_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 04

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 04
(ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Όποιος σας ποτίσει ένα ποτήρι νερό στο όνομά μου —επειδή είσθε του Χριστού— αληθινά σας λέγω, δεν θα χάσει τον μισθό του" (Ιησούς, Μάρκ. θ' 41).
Ένα ποτήρι νερό πόσο μικρό πράγμα είναι, αλλά και πόση άξια έχει μέσα σε μια έρημο ή πάνω σ' ένα πεδίο μάχης!... Και ποιος αρνείται ότι μια μάχη είναι η ζωή αυτή; Υπάρχουν τριγύρω μας χιλιάδες τραυματισμένοι και πονεμένοι, που χρειάζονται το δροσερό νεράκι της συμπάθειάς μας και της παρηγοριάς μας. Την αγάπη μας προς τον Θεό θα την δείξουμε με την αγάπη μας προς τον "πλησίον" μας. Ο Θεός ζητεί την καλοσύνη μας, αλλά δεν την χρειάζεται ο Ίδιος. Την θέλει για τον "πλησίον" και τον πάσχοντα. Ας μη κουραζόμαστε, λοιπόν, κάνοντας το καλό προς όλους τους ανθρώπους και μάλιστα προς τους "οικείους της πίστεως", δηλαδή τους πιστούς αδελφούς.
"Διδάσκαλε... Δος μας να καθίσουμε ο ένας στα δεξιά σου και ο άλλος στ' αριστερά σου... Και ο Ιησούς τους είπε: δεν ξέρετε τί ζητάτε" (Μάρκ. ι' 35).
Άδικα στενοχωριόμαστε ορισμένες φορές! Στενοχωριόμαστε για κάτι που επιδιώξαμε και δεν πετύχαμε. Αλλά αυτό, αν το πετυχαίναμε, μπορεί να μη μας έβγαινε σε καλό... Μοιάζουμε με δύο μαθητές του Χρίστου, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Αυτοί παρακάλεσαν τον Διδάσκαλο να τους δώσει κοντά Του μια καλή θέση (θέση κοσμική). Ο Κύριος τους αρνήθηκε την χάρη αυτή λέγοντας: "Δεν ξέρετε τι ζητάτε". Και ευτυχώς. Γιατί, αν τους έδινε "μια θέση", θα έπρεπε να σταυρωθούν αυτοί, δεξιά Του και αριστερά Του... Μα και στην δική μας αποτυχία και απογοήτευση, ταιριάζουν, ορισμένες φορές, αυτά τα λόγια: "Δεν ξέρετε τί ζητάτε". — Γι' αυτό, ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό. Αυτός γνωρίζει το πραγματικό συμφέρον μας και βλέπει όσα δεν μπορούμε να προβλέψουμε εμείς.
η φοβάσαι, Μαριάμ. Γιατί βρήκες χάρη από το Θεό. Και να, θα μείνεις έγκυος και θα γεννήσεις γιο και θα τον ονομάσεις Ιησού" (Λουκ. α~ 30-31).
Μη φοβάσαι! Δέξου τη χαρά!... Το "χαίρε" προσφέρεται στην "κεχαριτωμένη". Η χαρά προσφέρεται και στην κάθε πιστή ψυχή. Τώρα η λάμψη της θείας Αγάπης αγκαλιάζει την γη. Με τον "Ευαγγελισμό", έγινε "του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις". Αποκαλύφθηκε, στην υπερευλογημένη Μαριάμ και σ' ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, η Αγάπη του Θεού. Αποκαλύφθηκε ότι ο Θεός δεν είναι απρόσιτος και βλοσυρός αφέντης, αλλά είναι Πατέρας. Πατέρας μας. Και μας αγαπάει. Γι' αυτό, άπλωσε το χέρι Του μέσα στην ιστορία και θέλησε να μας στείλει τον Υιό της Αγάπης Του!... Τώρα, λοιπόν, μη φοβάσαι. Δεν είμαστε μόνοι μέσα στη ζωή. Υπάρχει και για μας μια θριαμβευτική ελπίδα και μια ένδοξη προοπτική.