_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

==========================================================
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
 (όποιος θέλει να διαβάσει τον Τυχικό )
Φήμες και αλήθειες
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Θα γίνει ποτε ο άνθρωπος;
01/.Από το περιοδικό Τυχικός του μήνα Μάιος –Ιούνιος αξίζει να δούμε μερικά πράγματα (αποσπάσματα)διότι είναι απλά και καθαρά λόγια.  Θα αφήσω την σελίδα από την αρχή της και θα γράψω τα σημαντικά της…..Όμως όσο κι αν προσπαθούν οι άνθρωποι κανείς δεν μπορεί να δώσει στον άνθρωπο την ΑΘΑΝΑΣΙΑ, επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ. Ούτε στη γη μα ούτε και στις ουράνιες και υπερφυσικές δια στάσεις η αθανασία δεν ανήκει σε κανένα δημιουργημένο ον.
Δεν την έχουν οι δαίμονες, δεν την έχει ο Διάβολος, δεν την έχουν ούτε οι άγγελοι του ουρανού.
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Πουθενά η Αγία Γραφή δεν αναφέρει ότι ο άνθρωπος είναι αθάνατος, ενώ αντίθετα δηλώνει πως αυτή είναι ιδιότητα που ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ. Ο Απόστολος Παύλος έγραψε πριν 2.000 χρόνια με θεία έμπνευση:
 « Ο μακάριος και μόνος Δεσπότης, ο Βασιλεύς των βασιλευόντων, και Κύριος των κυριευόντων,
όστις μόνος έχει την αθανασίαν, κατοικών φως απρόσιτον, τον οποίον ουδείς των ανθρώπων είδεν ουδέ δύναται να ίδη· εις τον οποίον έστω τιμή και κράτος αιώνιον». (Α΄ Τιμόθεος 6/ς/15-16.
 Παρά την σοφή δήλωση της βίβλου, υπάρχουν εκατομμύρια θρησκευόμενοι που νομίζουν ότι είναι ¨αθάνατοι¨ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…..
«»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αξίζει μόνο γι’ αυτό το άρθρο, του αδελφού να δείτε και τα υπόλοιπα, όλα τα άρθρα του
Για να γίνει κάποιος αθάνατος πρέπει να αποκτήσει ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ. Αυτή είναι μη μία και μοναδική προϋπόθεση, την οποία όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατορθώσουν από μόνοι τους.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Βεβαίως στον Κήπο της Εδέμ ο Θεός είχε ωραία σχέδια για τους ανθρώπους που έπλασε, και ήταν το δένδρο της ζωής που Εκείνος φύτεψε εκεί μέσα.
Όταν όμως οι άνθρωποι αμάρτησαν παρακούοντας την εντολή του Πλάστη τους, ο Ύψιστος είπε:
Και είπε Κύριος ο Θεός, Ιδού, έγεινεν ο Αδάμ ως εις εξ ημών, εις το γινώσκειν το καλόν και το κακόν· και τώρα μήπως εκτείνει την χείρα αυτού, και λάβη και από του ξύλου της ζωής, και φάγη, και ζήση αιωνίως·.
Όθεν Κύριος ο Θεός εξαπέστειλε αυτόν εκ του παραδείσου της Εδέμ, διά να εργάζηται την γην εκ της οποίας ελήφθη.
Γένεσης 3/γ/22-23
Έκτοτε το μόνο που του απέμεινε είναι η τιμωρία του θανάτου:
εν τω ιδρώτι του προσώπου σου θέλεις τρώγει τον άρτον σου, εωσού επιστρέψεις εις την γην, εκ της οποίας ελήφθης· επειδή γη είσαι, και εις γην θέλεις επιστρέψει. Γένεσης 3/γ/19
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2/.Αλλά η ελπίδα της αθανασίας δεν είναι μάταιη, διότι κι αν δεν την αποκτήσουμε με ανθρώπινα μέσα υπόσχεται να την χαρίσει ο Θεός σε όσους πιστέψουν στη σωτηρία του Χριστού και αναγεννηθούν « εξ΄ ύδατος και πνεύματος» - αλλά μόνο σ΄ αυτούς.
 α/. « Καθώς εφορέσαμεν την εικόνα του χοϊκού, θέλομεν φορέσει και την εικόνα του επουρανίου. Τούτο δε λέγω, αδελφοί, ότι σαρξ και αίμα βασιλείαν Θεού δεν δύνανται να κληρονομήσωσιν, ουδέ η φθορά κληρονομεί την αφθαρσίαν. Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μια στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή. Διότι πρέπει το φθαρτόν τούτο να ενδυθή αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο να ενδυθή αθανασίαν. Όταν δε το φθαρτόν τούτο ενδυθή αφθαρσίαν και το θνητόν τούτο ενδυθή αθανασίαν, τότε θέλει γείνει ο λόγος ο γεγραμμένος· Κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη»;;
 Α΄ Κορινθίους 15:/ιε/49-58) και
«»»»»»»»»»»»
β/ «  Η θεία δύναμις αυτού εχάρισεν εις ημάς πάντα τα προς ζωήν και ευσέβειαν διά της επιγνώσεως του καλέσαντος ημάς διά της δόξης αυτού και αρετής, διά των οποίων εδωρήθησαν εις ημάς αι μέγισται και τίμιαι επαγγελίαι, ίνα διά τούτων γείνητε κοινωνοί θείας φύσεως, αποφυγόντες την εν τω κόσμω υπάρχουσαν διά της επιθυμίας διαφθοράν» .  Α΄ Πέτρου.1/α/3-4.
Με άλλα λόγια, όταν γίνει η παρουσία του Κυρίου και η ανάσταση των νεκρών, τότε οι πιστοί του Χριστού θα περάσουν στην κατάσταση της φθοράς στην κατάσταση της αφθαρσίας και από την κατάσταση του θανάτου στην κατάσταση της αθανασίας.
Ευχαριστώ τον αδελφό που επιτρέπει να τα δημοσιεύω διότι είναι πολύ σπουδαία αποσπάσματα του περιοδικού του. έχουμε και συνέχεια.
Συνέχεια  από τον τυχικό μερικά αποσπάσματα.
Με άλλα λόγια όταν γίνει η παρουσία του Κυρίου και η ανάσταση των νεκρών, τότε οι πιστοί του Χριστού θα περάσουν από την κατάσταση της φθοράς στην κατάσταση της αφθαρσίας και από την κατάσταση του θανάτου στην κατάσταση της αθανασίας.
 Μάλιστα όπως το είπε ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς με τα λόγια Του:
« Οι δε καταξιωθέντες να απολαύσωσιν εκείνον τον αιώνα και την εκ νεκρών ανάστασιν ούτε νυμφεύουσιν ούτε νυμφεύονται· διότι ούτε να αποθάνωσι πλέον δύνανται· επειδή είναι ισάγγελοι και είναι υιοί του Θεού, όντες υιοί της αναστάσεως»..(Λουκάς 20/κ/:35-36)
  Συνεπώς ενώ μπορούμε να γελάμε με όσα κατά καιρούς γράφουν οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας και οι δημοσιογράφοι –αλλά και με όσα σαθρά υπόσχονται διάφοροι ανεύθυνοι θρησκευτικοί δάσκαλοι –αν έχουμε εμπιστοσύνη στη Σωτηρία του Χριστού και στη ζωή μας οδηγούμαστε από το Λόγο του Θεού και το Άγιο Πνεύμα μπορούμε όχι μόνο να ελπίζουμε αλλά και να είμαστε βέβαιοι –« διότι πιστός ο υποσχεθείς» (Εβρααίους10:/ι/23  -ότι την αθανασία θα την αποκτήσουμε όχι χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και άλλων επιστημόνων, αλλά χάρη στην αγάπη και φιλανθρωπία του Θεού και του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, «όστις έδωκεν εαυτόν διά τας αμαρτίας ημών, διά να ελευθερώση ημάς εκ του παρόντος πονηρού αιώνος κατά το θέλημα του Θεού και Πατρός ημών»(Γαλάτες 1/α/4
Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σταθεί μεσολαβητής ή αντιπρόσωπος του Θεού στην παροχή αυτής της μεγάλης δωρεάς. Εμείς απλώς ας επαναλάβουμε τον αποστολικό λόγο: «Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης είθε να σας αγιάσει ολοκλήρως, και να διατηρηθεί ολόκληρον το πνεύμα σας και η ψυχή και το σώμα αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Πιστός είναι εκείνος όστις σας καλεί, όστις και θέλει εκτελέσει».
Α΄ Θεσσαλονικείς 5/α/23-24
Και να προσθέσουμε το ΑΜΗΝ όχι της μάταιης Ελπίδας αλλά της χριστιανικής διαβεβαίωσης επί τη βάση του αψευδούς λόγου του Θεού.
Με τη χάρη του Κυρίου αυτά είναι στο περιοδικό ΤΥΧΙΚΟΣ και καλά θα κάνουμε όλοι να τον διαβάσουμε όπως και τα :ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ.
ΕΙΡΗΝΗ Κυρίου σε όλων τις καρδιές μας.
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- http://www.tyxikos.gr/ READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- http://neakaipalaia.blogspot.com/ READ OUR BLOG

Τίτλος του κειμένου είναι: