_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 05

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 05
(ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ)ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Μη φοβάστε. Γιατί να, σας αναγγέλλω μια χαρά μεγάλη, που θα είναι για όλο το λαό, γιατί σήμερα γεννήθηκε σε σας στην πόλη του Δαβίδ (την Βηθλεέμ) σωτήρας, που είναι Χριστός Κύριος" (Λουκ. β~ 10-11).
Με αυτά τα λόγια ανήγγειλε ο άγγελος στους ποιμένες το κοσμοϊστορικό γεγονός. Θαυμάζει κανείς την απλότητα και το μεγαλείο των Μηνυμάτων του Θεού!... Έτσι είναι πάντα το Ευαγγέλιο. Φθάνει σαν μια μεγάλη χαρά στην ψυχή του κάθε φοβισμένου αμαρτωλού. Και του λέει: Μη φοβάσαι! Ο Θεός είναι πρόθυμος να σβήσει την αμαρτία σου και την ένοχη σου, αρκεί να μετανοήσεις ειλικρινά. Μη φοβάσαι! Έλα να μεθύσεις με το δυνατό κρασί της μεγάλης χαράς που σου στέλνουν οι ουρανοί. Μη φοβάσαι! Ο Θεός έστειλε ένα Σωτήρα και για σένα!... Χαρά σ' αυτούς που ανοίγουν την καρδιά τους και δέχονται την αύρα της καινούργιας ζωής!


"Σε ευχαριστώ, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, γιατί απέκρυψες αυτά (τα μυστήρια) από σοφούς και συνετούς και τα αποκάλυψες σε νήπια" (Ιησούς, Λουκ. ι' 21).
Ο Ιησούς, γεμάτος πνευματική αγαλλίαση, ευχαριστεί τον Ουράνιο Πατέρα, για την θεία σοφία, που έδωσε στους μαθητές Του. Τί ήταν οι μαθητές του Ιησού; "Νήπια". Δηλαδή άνθρωποι απλοί και ταπεινοί. Τιποτένιοι στα μάτια των "σοφών" του κόσμου. Και όμως, ο Θεός έκρυψε τις μυστηριώδεις και ουράνιες αλήθειες από τους "σοφούς" του κόσμου τούτου και τις αποκάλυψε σ' αυτά τα νήπια, σ' αυτά τα "ανθρωπάκια"... Έτσι γίνεται πάντα: Ο Κύριος περιφρονεί τους υπερήφανους και ευλογεί τους ταπεινούς και πιστούς. Και εμείς σήμερα μπορούμε ν' αποκτήσουμε θεία σοφία, αρκεί να πλησιάσουμε τον Ιησού και να δεχθούμε τα λόγια Του με απλότητα και ταπείνωση και πίστη, όπως οι πρώτοι εκείνοι μαθητές Του.
"Γόγγυζαν μεταξύ των οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς. Και έλεγαν, ότι αυτός (ό Ιησούς) δέχεται τους αμαρτωλούς και συντρώγει μαζί τους" (Λουκ. ιε~ 2).
Τί ωραία κατηγορία εκτοξεύουν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, εναντίον του Ιησού! Και, ευτυχώς, η κατηγορία αυτή δεν είναι καθόλου ψεύτικη. Λένε την αλήθεια οι Γραμματείς και Φαρισαίοι! Γιατί ο Ιησούς —η απόλυτη αγιότητα— μίσησε την αμαρτία, αλλά αγάπησε τους αμαρτωλούς. Τέτοιος ήταν και τέτοιος παραμένει ο Ιησούς: Φίλος των αμαρτωλών! Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για όλους μας. Γιατί ξέρουμε ότι ο Ιησούς, παρ' όλη την αναξιότητά μας, μας αγαπάει και είναι πρόθυμος να μας δώσει την χαρά της σωτηρίας, αν ομολογήσουμε την αμαρτία μας και Του ζητήσουμε να μας δεχτεί. Ναι, και αυτή την στιγμή απλώνει τα χέρια Του και μας καλεί. Γιατί να διστάσουμε;