αθλιότητα της σάρκας μας. Ο Κύριος, να είναι ο στόχος μας διότι Αυτός είναι που μας δίνει Σωτηρία και το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του ουρανού .
Ιωάννης κεφ.10:εδαφ.1.
1.« Σας βεβαιώνω: εκείνος που δεν μπαίνει από την πόρτα στη μάντρα των προβάτων, αλλά πηδάει μέσα απ’ αλλού είναι κλέφτης και ληστής» .
Πολλοί άνθρωποι θεοσεβείς ,νομίζουν επειδή κάνουν καλά έργα, θα μετρήσουν για τον Ουρανό. Ο Κύριος θέλει να πάμε σ’ αυτόν, και αυτός θα μας βάλλει τα καλά έργα στην καρδιά μας. Αλλιώς, θα θεωρηθούμε κλέφτες και ότι πηδούμε την μάντρα να μπούμε μέσα στο ποίμνιο του Κυρίου.
Και όπως είπαμε παλιά σε ένα μήνυμα στην Εφεσίους κεφ.2: εδαφ.8-9.
8. «Πραγματικά με τη χάρη του σωθήκαμε δια της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά δώρο Θεού. 9. Δε σωθήκατε με τα δικά σας έργα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι αυτό» .
Καινούργια ζωή λοιπόν χωρισμός από την παλιά ζωή.
Ειρήνη Χριστού   
Ύμνος
Τόσο ο θεός αγάπησε τον κόσμο ώστε πρόσφερε στη γη
Τον μονογενή το γιο Του για να μη χαθεί καθένας
Που πίστεψε σ’ Αυτόν αλλά να έχει πλέρια ζωή
Κι αιώνια να την ζει.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 37
Οι εκδηλώσεις του Καινούργιου ανθρώπου
Εφεσίους 4:εδαφ. 25
25.¨Πετάξτε από πάνω σας το ψέμα και ο καθένα ας λέει την αλήθεια στο διπλανό του, γιατί είμαστε μέλη του ίδιου σώματος. 26. Όταν οργίζεστε  μη φτάνετε ως την αμαρτία η δύση του Ηλίου ας μη σας βρίσκει ακόμα οργισμένος.27. Μη δίνετε με τη συμπεριφορά σας χώρο να δρα ο διάβολος¨.
                                       «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αλήθεια είναι ότι σήμερα ,χωρίς ψέματα η ζωή μας γίνετε δύσκολη. Με ψέματα σώζουμε καταστάσεις πάρα πολλές ,κατά πως είναι το συμφέρον μας.
  Έλα όμως που ο Θεός, είναι Θεός της αλήθειας και δεν αγαπά το ψέμα, γιατί αν σκεφτούμε ο πατέρας του ψεύδους είναι ο διάβολος.
Αυτό μας το βεβαιώνει όλη η Αγ. Γραφή. Και με το ψεύδος του χάσαμε, την επαφή μας, με τον Θεό. Γέμισε με ψέματα όλη την ανθρωπότητα, στο να βεβαιώνει ότι :
Πρώτα: Δεν υπάρχει Θεός είναι μυθεύματα των γιαγιάδων μας.  Υπάρχει και το ρητό που λένε μεταξύ τους ότι όλα εδώ τελειώνουν . ¨εδώ είναι η κόλαση και ο παράδεισος όλα εδώ πληρώνονται,¨ μετά, βεβαιώνει ότι ούτε διάβολος υπάρχει και αυτά είναι για τους μη προοδευτικούς ανθρώπους.
Προβάλλει, την επιστήμη και όλα τα επιτεύγματά της να δημιουργήσει στο μέσο άνθρωπο, κυρίως που δε γνωρίζει επιστήμη, ότι να το σύμπαν όπως λένε, ξεκίνησε με ένα μπαμ, και ότι όλα λόγω έλξεις έγιναν και πολλά πράγματα ακαταλαβίστικα, και εμείς αρχίζουμε να σκεπτόμαστε μήπως; Λες; Πρώτη θαυμάστρια θα ήμουν εγώ σας διαβεβαιώνω αν ο Θεός δεν είχε αγγίξει την καρδιά μου να τα βλέπω μέσα από το μάτι του που είναι ο Λόγος Του: Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.
Ψέματα του διαβόλου, διότι και οι επιστήμονες πιστοί θαυμάζουν τον Θεό που είναι τόσο μεγάλος δημιουργός, ακόμα και οι άπιστοι, πιστεύουν ότι υπάρχει εδώ ένας νους μεγάλος. Ένας νους δημιουργίας. Κάποιος τα δημιούργησε.
  Όμως ας αφήσουμε τα επιστημονικά που δεν τα ξέρουμε, στους επιστήμονες και να δούμε τον ψεύτη που καταστρέφει τον άνθρωπο και τις σχέσεις του μέσα στην κοινωνία.
Αφήνουμε και τον κόσμο που τον παραπλανά με διάφορες καταστροφικές υποθέσεις στη ζωή τους όπως: Υγεία, αναδουλειά, πορνεία μοιχεία, ποτό, ξυλοδαρμούς μέσα στην οικογένεια, επανάσταση των παιδιών ενάντια στους γονείς, ανδρόγυνα χωρίζουν  και τι άλλο να πω. Τα βλέπουμε στις τηλεοράσεις και μένουμε με την κακία εμβρόντητοι. Καταστρέφεται ο κόσμος γύρω μας.
  Άμα πάμε στους πιστούς όλοι αγωνίζονται ενάντια στο διάβολο, γιατί ξέρουν ότι είναι αυτός πίσω από κάθε κακό και γνωρίζουν, ότι δεν είναι ένα μύθευμα.
Εμπιστεύονται στον Κύριο και περπατούν το δύσκολο μονοπάτι. Και η πόρτα του είναι στενή για να την περάσεις. Πολλές φορές απογοητεύονται.
  Και να πέσουν ο Κύριος τους σηκώνει. Γι’ αυτή τη δουλεία ήρθε Εκείνος το Πνεύμα το Άγιο να παρηγορά να στέκεται βοηθός στον πιστό, και να διαβεβαιώνει ότι ο Κύριος το ξέρει και να του το πούμε κάνοντας υπομονή. 
Αλήθεια είναι πολύ δύσκολη η ζωή σήμερα. Όμως είναι βιοπάλη και να ζήσουμε την φυσική ζωή μας και την πνευματική μας.
(Ματθαίος κεφ.7:13-14
13/ «μπείτε από τη στενή πύλη, γιατί είναι πλατιά η πύλη κι ευρύχωρη η οδός που οδηγεί στο χαμό, και πολλοί μπαίνουν απ΄αυτήν.14. Είναι στενή η πύλη και γεμάτη δυσκολίες η οδός που οδηγεί στη ζωή και λίγοι είναι εκείνοι που τη βρίσκουν» .
                                    «»»»»»»»»»»»»»»»»».
Να ζούμε με αλήθεια και να μάθουμε να πετάξουμε από την ζωή μας το ψέμα.
Μικρή άκουγα που οι μεγάλοι έλεγαν : ε! μερικά ψέματα είναι καλά γιατί κάνεις το καλό. Δεν είναι αμαρτία και ό και Θεός δεν το παρεξηγεί. Είναι για καλό.
Αυτές είναι φιλοσοφίες του διαβόλου που τις βάζει ώστε να λέμε ψέματα γιατί το ψέμα ποτέ δεν το θέλει ο θεός.
Με την αλήθεια είναι τα πάντα καλύτερα, γιατί από πίσω κρύβεται ο θεός και το σωστό με το θεό, είναι η επικοινωνία μαζί του, τι πρώτα πρέπει  να κάνουμε και αν είναι σοφό να το κρύψουμε ή να το πούμε. Αυτό προϋποθέτει προσευχή, υπομονή, και επέμβαση του Θεού για να γίνει ένα καλό. Και όχι τα ψεματάκια χρειάζονται για το καλό.
  Γιαυτό ο Θεός μέσω του απ. Παύλου, μας λέει να είμαστε ειλικρινείς, να πετάξουμε το ψεύδος και να έχουμε την αλήθεια μέσα στην καρδιά μας.
Όλα αυτά που γράφω, πρώτα τα λέω στον εαυτό μου και μετά στους άλλους. Δεν είμαι καλύτερη από κανέναν. Το μόνο είναι ότι εμπιστεύομαι στον Κύριο ότι με
Συγχώρησε, και έχω μαζί του καινούργια ζωή. Προσεύχομαι πάντα να μου δίνει δύναμη να περπατώ το μονοπάτι το δικό του.
   Ο  Κύριος μας έβαλε τον ένα δίπλα στον άλλο στην Εκκλησία Του, για να παίρνουμε κουράγιο και όλοι μαζί να τον δοξολογούμε και να του λέμε τα προβλήματα μας και να προσεύχεται ο ένας για τον άλλο. Ο Κύριος ξέρει ότι έχουμε αντίπαλο τον διάβολο και έχουμε πόλεμο μαζί του. Γι’ αυτό χρωστάμε όλοι να περπατούμε με αλήθεια ώστε να μπορεί να συνεχίσει η πνευματική μας ένωση με τον Κύριο και να έχουμε ζωή.
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Ύμνος
 1/Αν δεν ήταν ο Χριστός όταν πλανιόμουνα
Αν δεν ήταν ο Χριστός που θα βρισκόμουνα
Αν δεν ήταν ο Χριστός δίχως στοργή
Σαν καλάμι στο βοριά θα είχα τσακιστή.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Επωδός
Ότι κι αν έχω σ’ Αυτόν το χρεωστώ
Κι όσο αντέχω γι’ Αυτόν θα μιλώ
Στον Κύριο μου να μοιάσω λαχταρώ
Και στα ουράνια να μη ντροπιαστώ
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2/ Αν δεν έψαχνε ο Χριστός με πόνο να με βρει
Στα σοκάκια της ντροπής που’ χα παγιδευτεί
Αν δεν έψαχνε ο Χριστός χωρίς το φως
Στις χαράδρες της ζωής θα είχα γκρεμιστεί.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
3/.Αν δε είχα τον Χριστό αν με πληγώσανε
Απ’ τις πόρτες τους σκληρά όταν με διώξανε
Αν δεν είχα το Χριστό να με δεχθεί
Σαν δενδράκι στο χιονιά θα είχα μαραθεί.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Αυτός ο ύμνος σε πόσες καρδιές άραγε μιλά; Εγώ μεγάλωσα σε πολύ σκληρή ορφάνια από πολύ μωρό σε ξένα χέρια.
Με εκφράζει εντελώς. Με συγκινεί αφάνταστα. Στην τρυφερή καρδιά μου οκτώ χρονών έμαθα για τον Χριστό, από την γυναίκα που με υιοθέτησε. Ήταν πολύ πιστή χριστιανή. Εκείνο που ξέρω αυτή η μάννα για μένα, με έστρεψε στον Χριστό και κάθε λέξη του ύμνου κάνει να κλαίει η καρδιά μου από συγκίνηση, για τον Κύριο μας, πόσο μας νοιάζεται, πόσο το μάτι του είναι επάνω στον ορφανό και την χήρα όπως λέει και στη Γραφή, δεν τους αφήνει αλλά ούτε και στους εκζητούντες, το όνομα Του.
Μακάρι εύχομαι ολόψυχα  όλοι να γνωρίσουν τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό
Ειρήνη στην καρδιά μας. Αμήν
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 38
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Καινούργια ζωή λοιπόν από την ώρα που δεχόμαστε το Χριστό και το αίμα του μς καθαρίζει και μπαίνουμε στην οικογένεια του Θεού και ο θάνατος δεν έχει ισχύ επάνω μας
Εφεσίους κεφ. 4- εδαφ. 28-29
 28. Όποιος έκλεβε ας μην κλέβει πια, αλλά ας εργάζεται τίμια με τα δικά του χέρια, για να μπορεί να δίνει σ’ όποιον έχει ανάγκη. 29. κανένας βλαβερός λόγος ας μη βγαίνει από το στόμα σας παρά μόνο ωφέλιμος που μπορεί να οικοδομήσει, όταν χρειάζεται και να κάνει καλό σ’ αυτούς που τον ακούνε.
                                      «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Εδώ Ο Απ. Παύλος δεν περιγράφει μια κοινωνία που μας είναι άγνωστη.
  Από τότε που αμάρτησε ο άνθρωπος πάντα κάνει αδικίες.
Και τις πιο πολλές τις κάνει η γλώσσα μας.
  Εφόσον τώρα πια αποδεχόμαστε την καινούργια ζωή πρέπει να ζήσουμε την ζωή αυτή με συνέπεια και αληθινή πίστη.
Μπορεί να μην κλέβαμε αλλά το να χαντακώσουμε με την κακία μας κάποιον που δεν τα πηγαίναμε καλά το κάναμε.  Στις παρέες είναι το ελάτε να σας πω είναι το πιο αγαπημένο σπορ.
  Όμως και τα βρώμικα λόγια δεν πάνε πίσω. Γι’ αυτό λέει στους πιστούς ο απ. Παύλος να έχουμε πια σοφία θεού και να μην βγαίνουν  βλαβερές κουβέντες από το στόμα μας. Μόνο ωφέλημα πράγματα που να στηρίζουν και να οικοδομούν την πνευματική μας ζωή. Όταν λοιπόν με την χάρη του Κυρίου κάνουμε καλά πράγματα τότε γινόμαστε αγαθοί άνθρωποι και καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε πια αυτοί που είμασταν  και όσο προχωρούμε τόσο ανακαλύπτουμε τι θέλει ο θεός από μας.
  Να επιδιώκουμε να ζήσουμε μια ζωή όπως την λέει ένα εδάφιο στην προς Εβραίους επιστολή κεφ.12: εδαφ. 2 και πάλι εδαφ.14-15
 2. Ας έχουμε τα μάτια μας προσηλωμένα στον Ιησού που μας έδωσε την πίστη την οποία τελειοποιεί.
Επίσης στο εδαφ.14-15
14. Να επιδιώκετε την ειρήνη με όλους επιδιώκετε και την αγιότητα, χωρίς την οποία κανείς δε θ’ αντικρίσει τον Κύριο. 15. προσέχετε μήπως κανείς από σας βρεθεί μακριά από τη χάρη του Θεού μήπως υπάρχει καμιά ρίζα πικρίας, που θα φυτρώσει και θα προξενήσει ενοχλήσεις, κι έτσι θα μολυνθούν πολλοί απ’ αυτήν.
                                    «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Πόσο σωστά είναι αυτά που λέει ο Λόγος του Θεού.
1/. Μας  λέει να προσέχουμε την καρδιά μας τι βγάζει δια της γλώσσας. Το στόμα μας  Μιλάει ότι καλλιεργούμε μέσα μας. Αυτήν την καλλιέργεια  αναλαμβάνει το Πνεύμα το Άγιο γι’ αυτό πρέπει να έχουμε τις αισθήσεις μας ανεπτυγμένες να πιάνουμε το σήμα του και η καρδιά να βγάζει τον καλό λόγο που οικοδομεί.  Είναι ένας μεγάλος καλλιεργητής το Πνεύμα μέσα μας. Γι αυτό πρέπει να ακροαζόμαστε πριν μιλήσουμε.
2/. Για να είμαστε πάντα υπό τον έλεγχο του Πνεύματος πρέπει τα μάτια τα πνευματικά να είναι προσηλωμένα στο Ιησού Χριστό τον Κύριο μας. Αυτός τελειοποιεί μέσα μας τον καθαρό άνθρωπο δια του Πνεύματος.
3/.πάντα να επιδιώκουμε να έχουμε την ειρήνη μέσα μας, και με τους άλλους. Διότι είμαστε όλοι αγωνιζόμενοι χριστιανοί και πρέπει, να επιδιώκουμε οπωσδήποτε να έχουμε καθαρή ζωή δια του Πνεύματος, ώστε όταν το Πνεύμα μέσα μας, το αφήνουμε να καλλιεργεί σίγουρα δεν αφήνει και τις πικρίες που έχουμε τις καθαρίζει και δεν επιτρέπει να εκδηλώνουμε, λόγια φαρμακερά ή να τα λέμε σε άλλους. Πρέπει να τα εμπιστευόμαστε στον Κύριο με προσευχή ομολογίας, και μετά αν γίνεται με  τον ενδιαφερόμενο. Ώστε να μην υπάρχει καμιά ρίζα πίκρας που να έχει την δύναμη να βγει, και να κάνει κακό πρώτα σε μένα και μετά στους άλλους.
  Αυτό γίνεται στον κήπο μας. Έτσι και δεν βγάλουμε όλη την αγριάδα μία ριζούλα να μείνει αμέσως βγάζει και άλλες πολλές και δεν μπορείς να την ξεφορτωθείς εκτός αν χαλάσεις το μέρος εκείνο και να ξανασκάψεις για να την ξεπατώσεις.
Οπότε ο κήπος ή μένει για την άλλη χρονιά ή μένεις πίσω στην καλλιέργεια σου. διότι θα γίνει χαλί ολόκληρο εκείνη η μικρή ρίζα αν το αμελήσεις.
 Αυτά πράγματι τα λέγω εκ πείρας και με πολλά δάκρια ξαναέκτισα την πνευματική μου ζωή.
Όπως είπα, ούτε θεολόγος ούτε εγγράμματος άνθρωπος είμαι αλλά θέλω να φωνάξω να προσέχουμε να προσέχουμε την πνευματική μας ζωή και ότι μας ενοχλεί να δίνουμε έδαφος στον Κύριο να τον  αφήνουμε να δουλεύει με το Πνεύμα το Άγιο μέσα μας. Επίσης να φωνάξω τους ανθρώπους που ξέρουν το Χριστό είναι χριστιανοί αλλά δεν ξέρουν λεπτομέρειες τι θέλει από αυτούς ο Χριστός.
  Συγχωρέστε με, από αγάπη και πόνο τα λέω και ας μη γνωρίζω κανένα διότι πρέπει να πούμε για το έργο του Χριστού της Σωτηρίας του. να το μάθουν όλοι. Να ακουστεί ο Αληθινός Χριστός και Αληθινός Θεός.
Ειρήνη στις καρδιές μας. Αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Ύμνος
1/Κάποια μέρα άκουσα για τον Χριστό Πίστεψα πως πέθανε για μένα
Κι’ καρδιά μου τότε γέμισε χαρά Κι η καρδιά μου άλλαξε βαθιά.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
επωδός
Κι από τον ήλιο πιο ζεστή είναι’ η αγάπη του Θεού πιο βαθιά
Κι από τις θάλασσες και τους ωκεανούς είναι ασύγκριτη απέραντη
Και τόσο θαυμαστή είν’ η αγάπη του Θεού μοναδική.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2/Είναι ο Χριστός μεγάλο μυστικό Τόσο φωτεινό κι αληθινό
Σβήνει τα παλιά συντρίβει τα δεσμά φέρνει την ειρήνη στην καρδιά.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 3/Τι χαρά να καις υ να έρθεις στον Χριστό πλήρωσε τη λύτρωση με αίμα
Θα σου φέρει αμέσως στην μέσα στην καρδιά την αλήθεια και τη λευτεριά
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 39
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Εφεσίους κεφ.4:εδαφ.30—32
30. Μη λυπείτε με τη συμπεριφορά σας το Πνεύμα το Άγιο του Θεού, το οποίο αποτελεί τη σφραγίδα του Θεού πάνω σας εγγύηση ότι θα έρθει η ημέρα της τελικής απολύτρωσης. 31. Διώξτε μακριά σας κάθε δυσαρέσκεια, θυμό οργή, κραυγή, κατηγόρια και κάθε άλλη κακότητα. 32. Ν φέρεστε μεταξύ σας με καλοσύνη κι ευσπλαχνία και να συγχωρείτε ο ένας τον άλλο, όπως κι ο Θεός συγχώρησε κι εσάς δια του Χριστού.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Αλήθεια, θα βρούμε ποτέ μέσα στην Αγία Γραφή που να έκανε ο Θεός συγχώρηση χωρίς δια του Ιησού Χριστού; Χωρίς το αίμα του; Ακόμα και στην Π. Διαθήκη πάλι οι θυσίες και οι προσφορές ήταν συμβολικός θάνατος του Ιησού χριστού.
 Αλλά εδώ τώρα  ακόμα ασχολείται ο Απ. Παύλος με τους πιστούς ότι πρέπει να ξεχάσουν τον παλιό εαυτό τους τα αμαρτήματα τους διότι κάνουν το Άγιο Πνεύμα να λυπάται.
  Όπως και άλλη φορά ανέφερα, ότι το Πνεύμα το Άγιο είναι σφραγίδα στον πιστό.
Δεν μπορεί κανείς να πάει στον Θεό χωρίς να είναι σωσμένος από τον Ιησού Χριστό,
Χωρίς να έχει αναγεννηθεί δια πίστεως στον Χριστό και να τον σφραγίσει το Πνεύμα το Άγιο, που μπαίνει εγγυητής για μας, όταν μια μέρα θα πάμε στην Παρουσία, του Θεού και Κυρίου μας Ιησού Χριστού και  θα βρεθούμε στην τελική απολύτρωση μας, από αυτή τη σάρκα που  δεσμεύει, το πνεύμα μας.
Το Πνεύμα το Άγιο όπως είπε ο Κύριος πριν φύγει, μας διδάσκει, μας εκπαιδεύει στην πνευματική μας ζωή. Επίσης μας δίνει δύναμη να μπορούμε να ζήσουμε την αγία ζωή από εδώ.
Κανένας που πίστεψε στο Χριστό δεν ήταν καλός. Ο Κύριος δεν λέει καθαριστείτε και ελάτε, αλλά λέει ελάτε και θα σας δώσω εγώ ζωή  και να την περπατήσετε μαζί μου με την χάρη του Πνεύματος του Αγίου.
 Άρα λοιπόν πρέπει όλα αυτά τα κακά που αναφέρει ο Παύλος πρέπει να τα διώξουμε και να αντικαταστήσουμε την ζωή μας αφιερωμένη στον Κύριο και όλα πράγματι βήμα –βήμα θα αντικατασταθούν.
Θα έρθει η αγάπη, η συγχώρηση, η ευσπλαχνία και όλος ο καρπός του Πνεύματος του Αγίου στην καρδιά μας.
Ειρήνη του Κυρίου στις καρδιές μας. Αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ύμνος
Κύριε στην αγάπη σου θα τρέξω είν’ απαλή σαν αύρα πρωινή
Σαν τρυφερά μου κράζει να διαλέξω  στην απλωσιά ζωή αληθινή
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Επωδός
Κύριε θέλω Συ να με διδάξεις να σ’ αγαπώ με όλη την καρδιά
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κύριε στην αγάπη σου γυρεύω να βρω για την ψυχή μου λευτεριά
Δεν ειν’ τα δεσμά όσο αγναντεύω έχει πελάγου μακρινού θωριά.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κύριε στην αγάπη σου ατενίζω να βρω δικαιοσύνη καθαρή
Μονάχα στον Σταυρό την αντικρίζω αληθινή γεμάτη θαλπωρή
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 40
Ένα εδάφιο στην (προς εβραίους Επιστολή μας λέει κεφ.12: εδαφ.2).
 2 .«Ας  έχουμε τα μάτια μας προσηλωμένα στον Ιησού που μας έδωσε την πίστη την οποία και τελειοποιεί» .
                             «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αυτό είναι που μας δίνει θάρρος και ελπίδα ότι εμείς μόνο διαθέτουμε τον εαυτό μας σε εκείνον και εκείνος μας τελειοποιεί μέσα μας το χαρακτήρα μας και τον επεξεργάζεται δια Πνεύματος Αγίου. Εμείς όσο και να προσπαθήσουμε  είμαστε αδύναμοι άνθρωποι και κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ο Παλιός εαυτός μας.
                             «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Τώρα συνεχίζουμε την (προς Εφεσίους κεφ.5: 1—2—3—4 —5 )
« 1. Μιμηθείτε λοιπόν το Θεό, αφού είστε αγαπητά του παιδιά,2. να συμπεριφέρεστε με αγάπη κατά το πρότυπο του Χριστού, που μας αγάπησε κι έδωσε τη ζωή του για μας, προσφορά και θυσία που τη δέχεται ευχάριστα ο Θεός» .
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αφού λοιπόν, γίναμε παιδιά του Θεού, πρέπει να μιμηθούμε τον πατέρα μας. Ότι κάνει πρέπει να το κάνουμε.
Πρότυπο να έχουμε τον Ιησού Χριστό στον οποίο και θα αποβλέπουμε με τα μάτια μας προσηλωμένα επάνω του.
Στο σπίτι ότι δουν τα παιδιά στους γονείς τους που τους γαλουχούν και τους μαθαίνουν για το αύριο αυτό κάνουν τα παιδιά.
 Αν οι γονείς δίνουν ανατροφή σωστή στα παιδιά βγαίνουν στην κοινωνία άνθρωποι χρήσιμοι σωστή και όταν έρθει η ώρα για δαυλιά δείχνουν έναν καλό χαρακτήρα και παίρνουν επαίνους και οι γονείς καμαρώνουν ότι τα παιδιά τους είναι καλά και τίμια παιδιά.
 Όταν ένα παιδί βγει από μια οικογένεια με χωρίς αρχές και σωστή εκπαίδευση ανατροφής σπάνια βγαίνουν σωστοί άνθρωποι. Πάντα έχουν ψυχολογικά και ένα παράπονο γιατί….
Δυστυχώς τα μάτια μας είδαν και βλέπουν καθημερινά την αθλιότητα της κοινωνίας που είναι χωρίς φραγμούς. Όλες οι ταμπέλες πέσανε και κυριαρχεί το έγκλημα και η απάτη και πάψαμε πια να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, κυριαρχεί Ανηθικότητα. Όμως όλα δεν χάθηκαν.
Έρχεται ο Λόγος του Θεού που καλεί καλούς με ανατροφή και χωρίς ανατροφή
Και λέει ελάτε σε μένα όλοι οι πονεμένοι και φορτωμένοι κι εγώ θα σας αναπαύσω.
Αυτό το λέει στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο κεφ.11: εδαφ.28
28.«Ελάτε  σ’ μένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας αναπαύσω» .
                        «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Όλο η υπόθεση είναι να πάμε σε Εκείνον  και αφού πάμε θα μας ξεκουράσει, θα μας κάνει δικά του παιδιά και τότε θα μας δώσει την σωστή ανατροφή ,την ανατροφή πια του σωστού πατέρα, που ανατρέφει τα παιδιά του σωστά και τα βγάζει στην κοινωνία ανθρώπους σωστούς .
   Ότι  είδαμε στο σπίτι του Πατέρα μας τον μιμούμαστε και είμαστε αγαπητά του παιδιά. Συμπεριφερόμαστε ότι είδαμε στον Πατέρα μας, αναμεταξύ μας αλλά και στον κόσμο. Και τι είδαμε στον Πατέρα; Στοργή, αγάπη, θυσία, και προσφορά.
Και μεγαλύτερη προσφορά, δε γινόταν από το να επιτρέψει να γευτεί θάνατο ο γιός του, να αναλάβει τις ευθύνες μας και να γίνουμε παιδιά του χωρίς αμαρτία και να ξεκινήσουμε μια καινούργια ζωή καινούργιοι άνθρωποι καινούργιοι εν Χριστώ.
  Παράδειγμα:  Αν ένας άνθρωπος που είναι φυλακή και γίνει χριστιανός και τον συγχωρεί ο Θεός δεν θα είναι κακούργος και  φυλακή;
  Ναι για την Πολιτεία θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του το μητρώο του πάντα θα λέει ότι έκανε φυλακή για το τάδε παράπτωμα έως και φόνο.
   Αλλά όταν μετανοήσει αληθινά για το  Θεό δεν είναι πια κακούργος και άθλιος. Τον συγχωρεί με το να δεχτεί την σωτηρία του Ιησού Χριστού να το ξέρετε, διότι ο θεός το λέει ότι τον συγχωρεί και δεν θυμάται πλέον τίποτα. Αληθινή μετάνοια θέλει ο Θεός τα παραγράφει όλα και τώρα θέλει να μας αναθρέψει Εκείνος και να τον μιμούμαστε  Δέχεται με πολύ ευχαρίστηση την μετάνοια μας και αυτό είναι δικό του έργο, της σωτηρίας έργο του υιού Του.
Μας λέει: (Εφεσίους.κεφ.5: εδάφιο 3—4—5 )
3.Αφού ανήκετε στο Θεό δεν πρέπει ούτε καν λόγος να γίνεται μεταξύ σας για ακολασία και κάθε είδους ηθική ακαθαρσία και πλεονεξία. 4. Επίσης δεν σας ταιριάζει η αισχρότητα ανόητα λόγια και τα βρώμικα αστεία.
Αυτό που σας ταιριάζει είναι λόγια ευγνωμοσύνης προς το Θεό.
5. Γιατί να το ξέρετε καλά, κανένας απ’ όσους επιδίδονται στην ακολασία, στην ανηθικότητα στην πλεονεξία – που ουσιαστικά είναι λατρεία των ειδώλων – δε θα έχει μερίδιο στη βασιλεία του Χριστού και του Θεού.  
                                        «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Τα δικά μου λόγια άλλο περισσεύουν διότι τα λέει ο Λόγος του Θεού ξεκάθαρα ότι όποιος είναι παιδί του Θεού πρέπει να του μοιάσει και να κάνει αυτά που κάνει ο Πατέρας.
Και ο Κύριος μας όταν ήταν στη γη αυτό είχε πει:
Ευαγγέλιο Ιωάννου κεφ.8 εδαφ.28—29
28.« όταν …τότε θα καταλάβετε πως εγώ είμαι αυτός που πραγματικά είμαι κι ότι δεν κάνω τίποτε από μόνος μου αλλά τα λέω αυτά όπως με δίδαξε ο πατέρας
29. αυτός που με έστειλε είναι πάντοτε μαζί μου δε με άφησε μόνο μου ο Πατέρας γιατί εγώ κάνω πάντοτε αυτά που είναι ευάρεστα.
Ειρήνη στις καρδιές μας και η αγάπη του να μας συνοδεύει. Αμην
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 41
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
(Εφεσίους κεφ.5: εδαφ. 6—7—8)
« 6. Μην αφήνετε κανέναν να σας εξαπατάει με απατηλά λόγια. Γιατί όλα αυτά φέρνουν την τιμωρία του Θεού πάνω σε όσους δεν τον υπακούν. 7. μην έχετε λοιπόν τίποτε το κοινό μ’ αυτούς. 8. κάποτε ήσασταν στο σκοτάδι τώρα όμως που πιστεύετε στον Κύριο είστε στο φως» .
                                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται, με κάθε είδους λόγια που θα τους πουν για το Θεό.  πρέπει πάντα να έχουν μαζί τους τον Λόγο του θεού και να εξετάζουν τα πράγματα πως λέγονται. Να μελετούν
Διότι πράγματι κάποτε, ήμασταν στο σκοτάδι και τώρα ανήκουμε στο φως. Άρα πρέπει να μείνουμε στο φως. Πως θα μένουμε αν δεν μελετούμε, το Λόγο του Θεού να πληροφορεί την καρδιά μας και να έχουμε διάκριση πνεύματος. Πρέπει να προσέχουμε τον κάθε έναν, που μας λέει πράγματα και να τα διασταυρώνουμε μέσα από τον Λόγο.
 Βεβαίως πρέπει να ακούσουμε από ανθρώπους που γνώρισαν στην ζωή τους, τον Χριστό και άλλαξαν ριζικά τα πάντα μέσα τους. Αυτοί είναι που ο Θεός εργάζεται μαζί τους. Διότι όλοι μας κάποια στιγμή του χρόνου, μπήκαν στη ζωή μας μέσα άνθρωποι που είχαν γνωρίσει το Θεό και αυτοί, και μας έδειξαν ποια είναι η αλήθεια και τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε, και εγώ που τα γράφω από ανθρώπους άκουσα για το Ευαγγέλιο και τον Χριστό που σώζει.
  Πάντα ο θεός εργάζεται με ανθρώπινες καρδιές που τον δέχτηκαν.
  Το Ευαγγέλιο δεν το παρέδωσε σε αγγέλους αλλά σε ανθρώπους να το κηρύξουν σε άλλους ανθρώπους.
Ο Κύριος ήρθε στη γη όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου δίδαξε έδωσε οδηγίες, στους μαθητές του και τους είπε: « 18. ..Ο Θεός μου έδωσε όλη την εξουσία στον ουρανό και στη γη.19. Πηγαίνετε λοιπόν κάνετε μαθητές μου όλα τα έθνη βαφτίζοντας τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος 20. και διδάξτε τους να τηρούν τις εντολές που σας έδωσα. Κι εγώ θα είμαι μαζί σας πάντα ως τη συντέλεια του κόσμου.»Αμήν (Ματθαίος κεφ.28 εδαφ.18—19—20).
Όπως βλέπουμε ο Κύριος άφησε ανθρώπους να κηρύξουν το Ευαγγέλιο του τους Αποστόλους του και εκείνοι κήρυξαν σε άλλους ανθρώπους που δέχτηκαν τον Χριστό Και μάλιστα η πίστη τους ήταν τόσο επώδυνη που σφαγιάστηκαν οι πρώτοι χριστιανοί φαγώθηκαν από λιοντάρια. Τους γνωρίζουμε από τα μαρτυρολόγιά τους και απορούμε πως μπόρεσαν. Μπόρεσαν διότι ο Κύριος δίνει δύναμη.
Όμως από ανθρώπους που έβαλε ο Θεός στην καρδιά τους το Ευαγγέλιο και άκουσαν πίστεψαν και προτίμησαν να χάσουν τη ζωή τους παρά να τον αρνηθούν.
  Έτσι και εμείς θα ακούμε αλλά θα πρέπει να δούμε αν συμπίπτουν αυτά που λένε με τον Λόγο γιατί πάντα ακόμα και στα χρόνια του Παύλου και του Πέτρου σηκώθηκαν πολλοί ψευδό-διδάσκαλοι και ψευδοπροφήτες, γι’ αυτό πρέπει να εξετάζουμε μέσα από το Λόγο τι μας κηρύττουν.
  Εμείς με τον άντρα μου για δύο χρόνια μέχρι τις 2 η ώρα το βράδυ μελετούσαμε την Αγ. Γραφή και διασταυρώναμε τα λόγια των αδελφών και βλέπαμε την αλήθεια, που ο Κύριος να τους ευλογεί μας έδειξαν όλο το έργο σωτηρίας που έκανε ο Θεός στον άνθρωπο και ήταν αληθινά μέσα από το Λόγο έτσι ακριβώς τα διδασκόμασταν. Οπότε με χαρά δεχθήκαμε τον Κύριο στην ζωή μας και σ’ αυτόν τον βράχο στεκόμαστε τον Ιησού Χριστό.
 Βεβαίως ο θεός δεν έβαλε αγγέλους να κηρύξουν τον Λόγο του αλλά ανθρώπους.
Τώρα που είμαστε στο φως ελπίζω όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές τον παρακαλώ να προσεύχεται στο όνομα του Χριστού να τον φωτίσει ο θεός βέβαια μελετώντας τον Λόγο του. Γι’ αυτό σκέφθηκα να κάνω αυτά τα γραπτά διότι θέλω να φωνάξω στους ανθρώπους να δεχτούν τον μόνο σωτήρα στη ζωή τους. Ο χρόνος φεύγει τα χρόνια μας είναι λίγα. Μετά; Η αιώνια ζωή;  
 Μερικοί λένε εδώ τελειώνει η ζωή. Δεν  συμφωνώ. Γιατί;
α/ γιατί νιώθει ο άνθρωπος, μέσα του ότι, (ενώ  όλοι πεθαίνουν,) αλλά αυτός θα ζει. Νιώθει μέσα του κάτι το αιώνιο. Γι’ αυτό και συμπεριφέρεται κατά τον τρόπο της αιώνιας ζωής, να αποκτήσει πλούτο νομίζοντας ότι θα τον έχει αιώνια.
β/ Ο Κύριος έκανε τον κόπο έσχισε τα ουράνια για να μας πει γι’ αυτήν την αιωνιότητα ότι υπάρχει, διότι το πνεύμα μας είναι αθάνατο. Αυτό ήρθε ο Κύριος να σώσει όχι το σαρκίο μας. Διότι ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να πεθάνει.
  Για το θεό άξιζε να μας σώσει και αυτό πρέπει να το δούμε να το νιώσουμε ότι μας αγαπά και δεν θέλει να χαθούμε στο σκότος μακριά του.
Πρέπει να εκτιμήσουμε με ευγνωμοσύνη τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό.
Ειρήνη και ευλογία Κυρίου στις καρδιές μας Αμήν
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 42
Μελετώντας το βιβλίο αυτό που βάζω απόκομμα μας πληροφορεί και μας διαβεβαιώνει για το μήνυμα το πιο πάνω Νο 41 πόσο πρέπει να προσέχουμε όταν μελετούμε τον Λόγο του Θεού είτε Π. Διαθήκη είτε Κ. Διαθήκη. Από  τα χρόνια εκείνα, Είχαν σηκωθεί πολλοί ψευδοπροφήτες και οι Απόστολοι Παύλος –Πέτρος Ιωάννης φωνάζουν και τους συμβουλεύουν να προσέχουν τις ψευδοδιδασκαλίες.
όπως και στην Π. Διαθήκη υπήρχαν πολλοί ψευδοπροφήτες που έλεγαν ότι ο θεός τους μιλάει.
Στον άνθρωπο που φέρνει μήνυμα αληθινό, από τον θεό, ο θεός βάζει στο στόμα του λόγο και τότε είναι όλα αληθινά και πουθενά δεν υπάρχει λάθος.
Και στον Μωϋσή είχε πει ότι εγώ θα σου δώσω λόγο να μιλάς, γι’ αυτό πουθενά δεν έκανε λάθος ο Μωϋσής. Διότι μιλούσε ο ίδιος ο Θεός με το στόμα του.
Υπάρχει ένα βιβλίο ενός αδελφού γράφει τα εξής:
                                 «»»»»»»»»»»»»»»»
«  Και ενώ παλαιότερα ο σατανάς εργαζόταν απ’ έξω σαν λέων ωρυόμενος τώρα έχει αλλάξει πορεία και τακτική ώστε να μη γίνεται αντιληπτός από τους πιστούς και εργάζεται μέσα στην Εκκλησία σαν άγγελος φωτός. Θα ήταν δυνατόν να αποδειχθεί το γεγονός αυτό με τη μελέτη πολλών εδαφίων από την Αγία Γραφή που μας ομιλούν γι’ αυτό με τις παραλλασσόμενες  έννοιες των και τόσο ζωηρά ώστε οι αστήρικτοι Χριστιανοί να γαργαλίζονται στην ακοή και να σκανδαλίζονται,
(Β΄ Τιμοθέου δ:3—4). «Ίνα μη είμεθα πλέον νήπιοι κυματιζόμενοι και περιφερόμενοι με πάντα άνεμο διδασκαλίας»,
(Ας το δούμε και στην απλή γλώσσα: από την Κ. Διαθήκη.))
3. θαρθει καιρός που οι άνθρωποι δε θα ανέχονται τη σωστή διδασκαλία  αλλά θα συγκεντρώνουν γύρω τους πλήθος δασκάλων  που να ταιριάζουν με τις επιθυμίες τους, για ν’ ακούνε αυτά που τους αρέσουν. 4. θα κλείνουν τα’ αυτιά τους στην αλήθεια και θα στρέφονται στα παραμύθια…..
(Εφεσίους δ:14). 14. Δε θα είμαστε πια νήπιοι δε θα κλυδωνιζόμαστε και δε θα μας πηγαίνει πέρα δώθε ο άνεμος της διδασκαλίας, η ανθρώπινη δολιότητα και τα τεχνάσματα που μηχανεύεται η απάτη.
  Παραθέτουμε στη συνέχεια μερικές διαστρεβλώσεις πάνω στα θαύματα και τις αλήθειες της Αγ. Γραφής που τις έχουν διδάξει διάφοροι δήθεν θεολόγοι.
 α/ Αρνούνται την Θεοπνευστία της Βίβλου.
 β/ Αρνούνται την εκ της Παρθένου Μαρίας γέννηση του Χριστού.
 γ/ Αρνούνται την Θεότητα του Ιησού Χριστού.
 δ/ Αρνούνται την ύπαρξη αιωνίου κολάσεως.
Εκτός των άλλων υπάρχουν και άλλες διαστρεβλώσεις και επιφυλασσόμαστε να τις εκθέσουμε εν καιρώ.
 Οποιαδήποτε διδασκαλία δεν προέρχεται από την Αγία Γραφή πρέπει να απορρίπτεται σαν πλάνη.(Ησαϊας η: 20). 20. Η μόνη απάντηση είναι: Κρατήστε τη διδασκαλία του Κυρίου και τη διδαχή του. όποιος δεν ακολουθεί αυτή την προσταγή γι αυτόν δεν υπάρχει ελπίδα. «Αυτά τα λέει ο Ησαϊας αλλά στη ουσία τα λέει ο Θεός με το στόμα, του Ησαϊα»..
  Ώστε αδιάβλητο και ακλόνητο θεμέλιο της Χριστιανικής πίστεως πρέπει να λαμβάνεται αποκλειστικά η Αγία Γραφή, την  Θεοπνευστία της οποίας, πρέπει να έχουμε σαν κανόνα πίστεως καθ’ όλο το διάστημα της Χριστιανικής μας πορείας. Συγγραφεύς της Αγίας Γραφής είναι το Πνεύμα το Άγιο»..
              «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Βλέπουμε τις επιστολές του Απ. Παύλου συνεχώς να μιλά για τους ανθρώπους που είναι χωρίς Θεό ή είναι θρησκευόμενοι και κατά α άλλα κάνουν πράγματα που δεν το θέλει ο Θεός. Αλλά και μας τονίζει να μην μας εξαπατήσει κανένας με απατηλές διδασκαλίες και είναι έξω από την Αγ. Γραφή, και να μην  έχουμε τίποτα το κοινό μαζί τους. Το μόνο κοινό να τους Ευαγγελίσουμε (Ευαγγέλιο =καλά νέα) να τους πούμε ότι ο Χριστός τους αγαπά και πέθανε γι’ αυτούς. Αυτό το κοινό μόνο το ευαγγέλιο και αν δεν το δέχονται εμείς δεν έχουμε τίποτα κοινό μαζί τους. Όμως η αγάπη και η προσφορά μας θα είναι πάντα ανοιχτεί στους ανθρώπους αυτούς στο Όνομα του Κυρίου μας.
Και διαβάζοντας τον Ησαϊα κεφ.8 το 20 εδάφιο  θέλω να διαβάσουμε όλο το κομμάτι της προφητείας μια και οι ημέρες μας είναι πολύ πονηρές και τρέχουν όλοι σε παντός είδους ανθρώπων που λένε ότι κάνουν πράγματα με το Θεό.
Στο κεφ.8: 19 εδάφιο λέει το εξής ο Ησαϊας: 19. θα σας πούνε: «Συμβουλευτείτε τα πνεύματα των νεκρών και τους μάντεις που ψιθυρίζουν και μουρμουρίζουν. Δεν πρέπει ένας λαός να συμβουλεύεται τους θεούς του. Να ρωτάει τους νεκρούς για τους ζωντανούς 20. η μόνη απάντηση είναι Κρατήστε τη διδασκαλία του Κυρίου και τη διδαχή του. όποιος δεν ακολουθεί αυτή την προσταγή γι’ αυτόν δεν υπάρχει ελπίδα.
Να λοιπόν πως δένει με το πιο πάνω το 20 εδάφιο
Και ρωτώ, σήμερα δεν τρέχουν οι άνθρωποι λεγόμενοι χριστιανοί που συμβουλεύονται ανθρώπους μέντιουμ χαρτορίχτρες καφετζούδες και ένα σωρό ονόματα που λέγουν ότι θα λύσουν και θα δέσουν; Όλα αυτά είναι του σατανά διαβολικά πράγματα που δεν τα θέλει ο Θεός.
Επίσης κρύβονται στις εκκλησίες με το ποίμνιο ανακατωμένοι και παρασέρνουν τους ανθρώπους σε ψευτο-διδασκαλίες. Γι’ αυτό το Λόγο του Θεού να τον μελετούμε και να τον κρατούμε όπως ένας στρατιώτης στον πόλεμο κρατά το όπλο του νύχτα μέρα για τον εχθρό. Και μείς έχουμε εχθρό τον μεγαλύτερο ανθρωποκτόνο  τον διάβολο.
Ειρήνη σας αφήνω και στο όνομα του Κυρίου. Αμήν«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 43
Του μηνύματος 42 πιο πολύ το αφιέρωσα σ’ αυτό το βιβλίο που διαβάζω διότι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτά που λέει το βιβλίο.
Ξανά και πάλι στο εδάφιο επιμένω της προς Εφεσίους επιστολή
 κεφ.5: εδάφια 6—14 
Θα επαναλάβω τα εδάφια που μας λέγει ο Λόγος του Θεού. και θα σχολιάσουμε λίγο τα παρακάτω. Έχουν ενδιαφέρον.
6. μην αφήνετε κανέναν να σας εξαπατάει με απατηλά λόγια. Γιατί όλα αυτά φέρνουν την τιμωρία του Θεού πάνω σε όσους δεν τον υπακούν. 7. μην έχετε λοιπόν τίποτε το κοινό μ’ αυτούς. 8. Κάποτε ήσασταν  στο σκοτάδι τώρα όμως είστε στο φως. 9. Γιατί η ζωή εκείνων που οδηγούνται από το Άγιο Πνεύμα διακρίνεται για την αγαθότητα τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. 10.Να εξετάζετε τι αρέσει στον Κύριο. 11. και να μη συμμετέχετε στα σκοτεινά κι ανώφελα έργα των άλλων αλλά να ξεσκεπάζετε. 12. Γι’ αυτά που κάνουν εκείνοι στα κρυφά είναι ντροπή ακόμα και να μιλάμε. 13. Όταν όμως όλα αυτά έρχονται στο φως αποκαλύπτεται η αληθινή τους φύση. 14.Γιατί ότι φανερώνεται γίνεται κι αυτό φως. Γι’ αυτό λέει ένας ύμνος: «Ξύπνα εσύ που κοιμάσαι αναστήσου από τους νεκρούς και θα σε φωτίσει ο Χριστός.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Το φως  είναι η ίδια η ζωή και είναι ο ίδιος ο θεός. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.
Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο ο Κύριος το διακήρυξε ότι είναι το φως.
(Ιωάννης κεφ.8: εδαφ.12)
Ο Ιησούς είναι το φως του κόσμου
12 .Τότε ο Ιησούς τους μίλησε και τους είπε: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου όποιος με ακολουθεί δεν θα πλανιέται στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως που οδηγεί στη ζωή».
   Εύχομαι όσοι μελετούν τον Λόγο του θεού, να εμβαθύνουν σ’ αυτά  που μελετούν και να βρουν το Φως της ζωής, να ζουν μέσα σ’ αυτό  διότι, το φως όπως και η αλήθεια είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και σκοτάδι δεν υπάρχει σ’ αυτόν.
  Η ζωή μας να μαρτυρεί ανθρώπων αληθινών Χριστιανών πιστών, οι οποίοι θα ζούμε για Εκείνον. Και να κινούμαστε από το Πνεύμα το Άγιο.
(Εφεσίους κεφ.5:εδαφ.15—20).
   Προτροπές για σύνεση και εγρήγορση
  15. Προσέχετε λοιπόν, καλά πως ζείτε , μη ζείτε ως ασύνετοι αλλά ως συνετοί. 16. Να χρησιμοποιείτε σωστά το χρόνο σας, γιατί ζούμε σε πονηρούς καιρούς. 17.Γι’αυτό μην είστε άφρονες, αλλά ν’  αντιλαμβάνεστε ,τι θέλει ο Κύριος από σας. 18. Να μη μεθάτε με κρασί, που οδηγεί στην ασωτία αλλά να γεμίζετε με το Πνεύμα του Θεού. 19. Να τραγουδάτε στις συνάξεις σας ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές να ψάλετε με την καρδιά σας στον Κύριο.20 Να ευχαριστείτε πάντοτε και για όλα το Θεό και Πατέρα στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
 Ας πάμε παρακάτω στο θέμα της οικογένειας.
                               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Άντρες και γυναίκες
Εφεσίους κεφ.5.εδαφ.21—25
  21. να υποτάσσεστε ο ένας στον άλλο με φόβο Χριστού. 22. Οι γυναίκες να
υποτάσσονται στους άντρες τους όπως στον Κύριο. 23. Γιατί ο άντρας είναι ο αρχηγός της γυναίκας, όπως κι ο Χριστός είναι αρχηγός της εκκλησίας. Ο Χριστός είναι και ο σωτήρας του σώματος του, δηλαδή της εκκλησίας. 24.Όπως όμως η Εκκλησία υποτάσσεται στο χριστό έτσι και οι γυναίκες πρέπει να υποτάσσονται στους άντρες τους.25. οι άντρες να αγαπάτε τις γυναίκες σας όπως ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία και πρόσφερε τη ζωή του γι’ αυτήν.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
   Εδώ  ο Απ. Παύλος(στην ουσία ο θεός δια του στόματος του Παύλου το Πνεύμα το Άγιο) βάζει κάποια πράγματα στην θέση του ως προς την οικογένεια να έχει κάθε μέλος την θέση του για να υπάρχει αρμονία μέσα στο σπίτι.
  Πρώτα αναφέρεται στο να υποτασσόμαστε μέσα στην Εκκλησία ο ένας στον άλλον. Και βέβαια αυτό δηλώνει και σεβασμό και ταπείνωση. Και μέσα στην εκκλησία όπως στην οικογένεια τα μέλη να συμπεριφέρονται με αγάπη υπακοή και σεβασμό για να υπάρχει και εδώ αρμονία δια Πνεύματος Αγίου. Όταν συμβαίνει αυτό τότε δεν υπάρχει ανταρσία μπροστά στο Θεό ούτε γογγυσμός ούτε γκρίνια. Μόνο αγάπη μεταξύ των πιστών.
  Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Π .Δ. με το λαό Ισραήλ όταν γόγγυζαν και γκρίνιαζαν τότε ο θεός έβλεπε, ότι αντί να υποτάσσονται στον Λόγο του, επαναστατούσαν εναντίον του Θεού όταν δεν σέβονταν τον Μωϋσή και τους πρεσβύτερους του λαού. Ο  Θεός, είναι Θεός  τάξεως και αρμονίας, είχε βάλλει ανθρώπους, που τους διάλεξε, τους ενέκρινε και αντί να έχουν εμπιστοσύνη πρώτα στον Θεό, και ύστερα τους ηγέτες, τους οποίους έβαλε εκείνος χωρίς να κάνει λάθος, για να πηγαίνουν σ’ αυτούς να βρίσκουν το δίκιο τους.
  Αλλά εδώ ο εγωισμός τους ξεσηκωνόταν και τότε στρέφονταν στο πλήθος και άρχιζε ο γογγυσμός. Ο γογγυσμός γινόταν τότε στο πρόσωπο του Θεού και επέρχονταν καταστροφή, διότι εφόσον καταφέρονταν στους ανθρώπους που διάλεξε ο Θεός  επομένως ήταν εναντίον του, ο γογγυσμός
  Διότι στην ουσία ο Θεός τους κυβερνούσε. Ήταν Θεοκρατικό έθνος που σκοπό είχε να εγκατασταθεί στην γη που τους έταξε. Όταν στέλνει το Μωυσή και του λέγει εγώ θα μιλώ με το στόμα σου και θα είμαι μαζί σου, και έστησε επί 40 χρόνια την νεφέλη να τους φωτίζει τη νύχτα και την ημέρα να τους σκεπάζει και να τους οδηγεί. Αυτό σημαίνει ότι ο Θεός τους κυβερνούσε και με κάποιους συνεργαζόταν διότι δεν γινόταν να τον δουν και η νεφέλη συμβόλιζε το πνεύμα το Άγιο.
  Έτσι και η εκκλησία έχει μια υπόσχεση από τον ίδιο τον Κύριο για μια γη της Επαγγελίας που είναι στον ουρανό. Και ο ουρανός είναι όπου είναι Εκείνος. (για μένα αυτό είναι ουρανός) εξάλλου το λέει και ο ίδιος ο Κύριος.
 (Ιωάννης κεφ.14:εδαφ.2)
«  2.Στο σπίτι του Πατέρα μου  υπάρχουν πολλοί τόποι διαμονής, αν δεν υπήρχαν θα σας το έλεγα. Εγώ πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο». .
Η εκκλησία είναι τα άτομα. Δεν είναι τα κτήρια που στεγάζουν την Εκκλησία.
Ο Κύριος είναι αυτός ο αρχηγός  η κεφαλή της εκκλησίας που χρωστάνε οι πιστοί να σέβονται αυτά που άφησε ο Κύριος ως εντολές του, στους Αποστόλους και έτσι φτάσαμε μέχρι σήμερα. Αν  κυριαρχεί η αναρχία, και ο μη σεβασμός και υποταγή ο ένας στον άλλον, τότε παύουμε να είμαστε σώμα Χριστού.
Παράδειγμα: όλα τα μέλη μας μέσα έξω τα κατευθύνει ο εγκέφαλος μας. Όλα είναι σε αρμονία. Χέρια ,πόδια, μάτια, κλπ. Έτσι είναι και η εκκλησία του Χριστού.
  Όμως επειδή την εκκλησία την αποτελούν άνθρωποι που ο Κύριος εργάζεται μέσα στην καρδιά τους και με το χαρακτήρα τους γι’ αυτό ζητάει υποταγή και υπακοή στους ανθρώπου που τους λέμε πρεσβύτερους λόγω ότι αυτοί προηγούνται στη γνωριμία τους με τον Κύριο και τους έχει κάτω υπό την επίβλεψή του το Άγιο Πνεύμα
Τους διδάσκει καθημερινά. Όπως και τον αρχάριο. Τον καινούργιο που γνώρισε τον Κύριο και πρέπει να μάθει διδασκόμενος το Λόγο του θεού και να μελετά κι αυτός.
  Όταν ξέρουμε με την χάρη του θεού την θέση μας, με ταπείνωση διότι είμαστε άνθρωποι και κάτι να γίνει η ταπείνωση θα προηγηθεί και ο έλεγχος του πνεύματος θα γίνει. Και αν δεν το καταλάβει κάποιος τότε εμείς προσευχόμαστε να δώσει έλεγχο σ’ εκείνον που νομίζουμε ότι μας προσέβαλε, στεκόμαστε με υπακοή στον Κύριο την συγχώρηση που χρωστούμε να δώσουμε, γιατί και ο Χριστός συγχώρησε εμάς και έχουμε την ελπίδα ζωής στον ουρανό. Όχι πάντως γογγυσμό.
  Όταν αφήνουμε όλοι μας το Πνεύμα το Άγιο να κυβερνά την εκκλησία τότε υπάρχει νόμος τάξη και αρμονία.
  Τώρα πάμε στην οικογένεια.
  Σήμερα ,αλλά και από πάντα, η οικογένεια που δεν υποτάσσετε ο ένας στον άλλον, και δεν υπάρχει αρμονία του ανδρογύνου μεταξύ τους και υπακοή των παιδιών και σεβασμός, εκείνη η οικογένεια είναι διαλυμένη.
Εδώ δεν λέγει ότι η γυναίκα είναι σκλάβα, αλλά θα υποτάσσεται στον άνδρα της αφού είναι, και οι δύο πιστοί οπότε και οι δύο μαζί, στον Χριστό. Θα έχουν αρμονία στην σχέση τους και η γυναίκα πρέπει να υπολογίζει ,τον άντρα της να τον σέβεται και να κυβερνά το σπίτι της με αγάπη και προσφορά.
Ο δε άντρας να αγαπά την γυναίκα του. Πιο δυνατό πράγμα ζητάει από τον άντρα.
Βλέπετε ο Θεός είναι σοφός και ο Λόγος του είναι από εκείνον. Ξέρει ο Κύριος ότι η γυναίκα έχει ανάγκη από την αγάπη του άντρα της να παίρνει δύναμη να αντέχει το βάρος της οικογένειας μέσα στο σπίτι.
 Γυναίκες είμαστε , και ξέρουμε πόσο βαριά είναι η δουλειά του σπιτιού με την  ασχολία των παιδιών, πόσο την κουράζουν, ι ο άντρας έξω από το σπίτι και κείνος κουράζεται και όταν, έρχεται να δίνει την αγάπη του και να παίρνει αγάπη σεβασμό από την γυναίκα του και τα παιδιά του. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο, καταλαβαίνουν πόσο κουράζεται ο κάθε ένας στον τομέα του. Δηλαδή κατανόηση.
  Σήμερα εδώ και κάμποσα χρόνια οι γυναίκες δουλεύουν έξω ,έχουν την εργασία τους και πόσο πολύ κουράζονται γιατί, οι περισσότερες να μην πω όλες  έχουν και να προλάβουν το σπίτι τα παιδιά κλπ.
  Εδώ στην Ελλάδα τώρα η νεολαία στρώθηκε να αλληλοβοηθούνται τα ζευγάρια. Τα παλιά ζευγάρια όλα η γυναίκα, δουλεύει δεν δουλεύει έξω.
  Φανταστείτε αν δεν υπάρχει σεβασμός και αγάπη, και κατανόηση τι γίνεται σε εκείνο το σπίτι, που ο καθένας έχει το δικό του θέλω, το δικό του εγωισμό, να εκπληρώσει τις δικές του επιθυμίες και έτσι έχουμε ένα σπίτι που είναι η αναρχία μέσα.
  Έρχεται τώρα, στη ζωή ενός ζευγαριού, ο Θεός και λέει: δια πνεύματος Αγίου με τον Παύλο, ότι αν θέλει το σπίτι να πάει καλά ,μόνο δια του Ιησού Χριστού θα είναι σωστό σπίτι, εφόσον και οι δύο, το ζευγάρι, έβαλαν στην καρδιά τους, Αυτόν.    
Θα δούμε και παρακάτω τι άλλα πράγματα ζητάει ο Θεός από την οικογένεια. Αλλά  και σαν εκκλησία.
Επειδή η λέξη, υποταγή και η υπακοή, στο λεξικό λέει ότι είναι υποδούλωση, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε.
Ούτως ή άλλως ο άνθρωπος είναι υποδουλωμένος ενώ το παίζει ελεύθερος.
Υποδούλωση είναι και το αλκοόλ, είναι τα ναρκωτικά, είναι ο εγωισμός μας που αρκεί να γίνει αυτό που θέλουμε, για τους άλλους καρφάκι δεν μας καίγεται. Εγώ να περνάω καλά εγώ, εγώ. Υποδουλωμένοι λοιπόν στα πάθη μας
Και μήπως ένα αντρόγυνο που παντρεύεται δεν υποδουλώνεται ο ένας στον άλλο και όταν περάσει ο έρωτας τότε αρχίζουν να αναζητούν τρόπους ώστε να καλύπτουν το κενό τους;  εν τω μεταξύ έχουν φέρει και ένα –δύο παιδιά στον κόσμο, και κείνα τα καημένα που να στηριχθούν και που να σταθούν όταν ο μπαμπάς και η μαμά μαλώνουν τόσο εγωιστικά που δεν τα βλέπουν.
  Άρα λοιπόν, μήπως είναι καλύτερα να είμαστε υπόδουλη στον Χριστό που είναι το φως η ζωή και η σωτηρία, μια οικογένεια στηρίζεται, σε γερές βάσεις που ο Χριστός που ο Χριστός έβαλε τα θεμέλια; με την χάρη του παρά η αναρχία που είναι από το διάβολο και διαλύει σπίτια. Και σήμερα έχουμε παιδιά με προβλήματα ψυχολογικά γιατί η γυναίκα δεν θέλει να δώσει υποταγή στον άντρα της και ο άντρας αγάπη στη γυναίκα του και στα παιδιά του.
Ποτέ δεν τελειώνει η αγάπη του ζευγαριού όταν και οι δύο έχουν μέσα τους τον Χριστό και εργάζεται το Πνεύμα το Άγιο στην καρδιά τους.
  Ποτέ τίποτα δεν είναι εύκολο. Ο Θεός μας περνάει από πολλές καταστάσεις όπως για να καθαρίσει το χρυσό περνάει από φωτιά και βγαίνει χρυσός καθαρός. Ούτε λέω δεν θα υπάρχει διαφωνία αλλά θα υπάρχει η χριστιανική αγάπη και τα θέματα θα συζητούνται. Αν ο καθένας πάρει την σημαία του εγωισμού του, τότε δεν γίνεται το θέλημα του θεού αλλά θα επιβάλουμε εμείς θελήματα δικά μας και δεν θα ευλογείται η οικογένεια.
  Πιστέψτε με καμιά γυναίκα δεν ένιωσε υπόδουλη ούτε στον άντρα της ούτε στα παιδιά της διότι ο Κύριος δίνει σοφία και στους δύο και κατευθύνουν τα παιδιά τους σε ανατροφή υγιεί, λύνουν χωρίς εγωισμό τα θέματα τους.
  Όταν βέβαια αφήνουμε τον Κύριο στην ζωή μας. Αλλιώς χάος.
  Ο άντρας λοιπόν, θα αγαπά την γυναίκα του όπως ο Κύριος αγάπησε την  εκκλησία του μέχρι και την ζωή Του έδωσε γι’ αυτήν. Έτσι  πρέπει να αγαπά ο άντρας την γυναίκα του. έτσι τον παρομοιάζει ο Λόγος του Θεού. Γι’ αυτό είναι και η κεφαλή του σπιτιού όπως ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας.
Ειρήνη και χάρη από τον Κύριο το Πνεύμα Του να μας διακατέχει. Αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»                      
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 44
(Εφεσίους κεφ.5: εδαφ.25—33).
  25. Οι άντρες να αγαπάτε τις γυναίκες σας όπως ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία και προσέφερε τη ζωή του γι’ αυτήν. 26. Ήθελε έτσι να την εξαγιάσει αφού την καθάρισε με το λουτρό του βαπτίσματος και με το λόγο, 27.ώστε η εκκλησία να του ανήκει ως νύφη με όλη τη λαμπρότητα την καθαρότητα και αγιότητα, χωρίς ψεγάδι ή ελάττωμα ή κάτι παρόμοιο. 28. Το ίδιο και οι άντρες οφείλουν να αγαπούν τις γυναίκες τους, όπως αγαπούν το δικό τους σώμα. Όποιος αγαπάει τη γυναίκα του αγαπάει τον εαυτό του. 29. Κανείς ποτέ δε μίσησε το ίδιο του το σώμα, αλλά αντίθετα το τρέφει και το φροντίζει, έτσι κάνει κι ο Κύριος για την εκκλησία, 30. γιατί είμαστε μέλη του σώματος του από τη σάρκα του και τα οστά του. 31. Γ’ αυτό – λέει η Γραφή – θα εγκαταλείψει ο άντρας τον πατέρα και την μητέρα του, για να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του θα γίνουν οι δύο τους ένας άνθρωπος. 32. σ’ αυτά τα λόγια κρύβεται ένα μεγάλο μυστήριο, που εγώ σας λέω ότι αναφέρεται στη σχέση Χριστού και εκκλησίας. 33. Αλλά ο καθένας ν’ αγαπάει τη γυναίκα του όπως αγαπάει τον εαυτό του, και η γυναίκα να σέβεται τον άντρα της.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» 
Εδώ βλέπουμε στο σύνολο ότι ο άντρας σαν η κεφαλή του σπιτιού πρέπει να αγαπά την γυναίκα του όπως τον εαυτό του. Η παραγγελία ότι ο άντρας θα εγκαταλείψει πατέρα και μάννα. Το είπε ο Αδάμ  όταν είδε την Εύα πλάι του. ( Γένεσης κεφ.2: εδαφ.23—24)  Όταν του παρουσίασε ο θεός την Εύα, «23 .Τότε ο Αδάμ είπε: Αυτό επιτέλους είναι κόκαλο από τα κόκαλά μου και σάρκα από την σάρκα μου.  «Γυναίκα» (ανδρίς)αυτή θα λέγεται γιατί από τον άνδρα πάρθηκε».24 Γι’ αυτόν τον λόγο θα εγκαταλείπει ο άνδρας τον πατέρα του και την μητέρα του και θα ενώνεται με τη γυναίκα του θα γίνονται ένα σώμα
   Και τώρα το επαναλαμβάνει ο απ.  Παύλος δια Πνεύματος Αγίου και το επικυρώνει μέσα στην εκκλησία . Διότι δεν είναι δυνατόν να λέγεσαι πιστός ένας άνδρας και να έχεις την οικογένεια σου να ζει σε κατάσταση αναρχίας φόβου και μη σεβασμού.
Ο Κύριος το απαιτεί διότι και αυτός αγάπησε την εκκλησία του και έδωσε τον εαυτό του γι’ αυτήν. Ένας  παραλληλισμός γίνεται για να δούμε το σοβαρό θέμα της οικογένειας.
Πρέπει το ζευγάρι να έχει αρμονία μέσα στο σπίτι όσα προβλήματα κι αν έχουν και προπαντός ο εγωισμός πρέπει να αφήνεται στην άκρη και να αντιμετωπίζεται με προσευχή στον Κύριο.
   Απλώς εκ πείρας μιλώ και όχι ότι έχω γνώσεις να λύσω θέματα οικογενειακά. Μακάρι να είχα αφήσει την ζωή μου εξ’ ολοκλήρου στον Κύριο και να έχω αυτή την γνώση με την χάρη του που έχω και θέλω να έχω ακόμα. Θα ήταν τα πράγματα καλύτερα για το σπίτι μου.
  Ο Κύριος μελετώντας τον Λόγο του δίνει έλεγχο και πώς να ζούμε με την οικογένεια μας. Άμα δεν κάτσουμε στο θρανίο του Κυρίου και να μάθουμε γι αυτόν πάντα θα χωλαίνουμε.
    Άρα όταν λέγει η γυναίκα να σέβεται τον άντρα της πρέπει να το κάνει για να υπάρχει αγάπη τάξη και ειλικρίνεια. Αυτή την οικογένεια θέλει ο Θεός, όπως και την Εκκλησία Του.
                                     »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Παιδιά και γονείς
(Εφεσίους κεφ.8: εδάφ.1—4)
1.Εσείς παιδιά να υπακούτε στους γονείς σας, σύμφωνα με το θέλημα, του Κυρίου, αυτό άλλωστε είναι το σωστό. 2. «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, αυτή είναι η μόνη εντολή που περιέχει υπόσχεση, 3. για να ευτυχήσεις και να ζήσεις πολλά χρόνια στη γη.
  4.Κι’ εσείς πατέρες μη φέρνεστε στα παιδιά σας έτσι ώστε να εξοργίζονται, αλλά να τα ανατρέφετε δίνοντας τους αγωγή και συμβουλές που εμπνέονται από την πίστη στον Κύριο.
                                       »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Τα πάντα στηρίζονται στην υπακοή και πίστη στον Κύριο.
Είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε σε κάποιον πάντα θα υπακούμε.
Ο ΚΥΡΙΟΣ: θέλει υπακοή μέσα από την αγάπη την αρμονία και προπαντός την αποδοχή του μέσα στην καρδιά μας για να ζούμε την ζωή που μας δίνει και ο Λόγος του είναι το σχολείο του.
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ: θέλει υπακοή μέσα από τον εγωισμό μας και όλα τα ελαττώματα μας να τα διαχειριστεί για το κακό που θα κάνει στη ζωή μας. Μας τα προβάλλει στη γυναίκα ως απελευθέρωση στον άντρα ότι είναι ο Κύριος του σπιτιού και βασανίζει γυναίκα και παιδιά ανάλογα με τους χαρακτήρες του καθένα.
Ποιόν θέλουμε να κυβερνά στην ζωή μας ορίστε να τον πάρουμε.
Επιλογές: δύο είναι
Φως και σκοτάδι: δύο είναι
Γραμμή μία, με δύο πλευρές: από δω ο Χριστός το φως από κει ο διάβολος το σκοτάδι και το χάος.
Είτε το θέλουμε είτε όχι κάποιον πρέπει να υπακούμε.
Καλύτερα τον Σωτήρα του κόσμου που πέθανε για μένα παρά τον εχθρό της ψυχής μου τον ανθρωποκτόνο και εχθρό του Θεού.
  Όλη η οικογένεια υπακοή στον Κύριο –στην εκκλησία-και αναμεταξύ τους, σεβασμό αγάπη και υπακοή.
 Αλήθεια είναι ότι τα παιδιά να σέβονται τους γονείς αλλά και οι γονείς να σέβονται τα παιδιά. Αλλιώς μετά μαζεύουν πίκρα οι γονείς από πολλές πλευρές.
   Και για να γίνουν αυτά όλα, πρέπει να ζούμε την ζωή του Κυρίου μελετώντας κάθε μέρα να γεμίζουμε με την χάρη του, για να απολαύσουμε τον κόπο μας από τα παιδιά μας. Αλλιώς  θα το βρούμε μπροστά μας ότι σπείραμε θα το θερίσουμε.
  Και δυστυχώς σήμερα κάνουμε πολλά λάθη αν και πιστοί εφαρμόζουμε πολλές φορές των γονιών μας την σκληράδα. Και δεν προσέχουμε την φωνή του Κυρίου.
Αυτά προς το παρόν ο Κύριος να μας φωτίζει και να μας ελέγχει με το Πνεύμα του.
Ειρήνη και αγάπη .Αμήν

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – -45
Δούλοι  και κύριοι
(Εφεσίους κεφ.6: εδαφ.5—9 )
5. Οι δούλοι να υπακούτε στους κατά κόσμο κυρίους σας με φόβο και τρόμο να τους υπηρετείτε με ειλικρίνεια στην καρδιά όπως θα κάνετε στο Χριστό. 6. Όχι μόνο για τα μάτια, για να είστε αρεστοί στους ανθρώπους αλλά να εκπληρώνετε ολόψυχα το θέλημα του Θεού, ως δούλοι του Χριστού. 7. Κάνετε καλόβουλα τη δουλειά σας σαν να δουλεύετε για τον Κύριο και όχι για τους ανθρώπους. 8. Να ξέρετε καλά πως για το καλό που κάνει κανείς θα ανταμειφθεί από τον Κύριο, είτε είναι δούλος είτε είναι ελεύθερος. 9. Κι εσείς οι κύριοι, παρόμοια να φέρεστε προς τους δούλους. Αφήστε κατά μέρος τις απειλές. Να ξέρετε καλά ότι ο δικός σας Κύριος είναι στους ουρανούς και αυτός δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πρόσωπα.
   Εδώ ο Απ. Παύλος στρέφεται τώρα και στο θέμα της συμπεριφοράς των δούλων εκείνον των καιρών, και στους κυρίους τους.
Η δουλεία ,που σήμερα την ακούμε σαν μια αρρώστια που πέρασε και όλοι χαίρονται  την ελευθερία τους. Ο καημένος ο άνθρωπος και πάλι είναι σκλάβος σε πάρα πολλά πράγματα
Αλλά ας ασχοληθούμε με τους δούλους εκείνου του καιρού.
Από την στιγμή που τον έκαναν δούλο έναν άνθρωπο δεν είχε πια προσωπικότητα. Τα ζώα του αφεντικού είχαν μεγαλύτερη αξία από έναν δούλο. Για τον αφέντη ο δούλος ήταν η μηχανή ήταν το σημερινό ρομπότ που όλα τα έφτιαχνε. Είχε  το δικαίωμα επάνω του, να τον σκοτώσει να τον ελευθερώσει, να τον βάλει σε αλυσίδες, ή στο σπίτι να δουλεύει και να εξυπηρετεί τα του σπιτιού να φταίει αυτός αν δεν πήγαινε καλά κάποια δουλειά του αφεντικού πέθαινε για ένα τίποτα. Και αν το έσκαζαν τότε τους έψαχναν σε όλη την αυτοκρατορία και είχε το δικαίωμα ο αφέντης να τον τιμωρήσει πολύ σκληρά, όταν τον έβρισκαν μέχρι και θάνατο μπορούσε να υποστεί χωρίς να τον κρίνει κανένας.
 Τώρα όμως υπήρξαν άνθρωποι δούλοι που πίστεψαν στο Χριστό και έπρεπε να αλλάξει η ζωή τους απέναντι στα αφεντικά τους, στους σύνδουλους τους και να ζουν τις περισσότερες φορές, κρυφά για να μη τους θανατώσουν επειδή ήταν χριστιανοί.. Ξέρουμε ότι απαγορευόταν η χριστιανική πίστη, και μάλιστα με φρικτά βασανιστήρια Πολλοί δούλοι με την αγάπη που τους έδωσε ο Κύριος και την συνείδηση να είναι ειλικρινείς κέρδισαν στον Κύριο τα αφεντικά τους η τις αφεντικίνες τους.  Πολύ σημαντικό η υπακοή και η τάξη όταν την εφαρμόζεις  τότε κάνεις τους άλλους να αναρωτιούνται τι γίνεται, εγώ του φέρομαι απαίσια είναι κτήμα μου και δεν με κλέβει με φέρεται τίμια και με κάνει όλα ότι ζητήσω, το μάτι του δεν είναι στη φευγάλα και στο τρέξιμο να το σκάσει. Βέβαια ο Κύριος έδινε χάρη δύναμη σ’ αυτούς τους ανθρώπους και το Πνεύμα το Άγιο ήταν πλούσιο επάνω τους.
Στα μαρτυρολόγια των πρώτων χριστιανών έχουμε πολλά παραδείγματα που οι άνθρωποι έβλεπαν ότ κάτι υπάρχει σ’ αυτούς το σπουδαίο και το μεγαλείο το να διακηρύττουν ότι είναι χριστιανοί να ομολογούν δεχτούν τον Κύριο. Οπότε  πολλοί πίστευαν κάθε ημέρα.
   Εδώ βέβαια ο Παύλος απευθύνεται σε ανθρώπους δούλους πιστούς.
Αλλά απευθύνεται και σε κυρίους πιστούς. Εδώ γίνεται ένα δέσιμο του λόγου του Παύλου σ’ αυτούς τους ανθρώπους Κυρίους και δούλους σεβασμού και αδελφικότητας αλλά και ο καθένας από την σκοπιά του να ξέρει τι θέση του.
Να υπάρχουν κίνητρα καλόβουλα διότι και ο Κύριος με καλόβουλο τρόπο έδωσε την ζωή του για μας.
 Σήμερα δεν έχουμε δούλους, αλλά πάλι έχουμε αφεντικά και εργάτες και υπαλλήλους διευθυντές προϊσταμένους σε διαφόρους τομείς.  Άρα τώρα τα ίδια πάλι θα έλεγε ο Παύλος μόνο την αλλαγή της λέξεως δούλους θα είχαμε.
  Αλλά και δεν είμαστε μήπως δούλοι των παθών μας;
 Πρέπει να μάθει ο χριστιανός να είναι συνεπείς στην εργασία του να δουλεύει ο άνθρωπος τίμια να ευχαριστεί τον Κύριο για την δουλειά που του έδωσε διότι υπάρχουν και ειδικά σήμερα άνθρωποι που έχουν χάσει δουλειές και να προσευχόμαστε γι’ αυτούς του ανθρώπους που είναι απελπισμένοι. Τους βλέπω και κλαίει η ψυχή μου.
  Σήμερα ο κόσμος είναι τόσο αναστατωμένος από πολλές πλευρές αλλά εκείνο που τον αγχώνει είναι η ανεργία η μεγάλη μάστιγα των ανθρώπων.
Γιαυτό οι χριστιανοί να μάθουν να ακουμπούν τα προβλήματα τους στον Κύριο.
Δεν ζω στον δικό μου κόσμο που ίσως πούνε μερικοί. Ίσα-ίσα είμαι άνθρωπος με πείρα, και ο Θεός έδωσε λύσεις από το πουθενά στην ζωή μου. Μακάρι να τον είχα εμπιστευθεί πολύ πιο μπροστά λυπούμαι για τον χρόνο που έχασα.
Ο Θεός θέλει μετάνοια και εμπιστοσύνη σε εκείνον να τα αφήσουμε στα χέρια του και να κανονίσει Εκείνος το θέμα μας.  
Ειρήνη και φώτιση στις καρδιές μας από Εκείνον. Αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 46

Η ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ
(Εφεσίους κεφ.6: εδαφ.10—17).
                                         «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  10/Το λοιπόν, αδελφοί μου, ενδυναμώνεσθε εν Κυρίω και εν τω κράτει της ισχύος αυτού.
  11/Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθείτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου·
Κανείς πιστός δεν είναι που να μην πειράχθηκε από τον διάβολο και ακόμα να μη πειράζετε. Η δουλειά του διαβόλου  είναι αυτή.
  12/ διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις.
  13/ Διά τούτο αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθείτε να αντισταθείτε εν τη ημέρα τη πονηρά και αφού καταπολεμήσετε τα πάντα, να σταθήτε.
14/ Σταθήτε λοιπόν περιεζωσμένοι την οσφύν σας με αλήθειαν και ενδεδυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης
  15/ και έχοντες υποδεδημένους τους πόδας με την ετοιμασίαν του ευαγγελίου της ειρήνης·
  16/ επί πάσι δε αναλάβετε την ασπίδα της πίστεως, διά της οποίας θέλετε δυνηθή να σβέσητε πάντα τα βέλη του πονηρού τα πεπυρωμένα·
  17/ και λάβετε την περικεφαλαία της σωτηρίας και την μάχαιραν του Πνεύματος, ήτις είναι ο λόγος του Θεού.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
   Ο άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ,τα σχέδια του θεού και τα σχέδια του διαβόλου , όταν γίνεται κάτι στην ζωή τους, το λένε: κακοτυχία, το, έτσι ήταν γραφτό, κακιά ώρα, δεν είχα τύχη, τι να κάνω η μοίρα μου τόχε, όλα μου πάνε στραβά και ένα σωρό άλλα.
Αν πάλι τους τυχαίνουν καλά πράγματα λένε: είχα τυχερό, η μοίρα μου με  μοίρανε, άγιο είχα, και πάλι πολλά τέτοια και άντε να πουν δόξα το θεό είχα τύχη.
                            «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Στο εδαφ.10 μας λέει ο Λόγος του Θεού να πάρουμε δύναμη από τον Κύριο και να είμαστε ενωμένοι μαζί του, διότι έχει δύναμη που  την δίνει και σε μας.
Μας στέλνει στον πόλεμο., εναντίον του εχθρού . Όμως  ο πόλεμος έχει θωράκιση.
Και ο Κύριος το ξέρει, γι’ αυτό μας θωρακίζει για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις, του εχθρού, και να μην λυγήσουμε. Διότι εκείνος προπορεύεται στις μάχες μας, εναντίον του εχθρού μας.
Ξέρει ότι η μάχη μας, δεν είναι ενάντια σε ανθρώπους, αλλά, σε πνεύματα πονηρά που βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας, μας  πολεμούν αναπάσα στιγμή και ποτέ δεν μας αφήνουν ήσυχους.
  Στο εδαφ.11 μας λέει να ντυθούμε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός για να αντιμετωπίσουμε τον διάβολο. Αν ο Θεός δεν μας δώσει όπλα δικά του, που ξεκινούν από το Πνεύμα το Άγιο ,που έχουμε μέσα μας, για να είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στον πονηρό, που δεν τον βλέπουμε αλλά έχουμε χτυπήματα πολλά, στην πορεία της ζωής μας και αν τον αφήσουμε να μας παρασύρει, σε σκέψεις ενάντια στο: Που είναι ο Θεός; Δεν το βλέπει ο Θεός; Και φτάνουμε σε σημείο μέχρι να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη του  Θεού. Τότε είμαστε πιστοί χωρίς ρίζες που πρέπει να είμαστε ριζωμένοι στον Κύριο.
  Γι’ αυτό ο πιστός, χρειάζεται να είναι σταθερός και στα καλά και στα άσχημα. Αυτό για να γίνει πρέπει να έχει πολύ δουλειά πνευματική, με τον Κύριο σε εμπιστοσύνη υπακοή στο θέλημα Του και να τον αφήσουμε να μας δώσει την πανοπλία, που ξέρει ότι την χρειαζόμαστε. Μας είναι απαραίτητη διότι πολεμάμε με το σκοτάδι και ο Κύριός μας είναι φως.
  Να μείνουμε ως το τέλος σταθεροί στην πίστη μας. Μας λέει για μια ζώνει που θα την ζωστούμε που είναι η αλήθεια. Και  ο θώρακας είναι η δικαιοσύνη. Και τα παπούτσια μας που θα βάλουμε είναι η ετοιμότητα το να διακηρύττουμε  την ειρήνη και το Ευαγγέλιο.
   Αλλά για να καταλάβουμε: ποια είναι η αλήθεια;
 Η αλήθεια είναι μεγάλο πράγμα. Όλοι ψάχνουν την αλήθεια, αλλά μπροστά τους πάντα θα βρουν σκοτάδι, ψέμα, διπρόσωπους ανθρώπους, μέσα στην σχέση τους, μέσα στην εργασία τους, μέσα στην οικογένεια.
 Όμως, έρχεται τώρα εδώ το κομμάτι του Ευαγγελίου του Ιωάννη να μας πει ποιός είναι η αλήθεια.
Ιωάννης 14:6
Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού.
 Άρα υπάρχει η αληθινή ζωντανή αλήθεια μόνο στον Κύριο. Ο Κύριος είναι η αλήθεια και όποιος είναι του Κυρίου θα ζει μέσα στην αλήθεια και το σκοτάδι δεν θα τον καταλαμβάνει. Διότι ο Κύριος όταν τον ζητούμε με αληθινή καρδιά μας φανερώνεται και μας δίνει δύναμη  με την αλήθεια που μας αποκαλύπτει μπορούμε να τον βρούμε διότι είναι και η οδός.
Ιωάννης κεφ.12:Εδαφ.44—48   
44/Ο δε Ιησούς έκραξε και είπεν· Ο πιστεύων εις εμέ δεν πιστεύει εις εμέ, αλλ' εις τον πέμψαντά με,
  Αμέσως – αμέσως ο Κύριος δηλώνει ότι εκτός που είναι η αλήθεια, η οδός, αμέσως λέγει ο πιστεύων εις εμέ δεν πιστεύει μόνο σε μένα αλλά και σε αυτόν που με έστειλε.
   45/… Εγώ ήλθον φως εις τον κόσμον, διά να μη μείνη εν τω σκότει πας ο πιστεύων εις εμέ
Ιωάννης 12:36
  36Ενόσω έχετε το φως, πιστεύετε εις το φως, διά να γείνητε υιοί του φωτός.
 Οι άνθρωποι που ζουν στο φως που είναι ο Ιησούς Χριστός η δύναμη του σκοταδιού δεν υπέρ-ισχύει επάνω τους. ¨όμως πρέπει να έχουν την ζωή της αλήθειας της ζωή του φωτός και να κάνουν αυτοέλεγχο το βράδυ που πάνε για προσευχή και με ειλικρίνεια μπροστά στο Θεό να γίνεται αυτός ο έλεγχος ώστε το Πνεύμα να εργάζεται μέσα τους ελέγχοντας και διορθώνοντας.
Ο Θώρακας της δικαιοσύνης:
Ποιος είναι αυτός ο Θώρακας της δικαιοσύνης;
Ρωμαίους α:-5—6—20—22—23
   5/.διά του οποίου ελάβομεν χάριν και αποστολή εις υπακοήν πίστεως πάντων των εθνών υπέρ του ονόματος αυτού… 
  6/.Μεταξύ  των οποίων είσθε και σεις προσκεκλημένοι του Ιησού Χριστού.
διότι εξ έργων νόμου δεν θέλει δικαιωθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού· επειδή διά του νόμου γίνεται η γνώρισις της αμαρτίας.
  Ρωμαίους κεφ.3:εδφ.20—22
  20/.διότι εξ έργων νόμου δεν θέλει δικαιωθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού· επειδή διά του νόμου γίνεται η γνώρισις της αμαρτίας.
 22/. δικαιοσύνη δε του Θεού διά πίστεως Ιησού Χριστού εις πάντας και επί πάντας τους πιστεύοντας· διότι δεν υπάρχει διαφορά.
  23/.επειδή πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού,
Ρωμαίους 4:13
  13/Επειδή η επαγγελία προς τον Αβραάμ ή προς το σπέρμα αυτού, ότι έμελλε να ήναι κληρονόμος του κόσμου, δεν έγεινε διά του νόμου, αλλά διά της δικαιοσύνης της εκ πίστεως.
  22/. Διά τούτο και ελογίσθη εις αυτόν εις δικαιοσύνην.
  24/. αλλά και δι' ημάς, εις τους οποίους μέλλει να λογισθεί, τους πιστεύοντας εις τον αναστήσαντα εκ νεκρών Ιησούν τον Κύριον ημών,
 25/.όστις παρεδόθη διά τας αμαρτίας ημών και ανέστη διά την δικαίωσιν ημών.
 Να λοιπόν ποιός είναι ο θώρακας της δικαιοσύνης. Είναι η δικαίωσης του ανθρώπου, που δέχεται τον Ιησού Χριστό και την σταύρωσή του υπέρ της αμαρτίας Ο Κύριος πέθανε για να μας δικαιώσει μπροστά στον πατέρα.
Αυτός είναι ο θώρακας της δικαιοσύνης που δεν τολμά να στοχεύσει επάνω μας ο διάβολος. Ο Πατέρας βλέποντας το θώρακα της δικαιοσύνης με το αίμα του  σταυρού του Υιού Του μας δικαιώνει και μας προφυλάσσει από τον εχθρό.
Πιστεύοντας στο έργο της απολύτρωσης δια  του σταυρού η πίστη μας λογίζεται δικαιοσύνη στο Θεό. Μελετάται τον Λόγο αδελφοί μου.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ιωάννης 13—27
13/Ειρήνην αφήνω εις εσάς, ειρήνην την εμήν δίδω εις εσάς· ουχί καθώς ο κόσμος δίδει, σας δίδω εγώ. Ας μη ταράττεται η καρδία σας μηδέ ας δειλιά…Αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ -47
Εφεσίους κεφ.6εδαφ.16—18
  16/. επί πάσι δε αναλάβετε την ασπίδα της πίστεως, διά της οποίας θέλετε δυνηθή να σβέσητε πάντα τα βέλη του πονηρού τα πεπυρωμένα·
  Εδώ τώρα έχουμε επιθέσεις με πυρωμένα βέλη. Αυτά δηλαδή που πονούν πολύ άσχημα στην καρδιά του ανθρώπου. Τα πάντα θα κάνει να μας πονέσει να μας στενοχωρήσει να μας καταστρέψει την ζωή μας και προπαντός όταν είμαστε άνθρωποι πίστεως. Ο διάβολος ονομάζεται και ανθρωποκτόνος.
Και αυτά αντιμετωπίζονται με Πίστη (δια της πίστεως) τα πάντα, δια της πίστεως όλα, εκεί ακουμπούν δια της πίστεως, στον Κύριο.. και έτσι ο Κύριος μας δίνει την ασπίδα, που είναι η πίστη σ’ αυτόν, η απόλυτη από μας προς Αυτόν  ο οποίος ξέρει τι κάνει και ως πρέπει να το αντιμετωπίσει ο ίδιος βοηθώντας εμάς να το ξεπεράσουμε. Μας δίνει όπλα δυνατά, που να αντέχουν και το μεγαλύτερο είναι, απόλυτη εμπιστοσύνη Σ’ Αυτόν.
  16/.και λάβετε την περικεφαλαίαν της σωτηρίας και την μάχαιραν του Πνεύματος, ήτις είναι ο λόγος του Θεού,
  Η σωτηρία μας  είναι η περικεφαλαία της πνευματικής μας προστασίας που έκανε ο Κύριος επάνω στο σταυρό. Και η μάχαιρα του Πνεύματος (δηλαδή οπλισμένο χέρι) που είναι ο Λόγος του Θεού. Αυτόν θα μεταχειριζόμαστε όταν μας πειράζει με όποιον τρόπο ο διάβολος.
Ο Κύριος μας πρώτος έδωσε το παράδειγμα
Ματθαίος 4:4—7—10 .
  4/.Ο δε αποκριθείς είπεν· Είναι γεγραμμένον, Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον διά στόματος Θεού.
  7/.Είπε προς αυτόν ο Ιησούς· Πάλιν είναι γεγραμμένον, δεν θέλεις πειράσει Κύριον τον Θεόν σου.
  10/.Τότε ο Ιησούς λέγει προς αυτόν· Ύπαγε, Σατανά· διότι είναι γεγραμμένον, Κύριον τον Θεόν σου θέλεις προσκυνήσει και αυτόν μόνον θέλεις λατρεύσει.
  11/.Τότε αφήνει αυτόν ο διάβολος, και ιδού, άγγελοι προσήλθαν και υπηρέτουν αυτόν.
   Όπως βλέπουμε ο Κύριος, μας έδωσε το παράδειγμα ότι όταν μας επιτίθεται ο διάβολος πάντα να έχουμε τον Λόγο του Κυρίου να του απαντάμε και να μένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι σ’ Αυτόν.
Εφεσίους 6:18
  18 προσευχόμενοι εν παντί καιρώ μετά πάσης προσευχής και δεήσεως διά του Πνεύματος, και εις αυτό τούτο αγρυπνώντες με πάσαν προσκαρτέρησιν και δέηση υπέρ πάντων των αγίων,
Άλλο ένα όπλο  είναι το όπλο της προσευχής.
Δηλαδή να έχουμε αδιάκοπη επαφή με τον Κύριο στην επαφή μας μαζί του στην προσευχή ησυχάζουμε και το Πνεύμα το Άγιο να μας δίνει δύναμη και οξυδέρκεια στα προβλήματα μας ώστε, να μην πέφτουμε στα δίχτυα, του διαβόλου, αλλά μας παρηγορεί μας έχει πάντα κάτω από το βλέμμα του.
Πάντα με υπομονή  θα έχουμε να περιμένουμε αγρυπνώντας στην προσευχή. Εδώ δεν εννοεί βέβαια να μην κοιμόμαστε αλλά η αγρύπνια είναι το έχουμε το νου μας.
  Και  επίσης δεν θα τού λέμε μόνο τα δικά μας προβλήματα και ευχαριστήρια λόγια  αλλά και τα των αδελφών την στήριξη όπου χρειάζονται να σταθούν και αυτοί στην πίστη. Έτσι όλοι μαζί γινόμαστε μία δύναμης μεγάλη με τον Κύριο.
Εφεσίους 6:19
  19/.και υπέρ εμού, διά να δοθεί εις εμέ λόγος να ανοίξω το στόμα μου μετά παρρησίας, διά να κάμω γνωστόν το μυστήριον του ευαγγελίου,
  Εδώ πρέπει να προσευχόμαστε  ακόμα και για τους αδελφούς που φέρνουν το μήνυμα του Λόγου του Κυρίου διότι έχουν την ανάγκη της στήριξης προσευχών για να τρέχει ο Λόγος του Κυρίου και να ευαγγελίζονται ψυχές.
24/. Η χάρις είη μετά πάντων των αγαπώντων τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν εν καθαρότητι. Αμήν .
Ειρήνη στην καρδιά μας καθώς και ο απ. Παύλος μας χαιρετά .Αμήν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – 49
Φιλιππισίους 1:4—5 –6
4/.καθώς σας αναφέρω πάντοτε σε κάθε προσευχή μου. Και προσεύχομαι για σας με μια χαρά
 5/.που πηγάζει από τη συμμετοχή σας στην υπόθεση του Ευαγγελίου από την πρώτη μέρα μέχρι και τώρα.
 6/.Και για ένα πράγμα είμαι βέβαιος σχετικά μ' αυτό, ότι εκείνος που έχει αρχίσει καλό έργο ανάμεσά σας θα το αποπερατώσει κιόλας μέχρι την ημέρα του ερχομού του Ιησού Χριστού.
  Ο Παύλος ποτέ, δε βαριόταν να φέρει στην προσευχή, του αδελφούς και εκκλησίες.
Πάντα προσευχόταν με ευχαρίστηση και χαρά. Και το λέει στο εδαφ.5/. ότι η χαρά αυτή πηγάζει από την συμμετοχή τους στο Ευαγγέλιο, στο να ευαγγελίσουν ψυχές για την σωτηρία που έκανε ο Χριστός σε όλο τον κόσμο. Από την πρώτη μέρα οι άνθρωποι αυτοί δέχτηκαν το Χριστό και όπως μας λέει στο 6 εδαφ. Ότι ο Παύλος έχει βεβαιότητα ότι το καλό έργο έχει αρχίσει στην καρδιά τους από το Πνεύμα το Άγιο  κι θα το αποπερατώσει ο Κύριος πάλι  με το Πνεύμα το Άγιο  μέχρι του ερχομού του Κυρίου.
Τώρα αυτό πηγαίνει και σε μας. Τι κάνουμε με την πνευματική μας ζωή ας ελεγχθεί ο καθένας και να δει που στέκεται διότι κάποια στιγμή ο Κύριος θα έρθει. Που θα μας βρει; Στον αγώνα ή στις αποκαρδιώσεις  και στις απελπισίες των προβλημάτων μας χωρίς να στηριζόμαστε σε Εκείνον;
Αφήνουμε θέση στο Πνεύμα το άγιο να εργαστεί καθημερινά σ’ αυτά που μας πνίγουν με εμπιστοσύνη και να προχωρούμε;
 Φιλιππισίους 1:9
  9/.Κι εκείνο που προσεύχομαι είναι τούτο: Να αυξάνεται η αγάπη σας ολοένα περισσότερο μαζί και με την απόκτηση βαθιάς γνώσης και την ικανότητα αντίληψης κάθε θέματος,
  10/.για να μπορείτε να εξετάζετε και να εξακριβώνετε εκείνα που πραγματικά συμφέρουν, έτσι ώστε την ημέρα που θα κρίνει ο Χριστός τον κόσμο να βρεθείτε αγνοί και αδιάβλητοι,
11/.κατάμεστοι από καρπούς δικαιοσύνης, που παράχθηκαν με τη δύναμη που παρέχει ο Ιησούς Χριστός για τη δόξα και την εξύμνηση του Θεού.
Η Προσευχή μας παράδειγμα του Παύλου  είναι να προσευχόμαστε να αυξάνει μέσα μας η αγάπη και στους γύρω μας.
  Είναι πολύ δύσκολο να αγαπάμε κάποιον, που μας τρυπά την καρδιά  και λέγεται και αδελφός. Οπότε  για να αγαπήσουμε τον άνθρωπο αυτό, πρέπει να προσευχόμαστε γι’ αυτόν και τότε δεν θα νιώθουμε πικρία, παρά πόνο και αγάπη στο άτομο αυτό. Η Εκκλησία δεν απαρτίζεται από αγγέλους αλλά, από ανθρώπους που δέχτηκαν τον Χριστό και έχουν ανάγκη να εμβαθύνουν, όλο και πιο πολύ στον Λόγο του Θεού.
Για να αποκτήσουμε καρπό στην πνευματική μας ζωή, θα πονέσουμε στα λυγισμένα γόνατα, αλλά και μέσα μας θα γίνει πόλεμος με τα διάφορα, που αντιμετωπίζουμε
Εκεί είναι το μεγάλο μυστικό, που μας θωρακίζει ο Κύριος και υπερασπίζεται τις μάχες μας ενάντια στις σατανικές δυνάμεις. Διότι πράγματι ο πόλεμος μας δεν είναι σαρκικός αλλά πνευματικός. Και έχει να κάνει με το χαρακτήρα μας.
Ο καρπός δικαιοσύνης και μάλιστα κατάμεστος να είναι ο καρπός που πρέπει να μας συνοδεύει είναι για την εξύμνηση και τη δόξα του Θεού με τη δύναμη που μας δίνει ο Ιησούς Χριστός.
Ο Κύριος της Ειρήνης να μας δίνει δύναμη. Αμήν