_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ -01 - 02 - 03-04

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - 01-02-03-04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ματθαίος 3:8
Κάντε, λοιπόν, καρπούς άξιους της μετάνοιας·
είχαμε πει για τον καρπό πιο πάνω. Όλα είναι αναμεταξύ τους αλληλένδετα, στο Ματθαίο μας ζητεί καρπό άξιο της μετανοίας μας.
Πόσο χαιρόμαστε αυτό τον καιρό, που παίρνουμε τον καρπό του κόπου μας, αλλά και το χωράφι μας είναι ο καιρός του να καρποφορήσει. Και μας δίνει.
Εμείς, βέβαια έχουμε ένα λαχανόκηπο και τώρα μας δίνει, κολοκυθάκια, μπιζέλια, σε λίγο θα μας δώσει αγγουράκι ντομάτες, φασολάκια. ακόμα και πατάτες.
Έχουμε χαρά γιατί είναι καρποφόρος ο κήπος μας. Παίρνουμε τον καρπό του και σαν μικρά παιδιά χαιρόμαστε που αποκτήσαμε καρπό από το καλό γόνιμο χωράφι.

Ματθαίος 13:20
18/.Εσείς, λοιπόν, ακούστε την παραβολή εκείνου που σπέρνει:
19/. Σε καθέναν που ακούει τον λόγο τής βασιλείας, και δεν καταλαβαίνει, έρχεται ο πονηρός, και αρπάζει το σπαρμένο στην καρδιά του· αυτός είναι που σπάρθηκε κοντά στον δρόμο.
20/.Και εκείνος ο σπόρος που σπάρθηκε επάνω σε πετρώδες μέρος, αυτός είναι που ακούει τον λόγο, και αμέσως με χαρά τον δέχεται·
21/. δεν έχει, όμως, μέσα του ρίζα, αλλά είναι πρόσκαιρος· και όταν γίνει θλίψη ή διωγμός εξαιτίας τού λόγου, αμέσως σκανδαλίζεται.
22/. Και εκείνος που σπάρθηκε στα αγκάθια, αυτός είναι που ακούει τον λόγο· έπειτα, η μέριμνα αυτού τού αιώνα και η απάτη τού πλούτου συμπνίγει τον λόγο, και γίνεται άκαρπος.
23/. Και εκείνος που σπάρθηκε επάνω στην καλή γη, αυτός είναι που ακούει τον λόγο, και καταλαβαίνει· ο οποίος και καρποφορεί, και κάνει ο ένας μεν 100, ο άλλος 60, και ο άλλος 30.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Γαλάτες 5:22
Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια·
Τα αγαπημένα μου εδάφια που τριγυρίζουν συνέχεια μέσα στην καρδιά μου.
Πρέπει να γίνουμε καρποφόρα γη χωράφι που θα εργαστεί στην καρδιά μας το Πνεύμα το Άγιο ώστε να δώσουμε καρπό πολύ όταν μας ζητηθεί.
Και η φιλοξενία, είναι μέσα στον καρπό, του Πνεύματος του Αγίου διότι για να φιλοξενήσεις έχει πολύ κόπο, αυτοθυσία, προσφορά, αγάπη, πάνω από όλα υπομονή διότι έχει και ξεβόλεμα από την καθημερινής μας κουλτούρα και ιδίως όταν είναι πολλών ημερών. Όμως ο Κύριος βάζει πολλές φορές να κάνουμε φιλοξενία και σε κάποιον, που μας έκανε κακό. Τότε είναι που πρέπει να δώσουμε την αληθινή αγάπη, και πιστότητα στον Κύριο.
Δεν μιλώ έτσι γιατί πρέπει έτσι, αλλά από την ζωή μου, και πόσες φορές έχω μέσα μου αντιδράσει και κάνω πόλεμο, για να μην κερδίσει το εγώ μου,  με την χάρη του Κυρίου νικώ και τότε νιώθω, ξαλαφρωμένη κάνοντας αυτό που μου ζητά. Έχω,  τόσα παραδείγματα να πω, εκ πείρας αλλά δεν είναι της ώρας.
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι, και του  ο Κυρίου, δεν του ήταν εύκολο να γείνει άνθρωπος, δεν του ήταν εύκολο να κάνει καλοσύνη, σ’ αυτούς που  τον κατέτρεχαν και στο τέλος, τον θανάτωσαν. Και μέσα σ’ αυτούς ήμουν κι εγώ, κι εσείς, εχθροί του και βάλαμε ένα χεράκι στους ραβδισμούς στους χλευασμούς, στα καρφιά του, και τον ποτίσαμε νερό και ξύδι. και μέχρι να γυρίσει θα υπάρχουν και επόμενες γενιές, ίσως.
Να δούμε πόσο δύσκολο ήταν που μας το περιγράφει ο Λόγος του Θεού.
Ματθαίος 26:39
Και αφού προχώρησε λίγο, έπεσε με το πρόσωπό του στη γη, προσευχόμενος και λέγοντας: Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει από μένα αυτό το ποτήρι· όμως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ' όπως εσύ.
Όταν έλεγε: προσευχόμενος στον Πατέρα: Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει από μένα αυτό το ποτήρι· όμως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ' όπως εσύ.
Εκείνη την ώρα, δεν ήταν το θέμα του πόνου, του σταυρού, των καρφιών και τον ραβδισμών, αλλά η αμαρτία μου που θα τον αποχώριζε για τρεις ώρες, από το να μη βλέπει τον Πατέρα, και ο Πατέρας να έχει στραμμένο το πρόσωπο Του, αηδιασμένος από την φρίκη των αμαρτιών μας, επάνω Του. και όμως το έκανε, διότι ήταν το θέλημα του Πατέρα να σωθούμε, με αντικαταστάτη. Ο αντικαταστάτης δεν έπρεπε να φέρει σπέρμα ανθρώπινο διότι πάλι δεν μπορούσε να μας σώσει. Οπότε πήρε ο Λόγος του Θεού τη θέση της ενανθρώπησης ώστε να σωθούμε.
Εβραίους 10:5
Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.
Ιωάννης 3:16
 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
Ιωάννης 3:17
 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
Ιωάννης 3:35
 Ο Πατέρας αγαπάει τον Υιό, και όλα τα έδωσε στο χέρι του.
Πως λοιπόν, να μη θέλει ο Κύριος καρπό από μένα, καρπό αγάπης φιλοξενίας ταπείνωσης, κόπο.
Εκείνος όταν περπατούσε, μέσα στους δρόμους με τα πόδια του, γύριζε όλη την χώρα, το έκανε με αυταπάρνηση του εαυτού του, χωρίς γογγυσμό, για να φέρει το μήνυμα της αγάπης του Πατέρα σε ανθρώπους απλούς και ταπεινούς. Εννοώ στην καρδιά όχι πλούσιους φτωχούς και αγράμματους. Εννοώ στην απλότητα της καρδιάς. βλέπουμε,  ότι υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν κρυφά, να τον συναντήσουν νύχτα. Δεν έλεγε είμαι κουρασμένος, από την πεζοπορία ελάτε αύριο. Και  όμως τους δίδασκε. Παράδειγμα έχουμε τον Νικόδημο τον Ιωσήφ τον Αριμαθαία
Ιωάννης 3:1-2
1/. ΥΠΗΡΧΕ δε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, που ονομαζόταν Νικόδημος, άρχοντας των Ιουδαίων.
2/. Αυτός ήρθε στον Ιησού μέσα στη νύχτα και του είπε: Ραββί, ξέρουμε ότι ήρθες Δάσκαλος από τον Θεό· επειδή, κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτά τα σημεία που εσύ κάνεις, αν ο Θεός δεν είναι μαζί του.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πόσο θαυμαστός διάλογος έγινε εκείνο το βράδυ, ώστε εμείς σήμερα τα διαβάζουμε και παίρνουμε θάρρος κουράγιο για μια νέα ζωή κατά Χριστόν που μας δίνει.
Ειρήνη Κυρίου στις καρδιές μας
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Μεταφορά Καινής Διαθήκης Σπύρου Φίλου
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ- 02
ΘΕΜΑ: ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η ζωή μας, πρέπει να είναι γεμάτη με καρπό. Θα ασχοληθώ με τον καρπό της ενότητας μας, με τον Κύριο και τους πιστούς. Και εύχομαι αυτά όπως τα σκέπτομαι να γίνουν πηγή ευλογίας, πρώτα σε μένα (δεν το λέω εγωιστικά, διότι όπως όλοι έχω ανάγκη κι εγώ).
Αλήθεια είναι, το Πνεύμα το Άγιο ξέρει τι  πνευματικές ανάγκες έχουμε και μας χρειάζονται, για να κρατηθεί ο πιστός μέσα σε μια Εκκλησία. Χρειάζεται ενότητα με τον Κύριο, με τον Πατέρα και με τους αδελφούς. Και όλοι μαζί κάνουν το σώμα του Χριστού με κεφαλή Εκείνον που είναι η Εκκλησία.
Ιωάννης 14:11
…Πιστεύετε σε μένα ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα, και ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα· ειδάλλως, εξαιτίας αυτών των έργων πιστεύετε σε μένα.
Ιωάννης 10:38
…αν, όμως, τα κάνω, και αν σε μένα δεν πιστεύετε, πιστέψτε στα έργα· για να γνωρίσετε και να πιστέψετε ότι, ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα, και εγώ σε ενότητα μ' αυτόν.
Ιωάννης 14: 9-10
9/.Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Τόσον καιρό είμαι μαζί σας, και δεν με γνώρισες, Φίλιππε; Όποιος είδε εμένα, είδε τον Πατέρα· και πώς εσύ λες: Δείξε σε μας τον Πατέρα;
10/.Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα, και ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα; Τα λόγια που εγώ μιλάω σε σας, δεν τα μιλάω από τον εαυτό μου· αλλά, ο Πατέρας που μένει σε ενότητα με μένα, αυτός εκτελεί τα έργα.
Ποτέ ο Κύριος δεν έκανε κάτι , χωρίς να του το έχει πει ο Πατέρας. Ή όπως θα λέγαμε του κεφαλιού του. πάντα βλέπουμε ήταν σε επαφή με τον Πατέρα και έκανε τα έργα που του υπαγόρευε ο Πατέρας. Γι’ αυτό τονίζει την ενότητα Του με τον πατέρα. Έτσι και εμείς δεν πρέπει να κάνουμε του κεφαλιού μας αλλά με υπομονή θα περιμένουμε στην προσευχή, ώστε να είναι από Εκείνον.
Πάντα για να εργαστεί ο Κύριος στην καρδιά μας, πρώτα ζητά πίστη στο πρόσωπο Του, εμπιστοσύνη και μετά ζητά από μας την ζωή του Πνεύματος.
  Διότι για όποιο θέμα μιλήσουμε, πρώτα πρέπει να πιστεύουμε, ότι είναι αυτός που είναι ο γιός του Θεού, ο Λόγος, που έγινε άνθρωπος για να μας δώσει αυτά που χάσαμε, λόγο της αμαρτίας. Χάσαμε την επαφή με τον ουράνιο Πατέρα και αντί να λατρεύουμε, σωστά και να δοξολογούμε, τον Πατέρα  είμασταν και είμαστε σε δρόμους πλάνης.
Τώρα όμως, όποιος πιστεύει στον Υιό έχει και τον Πατέρα.
  Γνωριμία, θέλει μαζί του να έχουμε. Να γνωριστούμε καλά μελετώντας τον Λόγο.
Να δούμε πόσο αμαρτωλοί, είμαστε και τώρα που πιστέψαμε πήρε την αμαρτία μας επάνω Του, τότε μόνο ακολουθεί η ζωή της πίστεως που έχει καρπό να δώσει με όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
Ιωάννης 17:1-εώς-26
Ιωάννης 17:23
 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι εσύ σε ενότητα με μένα· για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να γνωρίζει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως αγάπησες εμένα.
Πως μιλά ο Κύριος στην προσευχή Του για μας. Πάντα συγκινούμαι πολύ διαβάζοντας αυτά τα κεφάλαια στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και πόσο λαχταρά η καρδιά μου. Βέβαια τότε μιλούσε για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Και στο μέλλον ήμουν και εγώ μέσα στην προσευχή Του.
Ιωάννης 17:20
Και δεν παρακαλώ μονάχα γι' αυτούς, αλλά και για εκείνους που θα πιστέψουν σε μένα διαμέσου τού λόγου τους·
 Το βλέπουμε στο εδάφιο 20 ότι παρακαλά και για τους μέλλοντας πιστούς που θα πιστέψουν στο όνομα Του και βέβαια θα έχουν την ενότητα του Πνεύματος μαζί Του. είναι πολύ σπουδαίο  το θέμα της ενότητας.
Εφεσίους 4:3
φροντίζοντας με ζήλο να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διαμέσου τού συνδέσμου τής ειρήνης.
Ο απ. Παύλος συμβουλεύει στην Εκκλησία της Εφέσου με ζήλο να διατηρούμε την ενότητα του Πνεύματος που μας ενώνει και μας φροντίζει.
  Κάθε πιστός όπως φροντίζει τον κήπο του την γλάστρα του που έχει ένα σπουδαίο λουλούδι ή φροντίζει τον εαυτό του να είναι ευχάριστος όμορφος στους γύρω του.
 Έτσι πρέπει να φροντίζουμε την ενότητα της Εκκλησίας.
Αλλιώς χωρίς ενότητα εδώ που από τη γη ξεκινά ο ουρανός και η ζωή, του ουρανού πως θα φτάσουμε μια μέρα εκεί πάνω όταν εδώ δεν είχαμε ενότητα μεταξύ μας και βέβαια με τον Κύριο. Όλη  η χριστιανική ζωή ξεκινά από εδώ και τελειοποιείται στον ουρανό.
 Δύσκολο πράγμα η ενότητα. Ο Κύριος με την χάρη Του επάνω μας. Ειρήνη
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ-03
ΜΕΤΑΦΟΡΑ Της Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ- 03
ΘΕΜΑ: ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ
Θεσσαλονικείς Α' 1:1
 Ο ΠΑΥΛΟΣ, και ο Σιλουανός και ο Τιμόθεος, προς την εκκλησία των Θεσσαλονικέων, που είναι σε ενότητα με τον Πατέρα Θεό, και τον Κύριο Ιησού Χριστό· είθε να είναι σε σας χάρη και ειρήνη από τον Πατέρα μας Θεό, και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
  Ο Παύλος το έχει τόσο σίγουρο ότι αυτοί οι άνθρωποι της Εκκλησίας  Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε ενότητα με τον με τον Πατέρα και τον Κύριο μας.
Έχουν καρποφόρα ζωή πίστεως. Και με χαρά τους στέλνει χαιρετισμό πολύς αγάπης.
 Εάν προσέχαμε σαν Εκκλησία να ζούμε με την ενότητα του Πνεύματος του Αγίου, ο Κύριος
ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΡΙΟΥ
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ
Εφεσίους 4:3
 σπουδάζοντες να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Το εδάφιο που είναι ο Λόγος του Θεού με το στόμα του απ. Παύλου μας λέει, ότι πρέπει να σπουδάζουμε επάνω στη ενότητα του Πνεύμα τος του Αγίου που βέβαια θα φέρει και τον καρπό μέσα στην ζωή μας.
Σπουδάζω σημαίνει μαθαίνω παρατηρώ εξετάζω με προσοχή αυτά που μου λέει ο λόγος του Θεού.
  Αν έχουμε προσήλωση και αγάπη στον Κύριο σίγουρα θα είμαστε καλοί μαθητές του. δεν θα εξετάζω για να ικανοποιώ την περιέργεια μου αλλά για να πράττω το θέλημα Του.
  Η ζωή του Χριστού είναι απλή αλλά έχει βάθος και μόχθο.
Όπως για να πάρω σταφύλια ή καρπούζια ή ντομάτες που είναι ο τελικός σκοπός αυτών των πραγμάτων ο καρπός. Αλλά για να τα πάρω σαν καρπό πρέπει να εργαστώ στο χωράφι να βγάλω τα βλαβερά χόρτα που θα αναπτυχθούν χωρίς αυτά θα πολεμήσω τα ζουζούνια που είναι βλαβερά, θα ξέρω να τους ρίξω την κατάλληλη στιγμή το νερό και εργασία- εργασία μέχρι να έχω τον καρπό του.
Αυτά τα λέω γιατί είμαι αγρότισσα και λίγα λέω από τον μόχθω των αγαθών μέχρι του καρπού.
  Επομένως  έτσι βλέπω και την πνευματική ζωή.
  Πρέπει να καταλαβαίνω αυτά που μου λέει ο Λόγος του Κυρίου και να ζητώ την χάριν του Πνεύματος του μέχρι να έχω μια μέρα καλό καρπό. Όταν τον αντικρίσω στον ουρανό να πάρω το Εύγε…
Αλλά πρώτα από εδώ ξεκινάει το εύγε δούλε… διότι είμαστε αδέλφια και  πρέπει να ζούμε αναμεταξύ μας με πόλεμο στον εχθρό και να έχουμε την ενότητα του ενός Πνεύματος. Αλλιώς δεν θα έχουμε επιτυχία στην ζωή του Χριστού. Πρέπει να προσέχουμε, πρώτα το λέω σε μένα που έχω κάνει λάθη και όσο να προσέχω πάλι κάνω λάθη.
Χθες το βράδυ διάβαζα τον Νώε καθώς βγήκε από την κιβωτό και έκανε θυσία και προσφορά στον Θεό.
Ο Κύριος βέβαια δέχθηκε την προσφορά του, αλλά έκανε και κάποιες σκέψεις επάνω στον άνθρωπο.
Γένεσις 8:21
Και ωσφράνθη Κύριος οσμή ευωδίας· και είπε Κύριος εν τη καρδία αυτού, Δεν θέλω καταρασθή πλέον την γην εξ αιτίας του ανθρώπου· διότι ο λογισμός της καρδίας του ανθρώπου είναι κακός εκ νηπιότητος αυτού· ουδέ θέλω πατάξει πλέον πάντα τα ζώντα, καθώς έκαμον·
Και σκεπτόμουν πριν μερικές μέρες από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα, ότι πάντα έκανα αυτό που εγώ νόμιζα σωστό. Ήτε λάθος ήτε χωρίς λάθος. Το εγώ μου με κυβερνούσε. Γι’ αυτό και μου έκανε εντύπωση αυτό που σκέφτηκε ο Θεός ότι: διότι ο λογισμός της καρδίας του ανθρώπου είναι κακός εκ νηπιότητος αυτού· Και σκέφτηκα όλα όσα είπε ο κύριός μας και έφτασε μέχρι τον Σταυρό για μένα. Γι’ αυτό ο Κύριος έγινε θυσία μια για πάντα στα αληθινά Άγια των Αγίων ως αρχιερεύς για να μπορούμε να καθαριζόμαστε από τα λάθη που κάνουμε που για τον Θεό είναι αμαρτίες.
Εφεσίους 4:13
 εωσού καταντήσουμε πάντες εις την ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του Υιού του Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού,
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Όλοι οι άνθρωποι κάπου καταντούν, ή στην ευημερία ή στον εξευτελισμό της ζωής τους.
Εδώ ο απ. Παύλος μας παροτρύνει, να καταντήσουμε όλοι στην ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του Υιού του Θεού. Ώστε ,να γίνουμε τέλειοι στο μέτρο που μας θέλει ο Θεός. Πλήρης  ολοκληρωμένους, τέλειους στην πίστη, που έχουμε και για την ζωή που προτιθέμεθα ,να κάνουμε για Εκείνον.
Ειρήνη Κυρίου και πνεύματος Αγίου στις καρδιές μας ΑΜΗΝ
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM READ OUR BLOG