_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ «Χαρά Θεού» 01 - 2 - 3

Στυλιανού Μπαϊρακτάρη
«Χαρά Θεού»
Αισιόδοξα Μηνύματα της Καινής Διαθήκης

===================

Η ΑΓΑΠΗ του Θεού προσφέρει την χαρά της σωτηρίας στον κάθε άνθρωπο! Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα εξαγγέλλει στους αιώνες η Καινή Διαθήκη με τα 27 βιβλία της (τα Ευαγγέλια, τις Πράξεις, τις Επιστολές και την Αποκάλυψη).
ΑΠΟ αυτά τα Θεόπνευστα Κείμενα υπάρχουν εδώ 65 αισιόδοξα μηνύματα. Είναι με την ίδια σειρά, που έχουν τα 27 βιβλία στον Κανόνα της Καινής Διαθήκης. Από κάθε βιβλίο της Κ. Διαθήκης υπάρχουν εδώ 1 έως 5 μηνύματα (ανάλογα με την έκταση του κάθε βιβλίου). Συγκεκριμένα υπάρχουν :
1)  Από τα 4 Ευαγγέλια, 19 μηνύματα (σελ. 3-9).
2)  Από τις Πράξεις των Αποστόλων, 5 μηνύματα (σελ. 9—10).
3)  Από τις 14 Επιστολές του Απόστολος Παύλου, 26 μηνύματα (σελ. 11—19).
4)  Από τις 7 Καθολικές Επιστολές, 10 μηνύματα ^σελ. 19—22).
5)  Από την Αποκάλυψη του Ιωάννου, 5 μηνύματα (σελ. 23—24).
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ αυτά προσφέρονται σαν λίγα "αναψυκτικά" από την πλούσια τράπεζα της θείας αγάπης.
ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε τέτοια "αναψυκτικά". Γιατί όλοι οι άνθρωποι πονάμε, αγωνιούμε, υποφέρουμε μέσα στη ζωή... Την ώρα, που μελετούμε τις Θείες Αλήθειες παίρνουμε λίγο κουράγιο και λίγη δύναμη. Αλλά, ύστερα μας παρασύρει πάλι το ρεύμα της ζωής και μας ρίχνει στην απέναντι όχθη... "Ας μελετούμε, λοιπόν, περισσότερο τις Θείες Αλήθειες για να ανεφοδιάζεται διαρκώς η ψυχή μας με αισιοδοξία και δύναμη.

==============



"Μακάριοι είσθε όταν σας βρίσουν και σας διώξουν... για μένα Να νοιώθετε χαρά και αγαλλίαση, γιατί ο μισθός σας θα είναι πολύς στους ουρανούς" (Ιησούς, Ματθ. ε~ 11-12).
Η πιο καταπληκτική χαρά! Η χαρά μέσα στους διωγμούς και στις συκοφαντίες!... Καθώς μπαίνουμε στην Καινή Διαθήκη από τα επιβλητικά της προπύλαια (την "επί του όρους ομιλία"), μας προξενεί κατάπληξι το αισιόδοξο αυτό σύνθημα. Χαρά και αγαλλίαση! Χαρά, όχι μέσα στα υλικά κέρδη και στις κοσμικές τιμές, αλλά μέσα στην περιφρόνηση και στον διωγμό... Τέτοια υπερφυσική και δροσερή χαρά μόνο ο πιστός μπορεί να απολαύσει, αυτός, που πίσω από τα βάσανα του κόσμου τούτου, μπορεί ν' ατενίζει —με τα μάτια της πίστεως— τον ουράνιο "μισθό" και τον Μεγάλο "Μισθαποδότη". — Είθε αυτή η δροσιά των Ουρανών ν' αναζωογονήσει την κουρασμένη και μαραμένη ψυχή μας!

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ 02
"Μη μεριμνήσετε λοιπόν για την αυριανή μέρα. Γιατί η αυριανή μέρα θα μεριμνήσει τα δικά της. Αρκετά είναι για την κάθε ήμερα τα βάσανα τα δικά της (Ιησούς, Ματθ. ς~ 34).
Σπάσε το στιλέτο, που σε πληγώνει! Διώξε την "μέριμνα" (δηλ. Την αγωνιώδη φροντίδα) που σου μαυρίζει την ζωή!... Αλήθεια, πόσο υποφέρουμε όλοι οι άνθρωποι από την "μέριμνα" και πόσες ασθένειες οφείλονται σ' αυτήν; "Αχ, τι θα γίνει αύριο με το ένα ζήτημα;... Αχ, τί θα γίνει αύριο με το άλλο ζήτημα;...". Και τις περισσότερες φορές στενοχωριόμαστε για κάποιο κακό, που πιθανόν να μην έρθει ποτέ!... Ο Κύριος όμως θέλει να στηριχθούμε σ' Αυτόν και να ελευθερωθούμε από την "μέριμνα". Μας τονίζει ότι είναι αρκετά τα προβλήματα της σημερινής ημέρας και δεν είναι ανάγκη στο βάρος της σημερινής ημέρας να προσθέσουμε και το βάρος της αυριανής. — Λοιπόν, χαρά σ' αυτούς, που ζουν σύμφωνα με την διδαχή Του!
"Και όταν βράδιασε, λέγει ο ιδιοκτήτης του αμπελιού στον επιστάτη του: Κάλεσε τους εργάτες και πλήρωσε τους το ημερομίσθιο, αρχίζοντας από τους τελευταίους" (Ματθ. κ~ 8).
Ποτέ δεν είναι αργά, πολύ αργά... Αυτό το βλέπουμε και στην "παραβολή του αμπελώνος", όπου και αυτοί που έπιασαν δουλειά το απόγευμα και δούλεψαν λίγη ώρα, πήραν ολόκληρο το μεροκάματο σαν αυτούς που έπιασαν δουλειά από το πρωί. Αυτό είναι μήνυμα αισιόδοξο για όσους τους αποθαρρύνει το παρελθόν τους. Μα το παρελθόν δεν θα μας χαλάσει το μέλλον, αν μετανοήσουμε στο παρόν. Τα χρόνια μας που χάθηκαν μακριά από τον Θεό, στο δρόμο της πλάνης και της αμαρτίας, ας μη μας απογοητεύουν. Και σήμερα μας δέχεται πρόθυμα η Αγάπη Του, αν γυρίσουμε —έστω και αργά — μετανοημένοι. Ναι, ο μισθός δεν θα χαθεί και σε μερικές περιπτώσεις θα γίνουν "οι έσχατοι πρώτοι"! (Ματθ. κ~ 16).
βασιλεία των ουρανών μοιάζει με έναν βασιλέα που έκανε τους γάμους του γιου του. Και έστειλε τους δούλους του να καλέσουν τους προσκεκλημένους...". (Ματθ. κβ~ 2-3).
Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στην ανέσπερη γιορτή!... Ο Κύριος δανείστηκε μια εικόνα από το ευτυχισμένο περιβάλλον του γάμου. Έτσι τίμησε τον γάμο (αφού ο γάμος δίνει μιαν αμυδρά εικόνα της Βασιλείας Του). Και συγχρόνως τίμησε όλους τους ανθρώπους, αφού όλους ανεξαιρέτως (δικαίους και αδίκους, πλουσίους και φτωχούς, σοφούς και άσοφους) τους προσκαλεί στους ολόφωτους ορίζοντες της Αγάπης Του. Δεν έχει σημασία τί ήμαστε στο παρελθόν. Τώρα όλοι είμαστε προσκεκλημένοι στο μεγάλο συμπόσιο της αιωνιότητας και της δόξας. Αρκεί να αποδεχτούμε την υπέροχη πρόσκληση, που Εκείνος, με τόση Αγάπη, απευθύνει στον καθένα μας!
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ 03
"Και να, εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ήμερες, μέχρι το τέλος του κόσμου" (Ιησούς, Ματθ. κη~ 20).
Μιαν ελπιδοφόρα υπόσχεση έδωσε στους δικούς Του ο Αναστημένος Χριστός. Θα μπορούσε να πει:α είμαι μαζί σας πάντοτε". Άλλα προτίμησε να πει: "Θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες". Και αυτό προτιμούμε κι εμείς. Έτσι, η υπόσχεση Του καλύπτει κάθε ημέρα της ζωής μας. Βέβαια, η κάθε μέρα διαφέρει από την άλλη. Υπάρχουν ημέρες χαράς και υπάρχουν ημέρες λύπης. Υπάρχουν ημέρες επιτυχίας και υπάρχουν ημέρες απογοητεύσεως. Υπάρχουν ήμερες πνευματικής εξάρσεως και ημέρες μεγάλων πειρασμών... Αλλά ο Αναστημένος Κύριος υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας "όλες τις ημέρες". Καλύτερη υπόσχεση από αυτήν δεν θα μπορούσε να μας δώσει. Με την δύναμη, λοιπόν, αυτής της υποσχέσεως ας προχωρούμε σταθερά στον ανηφορικό δρόμο της ζωής!...
"Δεν έχουν ανάγκη γιατρού οι υγιείς, αλλ' οι πάσχοντες. Δεν ήρθα να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς σε μετάνοια" (Ιησούς, Μάρκ. β~ 17).
Πόσο ενθαρρυντικά είναι αυτά τα λόγια του Χρίστου!... Προσκαλεί κοντά Του όλους τους αμαρτωλούς. Τους προσκαλεί όχι για να τους δικάσει και να τους τιμωρήσει, αλλά για να τους δώσει την άφεση των αμαρτιών τους και να τους οδηγήσει σε μια καινούργια ζωή. Αυτό είναι χαρμόσυνο μήνυμα. Αυτό είναι Ευαγγέλιο! Συνήθως οι αμαρτωλοί φοβούνται τον Θεό και θα εύχονταν χίλιες φορές να μην υπάρχει Θεός... Αλλά ο Θεός, όπως αποκαλύφθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χρίστου, είναι Πατέρας γεμάτος Αγάπη. Η            Αγάπη Του είναι απέραντη για όλους τους ανθρώπους και, προ παντός, για τους αμαρτωλούς. Δεν είναι, λοιπόν αξιολύπητος όποιος μένει αδιάφορος η αναποφάσιστος μπροστά στην υπέροχη αυτή πρόσκληση;...
"Και είπε προς αυτούς (ο Ιησούς): Γιατί είσθε έτσι δειλοί; Πώς δεν έχετε πίστη;" (Μάρκ. δ~ 40).
Τα χάσανε οι μαθητές μέσα στην τρικυμία!... Τα χάνουμε κι εμείς μέσα στις φουρτούνες της ζωής... Αλλά στις δύσκολες ώρες ο Ιησούς δεν αφήνει τους δικούς Του μόνους. Τους επιπλήττει, αλλά και τους ενθαρρύνει. Τους τονίζει και μας τονίζει, ότι η δειλία δεν επιτρέπεται στους δικούς Του και η δειλία αυτή μπορεί ν' αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά μόνο με μια ζωντανή Πίστη. Αυτή η Πίστη — το καλύτερο αντίδοτο της δειλίας — μας είναι απαραίτητη για τον αγώνα της ζωής. Και την ώρα που τα χάνουμε, ας ακούμε την καρδιοτονωτική προσταγή Του: "Έχετε θάρρος"!... Ναι, η δειλία δεν επιτρέπεται σ' εμάς, που θέλουμε να είμαστε Χριστιανοί. Γιατί "δεν έδωκε σ' εμάς ο Θεός πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως"!