_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 06

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 06
ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Ο Λόγος έγινε άνθρωπος και κατοίκησε μεταξύ μας — και αντικρίσαμε την δόξα Του, την δόξα που είχε από τον Πατέρα ως υιός μονογενής — γεμάτος χάρη και αλήθεια" (Ιωάν. α' 14).
Θαυμάζει κανείς την μεγαλοπρέπεια του Κατά Ιωάννην Ευαγγελίου! Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας εξιστορεί εκείνα, που ο Ματθαίος, ο Μάρκος και ο Λουκάς, δεν μας είχαν πει για τον Σωτήρα, και τα λόγια του αυτά έχουν υψίστη πνευματική σημασία. Οι τρεις πρώτοι ευαγγελιστές μας διηγούνται την θαυματουργική γέννηση του Χρίστου. Αλλά ο Ιωάννης θέλει να μας ανεβάσει, με τα φτερά του Αγίου Πνεύματος, απείρως υψηλότερα, έως την μυστηριώδη "αρχήν", όταν ο Λόγος — ο προαιώνιος Υιός — ήταν "παρά τω Θεώ"!... "Και ο Λόγος σαρξ εγένετο". Δηλαδή φόρεσε σώμα σαν το δικό μας (σώμα, που αισθάνεται πείνα, δίψα, κούραση κλπ.). Γιατί; Για να δούμε, στο πρόσωπο του Μονογενούς Υιού Του, τον χαρακτήρα και την αγάπη του Θεού!
"Φωνάζει τον γαμπρό ο αρχιτρίκλινος και του λέγει: Κάθε άνθρωπος προσφέρει πρώτα το καλό κρασί... Εσύ εφύλαξες το καλό κρασί έως τώρα" (Ιωάν. β~ 9-10).
Τί ανέλπιστο και όμορφο δώρο έφερε στους νεόνυμφους της Κανά ο Χριστός! Κρασί... Το καλύτερο του κόσμου!... Το "κρασί", που δίνει ο Χριστός, ευφραίνει την καρδιά πραγματικά, γιατί η χαρά που δίνει Αυτός μένει για πάντα. Ο αρχιτρίκλινος εξεπλάγη, επειδή το καλό κρασί ήρθε στο τέλος. Έτσι είναι πάντα. Ο "κόσμος" το καλό του κρασί το δίνει (ή υπόσχεται να το δώσει) στην αρχή και στο τέλος προσφέρει συνήθως πικρά κατακάθια... Ο Χριστός όμως το πιο καλό κρασί Του το κράτα για το τέλος. Η χαρά που τώρα μας δίνει είναι απλώς μια προκαταβολή της μεγάλης χαράς, που μας περιμένει στο ένδοξο συμπόσιο της αιωνιότητας. Εκείνο το κρασί είθε όλοι να πιούμε!
"Τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωσε τον Υιό Του τον μονάκριβο, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια" (Ιησούς, Ιωάν. γ~ 16).
Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αγάπης και της Σωτηρίας διασχίζει 20 αιώνες και φτάνει και στην εποχή μας φρέσκο, φωτεινό, ελπιδοφόρο. Ο στίχος αυτός είναι "ολόκληρη η Αγία Γραφή σε μικρογραφία". Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλο τον κόσμο και για τον κάθε άνθρωπο ατομικά. Δεν λέει ότι ο Θεός αγάπησε τους "θρήσκους" και έδωσε για χάρη τους μιαν ωραία θρησκεία. Αλλά λέει ότι αγάπησε όλο τον κόσμο — χωρίς εξαίρεση — και έδωσε για χάρη του τον Υιό Του. Και τώρα μπορεί να σωθεί "πας", καθένας, οποιοσδήποτε — και ο πιο απαίσιος αμαρτωλός!... Μπορεί να υπάρξει, για τον ξεπεσμένο άνθρωπο, μήνυμα πιο εξυψωτικό από το μήνυμα του Ευαγγελίου;